2024-06-27
英皇駿景酒店🏨入面呢間高級中菜館「駿景軒」食物質素好高👍,有大廳又有包廂環境舒適☺️,而且服務好職員好友善,十分之啱鍾意食🇨🇳中菜嘅朋友仔!瓦罉焗胡椒蝦 🦐 呢個菜式真係勁香口好惹味,🤩原隻大蝦新鮮爽口又彈牙,加埋味道濃郁🤤嘅原粒胡椒,放入瓦罉一齊🔥焗熟真係一絕!拔絲咕嚕肉 🍖 雖然做法簡單但係就好能夠😎體驗到廚師嘅手藝,呢度嘅拔絲🥢咕嚕肉絕對唔會令你失望,🐖肉嘅外皮做得十分酥脆,內裡肉汁豐富肥美😋,拔絲糖醬甜而不膩,加埋新鮮嘅菠蘿🍍,真係好食到停唔到口!砂窩蒜子生焗魚頭 🐟 香氣十足魚頭好大塊,砂窩🧄蒜子味道濃郁令人食指大動,加上🔥火喉控制得好好,魚頭嘅肉好鮮嫩,🤤魚雲幼滑肥美!醬油安格斯🥩牛肉石窩炒飯 🍚 幾有驚喜,上面鋪滿木魚🐟乾碎,牛肉粒粒分明又鮮嫩😋,仲加咗少少牛脂粒香氣四溢😍,醬油味道調得剛剛好👍,食到尾仲會喺窩邊有啲飯焦添🤩!最後餐廳仲🎁送咗腐竹蓮子糖水畀我哋,🥣滑嫩嘅腐竹配合埋煮到軟糯嘅蓮子,🥰入口唔會太甜,真係一個完美嘅結尾👍!
拔絲咕嚕肉 🍖 雖然做法簡單但係就好能夠😎體驗到 廚師嘅手藝,呢度嘅拔絲🥢咕嚕肉絕對唔會令你失望,🐖肉嘅外皮做得十分酥脆,內裡肉汁豐富肥美😋,拔絲糖醬甜而不膩,加埋新鮮嘅菠蘿🍍,真係好食到停唔到口!
最後餐廳仲🎁送咗腐竹蓮子 糖水畀我哋,🥣滑嫩嘅腐竹配合埋煮到軟糯嘅蓮子,🥰入口唔會太甜,真係一個完美嘅結尾👍!