2024-08-08
第二次機會,唔使試伏😙其實想試呢間好耐,一直收藏咗望住個Menu係有選擇困難症,又想食竹簾烏冬又想食醬油烏冬又想試骨付雞又想食關東煮🍢經OpenRice外賣自取,可以用RiceDollar訂單多,等咗接近半個鐘▶️ 醬油烏冬 ($47.5)賣相勁似日本當地手打烏冬😍烏冬粗身,粗過讚岐烏冬係我食過最煙靭彈牙嘅烏冬,要咬多十幾下先吞🙈如果唔係會哽親逐條逐條食都超有質感底部大量醬油,係日本甜豉油味道,調味啱啱好唔會太鹹,而且烏冬好索汁面頭有好多海帶、香蔥、蘿蔔蓉、檸檬,撈勻後令烏冬唔單調👍🏻本身係冷烏冬,夏天食清涼消暑烏冬份量多,大份過出邊一底正常250g烏冬,絕對夠飽肚▶️ 關東煮 (+$24.7)跟餐加叫關東煮有五款:蒟蒻、白蘿蔔、獅子狗卷、椰菜豬肉卷、滷水蛋湯底好清甜😋所以白蘿蔔入味好食蒟蒻彈牙,獅子狗卷夠實身似魚蛋椰菜豬肉卷有驚喜,一層層椰菜咬落爽脆,同樣好掛汁滷水蛋就麻麻,蛋黃全熟,如果係溏心蛋會好食啲-手打烏冬質感真係超正,拍得住日本嗰啲 (香港本身都冇咩邊幾間)關東煮都意外出色,好食過超市預製包其他朋友試咗海苔竹簾烏冬、豆乳湯底烏冬、夏一烏冬同伴蛋烏冬即使配搭製法唔同,味道依然好食
其實想試呢間好耐,一直收藏咗
望住個Menu係有選擇困難症,又想食竹簾烏冬又想食醬油烏冬
又想試骨付雞又想食關東煮🍢
經OpenRice外賣自取,可以用RiceDollar
訂單多,等咗接近半個鐘
▶️ 醬油烏冬 ($47.5)
賣相勁似日本當地手打烏冬😍
烏冬粗身,粗過讚岐烏冬
係我食過最煙靭彈牙嘅烏冬,要咬多十幾下先吞🙈如果唔係會哽親
逐條逐條食都超有質感
面頭有好多海帶、香蔥、蘿蔔蓉、檸檬,撈勻後令烏冬唔單調👍🏻
本身係冷烏冬,夏天食清涼消暑
烏冬份量多,大份過出邊一底正常250g烏冬,絕對夠飽肚
▶️ 關東煮 (+$24.7)
跟餐加叫關東煮
有五款:蒟蒻、白蘿蔔、獅子狗卷、椰菜豬肉卷、滷水蛋
湯底好清甜😋所以白蘿蔔入味好食
蒟蒻彈牙,獅子狗卷夠實身似魚蛋
椰菜豬肉卷有驚喜,一層層椰菜咬落爽脆,同樣好掛汁
滷水蛋就麻麻,蛋黃全熟,如果係溏心蛋會好食啲
關東煮都意外出色,好食過超市預製包
其他朋友試咗海苔竹簾烏冬、豆乳湯底烏冬、夏一烏冬同伴蛋烏冬
即使配搭製法唔同,味道依然好食🤤
不過呢間起food court入邊比較繁忙,製作時間耐 (雖然我呢個組合時間只需2分鐘,但因為要等前面啲訂單,所以最後等咗半個鐘)
服務都冇咁好語氣
環境坐得擠迫少少,燈光昏暗
用完OpenRice pay $30現金券、rice dollar折扣同本身外賣九五折優惠之後,埋單只需$30😍超抵食!
烏冬愛好者必試,食過返唔到轉頭~