2020-10-08 1547 瀏覽
這家店新開也沒有很久,路過了無數次也沒有進去試食。今日終於有尼個機會啦!在店入口有用布幕阻擋,不進去的話幾乎看不到裡面的佈局,私隱度十足。實際環境比我想像的大很多,未進之前以為是很小的一家店,人也比想像的多,不過閒日午飯時間不需要等位。Lunch meun 沒有很多選擇,款式也不算豐富,於是跟旁邊那桌叫一樣的。今天每人也送麵豉海,滿滿的好像是紫菜?!很好喝,跟一般街上只有味精味不同。壽司的魚生外觀色澤好像沒有很油亮,但口感味道是新鮮的,而且很厚切,非常不錯。壽司的飯是啡色的,不知道加了什麼。冷麵也挺不錯的。順帶一提,這家服務態度真的很好 (=^▽^=) 不過有一點希望改善,並不是每桌座位都有籃子可以放袋,於是邊吃要邊抱住,不太方便尼。
2020-10-08
  • 冷稻庭素麵壽司定食
2020-10-06 1431 瀏覽
如心廣場新開張的日式料理鮨樂,金黃裝潢,乾淨公整。 至開張,已經食過兩遍。午市套餐勝價比高。櫻花魚生丼套餐連沙律和味增湯。味增湯有海帶,味濃扎實;而沙律則新鮮爽口。主食的櫻花丼切粒魚生件件豐厚,其中三文魚和吞拿魚軟腍鮮香。魚生和丼飯比例各佔一半, 份量剛好。 整個丼都好食。另一套餐,松壽司盛合8件壽司配烏冬。Bar台上看著師傅熟練的一件又一件手握著,期待十分。 壽司包括三文魚、吞拿魚、魷魚、蝦和卷物等等。另外也散點了件燒鰻魚,同樣有水準。

櫻花魚生丼

壽司盛合

另外也散點了件燒鰻魚,同樣有水準。
鰻魚

2020-10-04
5 分鐘 (堂食)
櫻花魚生丼
鰻魚
2020-09-23 1523 瀏覽
平日夜晚見到呢間新店,又近屋企,就試下好大驚喜,超水準,服務態度好,連湯蓋都幫你開推介鰻魚壽司,十分厚肉肥美荃灣終於出左d有水準既壽司店👍🏻呢間野入黎就feel到佢好用心,一定會再黎.價錢親民, 希望之後洗唔洗排隊😂😂😂😂正!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
平日夜晚見到呢間新店,又近屋企,就試下
好大驚喜,超水準,服務態度好,連湯蓋都幫你開
推介鰻魚壽司,十分厚肉肥美
價錢親民, 希望之後洗唔洗排隊😂😂😂😂
鰻魚壽司
蟹肉蟹膏軍
2020-09-23
鰻魚壽司
蟹肉蟹膏軍
2020-09-13 1515 瀏覽
位於荃灣如心廣場新開張的鮨樂壽司店,開張以來都一直都見有人排隊,今日就即管去試一試得唔得!入座嘅時候侍應已經問我貴姓,用姓氏來稱呼,絕對係高級餐廳先會有嘅服務被安排坐喺bar枱,對住這一位女師傅,我哋所點嘅壽司,全部由這位女師傅製作給我們,除咗有得食之外仲可以有得睇中拖羅 - 吞拿魚醬油漬 - 大拖羅大拖羅叫咗兩件,都切得厚厚的,入口有香濃魚油味,雖未能即溶,但總算慢慢溶化在口中。美中不足的是兩件食落都有筋海膽三文魚籽卷海膽新鮮鮮甜,每粒既魚籽皮就比較厚,但整體總算新鮮,分量絕不孤寒令我最深刻的,一定係佢哋嘅服務,由入坐到離開,所有服務都值得一讚入坐同畀錢埋單都會用我嘅姓氏去稱呼,收碟加茶都好有禮貌。以呢個價錢,但提供到一般要每位千元以上的餐廳既服務,就憑呢個服務態度,我會再黎!

中拖羅 - 吞拿魚醬油漬 - 大拖羅

海膽三文魚籽卷

入坐同畀錢埋單都會用我嘅姓氏去稱呼,收碟加茶都好有禮貌。

2020-09-06 1009 瀏覽
今日同老公第一次幫襯,叫咗兩款定食,一個係壽司配稻庭烏冬,另一個係三文魚親子飯,首先啲麵豉湯無味,好似飲緊滾水咁,啲沙律好濕,食到一半見到碗底好多水……跟著啲主菜就細到極,尤其個三文魚親子飯,明明餐牌張相係影住一盒咁上,最後得個小朋友碗仔咁細,最重要係啲魚生唔新鮮,好重雪味,啲飯仲要係屎色咁,睇到都唔開胃……稻庭烏冬好似就咁用清水熟嘅上海麵……好難食最後唔知係因為沙律定魚生唔新鮮,最後食完肚痾!!
……稻庭烏冬好似就咁用清水熟嘅上海麵……好難食
最後唔知係因為沙律定魚生唔新鮮,最後食完肚痾!!
壽司定食
稻庭烏冬
三文魚親子飯
1K
2020-09-05 1017 瀏覽
讚1.環境企理乾淨,檯,地板、員工都有種清爽感覺,啲制服好整齊,的確係有信心係度點壽司刺身2.點左丼飯同10貫壽司,丼飯既刺身切得好,厚薄均勻,帶子、赤身既溫度係手溫,唔會太凍太熱,亦有切斷筋位,丼飯係赤醋,味道係重身既,呢樣好睇個人口味,我就幾鍾意;壽司既魚種都揀得幾好,白身魚、蝦、吞拿都有好既比例,值得一個午餐要兩三舊水既價錢3.服務員幾爽手彈1.壽司飯係有少少亂左,所以咬落去係有啲散左2.坐壽司吧位係想睇到師傅包壽司,唔係想睇到師傅抦徒弟然後徒弟駁嘴既畫面🤣,師傅想鬧人,不如入後場先鬧

3.服務員幾爽手

1.壽司飯係有少少亂左,所以咬落去係有啲散左
2020-08-30 1049 瀏覽
$298壽司set 性價比還可以我們二人行叫一個套餐,店員送多一個湯和沙律給我們,good!清酒煮大蜆有點兒太熟,差點兒吞不下!新店開張,服務態度幾好,希望維持到!
$298壽司set 性價比還可以
清酒煮大蜆有點兒太熟,差點兒吞不下!
新店開張,服務態度幾好,希望維持到!
2020-08-29 780 瀏覽
天氣熱,最岩食返d凍野,見新開,就諗住去試新野。門口等位,無飛拎,留底貴姓及電話企門口等叫。等左10-15分鐘度。一坐底侍應就即刻斟左兩杯出晒煙既茶出黎👍餐牌圖文並茂自己填紙落完order 後,跟左兩碗麵鼓湯,好欣賞佢湯同茶都夠晒熱,都係出晒煙食物分批黎,唔會一窩蜂到晒,可以慢慢嘆魚生飯ok,壽司/手卷唔係難食。1.叫左大拖羅,味道比想象中差。2.三文魚腩賣相比相象中差,就甘睇以為係三文魚3.最愛食玉子,但呢個玉子無乜蛋味,同埋以為是熱食,點知係唔凍唔熱。4.軟殼蟹手卷,軟殼蟹係脆既5.吉列蝦卷👍,一咬是鬆脆,而且48蚊仲有6舊整體服務係ok,帶位下單出餐既侍應都好有禮貌,又勤加茶收碟。食物質數就普通,係炸物較出色。試一次就夠

一坐底侍應就即刻斟左兩杯出晒煙既茶出黎👍

餐牌圖文並茂

自己填紙

食物分批黎,唔會一窩蜂到晒,可以慢慢嘆

魚生飯ok,

壽司/手卷唔係難食。

1.叫左大拖羅,味道比想象中差。
2.三文魚腩賣相比相象中差,就甘睇以為係三文魚
4.軟殼蟹手卷,軟殼蟹係脆既
5.吉列蝦卷👍,一咬是鬆脆,而且48蚊仲有6舊

食物質數就普通,係炸物較出色。
試一次就夠

• 吉列蝦反卷
2020-08-27 478 瀏覽
早前經過如心廣場二期時,見到此店裝修圍板,得知中環著名立食壽司店會在此開新舖,加上友人曾稱讚他們的壽司很不錯,所以很期待新店開張。新店開了差不多一星期後,今日終於有機會來試午餐~😋起初以為新店會像中環總店般是立食店,開張後始發覺原來是有位坐的(一大喜訊)。😁由於新店仍在試業,中午點餐紙上有些散點比餐牌上的價錢便宜點。嚐了松壽司盛合(8件),炙燒原條海鰻壽司(好大唷~🤩) ,太卷,吞拿魚,油甘魚和炙燒三文魚壽司等。魚生好新鮮(聽說是豐洲直送的),而且切得挺厚(至少夠位界兩刀雕花😂),壽司飯也不錯,值得一讚的是味噌湯非常夠熱(這對我來說是很重要的😏)。奉上的茶水好喝且添加及時。侍應服務態度很好,非常有禮,與客人溝通時會用姓氏加上小姐/先生稱謂。希望佢地可以保持水準啦~🙏

好感動呀~荃灣終於都有高質素日本壽司店啦!應該好快變做我同老公嘅飯堂試業期間lunch set送salad & 麵豉湯個麵豉湯好香魚味我叫左迷你鰻魚飯併壽司定食,老公要冷麵壽司定食 (老公忍唔住食左兩件壽司先記得影相應該有8件的) 鰻魚好厚身,好新鮮,壽司唔使講都知正。壽司飯都好好食,不是用普通壽司白米的,比其他地方冇咁酸,同刺身更夾再追加左個蔥吞拿小卷 超正呀~!仲想叫多一份!店員服務好好,我仲留意到有個女壽司師傅,好少見
好感動呀~荃灣終於都有高質素日本壽司店啦!
應該好快變做我同老公嘅飯堂

試業期間lunch set送salad & 麵豉湯

個麵豉湯好香魚味

應該有8件的)

再追加左個蔥吞拿小卷
超正呀~!仲想叫多一份!

店員服務好好,我仲留意到有個女壽司師傅,好少見

2020-08-25