2019-02-15
前幾日同幾個朋友黎試呢間新開嘅中菜館,尖沙咀A2岀口一岀就係,都幾易揾。入到去裝飾都幾濃厚傳統中國文化氣氛,古色古香都幾好feel。我地見個餐牌都幾多特色野,就點幾樣嘢試。我地叫左鬆子魚,清炒萵笋,拔絲草莓,炸醬麵同,四喜丸子。先講講條鬆子魚,好大碟,淨係睇個賣相已經好得。口感更加不得了,外面脆到chok chok聲,但魚肉又軟又滑,加上啲酸甜汁,真係好好食,真心推介。令一推薦就係四喜丸子,雖然得四粒,但粒粒都好大粒。咁大粒都充滿肉感,一d都唔粉。而最搶眼一定係佢丸子嘅醬汁,攞黎送飯真係一絕。拔絲草莓我就第一次試,賣相十分特岀,影相呃like之選。糖絲同糖漿都好脆口,加上甜甜士多啤梨,口感都好豐富,係一味幾好嘅飯後甜品。食完結論係都幾推薦大家去試,試左幾道餸都覺得師傅做菜好用心,好花功夫,味道亦都好好。餐牌上仲有好多特色野想試,酸菜魚,水煮牛,手絲雞等等。下次再去試吓。