日式餐廳鮨樂8品新春套餐,全個套餐包齊刺身、蒸物、天婦羅、串燒、壽司及火鍋,食物款式應有盡有,豐富程度可以媲美迷你放題,個個都肯定捧住肚皮走,過一個肥年!-如果覺得8品都未夠豐盛,建議你追加埋吞拿魚三點🐟及鵝肝配米紙或者生蠔🦪-「山幸」吞拿魚三點 +$68一碟包含赤身、中拖及大拖,脂肪紋理有致,入口即溶,魚油香亦隨即係口腔散發,十分肥美,十分滿足!香煎鵝肝配米紙 +$48組合感覺偏和式,用米紙取代平時的米通或者多士,感覺更輕盈。鵝肝味道油潤口感軟滑,同時亦增添奢華感。-🧧新春盛宴🍊原價$544/位 優惠價$338位【先付】日本豆腐冰菜沙律🥗【蒸物】蟹肉海鮮茶碗蒸🦀【刺身】牡丹蝦、三文魚、天然寒鰤🐟【燒物】串燒2客🍗(明太子雞翼串/牛舌串/免治雞肉串 任選兩款)【天婦羅】北海道松葉蟹足天婦羅🍤【主菜】北海道松葉蟹日式味噌鍋或時令壽司拼盤🍣【御碗】蜆肉日式味噲湯🍲【甜品】🍨【飲品】汽水 或 無酒精飲品1杯影片連結: https://www.openrice.com/zh/hongkong/r-%E9%AE%A8%E6%A8%82-%E8%A7%80%E5%A1%98-%E6%97%A5%E
日式餐廳鮨樂8品新春套餐,全個套餐包齊刺身、蒸物、天婦羅、串燒、壽司火鍋,食物款式應有盡有,豐富程度可以媲美迷你放題,個個都肯定捧住肚皮走,過一個肥年!
「山幸」吞拿魚三點 +$68

香煎鵝肝配米紙 +$48
🧧新春盛宴🍊原價$544/位 優惠價$338位
【先付】日本豆腐冰菜沙律🥗
【蒸物】蟹肉海鮮茶碗蒸🦀
刺身】牡丹蝦、三文魚、天然寒鰤🐟
【燒物】串燒2客🍗
(明太子雞翼串/牛舌串/免治雞肉串 任選兩款)
【天婦羅】北海道松葉蟹足天婦羅🍤
【主菜】北海道松葉蟹日式味噌鍋或時令壽司拼盤🍣
【御碗】蜆肉日式味噲湯🍲
甜品】🍨
【飲品】汽水 或 無酒精飲品1杯
影片連結: https://www.openrice.com/zh/hongkong/r-%E9%AE%A8%E6%A8%82-%E8%A7%80%E5%A1%98-%E6%97%A5%E6%9C%AC%E8%8F%9C-%E5%A3%BD%E5%8F%B8-%E5%88%BA%E8%BA%AB-r750760/videos/reels/video-22761
「山幸」吞拿魚三點
明太子雞翼串/牛舌串/免治雞肉串
蟹肉海鮮茶碗蒸
  • 吞拿魚三點
2025-02-07 0 瀏覽
呢間日本餐廳平時經過好高級咁原來lunch set都唔算好貴 仲好豐富好抵食😯有刺身丼、壽司定食、熱食定食等安格斯牛肉稻庭烏冬/蕎麥麵 炙燒壽司御膳 ($158)附送沙律同麵豉湯 麵豉湯勁足料 好多海苔呢個set我揀左蕎麥麵 可惜個湯底太咸啦😮‍💨個牛肉就好tender 好食 另外就有8件壽司加1件玉子燒有2件卷物 青瓜蟹柳玉子等 正常玉子燒甜甜地好厚有口感生蝦好彈牙 有黑松露醬係面 好香😋魷魚正常冇咩記憶點 帶子大粒新鮮鰻魚好肥美 唔惺 三文魚同吞拿魚都炙燒過keep到鮮味都好好食 最後仲要有甜品係一球朱古力雪糕 食完好飽食個set真係好抵食👍🏼👍🏼👍🏼

呢間日本餐廳平時經過好高級咁
原來lunch set都唔算好貴 仲好豐富好抵食😯
刺身丼、壽司定食、熱食定食等

安格斯牛肉稻庭烏冬/蕎麥麵 炙燒壽司御膳 ($158)
附送沙律同麵豉湯 麵豉湯勁足料 好多海苔
keep到鮮味都好好食 最後仲要有甜品
係一球朱古力雪糕 食完好飽
食個set真係好抵食👍🏼👍🏼👍🏼
2025-01-15 611 瀏覽
在農曆新年來臨之際🧧🧧鮨樂在觀塘店全新推出的「新春盛宴」套餐!人均三百就可以食到高質的傳統日式料理!環境闊落舒適,無論是與家人好友聚餐,或是獨自品味都合適~🫶🏻⭐鮨樂新春盛宴⭐先付:日本豆腐冰菜沙律這道前菜清新脆口,豆腐滑嫩,搭配冰菜的清香,非常開胃。還可以加配北海道產的生蠔,口感滑溜,讓味蕾更上一層樓。蒸物:蟹肉海鮮茶碗蒸茶碗蒸的口感細膩,蟹肉和海鮮的鮮味充分釋放,令人陶醉。隨餐的「真」直送旬刺身,牡丹蝦、三文魚和天然寒鰤,每一片都極為新鮮,色澤誘人。燒物:串燒明太子雞翼串、牛舌串和免治雞肉串三選一。我特別喜歡明太子的濃郁,帶來意想不到的驚喜。加配了香煎鵝肝鍋巴,更是添了一份奢華感。天婦羅:北海道松葉蟹足天婦羅這道天婦羅外脆內嫩,蟹足的鮮甜味道在口中迸發。主菜:北海道松葉蟹日式味噌鍋 | 時令壽司拼盤味噌鍋的湯底濃郁,搭配新鮮的松葉蟹,讓每一口都充滿了春天的氣息。時令壽司拼盤更是將日式的美味發揮到極致。御碗:蜆肉日式味噌汁這碗味噌汁的蜆肉鮮美,湯底極為滋味。甜品:雪糕最後的小球窩夫雪糕,口感酥脆,搭配雪糕的香甜,為這頓大餐帶來了愉快的結尾❤️📍鮨樂觀塘開源道 79 號鱷魚恤中心 1 樓
⭐鮨樂新春盛宴⭐

先付:日本豆腐冰菜沙律
蒸物:蟹肉海鮮茶碗蒸
燒物:串燒
天婦羅:北海道松葉蟹足天婦羅
這道天婦羅外脆內嫩,蟹足的鮮甜味道在口中迸發。
主菜:北海道松葉蟹日式味噌鍋 | 時令壽司拼盤
御碗:蜆肉日式味噌汁
這碗味噌汁的蜆肉鮮美,湯底極為滋味。
甜品:雪糕
📍鮨樂
觀塘開源道 79 號鱷魚恤中心 1 樓 7 號舖
SUSHI RAKU 鮨樂主打每日日本直送食材,係omakase級別而性價比高嘅日本料理,最近觀塘店限定,推出新春盛宴套餐套餐已包沙律、湯、串燒、刺身、壽司拼盤/鍋物、同埋甜品,菜式多樣但能保持到高水準,秉承了日本料理嘅精髓👨🏻‍🍳🧑🏻‍🍳❣️食材新鮮,刺身、壽司唔會有得輸👋🏻😽串燒牛舌係厚切、爽口彈牙一種,免治雞肉串🐣有雞軟骨同日本月見🥚加持,味道正宗👍🏻 雞翼串燒釀咗明太子,咬一口,鮮味滿滿🫶🏻北海道松葉蟹鍋,湯底蟹味🦀香濃,撈飯食,好食到一口接一口😜三款加配菜式,我哋都有加到🙌🏻😂,北海道厚岸生蠔🦪肥美鮮甜吞拿魚三點,由赤身、中拖羅到大拖羅,逐步提升嘅鮮味、脂感,🫰🏻my fav香煎鵝肝配米紙,鵝肝煎得軟滑香濃,加上脆炸米紙,提升口感並有減膩效果👐🏻🤭無精飲品點了白桃🍑梳打,桃味滿滿,味道清爽另$48加購了清酒,係辛口一種,同今晚嘅食物都襯🤝🏻😺—————ꕥ𖧷新春盛宴𖧷ꕥ ————❥前菜 日本豆腐冰菜沙律➕加配:北海道厚岸生蠔 [$48/隻]❥蒸物蟹肉海鲜茶碗蒸❥「眞」直送句刺身3點牡丹蝦|三文魚|天然寒鰤➕加配:「山幸」吞拿魚三點 [$68]❥串燒兩客(任選兩款)明太子雞翼串|

SUSHI RAKU 鮨樂主打每日日本直送食材,係omakase級別而性價比高嘅日本料理,最近觀塘店限定,推出新春盛宴套餐[原價$544/位,現優惠價$388/位],💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️當然要嚟嚐新一~

套餐已包沙律、湯、串燒、刺身壽司拼盤/鍋物、同埋甜品,菜式多樣但能保持到高水準,秉承了日本料理嘅精髓👨🏻‍🍳🧑🏻‍🍳❣️

食材新鮮,刺身壽司唔會有得輸👋🏻😽

雞翼串燒釀咗明太子,咬一口,鮮味滿滿🫶🏻
北海道松葉蟹鍋,湯底蟹味🦀香濃,撈飯食,好食到一口接一口😜

三款加配菜式,我哋都有加到🙌🏻😂,北海道厚岸生蠔🦪肥美鮮甜

無精飲品點了白桃🍑梳打,桃味滿滿,味道清爽
另$48加購了清酒,係辛口一種,同今晚嘅食物都襯🤝🏻😺

蟹肉海鲜茶碗蒸
❥「眞」直送句刺身3點
牡丹蝦|三文魚|天然寒鰤
➕加配:「山幸」吞拿魚三點 [$68]
❥串燒兩客(任選兩款)
明太子雞翼串|牛舌串|免治雞肉串
➕加配:香煎鵝肝配米紙 [$48]
❥天婦羅
北海道松葉蟹足天婦羅
❥主菜(任選一款)
北海道松葉蟹鍋|時令壽司拼盤
➕加配:是日清酒原枝300ml [$48]
————————————————————
2025-01-07
2025-01-13 495 瀏覽
這間位於觀塘的日本料理,現正進行新春優惠。新年假期前,可和家人和朋友前往食團年飯的好地方。 $300就齊前菜、蒸物、刺身、燒物、天婦羅、煮食、甜品、湯品和飲品,非常抵食。每款食物均採用新鮮食材,細心烹調而成。現出示這個Post,再減 $30($308 / 位),新年團年飯係時候book位前往。【🥗先付】日本豆腐冰菜沙律:非常新鮮爽口, 十分開胃。+北海道厚岸生蠔($48/隻):淡淡的海鮮開水味,新鮮。【🍲蒸物】蟹肉海鮮茶碗蒸:非常足料的海鮮茶碗蒸, 十分滑。【🍣眞」直送旬刺身3點】牡丹蝦、三文魚、天然寒鰤:匯款食材都10分新鮮,爽口彈牙的馬拉克是我最愛的。+「山幸」吞拿魚三點($68)【🍢燒物】明太子雞翼串:雞肉串燒來源滿了滿滿的明太子,非常惹味。牛舌串:偷了朋友一口的牛舌,牛舌10分有口感。免治雞肉串+香煎鵝肝配米紙($48)【🍤天婦羅】北海道松葉蟹足天婦羅:天婦羅查得外脆內軟,當中有松葉蟹、南瓜、負責、香脆可口。【🍲主菜】A•北海道松葉蟹日式味噌鍋B•時令壽司拼盤主菜方面可以二選一,當然我們選擇了各一款。但其實食到呢度已經好飽,非常抵食【🍽️御碗】蜆肉日式味噌湯【🍨甜品】

這間位於觀塘的日本料理,現正進行新春優惠。

新年假期前,可和家人和朋友前往食團年飯的好地方。

【🥗先付】
日本豆腐冰菜沙律:非常新鮮爽口, 十分開胃。
+北海道厚岸生蠔($48/隻):淡淡的海鮮開水味,新鮮。

【🍲蒸物】
蟹肉海鮮茶碗蒸:非常足料的海鮮茶碗蒸, 十分滑。

【🍣眞」直送旬刺身3點】
+「山幸」吞拿魚三點($68)

【🍢燒物】
明太子雞翼串:雞肉串燒來源滿了滿滿的明太子,非常惹味。
牛舌串:偷了朋友一口的牛舌,牛舌10分有口感。
免治雞肉串
+香煎鵝肝配米紙($48)

【🍤天婦羅】

【🍲主菜】
A•北海道松葉蟹日式味噌鍋

B•時令壽司拼盤

主菜方面可以二選一,當然我們選擇了各一款。
但其實食到呢度已經好飽,非常抵食

【🍽️御碗】
蜆肉日式味噌湯

【🍨甜品
2025-01-09
2025-01-12 397 瀏覽
🥗先付 - 日本豆腐冰菜沙律🦪加48蚊仲可以加配北海道厚岸產生蠔熟我嘅朋友都知我好鍾意食豆腐再嚟冰菜 好少見餐廳用呢隻菜做沙律口感特別 夠爽口唔講唔知 冰菜可以抗氧化 控制血糖至於🦪 creamy 🦀蒸物 - 蟹肉海鮮茶碗蒸一揭開蓋就有魚籽 超多蟹肉絲蛋蒸得好滑 入面仲有菇同蝦好足料 蟹味都算濃郁嘅🐟「真」直送旬刺身3點 🦐牡丹蝦 🧡三文魚 🩷天然寒鰤加68蚊加多客「山幸」吞拿魚三點刺身整體新鮮 重點大力推一定加食晒吞拿魚3個部位 魚腩夠晒油🤤🤤🤤🍢燒物 - 串燒2客有3款串燒揀 明太子雞翼串 牛舌串 免治雞肉串嗌2個set 所以每樣都整番串雞翼double上 明太子雞翼大癲 多到爆餡 牛舌夠爽 唔韌 再沾埋月見汁 好味 免治雞肉juicy加48蚊整件香煎鵝肝配米紙米紙脆卜卜 筷子功差少少就啪一聲夾爛🤣食落口 一咬米紙即爛 鵝肝又溶溶哋好😈🍤天婦羅 - 北海道松葉蟹足天婦羅真係蟹腳炸成天婦羅 唔係蟹棒打發你另外仲有南瓜 蕃薯同埋💚辣椒炸粉薄 食完唔覺油主菜 🦀北海道松葉蟹日式味噌鍋咁凍嘅天氣 配個熱辣辣嘅鍋湯底濃郁 跟鍋有碗白飯 撈埋食夠滋味蟹已經拆咗半殼 方便食🍣時令壽司拼盤5件壽
🥗先付 - 日本豆腐冰菜沙律

湯底濃郁 跟鍋有碗白飯 撈埋食夠滋味
蟹已經拆咗半殼 方便食

🍣時令壽司拼盤
5件壽司 3粒卷物同1嚿玉子
(已經有埋wasabi喺壽司入面㗎喇)
賣相好靚

300ml 先加48蚊 抵呀
我哋嘅飲法係溝埋落梳打度
出奇地夾喎 大家可以試吓丫

2025-01-12 306 瀏覽
早幾日見到鮨樂社交平台 post見到佢地新出咗個觀塘店限定新春盛宴,睇落幾吸引🤩即刻約朋友過嚟食😋🧧新春盛宴 $338/位✨先付✨🥗日本豆腐冰菜沙律冰菜新鮮好味,日本豆腐夠晒嫩滑,整體非常開胃✨蒸物✨🥚蟹肉海鮮茶碗蒸超足料🤩蒸蛋嫩滑配搭鮮甜海鮮無得輸✨「真」直送旬刺身3點✨🍣牡丹蝦、三文魚、天然寒鰤三文魚,寒鰤味道鮮甜,牡丹蝦爽口,肉質飽滿✨燒物✨🍢串燒2客明太子雞翼串入面釀滿明太子超正牛舌串煎得好香,肉質軟熟免治雞肉串口感豐富✨天婦羅✨🦀北海道松葉蟹足天婦羅天婦羅外層炸粉唔會太厚👍🏻除咗松葉蟹仲有南瓜蕃薯,非常滋味✨主菜✨🍲北海道松葉蟹日式味噌鍋味噌鍋湯底濃郁,配上北海道松葉蟹及蔬菜送飯一流🍣時令壽司拼盤有9件壽司,件件用料新鮮,大愛充滿油香嘅拖羅壽司✨御碗✨🥣蜆肉日式味噌湯味噌湯味道香濃,蜆肉非常大隻✨甜品✨🍨朱古力雪糕食完正餐食埋甜品就最滿足✨飲品✨🍹巨峰提子乳酸梳打🍹白桃乳酸梳打酸酸甜甜非常開胃
🧧新春盛宴 $338/位
✨先付✨
🥗日本豆腐冰菜沙律
冰菜新鮮好味,日本豆腐夠晒嫩滑,整體非常開胃
✨蒸物✨
🥚蟹肉海鮮茶碗蒸
超足料🤩蒸蛋嫩滑配搭鮮甜海鮮無得輸
✨「真」直送旬刺身3點✨
🍣牡丹蝦、三文魚、天然寒鰤
三文魚,寒鰤味道鮮甜,牡丹蝦爽口,肉質飽滿
✨燒物✨
🍢串燒2客
明太子雞翼串入面釀滿明太子超正
牛舌串煎得好香,肉質軟熟
免治雞肉串口感豐富
✨天婦羅✨
🦀北海道松葉蟹足天婦羅
天婦羅外層炸粉唔會太厚👍🏻除咗松葉蟹仲有南瓜蕃薯,非常滋味
✨主菜✨
🍲北海道松葉蟹日式味噌鍋
味噌鍋湯底濃郁,配上北海道松葉蟹及蔬菜送飯一流
🍣時令壽司拼盤
有9件壽司,件件用料新鮮,大愛充滿油香嘅拖羅壽司
✨御碗✨
🥣蜆肉日式味噌湯
味噌湯味道香濃,蜆肉非常大隻
🍨朱古力雪糕
食完正餐食埋甜品就最滿足

✨飲品✨
🍹巨峰提子乳酸梳打
🍹白桃乳酸梳打
酸酸甜甜非常開胃
2025-01-10 286 瀏覽
今年聖誕要去觀塘拎嘢,咁啱撞正lunch time想食日本野,見到openrice 哩間個rating 唔錯就試試佢。結果相當理想,質素同評價相當接近。坐位寬敞,環境舒適,服務態度都唔錯。 我哋叫咗兩個set。 分別系鵝肝便當,同一個精選壽司套餐。 前菜沙律正常新鮮爽脆,面豉湯味道香濃但稍咸。鵝肝飯有四舊鵝肝,味道香濃,在水準之上。飯味道鹹甜交錯,個人覺得稍甜同份量較少,午市套餐而言略嫌不足,男士應該唔太夠飽。壽司套餐有個茶碗蒸,上面有pat醬我略嫌畫蛇添足,但整體味道都唔錯。壽司大致上都新鮮,以熟蝦同帶子表現較為突出,三文魚壽司略為普通,整體算係保險啲嘅選擇。最後每人送一球朱古力蛋糕,令套餐更為完整。總結質素喺平均水平以上,經過觀塘如果咁啱想食日本嘢可以考慮下~
坐位寬敞,環境舒適,服務態度都唔錯。
我哋叫咗兩個set。 分別系鵝肝便當,同一個精選壽司套餐。
最後每人送一球朱古力蛋糕,令套餐更為完整。

2024-12-25
2025-01-10 235 瀏覽
新年當然唔少得有小編最鍾意嘅菜式,日式居酒屋!俾我發現到呢一間餐廳做緊一個新春盛宴優惠,每個人都係$330內,總共有九款嘢食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) ✨先付 ·日本豆腐冰菜沙律清爽嘅冰菜沙律,清一清喉嚨,預備接下來嘅八款美食。小編建議大家可以加$48,加配北海道厚岸產生蠔🦪極大隻,而且配上酸汁同蔥花,蠔味突出,肉質飽滿✨蒸物·蟹肉海鮮茶碗蒸呢個茶碗蒸非常之具份量,海鮮滿滿,每一啖滑捋捋之餘亦品嚐到海鮮嘅鮮味。底部更見海量嘅蟹籽同蝦肉!✨《真》直送旬刺身3點包括有牡丹蝦、三文魚、天然寒鰤,好喜歡入口嗰個溫度,加上牡丹下嘅黏稠、三文魚嘅肥美、寒鰤嘅細緻~爽呀~另外加$48有吞拿魚三點!有赤身中菠蘿帶拖羅,呢個價錢有呢個質素真係好Surprise!入口嗰種柔潤感,魚脂感都好出色。✨燒物明太子雞翼串、牛舌串、免治雞肉串可以三揀二,雞翼釀入咗明太子醬更加香口,雞皮亦燒得好薄脆;雞肉串帶點爽嫩嫩的,口感不錯!✨香煎鵝肝配米紙又係性價比極高極高,鵝肝入口即溶,配上香脆嘅米紙,口感好有對比度!✨北海道松葉蟹足天婦羅🍤完全體驗到不油不膩,充滿酥脆嘅感覺,除咗有松葉蟹腳,亦都有南瓜、茄子、青椒仔,灑上咗竹炭鹽,非常

✨先付 ·日本豆腐冰菜沙律

✨蒸物·蟹肉海鮮茶碗蒸

✨《真》直送旬刺身3點

✨燒物

✨香煎鵝肝配米紙

✨北海道松葉蟹足天婦羅🍤
完全體驗到不油不膩,充滿酥脆嘅感覺,除咗有松葉蟹腳,亦都有南瓜、茄子、青椒仔,灑上咗竹炭鹽,非常香口。

✨北海道松葉蟹日式味噌鍋
天氣一降溫就會好鍾情於日本嘅鍋物,呢個更加入松葉蟹肉,味噌湯底會太鹹,蟹肉都叫做啖啖肉,底部嘅蔬菜亦都好多~而且配上珍珠白米飯,好夠飽

✨時令壽司拼盤
六貫加三個小卷,壽司方面冇得自己揀,但係廚師發辦之後都好高質好啱食!格紋魷魚非常爽口,加上大拖羅、油甘魚腩、同吞拿魚蓉手卷確實係非常滿足!

✨御碗·蜆肉日式味噌湯

✨飲品
鮨樂乳酸特飲加入椰果、菠蘿,巨峰提子,飲落去非常清爽,經典黑牛特飲真係好難得可以係居酒屋飲到,朱古力雪糕亦都唔係廉價嘅味道。

2025-01-09 209 瀏覽
嚟緊就嚟新年,梗係要試下啲新年menu啦🫡呢間日本餐廳我之前都食過品質都唔錯,佢最近有一個新menu- 新春盛宴🧧 $338/位,設有加一服務費我諗住早啲試下,嚟緊會同屋企人再去食😆💫日本豆腐冰菜沙律(可加配: 北海道厚岸產まるえもん生蠔 $48/隻)日本豆腐冰菜沙律,呢個沙律清新可口,豆腐滑溜,冰菜爽脆,加埋啲醬汁非常開胃。如果你想再豐富啲,可以加配北海道厚岸產的まるえもん生蠔,味道鮮甜,而且好鬼大隻。💫蟹肉海鮮茶碗蒸呢個茶碗蒸一口咬落去,蟹肉香嫩,海鮮味十足。💫【真」直送旬刺身3點】(可加配:山幸吞拿魚三點 $68)啲刺身新鮮到飛起,色澤誘人。當中嘅寒鰤魚係油甘魚嘅成長期,佢個魚油好重,好好食。如果你想豪啲,可以加配$68的牡丹蝦同食魚三點,味道係一流。💫串燒2客(明太子雞翼串/牛舌串/免治雞肉串 任選兩款) (可加配:香煎鵝肝配米紙 $48)牛舌串非常厚切,食落口都好彈牙。明太子雞翼串外焦內嫩。如果想再添一味,可以加$48的香煎鵝肝配米紙,奢華又美味。💫北海道松葉蟹足天婦羅炸得金黃酥脆,蟹足肉質鮮甜,搭配啲醬油食,真係好味。以下主菜 2選1💫北海道松葉蟹日式味噌鍋💫時令壽司拼盤北
嚟緊就嚟新年,梗係要試下啲新年menu啦🫡
呢間日本餐廳我之前都食過
我諗住早啲試下,嚟緊會同屋企人再去食😆

💫日本豆腐冰菜沙律
(可加配: 北海道厚岸產まるえもん生蠔 $48/隻)

💫蟹肉海鮮茶碗蒸
呢個茶碗蒸一口咬落去,蟹肉香嫩,海鮮味十足。

💫【真」直送旬刺身3點】
(可加配:山幸吞拿魚三點 $68)

💫串燒2客

💫北海道松葉蟹足天婦羅
炸得金黃酥脆,蟹足肉質鮮甜,搭配啲醬油食,真係好味。

以下主菜 2選1
💫北海道松葉蟹日式味噌鍋
💫時令壽司拼盤
北海道松葉蟹日式味噌鍋,暖心又暖胃,或係時令壽司拼盤,新鮮壽司款式多樣,任你享受。

💫蜆肉日式味噌湯
蜆肉日式味噌湯,湯底清香,蝦肉鮮嫩,非常適合作為一餐既完美結尾。

2025-01-08 143 瀏覽
出咗新menu,新春盛宴套餐,每位只需$338,抵食!【先付】日本豆腐冰菜沙律冰菜沙律清爽可口,豆腐嫩滑,配上香濃芝麻醬,開胃!【蒸物】蟹肉海鮮茶碗蒸蛋好嫩滑,加上海鮮的鮮美,口感味道豐富!【眞」直送旬刺身3點】牡丹蝦、三文魚、天然寒鰤,每一口都可以感受到刺身的鮮甜,牡丹蝦最好味😋「山幸」吞拿魚刺身+$68加配可以享受更奢華的美味😍大拖入口即溶,魚油超豐富,好好味🥹【燒物】明太子雞翼串/牛舌串/免治雞肉串每位可以選擇兩款,好大串!明太子雞翼,雞翼入面釀滿明太子,啖啖肉,鹹香可口!牛舌串,軟嫩彈牙。免治雞肉串,口感豐富,味道香濃!香煎鵝肝配米紙 +$48香脆的米紙配上入口即溶的鵝肝,真係極度邪惡,超好味,一定要加,抵食❗️【天婦羅】北海道松葉蟹足天婦羅原隻松葉蟹足😍仲有南瓜、蕃薯,天婦羅灑上熔岩黑鹽,香脆可口,完全唔覺得油膩,輕鬆食曬😂【主菜】北海道松葉蟹日式味噌鍋松葉蟹、蔬菜配上味噌湯,湯底濃郁,蟹肉鮮甜,飲啖湯,好暖胃。仲配埋一碗飯!壽司拼盤9件壽司,份量十足,食得出食材新鮮,壽司飯醋味唔重,喜歡,拖羅壽司好正😋【御碗】蜆肉日式味噌湯好濃郁,仲有一粒好大的蜆肉,夠熱,好飲暖胃!【飲品】
出咗新menu,新春盛宴套餐,每位只需$338,抵食!

【先付】日本豆腐冰菜沙律
冰菜沙律清爽可口,豆腐嫩滑,配上香濃芝麻醬,開胃!

【蒸物】蟹肉海鮮茶碗蒸
蛋好嫩滑,加上海鮮的鮮美,口感味道豐富!

【眞」直送旬刺身3點】

「山幸」吞拿魚刺身+$68

【燒物】明太子雞翼串/牛舌串/免治雞肉串

香煎鵝肝配米紙 +$48

【天婦羅】北海道松葉蟹足天婦羅

【主菜】

壽司拼盤

【御碗】蜆肉日式味噌湯
好濃郁,仲有一粒好大的蜆肉,夠熱,好飲暖胃!

【飲品】抹茶紅豆牛乳
抹茶配紅豆,真係好夾,抹茶味適中,口感順滑。

楯野川 清流 純米大吟釀 +$48
呢枝清酒真係超抵飲!入口清爽,輕盈,柔順回甘,好飲🫶🏻

最後,仲有朱古力雪糕撻,為呢餐畫上完美的句號。

新春盛宴套餐$338一位,絕對係物超所值!
2024-12-20 377 瀏覽
我地嗌左 2款 聖誕優惠BOX Total 60pcs , $603真心覺得好抵👍🏼我哋一家四口食都食吾哂 仲有剩小朋友吾食魚生, 就嗌左一盒係壽司卷物30件平時唔太鍾意食壽司飯嘅我反而覺得壽司飯好好食😂👍🏼有驚喜下次會再encore 👍🏼🫶🏻
我地嗌左 2款 聖誕優惠BOX

慶祝紀念
聖誕節
聖誕套餐
2024-11-19 739 瀏覽
Went to this Japanese resto in Kwun Tong with my relatives. .My sis and I ordered Sea Urchin & Salmon Roe with Rice in Mini Cup and Special Sea Urchin & Sweet Shrimp with Rice in Mini Cup. Although the urchin was sweet and the salmon and shrimp were fresh, the portion was much smaller than we expected. If they were in their original price (HKD138 and HKD88 respectively), they seemed quite overpriced to me. We also ordered Katsuo no Tataki, which was known as sneared bonito as well. It came with

We also ordered Katsuo no Tataki, which was known as sneared bonito as well. It came with six slices, and was originally priced at HKD98.
Katsuo no Tataki

Since the portions of our previous dishes were smaller than we anticipated, we got ourselves Salmon Temaki too. The crispy seaweed paried well with the tangy sushi rice, making a mouthful combination.
Salmon Temaki

Our lunch ended with a complimentary Mango Ice Cream. The sweetness of the ice cream was on point, and its mango aroma was strong.
Complimentary Mango Ice Cream

The waiters seemed a bit clueless about their menus, so it was quite confusing for us when we ordered the food.
2024-06-01
午餐
2024-10-20 1282 瀏覽
跟朋友到觀塘鮨樂壽司店試試。首先有吞拿魚壽司,每件壽司有吞拿魚的不同部位,最好吃當然是大拖羅,滿滿油脂,肉質入口軟滑,好味!但其他壽司就一般般沒有大驚喜。因為我好鍾意吃海膽壽司,而呢度味道鮮甜,所以都推薦。炸軟殼蟹手卷和炸蝦卷物都係即叫即炸,味道都正常。最後叫咗燒蠔,都算多肉汁。燒帶子就冇乜鮮味。而最貴的燒喜之次有點失望,因為冇魚鮮甜味,肉較少,骨較多。總結呢間店價錢偏貴,食物質素一半,性價比不高。
跟朋友到觀塘鮨樂壽司店試試。

因為我好鍾意吃海膽壽司,而呢度味道鮮甜,所以都推薦。

炸軟殼蟹手卷和炸蝦卷物都係即叫即炸,味道都正常。

最後叫咗燒蠔,都算多肉汁。燒帶子就冇乜鮮味。

而最貴的燒喜之次有點失望,因為冇魚鮮甜味,肉較少,骨較多。

總結呢間店價錢偏貴,食物質素一半,性價比不高。
2024-09-29 1746 瀏覽
---**食評內容:**最近光顧了這家餐廳,對於食物質素和份量感到非常失望,以至於連一些快餐店都不如。**食物質素:**食物的質素非常差,不但食材不新鮮,烹調方式也讓人感到失望。食物的口味不均,很多菜式帶有過多的油脂和調味料,掩蓋了原本應有的味道。**份量:**份量非常小,完全不符合這個價格的期望。感覺就像是為了節省成本故意給的少,根本無法滿足一個成年人的食量。**味道:**味道更是讓人感到失望,不但沒什麼特色,甚至有些菜品還有一股奇怪的味道。調味品使用過重,蓋過了食材本身的味道;而有些菜式則完全沒有味道,淡而無趣。總的來說,這次的用餐經驗非常不愉快,服務也非常一般,根本不會再考慮回頭。希望店家能夠認真檢討和改進,不然真的很難吸引更多顧客。---希望這個食評對你有幫助!如果有任何修改或其他內容需要添加的,隨時告訴我。

---

**食評內容:**