2018-10-21
媽媽特別鍾意食魚,喺屯門新墟佢搵到一間出名食魚嘅餐廳,呢度有好多唔同款式嘅魚,例如盲鰽,馬友,黃花魚,黃立䱽等等,你仲可以選擇烹調嘅方式,好似甜面醬蒸,梅菜蒸,清蒸,炸等等,所以都好受街坊歡迎!今晚入到黎,全場座無虛席,所以我哋提早打電話嚟訂左兩條黃花魚先,我哋都係揀咗用甜面醬蒸,可以配飯或者係粉麵,我哋揀咗兩碗米粉,佢哋嘅米粉係用鮮魚湯浸住,可以一邊食米粉一邊飲鮮魚湯!每款魚配粉麵都係只需$60,抵過你去街市買完返屋企煮呀!叫咗兩條黃花魚之後,我哋再追加左一條黃花魚,無錯,我地成家都鍾意食黃花魚,因為佢夠滑!呢條就用左梅菜蒸嘅,味道相對就冇咁濃味,比較清淡,不過無論用咩方式蒸煮,條魚都係好鮮甜,好好味,我哋食到剩返啲碎骨!哈哈!另外亦都可以加飲品,我哋加$6 要咗一杯凍菊蜜,味道清甜解渴,非常滋潤,而且凍飲非常大杯,可以慢慢飲!