2024-03-24 1825 瀏覽
馬祖是一間位於將軍澳pop corn的台式火鍋店,它擁有各種令人垂涎欲滴的美味佳餚。它是一間知名的餐廳提供了獨特的藥膳椰子一人一雞煲、A5極品牛頸脊和各式不同的肉丸,讓食客們享受到一場味覺盛宴。藥膳椰子一人一雞煲是這家餐廳的招牌菜之一。它以新鮮的椰子作為容器,裡面煮著一隻嫩滑多汁的雞肉。椰子的香氣與雞肉的鮮味完美結合,讓人嚐到大自然的美味。此外,這道菜還添加了多種藥膳材料,如人蔘、枸杞和黨參,具有滋補養生的功效。另一道令人驚艷的菜品是A5極品牛頸脊。這種牛肉是從日本進口的頂級和牛,極其嫩滑多汁。經過精心的烹調,牛肉保持了其原始的鮮美口感,每一口都能感受到肉質的細膩。這道菜展現了餐廳對於食材品質的堅持,讓食客能夠品嚐到最頂級的牛肉享受。此外,這家餐廳還提供各式不同口味的肉丸。無論是豬肉、牛肉還是雞肉,每一種肉丸都經過精心調味和製作,口感鮮嫩彈牙。食客可以根據自己的喜好選擇不同的肉丸,滿足各種口味的需求。配菜方面,餐廳提供了多種選擇,包括黑木耳、金菇、蟹柳和西生菜等。這些配菜新鮮美味,為主菜增添了豐富的口感和風味。最後,作為一餐完美的結尾,餐廳提供了Movenpick雪糕。Movenpic

最後,作為一餐完美的結尾,餐廳提供了Movenpick雪糕。Movenpick是瑞士知名的雪糕品牌,以其純淨的口感和頂級的品質而聞名。無論是巧克力、香草還是草莓口味,每一款雪糕都讓人陶醉其中,為整餐帶來了甜蜜的結束。

馬祖餐廳以其豐富多樣且獨特的菜品吸引著食客的目光。藥膳椰子一人一雞煲、A5極品牛頸脊、各式肉丸、配菜的精心搭配以及Movenpick雪糕的甜點,為食客們帶來了一場無與倫比的美食體驗。無論是喜愛椰子風味、牛肉愛好者,還是追求營養和滋味的人,這家餐廳都能滿足他們的需求。無論是品嚐當地特色還是享受高品質的食材,這家餐廳都是馬祖美食的絕佳代表。
2024-03-24
5 分鐘 (堂食)
2024-03-23 39 瀏覽
將軍澳廣場有一間午時限時賣米線的火鍋店呀。午餐有好多種類的選舉,晚上就係放題火鍋店。今次介紹一下我鐘意既養生米線,我最愛的是麻辣蕃茄湯底,農場雞新竹米粉。新竹米粉係吸晒所有湯汁的。好濃郁,啖啖蕃茄湯汁,而麻辣係好少既即,反而更香口更惹味。餐廳好細心,如果你揀既係雞件,佢會比一個小碗你放骨頭。另外要提一提餐飲,有好多選擇,唔止係咖啡奶茶檸茶檸水咁簡單,而係可以揀好多不同的特飲。我就最鐘意芒果茉莉花茶,芒果香味好重,十分解辣架。
將軍澳廣場有一間午時限時賣米線的火鍋店呀。
午餐有好多種類的選舉,晚上就係放題火鍋店。
餐廳好細心,如果你揀既係雞件,佢會比一個小碗你放骨頭。
我就最鐘意芒果茉莉花茶,芒果香味好重,十分解辣架。

2024-03-12
$70 (早餐)
Mazu🍲(tko)This is my third time here! Always love a good medicinal hotpot on a cold cold day. 🍲🤧This time I’m here for their $158 lunch. Love their wide selection of soup base, fish balls, drinks and desserts 🧃🍦🍥😋In this lunch set, they provided us with 2 plates of beef per pot🥩. It also comes with a special drink🍸. Except limited meat everything else is AYCE! They are famous for their medicinal soup base and I always get the coconut chicken soup🥥🐔. A must try is their wasabi fish ball. Not smth
Mazu🍲(tko)

A must try is their wasabi fish ball. Not smth you can get anywhere! Also love that they are very considerate by providing a selection of hot drinks. Perfect for the cold days.
2024-03-05 71 瀏覽
呢間坐得好舒服~清雅設計 光鮮亮麗最近凍冰冰 又好餓 食返個hotpot暖下美國Prime Grade 極上牛頸脊套餐 午市火鍋套餐(平日) $158/人一人一鍋 🤍藥膳椰子清雞湯🤍藥膳醉雞湯台式湯底不失所望 仲可以當湯飲 暖笠笠每人有2碟美國Prime Grade 極上牛頸脊肉質真係好靚 好香牛味 睇相都見到有幾正150g絶對夠食 仲有無限自助bar 好多食物 冷熱飲品 雪糕 醬料應有盡有 想食都食唔哂台灣新竹米粉 配埋湯底 回味無窮Movenpick 雪糕 有我最鐘意的strawberry 更送2杯drinks🤍柑桔檸檬特飲🤍愛文芒果茉莉花茶大大杯

呢間坐得好舒服~清雅設計 光鮮亮麗

更送2杯drinks
🤍柑桔檸檬特飲🤍愛文芒果茉莉花茶
大大杯
2024-02-29 51 瀏覽
90分鐘午市定量火鍋一個價錢已包括套餐指定肉類150g火鍋配料Bar任食,雪糕任食,雪櫃內飲品任飲自選湯底一人一鍋額外再送一杯即沖台式或港式飲👍我哋揀咗美國Prime Grade 極上牛頸脊套餐台灣藥膳椰子清雞湯底和台灣藥膳沙茶湯底,兩款湯底都有紅棗和杞子,椰子雞湯滲透出陣陣椰香,非常清甜,沙茶湯底比較濃郁惹味😋極上牛頸脊肉質嫩滑,而且牛味香濃有口感。雞腿肉嫩滑鮮甜,十分美味。自助區還有多種不同的蔬菜、菇類、丸類等等。
90分鐘午市定量火鍋
一個價錢已包括套餐指定肉類150g
火鍋配料Bar任食,雪糕任食,雪櫃內飲品任飲
自選湯底一人一鍋
額外再送一杯即沖台式或港式飲👍

我哋揀咗美國Prime Grade 極上牛頸脊套餐

自助區還有多種不同的蔬菜、菇類、丸類等等。
2024-02-19
午餐
2024-02-26 63 瀏覽
喺呢個商場,唔熟悉呢區,行個圈,見到呢間,對腳有啲攰,咁就入去坐吓順便開餐🤣呢度有多款「90分鐘午市定量火鍋」,咁揀咗 $158「美國Prime Grade 極上牛頸脊套餐:有美國 Prime Grade 極上牛頸脊2碟」🤣湯底就揀咗「藥膳椰子清雞湯」😋仲送咗杯「柑桔檸檬特飲(冷)」🤣「美國Prime Grade 極上牛頸脊」:牛頸脊肉質軟熟,又好牛味🤣又有好多打邊爐食品:鷄件、本地牛肉、貢丸、魚腐、午餐肉、花枝丸、雞肉腸、芝士腸、魚蛋、牛肉丸、墨魚腐皮條、蝦丸、芋泥貢丸、芫荽燒賣、魷魚羹、鵪鶉蛋 等仲有勁大量有蔬菜🥬有我鍾意食嘅「炸響鈴卷」同埋好多飲品😋仲有雪糕、甜品😋街坊價錢真係幾抵食🤩
湯底就揀咗「藥膳椰子清雞湯」😋
仲送咗杯「柑桔檸檬特飲(冷)」🤣

仲有勁大量有蔬菜🥬
有我鍾意食嘅「炸響鈴卷」

同埋好多飲品😋
仲有雪糕、甜品😋
街坊價錢真係幾抵食🤩
2024-02-26 27 瀏覽
馬祖~性價比高任食火鍋放題今日放假去左位於將軍澳廣場分店馬祖食午市定量火鍋套餐~一個價錢已包括套餐內指定肉類、火鍋配料、自助吧、雪糕任食、飲品任飲更包自選湯底一人一鍋 😙自選喜歡湯底🍲湯底多達12款另外再送一杯即沖台式或港式飲品🥤我地一行兩人叫左午市火鍋套餐F跟美國Prime Grade極上牛頸脊肉質肥瘦均勻~牛肉味出湯底叫左壽喜燒湯底~鮮甜惹味自助吧有多款配料:蔬菜、台式丸類、粉麵都有雪糕🍧仲有Häagen-Dazs任食特飲叫左港式檸水同柑桔檸檬特飲同埋店員親切有禮♥️整體來講唔錯😙
馬祖~性價比高任食火鍋放題

今日放假去左位於將軍澳廣場分店馬祖
食午市定量火鍋套餐~

一個價錢已包括套餐內指定肉類、
火鍋配料、自助吧、雪糕任食、飲品任飲

更包自選湯底一人一鍋 😙
自選喜歡湯底🍲湯底多達12款
另外再送一杯即沖台式或港式飲品🥤

我地一行兩人叫左午市火鍋套餐F

跟美國Prime Grade極上牛頸脊

肉質肥瘦均勻~牛肉味出
湯底叫左壽喜燒湯底~鮮甜惹味

自助吧有多款配料:蔬菜、台式丸類、粉麵都有

雪糕🍧仲有Häagen-Dazs任食

特飲叫左港式檸水同柑桔檸檬特飲

同埋店員親切有禮♥️整體來講唔錯😙

2024-02-21 52 瀏覽
之前係旺角食過佢哋任食火鍋都好高質估唔到將軍澳都開左分店 主打一人一鍋除左120分鐘任食 仲有定量火鍋同養生湯麵♥︎PrimeGrade牛肩胛肉放題套餐 每位$2335點前離座仲可以每位減$20 一個價錢就可以無限追加牛肉同豬肉牛肩胛肉唔會太多肥肉 但食落又唔會嚡口豬肉片用左豬梅肉 肉質比較爽口兩款肉類性價比都十分高👍🏻👍🏻👍🏻火鍋湯底都有12款咁多 主打藥膳養生湯我地就揀左藥膳椰子清雞湯/藥膳蟲草花桃膠雞湯湯底真係勁足料 有大量桃膠同蟲草花雞肉就選用左勁滑既雞髀肉 湯頭清甜滋補奶白既椰子雞湯一樣咁吸引 好香椰子味打到咁上下落個王子麵或者粉絲落去真係會索哂啲湯既精華 超級入味配料方面有大量唔同款式既丸類同蔬菜類有幾十款火鍋料可以係自助區自取雪糕雪條都有好多種唔同牌子連movenpick雪糕都可以任食 超級抵
之前係旺角食過佢哋任食火鍋都好高質

有幾十款火鍋料可以係自助區自取
雪糕雪條都有好多種唔同牌子
連movenpick雪糕都可以任食 超級抵
2024-02-20 32 瀏覽
今天正月初七人人生日,在將軍澳(馬祖)慶祝生日 適逢有舞獅採青旺一旺,也嘆吓超級抵食放題一人一鍋台灣藥膳湯底,店鋪還也有其他選擇,自選麵套餐……等嗌咗美國Prime Grade 極上牛頸脊套餐,加送一杯台式或港式飲品由90分鐘放題升級至120分鐘放題👏👏👏每人一鍋非常乾淨衛生,也因應自己喜好選擇湯底,湯底選擇種類繁多❣️美國Prime Grade極上牛頸脊~肉質鮮嫩,帶濃香牛香肉汁味😋😋自選區❣️醬油區有台灣沙茶醬、自家製手工辣醬……等❣️丸類💥手打牛丸~勁爽口彈牙💥台灣貢丸~彈牙瀑汁🤣💥金沙魚蛋~流心蛋黃魚蛋👍👍每款丸類各有其特色和味道,而且帶來各有不多層次感💥滑雞~肉質嫩滑💥烏冬~麵條滑嘟嘟,煙煙韌韌❣️蔬菜區凍櫃承載著多款新鮮蔬菜,有羽衣甘藍、皇帝菜、甜粟……等,新鮮翠綠爽脆❣️飲品區~兩大個冷藏櫃放滿飲品,也有熱飲,應有盡有❣️凍櫃雪櫃有港人喜歡的牌子雪糕、雪條、甜筒……等
今天正月初七人人生日,在將軍澳(馬祖)慶祝生日

由90分鐘放題升級至120分鐘放題👏👏👏

自選區
❣️醬油區
有台灣沙茶醬、自家製手工辣醬……等

❣️丸類

💥手打牛丸~勁爽口彈牙
💥台灣貢丸~彈牙瀑汁🤣
💥金沙魚蛋~流心蛋黃
魚蛋👍👍
每款丸類各有其特色和味道,而且帶來各有不多層次感
💥滑雞~肉質嫩滑

💥烏冬~麵條滑嘟嘟,煙煙韌韌

❣️蔬菜區

❣️飲品區~
兩大個冷藏櫃放滿飲品,也有熱飲,應有盡有

❣️凍櫃
雪櫃有港人喜歡的牌子雪糕、雪條、甜筒……等
2024-02-20 25 瀏覽
呢間餐廳做開台式湯麵,而家仲推出咗台式一人鍋火鍋放題,喺將軍澳廣場裏面,行開街都可以平平哋嘆番個一人火鍋!裏面全部都係卡位,夠闊落坐得夠舒服,用上木系裝修,有種溫馨嘅感覺~出面有自取區可以拎啲火鍋配料,肉類就需要直接同店員落單,款式未算太多,但整體品質都唔錯,幾抵食!------------------------------🐂◖Prime Grade牛肩胛肉放題套餐◗ $233/肉類🍖套餐可以無限encore牛肩胛肉同西班牙無激素豬肉片,牛肉唔會太肥都唔韌,肉味夠濃郁;豬肉都好食,但肉質就相對上硬少少~仲有必試嘅沙茶牛肉,喺出面無限自取,肉質緊實,味道口感都似平時食開嘅沙嗲牛肉,好食!/火鍋配料🧆大部份火鍋配料都係出去自取,丸類款式都幾多,而且係平時比較少見,食落味道都唔錯!幫人推薦燕餃、蘑菇芝心堡、奶油南瓜包、芋頭貢丸、芥末魚籽丸,呢幾款味道配搭幾特別!另外佢嘅墨魚丸同牛丸都唔錯,口感爽脆而且食落幾鮮甜!/蔬菜類🥬自取櫃有唔少蔬菜款式,好似羽衣甘藍、油麥菜、娃娃菜呢啲,擺喺個湯底度淥一淥佢,好入味好鮮甜!/甜品🍨除咗自取櫃嘅火鍋配料,仲有兩大個雪糕櫃可以選擇,竟然有Movenpic
🐂◖Prime Grade牛肩胛肉放題套餐◗ $233

/肉類🍖

/火鍋配料🧆

/蔬菜類🥬

/甜品🍨
除咗自取櫃嘅火鍋配料,仲有兩大個雪糕櫃可以選擇,竟然有Movenpick同Dreyers’嘅雪糕可以任拎!其他啲常見啲嘅雪條品牌都有,選擇幾多而且質素有保證~

🌟Encore指數:8.9/10
2024-02-19 34 瀏覽
再訪將軍澳高質火鍋🔥 120分鐘火鍋任食食到飽😍!任飲任食台式火鍋店,肉類質素高,色澤鮮紅,新鮮度超高👍🏻 共有12個湯底可選,個個香濃足料,配上任點高質肉類、丸類、菜類、麵類、海鮮類、飲品及甜品,非常滿足😚 餐廳空間大 環境乾淨企理,好受歡迎,氣氛好熱鬧~💖💖💖食評💖💖💖他們的養生湯底有好多種選擇,每一種都超吸引人的~我們選了兩款湯底,兩款都好多人揀🫶🏻「藥膳清雞湯」味道清甜,滋補養生「日本壽喜燒sukiyaki湯」湯底十分濃郁香甜🤤肉類厚度適中,肉質好鮮嫩,食唔停口🤤 推介美國Prime Grade極上牛頸脊,肉質鮮嫩 有嚼勁,口感滿分。其他火鍋配料亦好高質😋 蔬菜選擇好豐富!火鍋配料有超過30種,超多款手工丸類,味道超特別,可以試試各種口味。蔬菜也超新鮮又乾淨,推薦搭配雞湯底的蟲草花,超鮮甜,補而不會口乾舌燥,超有養生價值。還有炸魚皮也是必點的,超酥脆,吃起來帶著魚香飲料選擇超多,有台式罐裝飲品、紙包飲品、汽水和自家特色飲品。我最愛的是桂花烏龍冷泡茶,超健康又不會膩。還有暖櫃裡準備著溫暖的飲品,真的超貼心自取區仲有任食Movenpick雪糕及其他雪糕雪條甜筒🍦
餐廳空間大 環境乾淨企理,好受歡迎,氣氛好熱鬧~

💖💖💖食評💖💖💖

自取區仲有任食Movenpick雪糕及其他雪糕雪條甜筒🍦
2024-02-19 150 瀏覽
今日午餐去馬祖打邊爐,90分鐘的午市定量火鍋,有幾多套餐任你選,選了$158 的美國Prime Grade 極上牛頸脊套餐。最鐘意一人一個鍋,比較衛生,入座前需要先揀好湯底,套餐及特飲。湯底都有12款選擇,以養生湯底為主。選了一個藥膳蟲草花桃膠雞湯及爆漿熔岩芫茜湯。鍾意爆多芫茜的人士一定要試爆漿熔岩芫茜湯岩。套餐包了每人2碟的極上牛頸脊,肉質鮮紅,分佈著油花,口感肥嫩而有彈性。套餐還有火鍋配料Bar ,雪糕及雪櫃內的飲品任飲任食。額外再送一杯即沖的台式/港式飲品。火鍋配料Bar都幾多選擇,有丸有菜有什菌,Bar枱乾淨衛生。醬汁又可以自行調配。雪糕仲有movenpick 同da dolce 牌子的雪糕,性價比高。

2024-02-18
2024-02-19 27 瀏覽
今日約咗個住將軍澳嘅朋友食晚餐,佢同我嚟到將軍澳中心嘅呢間馬祖台式養生火鍋放題度食晚餐晚餐時間嚟到人唔太多 餐廳好多卡位 兩個人都安排咗坐四人卡位 10分闊落 餐廳係玩一人一鍋,我就叫咗個藥膳椰子雞湯底 湯底係奶白色非常清甜 感覺上冇咁熱氣 最正係淥菜非常清甜可口 我哋叫咗個prime grade 牛肩胛 肉色紅潤肥瘦適中 淥到五成熟就食得 有鬆化嘅口感 同埋濃郁嘅牛味唔錯西班牙無激素豬肉片同樣出色 完全冇豬蘇味 仲帶點爽口嘅口感全部蔬菜 丸 雞肉 魚肉都係任食 最正係Movenpick雪糕,竟然都係任食啊大滿足

西班牙無激素豬肉片同樣出色 完全冇豬蘇味 仲帶點爽口嘅口感

全部蔬菜 丸 雞肉 魚肉都係任食

最正係Movenpick雪糕,竟然都係任食啊大滿足
2024-02-17 18 瀏覽
每次黎打邊爐,都一定會選擇壽喜燒湯👍👍今次簡左"美國Prime Grade極上霜降牛小排放題套餐" 牛肉同豬肉都一級讚👍平時食放題點豬肉,個質素都一定不級牛肉好,但馬祖嘅豬肉,令我有驚喜。一D都唔"鞋"令我食完會再嗌而四款不同既牛肉,全部都好嫩口,都令我瘋狂再嗌而湯底方面,你可以簡加水或者加湯。整體黎講十分Good
每次黎打邊爐,都一定會選擇壽喜燒湯👍👍

令我食完會再嗌

而四款不同既牛肉,全部都好嫩口,都令我瘋狂再嗌

而湯底方面,你可以簡加水或者加湯。

整體黎講十分Good
2024-02-15 42 瀏覽
📌馬祖餐廳主打台灣藥膳火鍋,午市火鍋分別有8個套餐,食到唔同級數嘅牛肉🥩價錢$118起,已包括任食火鍋配料、新鮮蔬菜、飲品及雪糕,仲每人送一杯台式飲品🥤🔖[ 鍋底 ]湯底以藥膳為主,一人一鍋,有椰子雞、花雕雞、麻油雞、田園蕃茄、麻辣鍋等等🔖[ 美國Prime Grade 極上牛頸脊 ]套餐有兩碟極上牛頸脊,顏色嫩紅帶有油花,牛味濃厚,口感又滑又軟腍🥢🔖[ 西班牙黑毛豬 ]豬肉片豬肥瘦均勻而且厚薄適中😚 肉質嫩滑,追加日本蛋點嚟食更加滋味🤤🔖[ 火鍋配料 ]火鍋配料擺放整齊,有多款選擇台灣沙茶牛肉、嫩滑雞腿肉、深海魚柳、芝士丸、包心丸等應有盡有,店員補充十分及時,值得一讚🔖[ 蔬菜類 ]自助區有超多款新鮮蔬菜🥬其中有羽衣甘藍、蟲草花幾特別🤗新鮮爽脆,食多啲蔬菜完全無罪惡感🔖[ 甜品 ]Dreyers Movenpick 雪糕、多款雪條、甜筒任你揀🍨超滿足🔖[ 飲品 ]紙包飲品、汽水、台灣進口茶飲,仲有個暖櫃提供熱飲,非常窩心
📌馬祖

🔖[ 鍋底 ]

🔖[ 美國Prime Grade 極上牛頸脊 ]

🔖[ 西班牙黑毛豬 ]

🔖[ 火鍋配料 ]
火鍋配料擺放整齊,有多款選擇

🔖[ 蔬菜類 ]
自助區有超多款新鮮蔬菜🥬

🔖[ 甜品

🔖[ 飲品 ]
紙包飲品、汽水、台灣進口茶飲,仲有個暖櫃提供熱飲,非常窩心