2010-12-21 325 瀏覽
聽聞土瓜灣有間靚絕的肥牛火窩菜管,正好三五成群走去食嘢走到呢間野門面似茶餐廳,但一入到去都幾光猛,有少少爆,但都揾到位落腳。一埋位就叫咗豬骨湯底,配三色滑、白鱔、鴨舌、豬肉筋、兩底西洋菜,當然唔少得一碟肥牛。D野一黎到賣相好靚,其中肥牛、三色滑同白鱔最吸引。肥牛有紋有路,紅白配比例均勻,排到好齊。三色滑都唔錯,好似太極咁放喺隻碟到,色彩夠鮮艷。白鱔中間夾住果皮同燈籠椒絲,夠晒Colorful。雖然靚還靚,但係D野味道就真係冇乜驚喜,D火鍋湯底冇乜味,似乎味落足料仲有鴨舌、豬肉放落湯煮嗰陣D鮮味都走晒,醃唔夠身。最後我所講上面三碟餸雖然靚,但食落真係一般,唯一可取都係D肥牛,食落覺得軟滑,口感一流。埋單計數每位$115,對我黎講真係貴價唔飽。
聽聞土瓜灣有間靚絕的肥牛火窩菜管,正好三五成群走去食嘢
D野一黎到賣相好靚,其中肥牛、三色滑同白鱔最吸引。
肥牛有紋有路,紅白配比例均勻,排到好齊。
三色滑都唔錯,好似太極咁放喺隻碟到,色彩夠鮮艷。
白鱔中間夾住果皮同燈籠椒絲,夠晒Colorful。
埋單計數每位$115,對我黎講真係貴價唔飽。
鱔片
鱔片
鹵水鴨舌
A級手切肥牛
2010-11-18 221 瀏覽
一上去點左個炸魚片頭, 夠熱,十分THEN 叫左個花膠藥材蟹鍋,同個蟹鍋D 蟹勁大,又多,好好食.....正THEN 仲叫左好多野食....墨魚滑,小籠包,陳皮白鱔卷,花甲,大蝦,西洋菜,懵仔魚,炸醬餃同其他餃,豬頸肉卷,手打魚麵,仲有好多,不能盡錄最好食就係呢個A牛....正,有牛味,又夠”林”,同埋都幾大碟總括而言, 值得一去!!
一上去點左個炸魚片頭, 夠熱,十分

THEN 仲叫左好多野食....

總括而言, 值得一去!!

2010-11-11
2010-07-30 203 瀏覽
又到老豆帶我地去食好野啦繼上次去燒魂食放題之後,老豆原來話黎左呢到打邊爐十幾年間野未紅ga時間已經開始食啦!我地叫左蕃茄花膠豬肚煲!本人唔好蕃茄, 好彩個煲唔重蕃茄味!我地食到咁上下仲自己加胡椒! 令到個湯底好味好正!我係咁飲個湯.俾亞媽叫住我.如果唔係聽朝就喉嚨痛!個煲d料好足!好多花膠同豬骨!!就係食個煲都飽飽地!我地仲叫左其他野食,炸魚片頭,墨魚滑! 最特別係有小籠包!小籠包比我想像中好食!佢個皮做得幾好. 唔會太厚而且又唔係因為煮得耐而爛wor!d肉juicy 好味!值得試下!墨魚滑我就覺得1般..而且較細碟..所以唔叫都無問題!不過呢到真係幾爆.環境又細呢..去之前都最好bk1bk位....個晚我地就坐係巷到..最初都現覺得唔係幾好...又係toliet 出面...-_-但其實好似老豆咁講: 呢到乾淨嫁!
又到老豆帶我地去食好野啦

繼上次去燒魂食放題之後,
老豆原來話黎左呢到打邊爐十幾年

間野未紅ga時間已經開始食啦!

我地叫左蕃茄花膠豬肚煲!
本人唔好蕃茄, 好彩個煲唔重蕃茄味!
我地食到咁上下仲自己加胡椒!
令到個湯底好味好正!
我係咁飲個湯.
俾亞媽叫住我.如果唔係聽朝就喉嚨痛!

個煲d料好足!好多花膠同豬骨!!
就係食個煲都飽飽地!

我地仲叫左其他野食,炸魚片頭,墨魚滑! 最特別係有小籠包!
小籠包比我想像中好食!
佢個皮做得幾好. 唔會太厚而且又唔係因為煮得耐而爛wor!
d肉juicy 好味!
值得試下!

墨魚滑我就覺得1般..
而且較細碟..所以唔叫都無問題!

不過呢到真係幾爆.環境又細呢..
去之前都最好bk1bk位....
個晚我地就坐係巷到..
最初都現覺得唔係幾好...
又係toliet 出面...-_-
但其實好似老豆咁講: 呢到乾淨嫁!
2010-05-21 180 瀏覽
鬍鬚安這大名聽了很久, 一直都很想試但奈何地點實在有點兒隔攝, 火鍋食友早陣子受不了朋友的極力推介, 就算要坐上的士也專誠的朝拜. 因擔心來到沒位子就一早到來, 但由開始至埋尾, 地方雖不大但也未爆滿. 火鍋料子種類不少, 少見的芋頭腊味餃, 陳皮白鱔卷等都可在餐牌中找到味菜蕃茄花膠豬肚鍋 - 只要了例牌但來到煲不細之餘份量也不少, 花膠很腍身, 豬肚宜留在中段才吃, 爽滑入味, 而蕃茄味就不太夠, 幸好加上了咸酸菜令湯底變得酸酸甜甜的很是開胃, 再配上芹菜點綴, 更見色香味美雪花肥牛 - 肥牛類分了數個級數, 要了最便宜的三十五元, 來到賣相有點兒嚇人, 雜亂的放上, 每片肥牛也非常厚底, 一吃下正如預期中, 肉質韌實有渣, 作火鍋肥牛實在是見笑, 用來炒小菜的就差不多雪花羊片 - 在極差的肥牛襯托下這個收貨有餘, 肉雖呈暗粉紅色, 但羊肉軟腍, 羊羶味淡淡的相信很多人也可接受花甲 - 花甲是細細隻那種, 不夠肉厚, 看上去像是在瘦身中, 吃下也不見應有的鮮甜, 忽然間很懷念利得的花甲皇鮑魚片 - 只賣三十個大洋成份當然會有點疑惑, 但朋友有膽色的叫下本人當然會樂意奉陪, 飽片鮮甜有

鮑魚片 - 只賣三十個大洋成份當然會有點疑惑, 但朋友有膽色的叫下本人當然會樂意奉陪, 飽片鮮甜有嚼勁, 是晚最受歡迎算是這個

墨魚滑 - 蝦滑, 魚滑, 四竇丸等在火鍋上像是不可缺的, 今回就單點的要了個墨魚滑, 看樣子像是加了很多的粉稀釋在其中, 鮮味和彈性每樣也欠奉

大蝦 - 相信已過身了多時, 蝦不新鮮, 肉霉霉的

西洋菜 - 清洗得乾淨, 菜也新鮮嫩綠

另點上了餃子等, 但食味上沒大驚喜, 所以不提也罷. 各樣火鍋料價錢定位是便宜的, 但如因這就要將貨就價, 一間算薄有名聲的火鍋店實在有點兒令人失望
味菜蕃茄花膠豬肚鍋
墨魚滑
霉肉大蝦
乾淨西洋菜
2010-03-26 165 瀏覽
土瓜灣 火鍋, 近期人氣很盛.當日店員推介, 花膠藥材龍蝦鍋 $138叫左!1. 炸魚片頭: $35 頭盤. 唔駛碌, 就咁食. 咸左d. 好彈牙 Good! 2. 手切肥牛(頸): $138 真系好大碟﹗ 雪花平均. GOOD!3. 墨魚滑: $30 唔彈. 無mug 味.4. 蠔仔墨魚滑: $35 唔彈. 無mug 味5. 大蜆: $64 新鮮, 真系好大隻.6. 陳皮鱔卷: $35 普通.7. 懵仔魚: $38 咁得意試下先. 口感似白鱔, 賣相形狀同色澤好靚. 8. 魚皮餃拼爆醬餃: $30 普通.9. 潮州五寶:$55 無特別. 普通.包括有幾條魚麵.10 栗米: $15 好大碟.11. 生菜: $15 好鮮嫩.12. 西洋菜: $15 普通.13. 烏冬: $15 最差系烏冬, 碌好耐都硬.14. 粉絲: $15正常.15. 汽水: $8菜最抵食 $15 好大藍. 有海鮮食,每人只是 $142 抵食. 打邊爐, 5-7 人會抵 d, 因鍋底有價. 同可以叫多 d 唔同種類食物.坐樓上自成一角, 但當然針無 2 頭利. 無人會上來理你, gas 無氣都耍你自己換!
土瓜灣 [鬍鬚安] 火鍋, 近期人氣很盛.

當日店員推介, 花膠藥材龍蝦鍋 $138

叫左!

2. 手切肥牛(頸): $138 真系好大碟﹗
雪花平均. GOOD!
3. 墨魚滑: $30 唔彈. 無mug 味.
4. 蠔仔墨魚滑: $35 唔彈. 無mug 味
5. 大蜆: $64 新鮮, 真系好大隻.
6. 陳皮鱔卷: $35 普通.

8. 魚皮餃拼爆醬餃: $30 普通.
9. 潮州五寶:$55 無特別. 普通.包括有幾條魚麵.
10 栗米: $15 好大碟.
11. 生菜: $15 好鮮嫩.
12. 西洋菜: $15 普通.
13. 烏冬: $15 最差系烏冬, 碌好耐都硬.
14. 粉絲: $15正常.
15. 汽水: $8

菜最抵食 $15 好大藍.

有海鮮食,每人只是 $142 抵食.

坐樓上自成一角, 但當然針無 2 頭利.
無人會上來理你, gas 無氣都耍你自己換!

去呢d 人氣食店, 要預左受 ga la.
咁會開心 d.
重有記住Book 位.
花膠藥材龍蝦鍋 $138
炸魚片頭
懵仔魚
手切肥牛 GOOD!
大蜆
潮州五寶
蠔仔墨魚滑
2010-03-25
花膠藥材龍蝦鍋 $138
炸魚片頭
懵仔魚
手切肥牛 GOOD!
大蜆
  • 特級牛頸脊
2010-02-26 77 瀏覽
昨日同埋兩個友人黎打邊爐,成七點幾都冇乜人,會唔會唔好食呢??見到依度話d野咁好食,冇理由有錯。坐左一陣d人就開始黎,原來佢地都係訂左檯,所以先好似冇人咁。我地叫左個花膠藥材蟹鍋,再order左d大虾、蟶子、特級牛頸脊、花甲、蠔仔墨魚滑、八爪魚、鮮虾墨魚滑、炸魚片頭、陳皮鱔卷、炸醬餃+牛肉餃、懵仔魚片同埋一個生菜。仲叫左唔記得幾多青島(因為有promotion)。睇落三個人好似叫左好野食咁,其實都只係岩岩好,因為d碟頭都好細,所以不知不覺就食左咁多。總括黎講d野食都算過得去,未食過都可以一試。個人覺得直得一試既係陳皮鱔卷,較為特別,味道較好,但d鱔就欠彈性。其他食物都是一般,湯底可以唔要e個。三個人食左差唔多九百蚊 (唔太值)。

見到依度話d野咁好食,冇理由有錯。坐左一陣d人就開始黎,
原來佢地都係訂左檯,所以先好似冇人咁。

總括黎講d野食都算過得去,未食過都可以一試。
其他食物都是一般,湯底可以唔要e個。

三個人食左差唔多九百蚊 (唔太值)。
2010-02-25
  • 陳皮鱔卷
2010-02-08 91 瀏覽
周日睇完貓展就去開飯,呢晚去土瓜灣老友介紹既鬍鬚安火鍋。見佢門口貼住好多無線來訪問的廣告,以潮式特色火爐出名﹗老友話呢排佢地打親邊爐都係來呢度,食物水準相當高,咁就要試下喇﹗雖然無同老闆阿安哥無傾計,不過笑容可掬,十分客氣有禮,見到佢食都食得開心0的﹗花膠藥材蟹鍋本來平時吃就$138,不過今次老闆話佢地得番巨花蟹,要$300一鍋。人一世物一世我地一向都唔抗拒,三百就三百啦。蟹是印尼花蟹,個鉗成隻兩隻手掌咁大,兩斤幾三斤重,我估咁鬼大隻在街市買都要成二百幾蚊。多肉得不得了,啖啖肉,蟹肉鮮甜實淨,大家也讚好﹗個湯底十分濃郁,花膠很多,第一次食吸哂0的湯味,好綿好軟,又幾好食喎﹗呢度0的蝦超大隻,又唔係貴喎﹗$42兩隻。蝦肉實淨爽甜,大啖大啖吃超過癮。來鬍鬚安必試炸魚片頭,$30,即叫即炸即食,唔洗淥就咁食,脆卜卜又彈牙,滿口魚香。特級牛頸脊,$138大碟﹗呢度有腩位同脊位揀,我地嫌腩位會肥試脊位。片片都相當厚切,雪花紋理平均,色澤紅潤,賣相超靚。。輕灼半熟後入口軟身腍滑,厚切之下牛味相當濃郁,juicy又香甜,吃時根本不用蘸豉油,已是絕妙﹗墨魚滑一碟只係$30,彈牙爽口,中間有不少墨魚粒,
周日睇完貓展就去開飯,呢晚去土瓜灣老友介紹既鬍鬚安火鍋

見佢門口貼住好多無線來訪問的廣告,以潮式特色火爐出名﹗

人一世物一世我地一向都唔抗拒,三百就三百啦。
多肉得不得了,啖啖肉,蟹肉鮮甜實淨,大家也讚好﹗

呢度0的蝦超大隻,又唔係貴喎﹗$42兩隻。
蝦肉實淨爽甜,大啖大啖吃超過癮。

特級牛頸脊,$138大碟﹗
呢度有腩位同脊位揀,我地嫌腩位會肥試脊位。
片片都相當厚切,雪花紋理平均,色澤紅潤,賣相超靚。。

墨魚滑一碟只係$30,彈牙爽口,中間有不少墨魚粒,食落有質感,如墨魚味可以再濃一點更正﹗

大蟶子,又係唔係貴,$42兩隻﹗
大大隻,仲郁架大佬﹗
鮮甜又爽口,肉質新鮮得入口是脆的,無沙,那種甜味只有新鮮海鮮才做得到﹗

呢隻叫炸醬餃,小小辣幾好食﹗

花甲$25有八隻﹗抵食﹗
吃時最好切去黑色的部位,唔係會有少少腥﹗

豬頸肉卷,得意又新奇,打邊爐都係第一次,豬中間除了包住金菇外仲有青紅椒,吃時去了豬肉的油膩感,體貼﹗

蝦滑都係$30,個人感覺墨魚滑好食0的﹗

西洋菜新鮮爽甜,要了兩籃﹗

最後要個手打魚麵作結。
輕灼下一見佢發漲就食得﹗好有魚香,切得粗身有口感,如吃魚旦般,香噴噴。
埋單一人二百三左右,呢度食物價錢相宜,大部份都係$30左右,經濟抵食﹗

今次係要左個大蟹鍋所以貴左少少,如果點番普通鍋底,百幾蚊就可以走人,下次一定再來﹗

更多邊爐相:
大花甲
豬頸肉卷
手打魚麵
2009-09-02 33 瀏覽
小女皇嘈要打邊爐好耐啦~ 今日肥豬王DAY OFF, 冇去睇戲, 唔想去果D好"行"既打邊爐...... 唸到屋企附近既鬍鬚安, 就約埋家姐佢地一齊試下啦~ 至從滿口褔轉左手後, 就冇搵到間ARM食GA啦~ 呢次冇令肥豬王小女皇失望~ 地方幾企理啦 又係估唔到個洗手間幾干淨喔 鬍鬚安叔叔好好人, 知我地第一次黎, 問下我地意見, 好客氣呢 12點就打洋...... 早左D......味菜魚肚豬肚湯湯底係味菜魚肚豬肚湯, 家姐最愛, 足料, 好好味炸醬餃好好好好味~ 好特別~ 好香口~ 一向唔多鍾意食飽肚野既小女皇, 都想夾多舊呢~ 小籠飽冇乜特別呢~ 都冇湯汁......鵝腸 新鮮, 肥美, 我鍾意喔手切牛肉好食, 唔係最頂級, 牛味唔係好重, 不過絕對對得住個價錢~ 唔知A級果隻會好食幾多呢?? 蠔仔墨魚滑 好好好好味, 有蠔味, 又有墨魚滑既咬口, 鮮味10足~ 豬腰 黑百頁新鮮就最緊要~ 黑百頁都浸過下野, 不過都唔錯8爪魚店員介紹, 不過唔見意生食, 所以係要掌握淥既時間, 要試幾件先試到好菜藍可能我地好夜到, D菜個樣就麻麻地, 不過食落先知好野, 真係菜有菜味, 仲帶甜
地方幾企理啦
又係估唔到個洗手間幾干淨喔
12點就打洋...... 早左D......
味菜魚肚豬肚湯
湯底係味菜魚肚豬肚湯, 家姐最愛, 足料, 好好味
炸醬餃
小籠飽
冇乜特別呢~ 都冇湯汁......
鵝腸

新鮮, 肥美, 我鍾意喔
手切牛肉
蠔仔墨魚滑
好好好好味, 有蠔味, 又有墨魚滑既咬口, 鮮味10足~
豬腰 黑百頁
新鮮就最緊要~ 黑百頁都浸過下野, 不過都唔錯
8爪魚
菜藍
可能我地好夜到, D菜個樣就麻麻地, 不過食落先知好野, 真係菜有菜味, 仲帶甜味呢~
好耐冇食過咁好食既菜啦~ 又可能係同個湯底夾到味啩
(而家出去食飯, 叫個炒菜, 有時真係得個"咬"字..... 朦住眼叫我估, 我都唔知自己食緊乜菜...)
埋單一人$70, 好抵食~
一定會再黎試其他野食呢~

2009-08-12
  • 蠔仔墨魚滑
2009-07-05 22 瀏覽
男友的朋友帶我們來吃的一家HOTPOT。地道HOTPOT自家風味好重,家庭式作業幾溫馨。小食炸魚片頭新解滾熱辣,4個人食左兩碟,雖然平時晌屋企都整到,不過勝在平時晌出面都好似唔見有咩地方會有呢D家庭小食可以ORDER,特別係尋晚食完小肥羊,更加覺得小店形式的HOTPOT欠一份商業味,野食就算唔夠大集團多款,但貴精不貴多,單係HOTPOT主角肥牛,已經嬴左9條街,呢間的牛肉真係好食到,我覺得4成熟入口真係一流,尋日食完小肥羊D雪藏硬牛,今日食番D高質數既特別想讚多幾讚。其他野食唔係太特別,但勝在唔會食完貓樣,而特別推介既係炸醬餃,蝦丸,墨魚滑,湯底我地揀左味菜花膠蕃茄豬骨, 花膠都OK好食,最重要係食完哂D野再碌菜食既時候,D通菜吸哂湯底味之後好好食,一點都無油得滯,去到尾段D野食唔哂點匙油都夠哂味!!!湯底最尾就飲唔到,淨飲會咸得滯,我同男友都覺得可以ENCORE,為左碟肥牛,真係值得來。

男友的朋友帶我們來吃的一家HOTPOT。

地道HOTPOT自家風味好重,家庭式作業幾溫馨。

2009-07-03 26 瀏覽
一行五人前往幫襯,之前都食過幾次覺得d牛肉好食,所以帶埋同事一切去。除咗炸片頭同牛肉保持到之外,其它就好一般。蠔滑冇蠔嘅鮮味,碟蝦真嚇人,之前冇响度食過,但係都冇諗過咁差,就算唔係海蝦都有游水養蝦吖,點知全部都係雪到白色嘅死蝦,一陣陣"Amonia" 味。最衰唔記得影相。一定唔會再試!

一定唔會再試!
2009-06-12
2009-03-21 18 瀏覽
上個week同朋友仔去慶祝牛一, 我地個個都食得好開心~個蟹鍋真系好正~ 雖然唔系好多野choose~ 但d野好fresh~下次會再去~
上個week同朋友仔去慶祝牛一, 我地個個都食得好開心~
下次會再去~
2009-03-08
2009-03-03 11 瀏覽
星期日學完車行完街就心思思想去打邊爐。小肥羊,譚魚頭去得太膩,金牌雖好味,但果個湯底實在太澎湃。思前想後,諗起老坑再諗起呢間聽過好多次但未試過的,因為土瓜灣泊車較易,所以就黎呢度喇。8點半黎到竟然有位喎,仲要唔使坐街邊,好野有得食! 叫左淮山花膠蟹湯底,上台時:嘩!有2隻蟹,仲要唔細隻,$85唔貴喇!仲叫左:1)手切肥牛 - $90 (例) 冇叫頂級,但係呢隻已經好正,有牛味,又夠”林”,同埋都幾大碟,我呢個牛魔皇連同我既大胃皇都只係岩岩好攪掂佢。2)蠔墨滑 – 比普通墨滑特別,好食呀!3)三寶丸 – 魚蛋超彈牙煮起時真係比golf ball仲大但魚味稍欠,牛丸我嫌五香粉過重但質地唔錯,墨丸加了薯仔,特別得來真係幾好味!!!4)栗米 – 麻麻, 唔係超甜栗5)生菜 – 新鮮6)公仔麵 – 可以只叫一個實在太好.. 因為我真係食唔落.. 份量可謂岩岩好… 牛肉真係好食 (再睇番其他食友的食評,似乎我今次係好彩食到靚既普通手切肥牛!), 2個人只係食左3舊水,抵!! 會再encore!!!!!
8點半黎到竟然有位喎,仲要唔使坐街邊,好野有得食!
仲叫左:
2)蠔墨滑 – 比普通墨滑特別,好食呀!
4)栗米 – 麻麻, 唔係超甜栗
5)生菜 – 新鮮

2009-01-17 19 瀏覽
昨晚同朋友去咗鬍鬚安度食火鍋光顧原因好明顯係朋友睇完無記保怡介紹食嘢後遺症要咗個$130 普通牛肉 水平可同大昌的冷凍肥牛可以一拚D牛肉一D都唔肥 賣相差 水準差對我呢類食肉獸來說 肥牛一向係火鍋O既主食好明顯對此好失望 如下次再有機會幫襯 一定要貴少少試A級牛肉 唔好再虐待自己D蝦肉 好淡仲有少少雪味 唔敢太肯定係唔係新鮮蝦?服務方面並唔理想 可能坐滿客關係 好多時要叫2~3次先有人理會以下是菜色推介 首推 墨魚滑 真係好好食 口感極佳次推 炸魚片頭 水準極高 又香又脆 最後推 此店5項丸類 食落就知道肯定全手打 唔係D田四海魚蛋之類 好好食
昨晚同朋友去咗鬍鬚安度食火鍋
光顧原因好明顯係朋友睇完無記保怡介紹食嘢後遺症
要咗個$130 普通牛肉 水平可同大昌的冷凍肥牛可以一拚
D牛肉一D都唔肥 賣相差 水準差
對我呢類食肉獸來說 肥牛一向係火鍋O既主食
好明顯對此好失望 如下次再有機會幫襯
一定要貴少少試A級牛肉 唔好再虐待自己
D蝦肉 好淡仲有少少雪味 唔敢太肯定係唔係新鮮蝦?
以下是菜色推介
首推 墨魚滑 真係好好食 口感極佳

次推 炸魚片頭 水準極高 又香又脆

• 墨魚滑, 炸魚片頭
2008-09-28 16 瀏覽
4Dec2007 1935蛇宴翌日,主持人回主場主持火鍋局,男下女上分開坐,女的叫了蕃茄豬肚湯底,而男方選取鹹菜蟹湯底。當晚我覺得比較特別的有八爪魚刺身食,第2日唔駛見報入院就證明衛生程度小弟的腸胃可以頂得住,跟住黎的肥牛、羊肉、大蝦、鯇魚片、炸豆腐角、墨魚滑、豬肉丸、黑栢葉、豬膶等等,食落不太突出,但欣賞沒有用菜絲打底,實實在在,自己叫飽時,還有人用烏冬及公仔麵埋齋。冇年初時的後巷激情,但有年尾的心安理得,有個完美的句號,明年今日去大記一人一爐算罷。
4Dec2007 1935

2008-06-19 3 瀏覽
久不久便會光顧此店.......... 它的牛肉是吸引我來的其中一個原因。 打邊爐頭號主打必定是手切肥牛, 四周都是什麼什麼的牛肉火鍋, 但水準不能有保證。 如果"遇人不淑", 那麼牛肉比橡筋還要"堅韌"。此店的牛肉水準穩定, 所以可以放心來食過痛快。另外, 墨魚也是我的喜愛.....再加上它的手打丸, 別的地方找不到就更無話可說。 當然, 不是每種丸的味道都會合每個人的口味, 但要每樣食品的水準平均的食店已很難找了.......