2024-03-14
今日聽朋友介紹來左土瓜灣既鮮燒。燒屋,原來距離地鐵站好近,行出去只係3分鐘,門口好日本,入到去有兩層,感覺好日式!用QR code點餐,好清楚了解到有咩食同價錢,有壽司刺身,蔬菜,串燒,一品料理,甜品,有酒精同無酒精飲品,今日仲有啤酒買一送一!今晚2個人食,主要都係叫串燒為主,呢度主打都係串燒,叫左牛肉,雞皮,豚肉,免治雞肉棒,雞翼,韭菜,雞軟骨,雞腿肉,牛舌,我哋揀咗川味同日式,呢家大部份串燒都係$9串,CP值好高,上菜速度都快,餐廳一上就上左大部份,全部都好好食,好juicy,強力推介牛肉串同免治雞肉棒!之後仲食左燒蠔,大大隻,重香蒜味,多汁。仲有一夜乾,燒得好好味,唔會太乾,仲有個海膽沾面,有一大塊海膽,配海膽濃汁。最後食多個魚生沙律,三文魚飯團,同埋一個抹茶麻糬! 今晚食得好滿足,CP值好高的餐廳,下次聚會可以再戰!#川菜#日本菜#香港美食#香港探店#串燒#居酒屋
#川菜
#日本菜