餐廳: 鳥鑫
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
1K
2024-07-26 1199 瀏覽
同朋友暢飲食串燒有樂趣,  今晚特別想起日本惠比壽雞, 雞肉柔軟富彈性.  各個部位有不同口感, 要回味一下.訂了尖沙咀鳥鑫.   今晚步入這充滿人氣的餐廳, 客人滿座, 氣氛很好.  感覺很有日本居酒屋情懷. 食串燒, 先點飲品  三得利生啤:   冰涼好飲, 唔錯. 烏龍茶割燒酎:  烏龍茶帶點苦味, 口感清爽, 含日本濃情.前菜先來個開胃野菜條, 有椰菜, 和沙葛,  蔬菜鮮爽, 配上香濃鹹香味的醬料, 吃得清新又健康.。點了燒物 13款,  師傅好勤快, 食物即燒即上枱. 蘆筍:  鮮嫩蘆筍, 口感清甜, 味美健康.青椒仔:  無辣味, 口感稔甜厚揚 (豆腐):  剛燒起真的好熱, 外層燒至煙韌,  上面嘅木魚絲在舞動, 好有日本風情, 雞皮:  平日中式食品雞皮會好滑, 今次雞皮經串燒變得薄脆可口, 吾肥膩.雞頸肉:  肉質有彈性, 味道香濃雞心:  燒得香, 有點咬口, 幾特別又討好雞腎:  肉質緊密, 彈韌有嚼勁. 免治雞肉串:   免治雞肉混合雞軟骨, 有點咬口, 微甜的醬汁,  加上溫泉蛋汁, 口感極豐富.雞蠔肉:  汁燒形式, 雞蠔肉 纖維較細, 口感滑嫩. 調味好
訂了尖沙咀鳥鑫.
食串燒, 先點飲品  三得利生啤:   冰涼好飲, 唔錯.
點了燒物 13款,  師傅好勤快, 食物即燒即上枱.
蘆筍:  鮮嫩蘆筍, 口感清甜, 味美健康.
青椒仔:  無辣味, 口感稔甜
厚揚 (豆腐)
雞皮
雞頸肉:  肉質有彈性, 味道香濃
雞頸肉
雞心:  燒得香, 有點咬口, 幾特別又討好
雞心
雞腎:  肉質緊密, 彈韌有嚼勁.
雞腎
免治雞肉串
雞蠔肉:  汁燒形式, 雞蠔肉 纖維較細, 口感滑嫩. 調味好, 食落啖啖肉.
雞蠔肉
雞肝:  咬一口, 送酒最好.  非常香口,  飲酒良伴, 整個都是脆的 , 好邪惡啊.
雞肝
雞全翼:  燒得金黃香口, 外層香脆, 內裏雞肉質軟滑, 真回味.
雞全翼
白鱔:   燒得剛剛好, 魚皮帶脆, 魚肉爽口, 咬落魚油溢岀, 口入面散發滿滿脂香.
白鱔
西班牙豚肋肉條:   已切開, 方便分嚐. 燒得夠香,
西班牙豚肋肉條
肉質稔甜, 入口細滑, 肥瘦好平均, 超好食.
串燒製作一流, 食材款式多, 出品新鮮熱辣,  我們感覺食雞燒物, 越食越有趣味!
厚揚 (豆腐)
雞皮