2020-01-02 518 瀏覽
今日4人Lunch Gathering 食這間新開的韓國BBQ鋪頭,可能因為係新店,雖然店內有好多位,但我地同埋其他客人都係只有等,等左起碼10分鐘,所以安排入座都差D。希望可以改善吓啦!因為咁樣可能會流失好多客人的。我地因為等得耐已經睇定食咩!套餐都有幾款揀,飲品可以揀百事可樂,七喜,健怡可樂同埋熱茶。我地有2個揀海鮮湯麵,1個揀香辣海鮮豆腐煲,另外1個想食脊骨土豆鍋配飯。入座後落單,好可惜脊骨土豆鍋配飯係無得賣既,連配餐飲七喜都係無既。跟著改左要海鮮湯麵。好快就呈上3小碟,我留意到無論幾多人都係只得3小碟,這3小碟都唔錯不過份量好少,但幾好味,我們的分別有沒橙色外觀但好濃烈泡菜味既泡菜,有碟好似係魚腐咁款,甜中帶咸,唔錯,仲有碟係蒜芯炒火腿,好味,但略咸。我見到隔離枱有款係好似炸麵包粒咁,好似幾好味跟著,香辣海鮮豆腐湯麵最先到,好香,降落枱面時已經聞到辣辣地既香味。但3碗海鮮麵等左好耐都未到卒之等到海鮮湯麵喇,降落枱面時聞到好香蝦味,跟著我用筷子夾吓D麵,陣陣湯既香味傳出來,麵淥得唔錯,有咬口,但最令我估唔到既係這個海鮮湯麵原來只有一隻有鮮味既蝦,一隻扇貝同埋少少冬菇碎,麵又少,
好可惜脊骨土豆鍋配飯係無得賣既,連配餐飲七喜都係無既。
跟著改左要海鮮湯麵。
好快就呈上3小碟,我留意到無論幾多人都係只得3小碟

卒之等到海鮮湯麵喇,降落枱面時聞到好香蝦味,跟著我用筷子夾吓D麵,陣陣湯既香味傳出來,麵淥得唔錯,有咬口,但最令我估唔到既係這個海鮮湯麵原來只有一隻有鮮味既蝦,一隻扇貝同埋少少冬菇碎,麵又少,要賣78大元仲要加一,唔係幾抵,仲要最主要係唔飽 😑反而相同價錢既香辣海鮮豆腐湯麵,又有蝦,又有扇貝,又有蜆仔,又有蝦仔,仲有豆腐,湯底仲好味D。哈哈,下次都係唔好叫海鮮湯麵喇 🤣🤣 要讚吓個男服務員,我埋單既時候,曾查詢點解海鮮湯麵只得兩款海鮮,他表示因為自己唔係廚師,所以唔知,不過佢好貼心,佢問我要唔要佢去問吓,我話唔使。但佢之後又再返回再問多我一次,真是好難得的好既服務態度。

海鮮湯麵
三小碟
海鮮湯麵
三小碟
2019-12-29 2177 瀏覽
1) 午餐精選 $78- 前菜- 香辣海鮮豆腐湯麵- 七喜2) 白飯 $153) all + 10%店舖新開張, 感覺運作尚未暢順, 絕對有改善空間。午餐精選供應至5時, 8項選擇只有6項可選, 脊骨土豆鍋配飯售罄而藥膳養生石鍋飯則暫未供應。可能剛問著韓國店員熱茶即是甚麼茶, 他答black tea, 聽到其他店員回覆客人是伯爵茶, 感覺有點差距。每枱均有水一瓶, 但就沒有提供水杯, 坐下良久尚未派遞。前菜有茄子和泡菜, 對我來說, 泡菜辣味自然, 茄子清新, 肉質軟硬適中。因有韓食店可無限refill前菜, 未知此店是否一樣, 隨口問了店員前菜是否可refill, 未知是否人手不足, 繁忙上燥, 店員回應不可refill之後, 見我一人用膳另加一句比多咗你啦!上菜次序混亂, 落單後隔離枱才入座, 單落同樣菜式, 卻先給他們上菜。香辣海鮮豆腐湯麵的湯頭夠熱夠辣, 海鮮有青口, 蜆, 蝦, 蝦仁, 八爪魚, 翠肉瓜, 豆腐, 冬菇等。麵是烏冬, 烏冬彈牙, 份量太少, 加配白飯就perfect, 白飯有點偏腍, 不熱, 只屬微温, 配上熱辣辣的湯, 剛好。
1) 午餐精選 $78
- 前菜
- 香辣海鮮豆腐湯麵
- 七喜
2) 白飯 $15
3) all + 10%

店舖新開張, 感覺運作尚未暢順, 絕對有改善空間。

每枱均有水一瓶, 但就沒有提供水杯, 坐下良久尚未派遞。

前菜

白飯

2019-12-29
$102.3 (下午茶)
前菜