餐廳: 鳥鑫
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-08-15 189 瀏覽
係呢間尖沙咀嘅日式串燒店度,我哋可以食盡各式各樣嘅美味串燒料理。首先,有野菜條,清脆爽口,非常適合開胃;接下嚟,仲有雞肝、雞心、雞心元,肉質鮮嫩,咀嚼之間口感豐富。香口既有雞皮,油脂適中,入口即溶。濃郁既口味有雞腎,外表乾爽,裡面卻牙軟綿密。奄鳥享鳥腿退肉、牛舌,都好好好味!不過,最吸引我嘅,一定係西班牙豚肋肉條,肉質肥嫩,帶有微微酸甜香。此外,亦有雞冠同雞中翼,外酥內嫩,非常惹味。另外,厚揚同青椒仔都好好吃,煎得金黃酥脆,十分開胃。食完肉食埋清新爽口翠玉瓜同蘆筍真係一流!自家製明太子玉子燒又濃郁又滑順,十分合味而淺澗蘋果酒既酸甜平衡!同串燒一齊食,真係非常之夾!免治雞肉棒仲配埋蛋黃一齊食,真係超級之好食呀.呢間日式串燒店既菜式種類好豐富,由清淡到濃郁,由肉類到蔬菜,一應俱全。呢間居酒屋真係好適合同朋友傾計食野!

自家製明太子玉子燒又濃郁又滑順,十分合味

而淺澗蘋果酒既酸甜平衡!同串燒一齊食,真係非常之夾!
免治雞肉棒仲配埋蛋黃一齊食,真係超級之好食呀.

2024-08-14 159 瀏覽
Happy Friday 同朋友去左尖沙咀厚福街呢間人氣居酒屋,餐廳主打日式串燒,裝潢充滿著日式居酒屋風格。侍應的服務很貼心和迅速,會主動添茶、收拾空碟、上菜速度也很快。平日晚市7點前已經滿座,記得預先訂座啦!✨京姬柚子梅 去居酒屋點可以唔飲梅酒呢!陣陣柚香和梅香,口味甘甜帶微酸,大愛!✨和牛橫隔肌和牛橫隔肌肉質色澤略帶紅豆色,肉質柔軟細緻,入口即化。✨雞橫隔肌橫隔肌是肋骨內側,與橫隔膜相連的地方,牛味濃郁、較重口味、略有咬勁!✨燒白鱔 每次去居酒屋必食!魚皮燒到爽脆,肉質厚身,一咬落去肉汁滿滿,好食!✨燒雞翼聽店員講係用上新鮮雞,所以特別鮮味!雞皮好薄,燒得特別香脆,仲唔覺有油膩感,師傅手勢真係一流!值得一試!✨鵪鶉腿肉第一次食燒鵪鶉!入口啖啖肉、燒得恰到好處,皮脆脆的,肉汁嫩滑!✨免治雞肉棒日本蛋非常吸睛!雞肉棒混合了雞肉及雞軟骨,配上日本生蛋醬油,超正!

✨京姬柚子梅

✨和牛橫隔肌

和牛橫隔肌肉質色澤略帶紅豆色,肉質柔軟細緻,入口即化。

✨雞橫隔肌

✨燒白鱔

✨燒雞翼

✨鵪鶉腿肉

✨免治雞肉棒

2024-08-14 129 瀏覽
這間位於21樓的燒烤居酒屋,以各式串燒為主打,當中又以雞肉料理最為著名。餐廳居高臨下,窗外景致開揚,是一處十分適合品嚐佳餚的好地方。野菜條🥬清新爽口的沙葛和椰菜,沾上濃郁的味噌醬,為晚餐掀開序幕。京姬柚子梅🍷濃郁柚香和梅香在口中交織,甘甜易入口,女士們小心別一飲而盡。枝豆🫛營養豐富又鮮甜,絕佳佐酒小食!燒明太子🐠明太子鹹味配上爽脆青瓜,清新開胃,又一佐酒必吃。和牛橫隔肌🐮熟度剛好,軟嫩多汁,牛肉香氣濃郁,餐廳推薦必點。雞胸紫蘇葉🐔清新的紫蘇葉包覆著雞胸,層次香氣豐富,口感細緻。雞柳柚子🐔柚子香氣濃郁,可惜雞胸略嫌乾硬。免治雞肉棒🍢雞肉與雞軟骨比例恰到好處,搭配鮮紅色蛋黃,外層燒得脆脆,內裡軟嫩多汁,堪稱全晚MVP。煙燻鹿兒島豬腩 🐷肥瘦適中,質感柔軟,煙燻香氣瀰漫齒間,另一招牌菜色。燒明太子飯團、梅子燒飯團🍙飯團香脆可口,配上紫菜別有風味。燒菠蘿🍍菠蘿香甜,搭配焦糖外層,作為餐後甜品完美作結。總括來說,這間居酒屋整體氣氛休閒愜意,又不限時用餐,客人可盡情暢飲🍾,猶如置身日式居酒屋。此外,餐廳亦提供信用卡折扣優惠。
2047 瀏覽

野菜條🥬
野菜條

清新爽口的沙葛和椰菜,沾上濃郁的味噌醬,為晚餐掀開序幕。

京姬柚子梅🍷
京姬柚子梅

枝豆🫛
枝豆

營養豐富又鮮甜,絕佳佐酒小食!

燒明太子🐠
和牛橫隔肌  +  燒明太子

明太子鹹味配上爽脆青瓜,清新開胃,又一佐酒必吃。

和牛橫隔肌🐮
熟度剛好,軟嫩多汁,牛肉香氣濃郁,餐廳推薦必點。

雞胸紫蘇葉🐔
雞胸紫蘇葉  +  雞柳柚子

清新的紫蘇葉包覆著雞胸,層次香氣豐富,口感細緻。

雞柳柚子🐔
柚子香氣濃郁,可惜雞胸略嫌乾硬。

免治雞肉棒🍢

煙燻鹿兒島豬腩 🐷
煙燻鹿兒島豬腩

肥瘦適中,質感柔軟,煙燻香氣瀰漫齒間,另一招牌菜色。

燒明太子飯團、梅子燒飯團🍙
燒明太子飯團

飯團香脆可口,配上紫菜別有風味。

燒菠蘿🍍
燒菠蘿

菠蘿香甜,搭配焦糖外層,作為餐後甜品完美作結。

2024-07-26
  • 燒菠蘿
  • 免治雞肉棒
  • 野菜條
  • 雞胸紫蘇葉
  • 煙燻鹿兒島豬腩
2024-08-14 99 瀏覽
今晚來到尖沙咀呢間居酒屋,裝潢以木系為主,傳統簡約,店家主打各類鳥燒,亦有牛、豚肉、海鮮、野菜等,應有盡有,啱晒約三五知己來飲杯酒食串燒聚一聚.▪️野菜條新鮮的椰菜及蘿蔔條,入口冰涼爽脆多汁,食完開胃晒!▪️燒牛舌我嘅最愛燒牛舌!夠晒厚切,燒至兩面金黃,口感爽彈,灑上檸檬汁更惹味!▪️雞蠔肉一隻雞原來只有一串的雞蠔肉,形狀有點似生蠔,肉質極具彈性和豐富油脂感,燒烤鎖著肉汁和甜度。▪️焦糖燒菠蘿叫左個甜點,菠蘿入口爆汁,焦糖薄薄地喺面咬落好脆口,正!▪️雞柳柚子整串雞柳飽滿肥美,加上陣陣柚子的酸甜,可以中和油膩感,好清新啊!▪️雞油炒雜菜食左甘多肉,叫咗碟炒雜菜清清味蕾,雜菜好鮮甜,用雞油炒香氣撲鼻!

▪️野菜條

新鮮的椰菜及蘿蔔條,入口冰涼爽脆多汁,食完開胃晒!

▪️燒牛舌

▪️雞蠔肉

▪️焦糖燒菠蘿

叫左個甜點,菠蘿入口爆汁,焦糖薄薄地喺面咬落好脆口,正!

▪️雞柳柚子

▪️雞油炒雜菜

呢間樓上日式串燒店氣氛好好超熱鬧,叫咗咁多款食物同串燒都有水準,唔怪得知平日夜晚都滿座啦😆~✨免治雞肉棒咬落去啖啖肉,混合絞碎咗嘅雞軟骨,增添口感,點埋濃郁生蛋漿,完美呀😍✨平原雞提燈第一次試雞提燈呢啲特殊部位,估唔到咁好食,口感特別,蛋黃一咬爆漿,充滿香氣,仲帶點鮮甜😜✨白鱔個皮燒得好香脆,魚肉鮮甜肉質彈牙,真心高質👍👍✨銀鱈魚超級幼軟又juicy!!!好似入口即溶咁,我比滿分💯✨牛舌厚燒牛舌夠爽口☺️✨雞蠔肉每隻雞剩係得兩塊,鮮嫩多汁,好好味呀😋✨炒枝豆平時都鍾意食枝豆,呢度用咗雞油渣同蔥炒特別香🤓,滿滿一碗清曬。仲有豚肉鵪鶉蛋、雞尾、鵪鶉腿肉、雞橫膈肌、雉胸紫蘇葉等等,全部都正。雞心呢啲內臟都係濃郁得黎冇腥味,平時唔太敢食內臟嘅我都接受到。蔬菜類都仲叫咗沖繩苦瓜炒蛋、青椒仔、厚揚、翠玉瓜、椰菜條等等,估唔到苦瓜同青椒都可以好味🤣

✨免治雞肉棒

✨平原雞提燈

✨白鱔
個皮燒得好香脆,魚肉鮮甜肉質彈牙,真心高質👍👍

✨銀鱈魚
超級幼軟又juicy!!!好似入口即溶咁,我比滿分💯

✨牛舌
厚燒牛舌夠爽口☺️

✨雞蠔肉
每隻雞剩係得兩塊,鮮嫩多汁,好好味呀😋

✨炒枝豆

2024-08-04 159 瀏覽
最近同朋友去了一間樓上串燒居酒屋,氛圍熱鬧,裝修風格充滿住日式風情,串燒款式多,放工飲酒chill好地方。🔸雞肉類串燒🔸雞肝:外層微焦,內裡卻保持了柔嫩多汁,口感細膩。雞心:口感Q彈,帶有一種獨特既香氣。雞皮:口感酥脆,帶有豐富油脂,雞皮香氣四溢,每一口都能感受到那種酥脆與油脂既完美結合。雞腎:柔嫩中帶有一絲彈性,口感非常特別。雞冠:第一次食,口感非常特別,帶有一種獨特的脆感。雞中翼:外層微焦,肉質鮮嫩,落落去有肉汁。鵪鶉腿肉:肉質細膩,鮮嫩多汁,值得一試。免治雞肉棒:香氣四溢,帶有豐富既肉汁,每一口都充滿濃郁既肉香,記要要沾蛋黃食。🔸牛肉類串燒🔸牛舌:咬落去有嚼勁、爽口,牛油脂香濃。🔸豬肉類串燒🔸西班牙豚肋肉條:豚肋肉條肉質鮮嫩,帶有豐富既油脂,烤過後香氣四溢,每一口都充滿濃郁既肉香,一試難忘。🔸蔬菜類串燒🔸厚揚:每次食串燒必點,外層金黃色,內裡柔嫩有豆香味。青椒仔:口感非常脆嫩,帶有一絲微辣。'翠玉瓜:口感清脆,帶有一種自然的甜味。蘆筍:口感脆嫩,帶有一絲清甜,味道清新。燒液蘿:外層微焦,入口清甜味。。特別推薦自家製明太子玉子燒玉子燒既柔嫩與明太子既鹹香味完美結合,口感細膩,每一口

🔸雞肉類串燒🔸
雞肝:外層微焦,內裡卻保持了柔嫩多汁,口感細膩。
雞心:口感Q彈,帶有一種獨特既香氣。
雞腎:柔嫩中帶有一絲彈性,口感非常特別。
雞冠:第一次食,口感非常特別,帶有一種獨特的脆感。
雞中翼:外層微焦,肉質鮮嫩,落落去有肉汁。
鵪鶉腿肉:肉質細膩,鮮嫩多汁,值得一試。
雞中翼

🔸牛肉類串燒🔸
牛舌:咬落去有嚼勁、爽口,牛油脂香濃。
牛舌

🔸豬肉類串燒🔸

🔸蔬菜類串燒🔸
厚揚:每次食串燒必點,外層金黃色,內裡柔嫩有豆香味。
青椒仔:口感非常脆嫩,帶有一絲微辣。'
翠玉瓜:口感清脆,帶有一種自然的甜味。
蘆筍:口感脆嫩,帶有一絲清甜,味道清新。
燒液蘿:外層微焦,入口清甜味。。

特別推薦自家製明太子玉子燒
玉子燒既柔嫩與明太子既鹹香味完美結合,口感細膩,每一口都充滿驚喜和滿足。
自家製明太子玉子燒

飲品推薦淺澗蘋果酒:帶有一絲微甜,易入口,好岩女仔飲,與各種串燒搭配提升整體味覺體驗。
淺澗蘋果酒
雞中翼
牛舌
自家製明太子玉子燒
淺澗蘋果酒
  • 燒菠蘿
  • 雞全翼
  • 厚揚
🍷🍢日式樓上串燒居酒屋🍻🐥環境氣氛唔錯,坐得幾舒服,餐廳入邊嘅燈光啱啱好👍🏻好適合約埋一班朋友嚟一邊飲酒傾偈,一邊食串燒🍻餐廳有啤酒、紅酒、果汁、汽酒等等嘅選擇~雖然個人覺得有啲串燒未及其他串燒舖頭惹味,但係都有幾樣嘢好想推薦俾大家試吓🤤🪄特別係餐廳嘅食材好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻超級推薦🤤👍🏻鍾意食鴨舌就一定要食!好厚肉!好爽口!正!超級推薦!!🤩👍🏻啖啖肉!!!肉質好幼嫩!!外脆內軟!🤤問完職員先知原來雞蠔肉喺大髀附近最滑嘅部份,全隻雞先得兩舊!非常珍貴🥹鍾意食魚嘅,都可以試吓餐廳嘅白鱔、鱈魚🐟都好推薦🤩👍🏻食得出好新鮮,都係啖啖肉,唔係雪藏魚👍🏻餐廳有兩款厚揚:一款係普通,另一款就配上明太子~我個人覺得明太子厚揚比較特別啲、豆腐配上明太子,味道會比較出,好食啲😋但係呢個魚乾就有少少失望😢味道係唔錯嘅,不過唔知係咪燒耐咗,所以略嫌有啲硬,可以練吓牙力🥹😬
🍷🍢日式樓上串燒居酒屋🍻🐥

超級推薦🤤👍🏻
鍾意食鴨舌就一定要食!好厚肉!好爽口!正!

超級推薦!!🤩👍🏻
啖啖肉!!!肉質好幼嫩!!外脆內軟!🤤

鍾意食魚嘅,都可以試吓餐廳嘅白鱔、鱈魚🐟
都好推薦🤩👍🏻食得出好新鮮,都係啖啖肉,唔係雪藏魚👍🏻

但係呢個魚乾就有少少失望😢
  • 雞蠔肉
  • 雞全翼
  • 鴨舌
2024-07-31 1154 瀏覽
近日全城朋友熱愛奧運,  大家見面總會連篇細說,  今夜老友約我食串燒, 又可以吹水估估奧運成績. 串燒食材多, 我們想食得少肥膩,  揀了去 鳥鑫,  日本雞專門店.  鳥鑫 日式居酒屋設計,  氣氛非常好. 先來杯  三得利生啤,  啤酒醇香, 適合配搭串燒. 再來 烏龍茶割燒酎, 酒精濃度達 25,  帶烏龍茶味, 味道有層次.   吃點新鮮野菜條,  椰菜 沙葛,  清新味蕾.我們圍坐吧檯, 點酒及點燒物也有優勢 , 食物即燒即到.串燒青椒仔 ~  BB青椒, 好嫩綠, 少辣味, 伴上 木魚絲, 好睇好食. 串燒豆腐 ~  燒得外脆內嫩,  有豆香,  表層塗上蜜醬,  吃得健康.燒蘆筍串 ~  夠嫩, 清爽, 健康之選,白鱔 ~ 肉厚,  外皮微微焦脆, 燒得肉嫩多汁, 加點檸檬汁, 更惹味.串燒雞頸肉 ~  滑嫩之餘又有煙韌的口感.串燒雞心 ~  有嚼勁, 軟嫩多汁.串燒雞皮 ~ 燒得香, 調味好, 肉質嫩滑.串燒雞腎:  品質細嫩,  爽口好吃. 免治雞肉串 ~ 雞肉混合軟骨,  個橙色嘅日本蛋黃好正.雞肉串, 有些咬口, 沾了蛋汁好滑好香甜.串燒雞肝:   味道香濃夠出
鳥鑫 日式居酒屋設計,  氣氛非常好.
先來杯  三得利生啤,  啤酒醇香, 適合配搭串燒.
我們圍坐吧檯, 點酒及點燒物也有優勢 , 食物即燒即到.
串燒青椒仔
串燒豆腐
燒蘆筍串 ~  夠嫩, 清爽, 健康之選,
燒蘆筍串
白鱔
串燒雞頸肉 ~  滑嫩之餘又有煙韌的口感.
串燒雞頸肉
串燒雞心 ~  有嚼勁, 軟嫩多汁.
串燒雞皮 ~ 燒得香, 調味好, 肉質嫩滑.
串燒雞皮
串燒雞腎:  品質細嫩,  爽口好吃.
串燒雞腎
免治雞肉串 ~ 雞肉混合軟骨,  個橙色嘅日本蛋黃好正.
雞肉串, 有些咬口, 沾了蛋汁好滑好香甜.
串燒雞肝:   味道香濃夠出色, 真滋味.
串燒雞肝
雞蠔肉:  厚肉,  又滑又嫩.
燒西班牙豚肋肉條 ~ 外皮超香脆, 肉質嫩, 已切開,
燒西班牙豚肋肉條
肉質爽口富有彈性, 油脂豐富而不膩.
燒雞全翼:  燒得火候恰到好處, 雞翼外皮燒得香脆, 雞肉鮮嫩.
燒雞全翼
雞串燒食材多元化,  價錢吾貴,  食得真開心.
串燒青椒仔
串燒雞肝
燒西班牙豚肋肉條
燒雞全翼
2024-07-30 103 瀏覽
今晚尖沙咀食串燒, 環境氣氛好好, 店員服務好。餐牌非常多選擇,這是我今晚的餐牌:赤崎蠔-新鮮,蠔肉爽脆雞全翼-雞皮燒得非常香, 多肉汁雞腎,雞心,雞肝-3款內臟燒得非常惹味雞皮-卜卜脆雞蠔肉-雞背部靠近大腿部位的兩個凹槽中,非常厚肉,肉質柔軟煙燻鹿兒島豬腩-煙熏味濃,多油香青椒仔-灑上鹽,減油膩厚揚-豆腐燒香再灑上木魚絲,更美味蘆筍-鮮嫩爽脆白鱔-炭火燒,魚皮燒得特別香雞橫隔肌-這個部位特別煙靭燒菠蘿-菠蘿上多了一層糖,燒完脆卜卜,菠蘿好清甜巨峰汽水乳酸汽酒飲品送串燒一流
今晚尖沙咀食串燒, 環境氣氛好好, 店員服務好。

餐牌非常多選擇,這是我今晚的餐牌:
赤崎蠔-新鮮,蠔肉爽脆
雞全翼-雞皮燒得非常香, 多肉汁
雞腎,雞心,雞肝-3款內臟燒得非常惹味
雞皮-卜卜脆
雞蠔肉-雞背部靠近大腿部位的兩個凹槽中,非常厚肉,肉質柔軟
煙燻鹿兒島豬腩-煙熏味濃,多油香
青椒仔-灑上鹽,減油膩
厚揚-豆腐燒香再灑上木魚絲,更美味
蘆筍-鮮嫩爽脆
白鱔-炭火燒,魚皮燒得特別香
雞橫隔肌-這個部位特別煙靭
燒菠蘿-菠蘿上多了一層糖,燒完脆卜卜,菠蘿好清甜

巨峰汽水
乳酸汽酒
飲品送串燒一流
2024-07-26 167 瀏覽
老友想食雞,厚德街,食肆多 ,想食乜都有呢條街仔,走上嚟食一餐。叫兩杯汽水飲品先!果味汽水(巨峰,乳 酸)--巨峰朋友飲巨峰,味道一如以往,酸甜可口。三得利生黑啤黑生啤飲多杯,喺呢度飲咗兩杯,當然好飲啦!雞全翼雞翼全,全隻上,熱辣辣香噴噴,好食又好味。免治雞肉棒上碟一串白肉,點下燒汁美味可口。鵪鶉腿肉成隻鵪鶉腿,加埋雞翼,肶翼齊飛,鵪鶉腿我都係第一次食,非常好食。香蔥牛柳香蔥牛柳,一定有失準,香蔥香氣撲鼻,舊牛柳煎煎便可入口,不失為一個好嘅配搭。和牛橫隔肌橫隔機較韌,但係一樣咁好食,加埋係和牛嘅橫隔機當然有番咁上下水準啦!雞柳柚子柚子酸酸甜甜,雞柳大啖肉,煎起嚟非常好味,加埋酸甜香脆軟滑甘香。雞蠔肉呢嚿肉咬落去,一啲都唔失禮,仲有好滑漏 ,師傅好手勢。雞油渣炒枝豆枝豆都有時食,但係用雞油炒嘅,就真係唔同,好香口!青椒仔鍾意食辣嘢,就千祈唔好走寶,呢個青椒仔唔係細細隻,仲係好肥美,燒得好啱口味!食完喱餐,兩個人好滿足咁離枱結賬!

叫兩杯汽水飲品先!
果味汽水(巨峰,乳 酸)--巨峰
朋友飲巨峰,味道一如以往,酸甜可口。
三得利生黑啤
黑生啤飲多杯,喺呢度飲咗兩杯,當然好飲啦!

雞全翼
雞翼全,全隻上,熱辣辣香噴噴,好食又好味。

免治雞肉棒
上碟一串白肉,點下燒汁美味可口。

香蔥牛柳

和牛橫隔肌

雞柳柚子

雞蠔肉
呢嚿肉咬落去,一啲都唔失禮,仲有好滑漏 ,師傅好手勢。

雞油渣炒枝豆
枝豆都有時食,但係用雞油炒嘅,就真係唔同,好香口!

青椒仔

食完喱餐,兩個人好滿足咁離枱結賬!

1K
2024-07-26 1199 瀏覽
同朋友暢飲食串燒有樂趣,  今晚特別想起日本惠比壽雞, 雞肉柔軟富彈性.  各個部位有不同口感, 要回味一下.訂了尖沙咀鳥鑫.   今晚步入這充滿人氣的餐廳, 客人滿座, 氣氛很好.  感覺很有日本居酒屋情懷. 食串燒, 先點飲品  三得利生啤:   冰涼好飲, 唔錯. 烏龍茶割燒酎:  烏龍茶帶點苦味, 口感清爽, 含日本濃情.前菜先來個開胃野菜條, 有椰菜, 和沙葛,  蔬菜鮮爽, 配上香濃鹹香味的醬料, 吃得清新又健康.。點了燒物 13款,  師傅好勤快, 食物即燒即上枱. 蘆筍:  鮮嫩蘆筍, 口感清甜, 味美健康.青椒仔:  無辣味, 口感稔甜厚揚 (豆腐):  剛燒起真的好熱, 外層燒至煙韌,  上面嘅木魚絲在舞動, 好有日本風情, 雞皮:  平日中式食品雞皮會好滑, 今次雞皮經串燒變得薄脆可口, 吾肥膩.雞頸肉:  肉質有彈性, 味道香濃雞心:  燒得香, 有點咬口, 幾特別又討好雞腎:  肉質緊密, 彈韌有嚼勁. 免治雞肉串:   免治雞肉混合雞軟骨, 有點咬口, 微甜的醬汁,  加上溫泉蛋汁, 口感極豐富.雞蠔肉:  汁燒形式, 雞蠔肉 纖維較細, 口感滑嫩. 調味好
訂了尖沙咀鳥鑫.
食串燒, 先點飲品  三得利生啤:   冰涼好飲, 唔錯.
點了燒物 13款,  師傅好勤快, 食物即燒即上枱.
蘆筍:  鮮嫩蘆筍, 口感清甜, 味美健康.
青椒仔:  無辣味, 口感稔甜
厚揚 (豆腐)
雞皮
雞頸肉:  肉質有彈性, 味道香濃
雞頸肉
雞心:  燒得香, 有點咬口, 幾特別又討好
雞心
雞腎:  肉質緊密, 彈韌有嚼勁.
雞腎
免治雞肉串
雞蠔肉:  汁燒形式, 雞蠔肉 纖維較細, 口感滑嫩. 調味好, 食落啖啖肉.
雞蠔肉
雞肝:  咬一口, 送酒最好.  非常香口,  飲酒良伴, 整個都是脆的 , 好邪惡啊.
雞肝
雞全翼:  燒得金黃香口, 外層香脆, 內裏雞肉質軟滑, 真回味.
雞全翼
白鱔:   燒得剛剛好, 魚皮帶脆, 魚肉爽口, 咬落魚油溢岀, 口入面散發滿滿脂香.
白鱔
西班牙豚肋肉條:   已切開, 方便分嚐. 燒得夠香,
西班牙豚肋肉條
肉質稔甜, 入口細滑, 肥瘦好平均, 超好食.
串燒製作一流, 食材款式多, 出品新鮮熱辣,  我們感覺食雞燒物, 越食越有趣味!
厚揚 (豆腐)
雞皮
雞頸肉
雞心
雞腎
免治雞肉串
雞肝
2024-07-25 164 瀏覽
放工飲酒食串燒真係不得鳥!條氣會GUR好多!😮‍💨叫得燒鳥,當然要叫雞先🐥 免治雞肉棒肥嘟嘟有口感,點生蛋黃食超正🍳 平原雞提燈都好驚喜,第一次食雞咕咕,估唔到係同蛋黃味道口感差不多,在口中爆漿很可以🥚💥!雞尾用咗七里香調味,完全唔羶🙊;雞蠔肉係雞雞背脊最好味最滑嘅肉,呢度竟然有得食👍🏻!食埋雞心雞肝、雉胸紫蘇葉、𪃭鶉腿肉、雞橫隔肌、雞中翼……真係食隻雞食哂咁滯!串燒必叫嘅牛舌,呢度都唔錯,又厚又爽口😝;細個呀媽成日買鵪鶉蛋,熱辣辣食到心都暖埋,所以我都嗌咗個豚肉鵪鶉蛋,有驚喜,童年回憶返哂嚟🥹。因為煮魚真係難,屋企唔煮嘅野出街更加要食多啲。白鱔彈牙唔錯🐍;銀鱈魚嫩滑多汁🐟,係一!定!要!嗌!太回味喇 😭 食菜嘅健康寶寶,可以試吓青椒仔、厚揚、翠玉瓜、野菜條。我嘅重點推介係炒枝豆🫛,用雞油渣燒香口無比!沖繩苦瓜炒蛋係喜出望外,個炒蛋香滑到好似牛油咁,濃濃蛋香味令苦瓜都變到好吸引哈哈🥰!鳥鑫長期坐爆,記住要事前BOOK枱呀~~~ (語重心長)
放工飲酒食串燒真係不得鳥!條氣會GUR好多!😮‍💨

串燒必叫嘅牛舌,呢度都唔錯,又厚又爽口😝;

銀鱈魚嫩滑多汁🐟,係一!定!要!嗌!太回味喇 😭

食菜嘅健康寶寶,可以試吓青椒仔、厚揚、翠玉瓜、野菜條。

我嘅重點推介係炒枝豆🫛,用雞油渣燒香口無比!

鳥鑫長期坐爆,記住要事前BOOK枱呀~~~ (語重心長)
2024-07-22 99 瀏覽
一段時間唔會去日本,唯有喺香港搵間有氣氛有地道嘅居酒屋一解鄉愁。去咗好多好評嘅鳥鑫居酒屋,雖然以雞為主打,但係串燒種類都好多樣化,除咗雞之外都有豬牛提供!先送上野菜條,雪梨條好甜,蘸上味噌醬好夾!雞胸紫蘇葉雞皮好脆,所以係雞胸位置,但係一啲都唔嚡,食落有肉汁,加埋紫蘇葉,味道更有層次。雞胸軟骨咬落好爽好脆,送酒好夾!雞蠔肉好少見到呢個部位嘅雞肉,點咗一份試吓!雞蠔肉肉質結實,口感略帶嚼勁,簡單調味已經味道唔錯!厚揚豆腐炸至外脆內軟,面頭灑上慷慨的木魚及香蔥,好惹味!燒菠蘿菠蘿表面焦糖化,燒完之後糖分更加濃縮,超甜超多汁,最佳飯後甜品!食住串燒,飲下酒,好chill呀!

先送上野菜條,雪梨條好甜,蘸上味噌醬好夾!

雞胸紫蘇葉

雞胸軟骨
咬落好爽好脆,送酒好夾!

厚揚
豆腐炸至外脆內軟,面頭灑上慷慨的木魚及香蔥,好惹味!

燒菠蘿

食住串燒,飲下酒,好chill呀!

2024-07-21 98 瀏覽
高質日式串燒居酒屋🏮鳥鑫跟朋友相約到一式居酒屋一聚,早前發現介紹這家有特色的居酒屋,就前來試試看。/ 燒牛舌 /厚燒牛舌很惹味!/ 燒雞橫隔肌 /這是個很特別的部位,從未試過,就點來試試看。既有嫩嫩的雞肉,也有有嚼勁的部位,口感多元化,值得一試。這家餐廳主打雞肉,所以可以找到很多特別的串燒。/ 燒白鱔 /串燒之中最愛燒白鱔,必點!魚皮烤得香脆,魚肉保留到豐富肉汁,不會有多碎骨,十分好吃。/ 燒青椒仔 /小清新之選,去掉辣椒籽所以不會辣,但是椒香,好吃。木魚絲是錦上添花的配撘。/ 厚揚豆腐 // 沖繩苦瓜炒蛋 // 燒雞蠔肉 /一試難忘,滿溢的肉汁令人難以忘懷!加上燒烤特有的香脆口感,這個也是大力推薦。/ 燒菠蘿 /外表燒了一層焦糖,加上酸酸甜甜的菠蘿,又一必點推薦!/ Santory 生啤 /
高質日式串燒居酒屋🏮鳥鑫

/ 燒牛舌 /
厚燒牛舌很惹味!

/ 燒雞橫隔肌 /

/ 燒白鱔 /

/ 燒青椒仔 /

/ 厚揚豆腐 /

/ 沖繩苦瓜炒蛋 /

/ 燒雞蠔肉 /

/ 燒菠蘿 /
外表燒了一層焦糖,加上酸酸甜甜的菠蘿,又一必點推薦!

/ Santory 生啤 /
2024-07-21 82 瀏覽
📍鳥鑫 尖沙咀📍收工同朋友搵個地方飲吓嘢傾吓偈,見到呢一間以雞肉為主題嘅日式居酒屋,咁啱又好想食串燒,所以就上嚟試吓。成個裝修環境都非常之日式,真係彷彿置身喺日本嘅居酒屋一樣。🍺野菜條 $30先嚟一碟前菜,清新開胃。蘿蔔爽脆清甜多汁,配上麵豉醬咁樣食,好開胃。另外仲有椰菜,食完就會好想繼續食唔同嘢。🍺雞全翼 $58呢度嘅串燒燒得非常之高質,皮脆肉嫩,保留到滿滿嘅肉汁。呢個雞全翼一定要叫,性價比好高。🍺雞腎 $38呢間餐廳以雞為主,有好多唔同雞嘅部位可以試,最特別係見到有雞冠,不過冇試到,因為朋友唔係好食內臟,所以淨係叫咗一串燒雞腎。烤得好爽脆,本身唔係好內臟嘅朋友,都覺得呢一串雞腎好食。🍺免治雞肉棒 $66免治雞肉配咗一個日本嘅無菌蛋黃,點綴雞肉本身,味道豐富,雞味濃郁。🍺牛小排 $208呢一份牛小排大約五成熟,烤得恰到好處,牛味突出。🍺三得利生黑啤 $78同朋友吹水點少嗌返一杯生啤!呢度有得飲生黑啤,即刻叫咗嚟試吓。麥味香濃,爽!
📍鳥鑫 尖沙咀📍

成個裝修環境都非常之日式,真係彷彿置身喺日本嘅居酒屋一樣。

🍺野菜條 $30

🍺雞全翼 $58

🍺雞腎 $38

🍺免治雞肉棒 $66

🍺牛小排 $208
呢一份牛小排大約五成熟,烤得恰到好處,牛味突出。

🍺三得利生黑啤 $78