2022-07-29 1773 瀏覽
呢間fusion餐廳質素勁高🫶🏻推介滷水香煎鵝肝芝士燉飯✨超級好食😋估唔到外脆內軟滑嘅鵝肝 配埋滷水汁 又幾夾❤️燉飯好creamy 飯粒口感好煙韌 食落超級濃郁嘅芝士味 仲有啖啖鵝肝嘅甘香 夠晒惹味🔥
2022-04-25 1024 瀏覽
今日嚟到銅鑼灣鬼混到食午餐 裝修非常有特色嘅一間餐廳 古典恐怖主義風 入面嘅裝飾物都非常有格調午餐有得自選 小食去配搭成一個午餐 簡直係西式嘅車仔飯呀 價錢唔貴 同好姊妹可以喺度坐咗成個下午

2022-01-30 556 瀏覽
放假約埋朋友食個下午茶,傾下計,叫左個二人set $398,一上到好靚。野食方面我叫左伯爵茶,可以叫其他飲品有$20折扣。通常食下午茶我最中意食咸點先!日本和牛多士,多士烘得香脆,和牛入口嫩滑,油香豐富。鴨肝朱古力馬卡龍,平時好怕食馬卡龍,因為太甜,加左鴨肝中和左,好食。忌廉芝士酥皮盒,香脆酥化,香濃creamy。煙三文魚牛角包,煙三文魚好香,加左青瓜和蕃茄增加口感。斯尼蘭卡紅茶燉蛋,蛋香味濃,好滑,茶味好突出。野莓果醬比利是窩夫,野莓果醬超級好味,有少少乳酪,酸酸甜甜咁,窩夫外脆內軟。

野食方面我叫左伯爵茶,可以叫其他飲品有$20折扣。

通常食下午茶我最中意食咸點先!
日本和牛多士,多士烘得香脆,和牛入口嫩滑,油香豐富。
忌廉芝士酥皮盒,香脆酥化,香濃creamy。
煙三文魚牛角包,煙三文魚好香,加左青瓜和蕃茄增加口感。

斯尼蘭卡紅茶燉蛋,蛋香味濃,好滑,茶味好突出。
2022-01-20 354 瀏覽
呢間餐廳以古堡大屋、火爐、骷髏骨頭等元素展示出暗黑主題,氣氛特別但唔太恐怖反而有點浪漫奢華風格。而佢個下午茶絕對唔係暗黑料理,每樣食物都擺放精緻兼新鮮熱辣地奉上,鹹點甜品的味道、質素都有返咁上下;要挑剔的話,份量係細咗啲Afternoon Tea Set 聖木下午茶 $398/2 paxSeasonal Strawberry Egg White Swiss Roll季節限定士多啤梨蛋白卷>甜度適中、蛋白味幾香、草莓醬好甜美Sri Lanka Black Tea Crème Brûlée 斯里蘭卡紅茶焦糖燉蛋>面頭有啲綠茶脆脆口感鬆脆、焦糖燉蛋茶味幾出,食落唔錯Wild Berries Sauce Belgium Waffle野莓果醬比利時窩夫>窩夫上桌時熱辣辣好香,點埋個野莓醬係好味Summer Tangerine Lemon Tea Cream Cake日向夏柑檸檬茶忌廉蛋糕>呢件蛋糕反而食唔出柑或檸檬茶味,似芝士餅多啲Cream Cheese Mixed Mushroom Puff Pastry忌廉芝士野菌酥皮盒>呢個亦都係熱辣辣,個酥皮盒真

Afternoon Tea Set
聖木下午茶 $398/2 pax

季節限定士多啤梨蛋白卷
>甜度適中、蛋白味幾香、草莓醬好甜美

斯里蘭卡紅茶焦糖燉蛋
>面頭有啲綠茶脆脆口感鬆脆、焦糖燉蛋茶味幾出,食落唔錯

野莓果醬比利時窩夫
>窩夫上桌時熱辣辣好香,點埋個野莓醬係好味

日向夏柑檸檬茶忌廉蛋糕
>呢件蛋糕反而食唔出柑或檸檬茶味,似芝士餅多啲

忌廉芝士野菌酥皮盒
>呢個亦都係熱辣辣,個酥皮盒真心酥脆,野菌味道好香

Foie Gras de Canard Cocoa Macaron
鴨肝朱古力馬卡龍
>個配搭幾特別出嚟味道唔差,鴨肝甘香入口即化,馬卡龍唔過甜夠chewy

Japanese Wagyu Toast
日本和牛多士
>和牛煎得香酥味道好好、但好細件

Smoked Salmon Croissant
煙三文魚牛角包
>牛角包好夠脆,三文魚也不錯,有啲細塊

Earl Grey Tea

Iced Latte

Tea Set
Tea Set
2022-01-19 274 瀏覽
好耐冇約朋友見面,今日見到呢間餐廳個名好特別,決定同朋友high tea 撐枱腳!一個成功嘅Afternoon Tea Set 除咗好味之外,環境風景都好重要!首先餐廳位置方便之餘景觀好開陽,餐廳裝修好有心思,天花板都掛滿畫,餐桌、tableware 都好靚,睇到已經令人賞心悅目。三層下午茶之中,我哋最鍾意佢嘅咸點,特別係三文魚牛角包,用料新鮮,牛角包外脆內軟、食一個唔多夠喉添!和牛批嘅牛肉好香嫩而且油分充足,好正!鍾意食甜嘅朋友可以慢慢享受窩夫同埋千層蛋糕等等,食完好有幸福感,亦都好有驚喜感。餐飲朋友點咗咖啡,拉花好靚咖啡好香滑。因為已經飲咗兩杯咖啡,所以我就要杯凍檸茶,清清地都係唔錯嘅選擇。

2022-01-13 103 瀏覽
食過返尋味指數:❤️❤️❤️❤️❤️呢一間餐廳嘅氣氛一直維持halloween嘅感覺👻 我好中意呢種陰暗鬼怪主題餐廳 我相信萬聖節黎嘅話 一定full哂 實在太正🎃但唔好以為佢得個樣特別 菜色都特別吸引同好食格 大家有興趣都一定要黎食下感受下💀1. 龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌🦞菜一上枱係分開一碟餸一壺湯嘅🫖 賣相十分精緻 而且香脆米球同濃濃龍蝦湯好夾 塊葉都食得格🍁 好好食🥰2. 吞拿魚他他🐟軟林林嘅牛油果🥑同吞拿魚🍣嘅質感 配上脆卜卜嘅脆片 一軟一脆 口感好正 雖然唔係濃厚到令人難以忘卻嘅味道 但作為前菜 好fresh好清爽🤩3. 鬼混蕃薯條🍟係真係蕃薯🍠條 並非薯🥔條 所以都幾特別 咸咸甜甜嘅 耐唔耐食下一條 耐唔耐食下又一條 幾過癮🤣4. 白朱古力夏洛逸蛋糕🍰呢個係絕對要食🤍🤍🤍🤍🤍真係好好食 白朱古力並唔太甜 唔會好漏 小編我平時係中意食dark chocolate🍫嘅 但呢個面層嘅白朱古力忌廉包覆住鬆軟嘅蛋糕 內層仲有梅果醬 真係好正😍注意返 其實我本來唔太中意食果醬 但呢個恰到好處 大家絕對要試🙌🏻5. 佛手柑伯爵茶果凍🍮如果大家呢2款甜品都想食 我個人建議食左呢款先~因為比起白朱古

食過返尋味指數:❤️❤️❤️❤️❤️

1. 龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌🦞

2. 吞拿魚他他🐟

3. 鬼混蕃薯條🍟

4. 白朱古力夏洛逸蛋糕🍰

5. 佛手柑伯爵茶果凍🍮
如果大家呢2款甜品都想食 我個人建議食左呢款先~因為比起白朱古力蛋糕 呢款較為清淡 不過賣相十分之靚 食落去都好清新 但如果伯爵茶☕️味道再出啲就更好啦😚

6. 孟婆湯cocktail & 鬼混martini🥂
咁正嘅氣氛 又邊少得有杯酒chill下呢😳 因為我2杯都飲過 但唔太記得味道如何 唔好太介意🙈 只係記得2杯其實都好易入口 就算初嘗酒精嘅各位 都唔怕哽喉或者易醉格 總之 邊食邊飲真係好chill呀☺️

遺憾食唔到佢個水牛芝士氣球沙拉🥗 太熱賣了 小編平日7點去到想叫時 已經話賣哂 大家想打卡食嘅話 記得早啲去呀 有機會我都一定要再去食嘅🎈😆
每次經過百德新街嘅餐廳,沿着維園行,都會見到糖街有個戲院,戲院旁邊有條電睇,寫著「片場重地,閒人匆進」而上面竟然有個展覽/市集,新奇八怪,鬼味濃👻,對面有個餐廳,網上長期full house,今次就揀咗個靚日,喺萬聖節嘅氣氛下食平安夜晚餐🎅。 除咗有市集市集之外,仲有鬼屋電影體驗同密室逃脫,最啱帶埋朋友圈之中最膽小嘅黎玩🤣。 「每樣野都有陰黑嘅一面。日復日復日復地激發自已嘅dark side,就會變成“鬼魂”“ 恐懼”,亦會遇到自己嘅另外一面」呢個亦係鬼混嘅源意🧐。 餐廳嘅環境非常之搞鬼,天花上佈滿樹木/油畫,大量「俘虜骨人(p.s.唔識點寫)」嘅畫再加上古典嘅裝修,好似身處於鬼屋咁🎃。平安夜當日只有Christmas set,$528per person。但張枱話就話係幾復古,但就x凸不平,我朋友倒瀉咗杯烏龍茶🥲。 芒果帶子他他 煙燻火雞吐司 望落就偏向細份,只係一口size,簡簡單單,我全餐飯都會以$528去評價,而個火雞吐司我就覺得有少少「褪」😅。火雞就係正常超市賣到嘅貨色,吐司鬆脆有油香,配上可有可無嘅無花果粒。 帶子他他外面嘅青瓜排得整整齊齊,裏面嘅芒果蓉軟熟清甜,並非死甜,

芒果帶子他他 煙燻火雞吐司

芒果帶子他他 煙燻火雞吐司

帶子他他外面嘅青瓜排得整整齊齊,裏面嘅芒果蓉軟熟清甜,並非死甜,唔會搶走帶子嘅鮮味。帶子同樣切得碎細,鮮甜嫩滑,係高質嘅,個包配埋呢兩個就正啦😋。

意式雜菜湯

意式雜菜湯

我個人認為其實收得$500,湯嘅方面可以有其他比較精緻D嘅選擇😑,我就唔太希望有雜菜湯,味道其實真係冇乜野好講,就係超級普通而唔係難飲嘅紅湯,尚可接受😒。

香煎鴨肝卡邦尼菠菜麵

香煎鴨肝卡邦尼菠菜麵

首先講吓隻碟,執相嘅時候已經覺得有D頭晕眼花💫,兩款澱粉嘅份量都偏細,冇特登想用澱粉整飽你,但我就冇食到和牛燉飯嗰款,只見到有舊牛條筯極大,可想言知和牛嘅出品係點😬。

鴨肝size就正常啦,都有兩三啖,但呢隻碟就冇for你去切野。裏面仲有少少嫰紅色,油脂豐盛,仲滴咗落D意粉度,雖然未到最入口即化嘅境界,但都唔錯嘅👍。

菠菜麵望落好綠,口感爽口,一咬即斷,味道就好似有陣鹼水味🤫,好似某隻牌子嘅麵條,菠菜味微薄。配上超級普通嘅忌廉汁,我就麻麻呢道澱粉質😬。

威靈頓牛扒

成餐最期待嘅係呢個,好少地方有呢樣野,一開始以為只有「半大舊」,點知有「一整舊」,一個人食完即刻打包走人lu。順帶一提,呢度係會一次過煮好多個同樣嘅菜式,所以食完一道之後會等得比較耐⏳。

牛扒見到中間係完美嘅medium rare,一切落已經feel 到有料到。呢個應該係我近期食過最正嘅牛柳,入口嫩到唔洗點咬已經化開🤤,juicy呢家野都唔洗多講,已經浸濕咗個酥皮底🥲,牛味非常濃厚,又有mustard嘅甜味。

威靈頓牛扒首先要煎香塊牛,再搽上芥末,裹上軟熟嘅蘑菇蓉,再佈一層parma ham(呢度用咗火腿),最後加上鬆化又帶牛油香嘅酥皮,卷埋一舊,焗到金黃色,呢度就做到以上呢幾點,但食嘅時候都會甩皮甩骨🤭。
龍蝦鱈魚兩食

under the mistletoe

澳洲M5和牛燒汁飯

under the mistletoe
2022-01-08 73 瀏覽
又來一晚Girls Talk👯💃🏼👯‍♂️,諗住上網搵間比較特別既餐廳。俾佢個名「鬼混」吸引咗,去睇睇有幾驚😆餐廳喺銅鑼灣糖街樂聲大廈,係要搭一條扶手電梯上一樓嘅,沿途都有一點鬼怪嘅物品裝飾,真係好特別。餐廳門口已經有一張bar 枱位, 仲有骷髏骨頭💀☠️💀擺設,餐廳裏面周圍都係中古Vintage嘅古典風設計,打卡一流📸我哋order左四樣食物,三杯飲品。🔸水牛芝士氣球沙拉🥗~ 水牛沙拉🥗打卡一流,好食但味道唔夠突出,要記得嗰氣球🎈係用黎裝飾,唔食得😆 🔸 凍蜆~ 凍蜆係必食,同一般泰國餐廳食嘅完全無得比,蜆肉勁滑,夠香辣,重點係辣度又唔會遮左蜆嘅鮮甜🤤🔸 威靈頓白吞拿魚~ 擺碟靚,啱打卡,又好食,威靈頓白吞拿魚 嫩滑無比,外面酥皮又焗得啱啱好😋🔸番薯薯條~ 薯條係番薯🍠做成,炸得好香好脆🔸 桂花柑橘蘋果沙冰~ 金橘混合蘋果同桂花味,好清新🔸 西芹檸檬青蘋果梳打~ 很清新的組合,12月仲覺得熱,草青味唔會太勁,而且仲有青蘋果🍏蜜糖🍯,感覺好健康總括嚟講,呢間餐廳,無論係食物、裝修、服務都唔錯❤️大家可以一試💕

我哋order左四樣食物,三杯飲品。

🔸水牛芝士氣球沙拉🥗
🔸 凍蜆

🔸 威靈頓白吞拿魚

🔸番薯薯條
~ 薯條係番薯🍠做成,炸得好香好脆

🔸 桂花柑橘蘋果沙冰
~ 金橘混合蘋果同桂花味,好清新

🔸 西芹檸檬青蘋果梳打

• 威靈頓白吞拿魚
2022-01-01 81 瀏覽
同老婆行完工展會,揾個地方食完飯先返屋企,銅鑼灣糖街主題餐廳Vie Won Won,裝修以靈異鬼怪為主,周圍多骷髏骨同鬼怪擺設,環境陰暗,氣氛詭異,餐廳佈置似置身古堡,主打特色fushion菜,餐具同餐牌設計都配合氣氛。我哋要咗日本燒汁和牛燉飯,墨汁炒魷魚燉飯,同兩杯飲品。日本燒汁和牛燉飯和牛牛味十足,入口即溶,蘑菇片多,燉飯creamy,飯粒吸引咗肉汁精華,好夠味,墨汁炒魷魚燉飯,魷魚片軟腍唔靱,墨汁燉飯鮮味十足😋。桂花柑橘蘋果沙冰,金橘混合蘋果同桂花味,清新fresh,白朱古力抹茶沙冰,甜甜地,抹茶回甘,好飲🍹
我哋要咗日本燒汁和牛燉飯,墨汁炒魷魚燉飯,同兩杯飲品。

2021-12-30
2021-12-28 78 瀏覽
12月24號平安夜。先生竟然帶我嚟鬼屋食飯😂環境佈置十分有趣,充滿玩味。Staff都好有禮貌,友善。如果可以坐窗邊位置就好啦,可以望下街。我哋被帶到去中間位置嘅小圓枱。餐枱set up 靚靚,略嫌小圓枱太細小😂5-course menu $528 per head Starter: 煙燻火腿吐司🍞芒果帶子他他。吐司林左,但帶子他他幾特別😋意大利雜菜湯,一般茶餐廳水準😑我同先生就分別叫左唔同嘅Main 香煎鴨肝卡邦波菜麵,幾好食😋鴨肝煎得啱啱好,油香好正。M5 和牛燒汁炒飯,牛幾好食,但個飯唔得,太濕。龍蝦鱈魚二食,先唔好講好唔好食,個擺盤有d曳囉😅威靈頓牛😋👍🏻 飲品方面叫左一杯白朱古力抹茶沙冰,呢個好好飲。另一杯洛神洛神花梳打水,超難飲🤮最後上左個甜品,係pana cotta ,都係唔好食。整體嚟講,呢個價錢,呢個環境,呢個食物質素,我覺得都算係可以接受。⚠️唯一唔滿意嘅係,d 安排,上菜有d亂,無mark低咩枱上左咩菜,搞到d staff 周圍撞問下人哋食左咩餸,搞到d staff 同客人有d尷尬😳 安排上可能缺乏經驗?可以安排得更好。例如一個staff manage 指定4-6枱,
12月24號平安夜。
先生竟然帶我嚟鬼屋食飯😂環境佈置十分有趣,充滿玩味。

餐枱set up 靚靚,略嫌小圓枱太細小😂

5-course menu $528 per head

意大利雜菜湯,一般茶餐廳水準😑

M5 和牛燒汁炒飯,牛幾好食,但個飯唔得,太濕。

龍蝦鱈魚二食,先唔好講好唔好食,個擺盤有d曳囉😅

威靈頓牛😋👍🏻

飲品方面叫左一杯白朱古力抹茶沙冰,呢個好好飲。
另一杯洛神洛神花梳打水,超難飲🤮

最後上左個甜品,係pana cotta ,都係唔好食。

⚠️唯一唔滿意嘅係,d 安排,上菜有d亂,無mark低咩枱上左咩菜,搞到d staff 周圍撞問下人哋食左咩餸,搞到d staff 同客人有d尷尬😳 安排上可能缺乏經驗?可以安排得更好。例如一個staff manage 指定4-6枱,或者出菜紙大家mark返

2021-12-24
慶祝紀念
平安夜
今日尼食聖誕lunch 好掃興一點落單 去到一點半得一碗湯同野飲尼左 但我有6個人食咖留意翻😂催左一次單 個侍應話擺緊盤 再等多半個鐘都係冇聲氣最後等左一個鍾 依然係冇野食 前菜都冇 果斷取消單拎袋走人 見到好多枱都係冇野食 好慘啊😂好無奈仲要餐廳完全無唔好意思嘅感覺😂我等左一個鍾得呢杯野飲😂凍烏龍茶冇糖 普普通通啦😂
今日尼食聖誕lunch 好掃興

我等左一個鍾得呢杯野飲😂凍烏龍茶冇糖 普普通通啦😂

2021-12-23
60 分鐘 (堂食)
Vie Won Won...我地一齊去鬼混👻💫...知道嗎。。銅鑼灣糖街內藏一間超好打卡亦充滿古堡靈異玩味既主題fusion西餐廳🍽。奇幼氣氛,到處都係打卡位有特色,而食物同樣精緻又多元朗呢。每份lunch menu 都可以配:Soup of the Day OR Spicy & Sour Salad多元化餐牌 llSelect 3 items: $116;4 items $132;Select 5 items $146;6 items $158A. 溏心蛋 (日本產)、慢煮八瓜魚、牛油果明太子蟹肉、茶葉滷牛小排、蒜片香辣牛肉片B. 海膽汁魷魚薄片、牛油果明太子蟹肉、烤焗味噌醃鯖魚、薑汁燒汁豬肉片、黑毛豬點選左2份Set Menu🍴同樣精緻又豐富😍,未食已經被吸引。套餐可選Paste、Rice、Udon、Bread、Burger。而我就揀左Pasta🍝。牛肉、薑汁豬肉、魷魚薄片,都係滋味推介呢。ll $72This Is My Breakfast Milkshakebreakfast comes with Horlicks, cornflakes, handmade crun
Vie Won Won...我地一齊去鬼混👻💫

每份lunch menu 都可以配:

多元化餐牌 l[Choose Your Own💫]l

l[早餐奶昔]l $72
breakfast comes with Horlicks, cornflakes, handmade crunchy sugar coated walnuts.
味道似穀類早餐texture,飽肚感十足。

一間超IGable 既古堡玩味西餐廳🍽,下午時間人不多感覺超chill 又relax。來~鬼同你high tea👻。
×××[Vie Won Won]×××
©銅鑼灣糖街8號樂聲大廈1樓

2021-12-23 58 瀏覽
呢間喺銅鑼灣嘅餐廳定位非常有趣,雖然唔係啲咩特別日子,但我都俾佢裝修吸引咗去食!成間餐廳個theme好正,每個位置值得打卡炸牛面珠漢堡 ($148)淨係賣相都一流!個包皮用咗竹炭整,仲要焗到脆卜卜,連埋個揸得啱啱好嘅牛面珠好香口,而且牛面珠又話又有牛味!另外餐廳都唔係用一般薯條Hea過,係用調味過嘅甜番薯條,非常好味!奶蓋鴛鴦走沙冰(+$20)好特別嘅質感,味道係一般嘅鴛鴦但放咗落沙冰之後啲咖啡味同茶味特別出,飲落非常神奇,而且亦都幾好飲,值得一試!

成間餐廳個theme好正,每個位置值得打卡

炸牛面珠漢堡 ($148)

奶蓋鴛鴦走沙冰(+$20)
銅鑼灣鬼混主題餐廳 ~ 環境佈置有好多骷髏骨💀☠️ halloween 去一定好有氣氛🎃😼 ❣️#炸牛面珠漢堡 $148漢堡係竹炭麵包,麵包外層香脆,裏面好鬆軟☺️ 牛面珠外層炸得好香脆,仲夾住咗少少泰式醬同芝士,整體味道好豐富,食既時候食到牛既膠質 好正😍 裏面嘅配料仲包括有沙律菜、蕃茄同酸菜 ~ 整體都幾好食!而最值得推薦嘅係番薯條,男朋友好鐘意,食到唔停口😂‼️❣#Set Lunch (6 items) $158Lunch set會有一個餐湯或沙律,我同朋友都各叫咗一樣試下😍 兩樣都有驚喜!沙律菜用咗黑醋,好開胃亦有唔同嘅水果配料同沙律菜~宜餐湯就係蕃茄湯,蕃茄味濃郁,味道較酸,不過個人都幾鐘意。而成個lunch set都幾fusion,叫一個主食 (紫菜飯/意粉/烏冬等),便可選3-6個items 作配料。出嚟嘅效果,有少少似自助餐既形式 👉🏻 一個主食,身邊有啲前菜同熟食作配搭咁。👉🏻#牛油果明太子蟹肉算係一個輕便前菜咁~ 牛油果打成茸 再三樣嘢Max埋幾好食,口感都幾好。👉🏻#芝士焗蔬菜芝士味好濃郁,滲入左蔬菜入面,超級入味。👉🏻#海膽汁魷魚薄片係我最鍾意嘅一款👍🏻 海膽汁幾好食

❣️#炸牛面珠漢堡 $148

❣#Set Lunch (6 items) $158
宜餐湯就係蕃茄湯,蕃茄味濃郁,味道較酸,不過個人都幾鐘意。

👉🏻#牛油果明太子蟹肉

👉🏻#芝士焗蔬菜
芝士味好濃郁,滲入左蔬菜入面,超級入味。

👉🏻#海膽汁魷魚薄片
係我最鍾意嘅一款👍🏻 海膽汁幾好食,魷魚片薄得黎好爽口 亦好掛汁,遠睇有少少似闊意大利麵。

❣#花生香蕉奶昔 $68
花生味比香蕉味更加濃郁,有少少似食緊多士嘅感覺🤣不過兩樣食材 Max埋一齊都banlance 得幾好飲,口感啱啱恰到好處,反而太rich好容易好滯💗 整體感覺不錯😀

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
🐷味 道 : 🟡🟡🟡🟡⚪️
🏠環 境 : 🟢🟢🟢🟢🟢
💰抵 食 : 🔴🔴🔴🔴⚪️
‼️性價比 : 🟣🟣🟣🟣⚪️
❣️整體評分 👉🏻 8.5/10
📍鬼混 (銅鑼灣)
銅鑼灣糖街8號樂聲大廈1樓

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2021-12-21 57 瀏覽
久聞大名,終於約到朋友一齊黎。上網睇完食平,知道有點難搵,做定功課先黎,但都係搵唔到🤣🤣但路在口邊,問就得啦。初頭怕會好貴,但睇完餐牌勁放心。因為上網睇多數介紹午市,好少晚餐資料。食左幾樣,太好食了。魚骨那樣好香脆,又有手作心思。送埋啤酒一流呀凍蜆千萬要試,唔會後悔,唔食走寶,同一般泰國餐廳食嘅完全無得比,蜆肉勁滑,夠香辣,辣度完全係拎個味覺,唔會遮左蜆嘅鮮甜黑毛豬雙食:又厚又大嘅豬扒,一點也不鞋口,好易切開,入面好多汁,熟度剛好👍👍👍正呀

食左幾樣,太好食了。

魚骨那樣好香脆,又有手作心思。送埋啤酒一流呀

正呀
2021-12-15