2021-03-29
今日心思思想食壽司,搵咗好耐尖沙咀邊間壽司舖值得食。經過一輪搜索之後,決定食呢間小店。店內座位不多,採用開放式廚房,師傅就在面前切魚生同埋整壽司,等食期間有得睇表演,哈。店舖提供set lunch omakase 可選八/十件,也可以單點,仲有丼、刺身壽司飯等等,選擇都幾豐富。我同朋友嗌左十件的Omakasa, 可以優惠價加配幾款壽司。《炙三文魚腩》燒得好好味,有陣煙燻嘅味道,三文魚腩非常軟嫩,好有口感,而且壽司飯已經佔好豉油,味道剛剛好。《鰻魚壽司》呢片鰻魚真係不得了,無骨之餘仲好軟林,同樣有種焦香味道,食落勁香,令成舊鰻魚更上一層樓。《明太子帆立貝軍艦》份量好多,估唔到明太子同帆立貝禁match,亦都食得出帆立貝新鮮又夠嫩,好滿足。《焦糖玉子》好有驚喜!玉子食得多但未食過焦糖玉子,表面有層焦糖,即燒真係好正,好脆口口感好正!蛋香味都好夠。《大拖羅》好新鮮!唔算好大片,勝在夠鮮嫩,魚脂平均,又有油香,整體都非常不錯。總括嚟講呢度嘅壽司都幾高質,想食壽司的話不妨一試。
《炙三文魚腩》
《鰻魚壽司》
《明太子帆立貝軍艦》
《焦糖玉子》
《大拖羅》
總括嚟講呢度嘅壽司都幾高質,想食壽司的話不妨一試。