2020-10-19
除咗搭飛機之外平時唔多食movenpick雪糕,聽朋友話呢間店鋪打邊爐任食movenpick,已經好想嚟食🤣先講個湯底,有9款可以揀,我同朋友分別揀咗藥膳椰子清雞湯同藥膳養生清雞湯,兩個湯底都好濃郁。我地點咗$203既套餐,一人一碟Prime grade 肩胛肉眼同埋西班牙無激素豬肉片。兩碟肉既份量都唔少,豬肉片本身無激素已經好安心,食落亦唔會嚡口,唔錯!其他飲品同配料(包括沙茶牛肉、雞脾肉同深海魚柳、台灣腸)都係任攞,好欣賞佢有暖既紙包飲品!無論係蔬菜定肉類都好新鮮,而且所有配料既名稱都寫得好清楚,令人一目了然。一人一鍋既關係,個鍋唔算大,將d配料放落去,好快就滿滿一鍋,望落去好滿足😍😍因為本身個餐已經有兩碟肉,所以我地攞咗兩轉野已經夠飽。最後當然要食雪糕,朋友食咖啡味,我就要士多啤梨。咖啡味非常香濃,而士多啤梨就酸酸甜甜,正!
因為本身個餐已經有兩碟肉,所以我地攞咗兩轉野已經夠飽。