2009-02-16 94 瀏覽
本來唔太留意到呢間日本料理, 因為太細間, 不過對面有間食過既, 所以就過黎呢間試下入到去先發現原來真係超細! 得5張雙人檯同5個bar位!所以一係就先訂位, 一係等位, 一係外賣吧佢有定食, 有午餐, 亦可以散叫我叫左三文魚親子飯三文魚幾新鮮呀, 而且幾大塊, 好味~ 三文魚籽好多粒囉, 好開心~~~ 雖然細細碗, 不過唔錯服務好好, 類似家庭式經營吧...
入到去先發現原來真係超細! 得5張雙人檯同5個bar位!
所以一係就先訂位, 一係等位, 一係外賣吧

佢有定食, 有午餐, 亦可以散叫
我叫左三文魚親子飯
三文魚幾新鮮呀, 而且幾大塊, 好味~

三文魚籽好多粒囉, 好開心~~~

雖然細細碗, 不過唔錯

服務好好, 類似家庭式經營吧...
  • 三文魚親子飯
2008-10-20 17 瀏覽
午餐款色選擇較少,大約得6款定食,炸野多(吉列魚,吉列豬,天婦羅),2款壽司餐,無烏冬,唔太想食凍野同炸野,所以我地1樣叫左照燒雞,等左好耐至黎,味噌湯好夠熱,雞份量都幾多下,配菜有少量中華沙律和海(節),總括味道都唔錯,雞的燒味濃,都可以。之前食過對面果間築地,今日lunch就同同事試呢間,其實2邊價格差唔多,都無加一,但呢間就貴少少,不過間舖頭真係細到不得了,好在人少唔嘈,服務都唔錯,不時卙水,驚喜係臨尾食完會遞紙巾!
總括味道都唔錯,雞的燒味濃,都可以。

之前食過對面果間築地,今日lunch就同同事試呢間,
其實2邊價格差唔多,都無加一,但呢間就貴少少,
不過間舖頭真係細到不得了,好在人少唔嘈,
服務都唔錯,不時卙水,驚喜係臨尾食完會遞紙巾!
2008-08-25 17 瀏覽
放工後都唔知買咩做晚餐, 而且天氣悶熱, 不如食壽司.同區中有幾間都試過, 不如就試下依間新既 舖內裝修都係小形自家壽司店模樣, 比較簡陋, 不過呢d 都唔係主要既, 最重要食物質數好, 什麼都可以底過晒喇, 但係可惜...都是一般。他們的價錢不比人家平, 壽司價錢大概由$10~65, 在同區有好多跟他們一樣, 都食物質數就比他們好, 試想...會不會有競爭力呢? 是日選了壽司...三文魚 ($18) : 一般貨色吞拿魚 ($22) : 一般貨色赤貝 ($18) : 不新鮮, 亦不爽身帶子 ($22) : 人地一隻帶子一件, 佢就一隻分兩件鱆紅: ($18) : 一般貨色不過值一讚係佢地服務態度好慇勤
放工後都唔知買咩做晚餐, 而且天氣悶熱, 不如食壽司.

同區中有幾間都試過, 不如就試下依間新既

是日選了壽司...

三文魚 ($18) : 一般貨色
吞拿魚 ($22) : 一般貨色
赤貝 ($18) : 不新鮮, 亦不爽身
帶子 ($22) : 人地一隻帶子一件, 佢就一隻分兩件
鱆紅: ($18) : 一般貨色

不過值一讚係佢地服務態度好慇勤

2008-06-10 10 瀏覽
- 由開張至今已幫親5次- 鋪頭細細,但招呼幾熱誠, 小店的賣點之一- 至於食物,吃過是日定食"壽司"係ok 也吃過都只係90元左右,午市係無加一嘅)都唔錯- 環境雖小而不覺迫.特別對比對面個間,覺得好食d,價位亦唔高; 比起樓上嘅壽司鋪頭都可競爭始終附近無咩選擇而呢間價位,服務,出品都係唔錯,相對可以係平而好添!
- 由開張至今已幫親5次
- 鋪頭細細,但招呼幾熱誠, 小店的賣點之一
- 至於食物,吃過是日定食"壽司"係ok
也吃過都只係90元左右,午市係無加一嘅)都唔錯
- 環境雖小而不覺迫.

• 雜錦魚生飯(原件上)
2008-05-24 8 瀏覽
在結志街開了這間壽司店,跟斜對面的另一間同類型店舖是短兵相接,是日被同事拉了來試試。坐了在壽司檯,看見一眾刺身,第一次來,未有信心,就要了照燒雞扒定食。前菜是幾片黃色醃蘿蔔及綠色的醃酸菜,鮮艷。還有一小碗醬八爪魚,甜甜的,不太合口味。薄薄的雞扒,煎香切成一塊塊的,灑上芝麻,掃了照燒汁,味道不可說是差,但也不見得好,至少雞扒沒有肉汁,吃起上來也沒有什麼味道的。味噌湯夠熱,但淡淡味的。米飯也是普通。定食份量一般,一般人吃,未必夠飽。看同事的刺身飯那些三文魚及斜切的蟹柳,我想雖然雞扒飯味道不十分好,但也算是沒有選錯。埋單60蚊,有更好的選擇。

埋單60蚊,有更好的選擇。
照燒雞扒
甜甜的八爪魚