2018-03-18 136 瀏覽
門面採用簡單紅木裝潢作門框,以黑紅及燈籠作主題。選擇午市放題及升級優惠,必點大虎蝦、帆立貝、羊架等!坐位闊落舒服,店內油煙味不重,點菜後上桌迅速,店家態度爽快親切。刺身:一般放題水準,味道甜而不腥。不過這家店是燒肉推,不建議大家點太多刺身。重點推薦:牛舌:牛舌分別兩種口味,牛舌肉質幼嫩爽滑,咬下彈牙,醬汁入味,吃到停不了口!一口牛肉:肉質嫩身,咬下富肉汁,軟綿綿的口感,正!牛肋肉:牛味較重,重質結實有韌性。大虎蝦新鮮,肉質結實彈牙,大隻尺寸。帆立貝每隻大件飽滿,肉質鮮甜,多春魚每條原整,春多多口。羊架羊皮較肥,肉質結實帶濃濃脂香味。台灣腸皮脆肉嫩,標準台灣口味。雜綿天婦羅皮薄香脆,選擇多。整體來說,這家店的燒肉及燒海鮮食材算高質,以中午放題價錢實划算。當然,自助燒的方式,客人也要自己掌控生熟程度,小心燒焦,適當時候記得跟店家說更換燒烤紙。

門面採用簡單紅木裝潢作門框,以黑紅及燈籠作主題。

選擇午市放題及升級優惠,必點大虎蝦、帆立貝、羊架等!

刺身:一般放題水準,味道甜而不腥。
不過這家店是燒肉推,不建議大家點太多刺身

重點推薦:
一口牛肉:肉質嫩身,咬下富肉汁,軟綿綿的口感,正!
牛肋肉:牛味較重,重質結實有韌性。

大虎蝦新鮮,肉質結實彈牙,大隻尺寸。
帆立貝每隻大件飽滿,肉質鮮甜,
多春魚每條原整,春多多口。

羊架羊皮較肥,肉質結實帶濃濃脂香味。

台灣腸皮脆肉嫩,標準台灣口味。

雜綿天婦羅皮薄香脆,選擇多。

午餐
  • 牛舌
  • 一口和牛
  • 多春魚
  • 虎蝦
2018-03-18 243 瀏覽
朋友話想試吓,點知中伏,!!!一坐低就叫我地加$40食多幾樣嘢食,仲係咁講,依度全部人黎食都會加$40,好似唔加$40就係怪胎咁。都算!俾你!之後上菜極慢,份量又唔足,寫5件就嚟得兩件,怕洩底就唔好做放題啦!加錢既食物,永遠都唔會俾你食,點親都冇,食到枱面冇晒野,等左超級耐都未有第二轉。之後忍唔住同佢講:(我已經點第三張刺身紙都未黎,唔該幫我跟一跟),先至嚟到第二轉刺身。啲肉完全冇味道,唯一好食係個地獄牛舌,就算想試吓都千祈唔好加$40食垃圾。唔會再嚟!服務都冇乜問題
朋友話想試吓,點知中伏,!!!

服務都冇乜問題
2018-03-17 105 瀏覽
能做到朋友最開心都是可以相聚,難得朋友仔新年仲未開工,而大家夜晚都咁忙碌就不如轉食lunch。鳴橋一向也是在我的wish list中,難得今日可以輕鬆跟友人到來,就不客氣來一個放題吧!這裡有魚生,有烤肉有海鮮,可為應有盡有。而海鮮類絕不馬虎,有虎蝦-大大隻,帆立貝-鮮甜美味。肉類也有我喜愛的羊架, 經過燒烤十分惹味。放題最大好處就是各人各自點自己喜歡的食物,大前題就是不要浪費,而且早吃的好處是也有較長時間消化,不怕長胖。

這裡有魚生,有烤肉有海鮮,可為應有盡有。

而海鮮類絕不馬虎,有虎蝦-大大隻,帆立貝-鮮甜美味。

肉類也有我喜愛的羊架, 經過燒烤十分惹味。

2018-03-13 90 瀏覽
突然間好想食燒肉, 又想有得燒海鮮, 加埋又想食刺身, 咁多要求諗住好難搵, 點知行過鳴橋燒肉料理門口喺門口見到呢個平民價錢, 竟然可以滿足到我多多既要求, 緊係唔諗咁多入去食啦同大多餐廳一樣係自助形式點食物先來刺身, 都好新鮮冇乜腥味海鮮燒物, 款式都幾多架, 有虎蝦, 有多春魚, 帆立貝, 青口, 墨魚軟骨, 小墨魚然後就係食肉獸至愛有牛舌, 牛肋肉, 一口和牛粒, 豚拖羅, 雞翼, 個人特別喜歡一口和牛粒和牛好香好滑自己加d 七味粉落多春魚度, 更加惹味任飲任食好大球既芝麻綠茶雪糕是日精選甜品係芝士蛋糕

同大多餐廳一樣係自助形式點食物

先來刺身, 都好新鮮冇乜腥味

然後就係食肉獸至愛
和牛好香好滑
自己加d 七味粉落多春魚度, 更加惹味
任飲任食
好大球既芝麻綠茶雪糕
是日精選甜品係芝士蛋糕
2018-03-12 94 瀏覽
星期六放假,來到旺角食午餐,順便行下街買下野,朋友又想食返依間有得燒肉同海鮮任燒的鳴橋燒肉料理。油麻地地鐵站出口行過黎會比較近,中午餐廳未算好多人,都易搵到位。中午價錢都係每位$168,我地加咗$40 升級咗有埋海鮮放題首先上的第一碟是刺身,有三文魚,赤貝,甜蝦,北寄貝,八爪魚,帶子等,新鮮嫩滑,特別是甜蝦,肉質鮮甜海鮮拼盤,有大隻的海蝦,彈牙爽口,多春魚,春子好飽满,燒完啖啖肉,魷魚筒仔,青口,帆立貝,大隻,易燒,肉質鮮甜雞軟骨,豬頸肉,雞翼,一口和牛粒,豬拖羅等,肉質呈粉紅,新鮮優質值得一讚餐廳係用紙墊住個爐底咁燒,唔會咁易燶,店員仲會見到張紙開始燶燶地,就經常主動幫我地換紙飲品有汽水,熱茶等可以揀,冰凍解渴芝麻雪糕,綠茶雪糕,同是日甜品 芝士蛋糕,甜而不溜。

飲品有汽水,熱茶等可以揀,冰凍解渴
芝麻雪糕,綠茶雪糕,同是日甜品 芝士蛋糕,甜而不溜。
2018-02-12 182 瀏覽
坐低個半鐘 寫左差唔多10張紙 黎得4張紙既野野飲又黎錯哂 食物係幾好食 到佢last order 4個人都仲係得果五成飽 上菜速度極慢 同侍應講過 都係話今晚爆場所以等耐啲 但係等到last order都係未到 總括唔值得黎食
坐低個半鐘 寫左差唔多10張紙 黎得4張紙既野
2018-02-12
2018-02-12 179 瀏覽
見到評價幾高,又燒肉又刺身。係唔錯嘅,加多$4x upgrade。刺身幾好,帶子必點。燒一口牛好正,牛味勁香。燒帶子同牛舌又係必食,唔韌。生日送三文魚腩,超大碟,魚油超勁,又肥美,不過食一舊已經超級膩,唔食魚嘅人食一舊就會止步。
天氣凍,食得太多火鍋,今次就食燒肉放題啦 ^_^網上見到這間價錢合理,又在旺角,交通方便,於是便約友人聚聚。雖然沒有華麗的裝修,但夠寬敞、坐得舒適。我們平日六點入座,所以價錢較平 ($178 加一),另再加 $40 升級皇牌放題 (即多了6種食品)。有鹽燒/七味牛肋肉、虎蝦、帆立貝、刺身帶子、馬刀貝及法式香草羊架。食物種類很多,有刺身、和食、炸物、燒肉類、海鮮等,仲有多款飲品及甜品選擇。因太凍關係,所以一坐下,即叫熱柚子茶飲先,怎料給我們一壺 燒肉等太久,所以食刺身先 ^_<刺身新鮮,不錯!前菜,蟹籽沙律,開胃!開始燒食物喇 我最愛吃一口和牛,牛肉肉質嫩滑,入口即溶,食完又再點 另一款愛吃是鹽燒三文魚骨,香口 當然唔少得虎蝦啦,加$40,主要都想食它 ^_<虎蝦大大隻,食落好爽口,仲好新鮮!到最後,當然要食甜品及雪糕啦!我們點了「意大利芝士蛋糕」、「胡麻雪糕」及「雪米糍」。一口意大利芝士蛋糕,非常貼心!知道我們食得太飽,又想食甜品,這樣一口就恰到好處 胡麻雪糕,雪糕當然好味啦 每次放題,到最後必食雪米糍,尤其香芋味,最好味!
天氣凍,食得太多火鍋,今次就食燒肉放題啦 ^_^

雖然沒有華麗的裝修,但夠寬敞、坐得舒適。

因太凍關係,所以一坐下,即叫熱柚子茶飲先,怎料給我們一壺

刺身
燒肉等太久,所以食刺身先 ^_<
刺身新鮮,不錯!

蟹籽沙律
前菜,蟹籽沙律,開胃!

燒肉

燒肉

燒蔬菜

開始燒食物喇

燒一口和牛、雞翼、羊架
我最愛吃一口和牛,牛肉肉質嫩滑,入口即溶,食完又再點

鹽燒三文魚骨、帆立貝,粟米
另一款愛吃是鹽燒三文魚骨,香口

虎蝦
當然唔少得虎蝦啦,加$40,主要都想食它 ^_<
虎蝦大大隻,食落好爽口,仲好新鮮!

到最後,當然要食甜品及雪糕啦!
我們點了「意大利芝士蛋糕」、「胡麻雪糕」及「雪米糍」。

意大利芝士蛋糕
一口意大利芝士蛋糕,非常貼心!
知道我們食得太飽,又想食甜品,這樣一口就恰到好處

胡麻雪糕
胡麻雪糕,雪糕當然好味啦

雪米糍
每次放題,到最後必食雪米糍,尤其香芋味,最好味!
題外話/補充資料: 這個價錢,有刺身,又有得燒肉任食,非常好的選擇!
刺身
蟹籽沙律
燒一口和牛、雞翼、羊架
鹽燒三文魚骨、帆立貝,粟米
虎蝦
胡麻雪糕
雪米糍
2018-02-04 221 瀏覽
以240嘅價錢黎講首先食品種類不多, 食品醃制也不是十分出色。場地私隱度不足, 亦代表著這並不是與朋友聚餐的好地方。同樣的價錢可以有其他更加好的選擇。最逗趣的便是他們的甜品了, 一個芝士cake 分5份,就叫做5人份量。
以240嘅價錢黎講
首先食品種類不多, 食品醃制也不是十分出色。
場地私隱度不足, 亦代表著這並不是與朋友聚餐的好地方。
同樣的價錢可以有其他更加好的選擇。
2018-01-20 355 瀏覽
暖笠笠抵食日式放題燒嘢食天氣凍凍地, 除咗打甂爐最好就係燒嘢食. 一邊燒一邊食, 不知幾咁暖笠笠! 之前上網睇咗, 貪佢任食之餘又唔貴,  早食仲平D, 啱哂我!! 日式放題, 當然要食下前菜開胃: 螺肉、中華沙律同蟹子沙律!! 未燒嘢食, 先要食埋刺身.份量足,款式多又夠新鮮, 食兩ROUND已經抵返啦! 由於叫做加$40, 當然要叫哂來燒下! 嘩! 虎蝦大大隻! 燒到咁正, 本身肉質夠實淨, 當然好食!帆立貝大大隻, 又夠新鮮,又亦夠彈性! 燒到兩面金黃色就剛剛好! 青口唔係好大隻, 食得出有牛油,加埋少少蒜蓉, 一口一隻! 一定要有心機燒嘅仲有羊架! 有羊味, 但唔酥! 一口和牛, 我整靚哂六面, 食到唔停口! 牛舌我個人鍾意食厚身少少. 食到咁上下, 仲有人會主動埋來幫我地換紙, 服務一流, 我地仲要食埋烏冬,飯, 湯, 菜.......勁多嘢食 有得任飲啤酒汽水, 食飽仲有甜品, 任食埋單連加一 $240 , 以旺角區來講真係抵食!!!
暖笠笠抵食日式放題燒嘢食

天氣凍凍地, 除咗打甂爐最好就係燒嘢食.
一邊燒一邊食, 不知幾咁暖笠笠!
之前上網睇咗, 貪佢任食之餘又唔貴,
早食仲平D, 啱哂我!!
未燒嘢食, 先要食埋刺身.
份量足,款式多又夠新鮮, 食兩ROUND已經抵返啦!
由於叫做加$40, 當然要叫哂來燒下!
 嘩! 虎蝦大大隻!
燒到咁正, 本身肉質夠實淨, 當然好食!

大虎蝦
帆立貝大大隻, 又夠新鮮,又亦夠彈性!
燒到兩面金黃色就剛剛好!
帆立貝

青口唔係好大隻, 食得出有牛油,
加埋少少蒜蓉, 一口一隻!

青口
一定要有心機燒嘅仲有羊架!
有羊味, 但唔酥!
羊架
一口和牛, 我整靚哂六面, 食到唔停口!
一口和牛

牛舌我個人鍾意食厚身少少.

食到咁上下, 仲有人會主動埋來幫我地換紙, 服務一流,

我地仲要食埋烏冬,飯, 湯, 菜.......勁多嘢食
有得任飲啤酒汽水, 食飽仲有甜品,
任食埋單連加一 $240 , 以旺角區來講真係抵食!!!

2018-01-16
大虎蝦
帆立貝
青口
羊架
一口和牛
2018-01-06 275 瀏覽
好朋友請食飯,我當然應邀啦,難得相聚,我們今晚去油麻地食韓燒門口幾靚,應該食物唔差想食好野,要另加40元才能食羊架啦刺身:三文魚新鮮,鮑片都好,甜蝦鮮美,馬刀貝爽口,帶子細細粒易咬炸物,蝦,地瓜,蕃薯,香脆燒烤;豬肉,羊架,牛肉,豬頸肉,黑椒腸,蒜溶腸,慢慢烤,放上七味粉,黑椒就更好味海鮮燒起非常香,特別帆立貝,大大粒,好海鮮味顏色變靚就自然熟,食得啦三文魚好香,油少少,但都好味飲品任飲地方細細都坐滿晒人,有時坐在樓梯位誠的台,侍應會企系你隔離,我朋友坐走廊位,好似被監視食野;而且食物選擇太少啦,入去要另加錢才有多些食物,侍應話全場都有升級,客人點都要升啦。

門口幾靚,應該食物唔差

想食好野,要另加40元才能食羊架啦

炸物,蝦,地瓜,蕃薯,香脆

豬,牛,羊,腸

海鮮類

海鮮燒起非常香,特別帆立貝,大大粒,好海鮮味

顏色變靚就自然熟,食得啦

三文魚湯

三文魚好香,油少少,但都好味

飲品

飲品任飲

三文魚湯
2018-01-04 156 瀏覽
又是見朋友的時間, 近期有多個飯局, 今日就食燒肉啦!刺身味道很棒,三文魚肥美厚身烤肉推薦有調味的幾款,喜歡牛舌和豚拖羅天婦羅也很不錯,推薦南瓜和蝦的天婦羅一口甜薯很好吃其他一般般啦
2017-12-28 204 瀏覽
食物及環境很普通,不似預期咁好食,價錢勉強可以接受啦!但服務可以接受!飲品及刺身選擇太少。燒肉的食物種類還可以接受,甜品雪糕很難食。勝在地點方便就腳,但我不會再光顧!

2017-12-27
5 分鐘 (堂食)
2017-12-23 7198 瀏覽
呢排每日都ot,今日終於都正常時間收工,所以即call朋友約埋係旺角行街購物減壓,行到油麻地附近已經好肚餓, 成條街有好多食肆, 經過呢間又有燒肉又有刺身,岩哂我地口味!成人平日每位$208,星期五六日都只係加$10。一坐低即刻填紙仔, 刺身唔夠五分鐘已經到啦!非常快,好新鮮!燒肉類我地主要點牛肉,因為我地非常之喜歡食牛。力推牛肋肉,分兩種口味:鹽燒同燒汁。個人喜歡鹽燒,牛味會更突出。另外鹽燒雞翼都係賣飛佛!炸物亦不錯,天婦羅蝦大大隻, 所有炸物粉漿薄薄,新鮮炸起熱辣辣上枱!另加$40蚊升級任食肥厚帆立貝同虎蝦,帆立貝大隻唔縮水,非常之超值!飲品都有唔少選擇,仲有自家製涼茶,食完燒肉飲返杯涼茶或者熱綠茶,油膩熱氣罪惡感大減!甜品方面有雪糕,有芝麻味同綠茶味選擇,亦有糯米糍同一口芝士蛋糕!我哋2個女仔其實都食咗好多野,肉食咗三轉, 刺身又食咗三轉,炸物都兩轉食,這餐真係好飽好滿足,呢個價錢真係非常超值!

成人平日每位$208,星期五六日都只係加$10。

燒肉類我地主要點牛肉,因為我地非常之喜歡食牛。

2017-12-20 270 瀏覽
上午考完試,lunch當然要去慶一慶祝啦今日搵食去了油麻地一間叫「鳴橋燒肉料理」,門口望下個價錢ok — $168/位再望下有咩食,種類都算多,就入左去坐喇!入到去檯面有張menu話有個升級放題優惠(+$40),有大虎蝦、帆立貝、牛助肉、帶子(刺身)、馬刀貝、羊架我同朋友諗都唔諗就自薦升級第一碟上檯:刺身整體來說,全部都好新鮮!值得特別一提的是,帶子同甜蝦夠鮮甜北寄貝同馬刀貝就好爽口刺身絕對可以encore第二、三碟上檯:海鮮 & 肉類雖然得兩個人食,不單止encore刺身,我地食左好多肉,差唔多叫晒成張肉類menu再試埋呢度d天婦羅,全部都即叫即製,上檯個陣熱辣辣,炸粉厚度岩岩好!唔算太厚又唔會薄到一夾就散晒~飲品都係任飲,呢款既蘋果汁同提子汁都有。最後last order個陣,梗係食埋個芝麻雪糕先走啦中間我地有個小插曲,我地見到有班外國人有大有細拖住幾個喼入黎食野。食到一半,佢地放低左d行李係餐廳,大夥兒出左門口影相,影完就走左老闆真係好人,服務一流!好有人情味!
上午考完試,lunch當然要去慶一慶祝啦

今日搵食去了油麻地一間叫「鳴橋燒肉料理」,
門口望下個價錢ok — $168/位
再望下有咩食,種類都算多,就入左去坐喇!

入到去檯面有張menu話有個升級放題優惠(+$40),
有大虎蝦、帆立貝、牛助肉、帶子(刺身)、馬刀貝、羊架

我同朋友諗都唔諗就自薦升級

第一碟上檯:刺身

整體來說,全部都好新鮮!

值得特別一提的是,
帶子同甜蝦夠鮮甜

北寄貝同馬刀貝就好爽口

刺身絕對可以encore

第二、三碟上檯:海鮮 & 肉類

海鮮類

肉類

雖然得兩個人食,不單止encore刺身
我地食左好多肉,差唔多叫晒成張肉類menu

再試埋呢度d天婦羅,
全部都即叫即製,上檯個陣熱辣辣,
炸粉厚度岩岩好!
唔算太厚又唔會薄到一夾就散晒~

飲品都係任飲,呢款既蘋果汁同提子汁都有。

最後last order個陣,梗係食埋個芝麻雪糕先走啦

中間我地有個小插曲,
我地見到有班外國人有大有細拖住幾個喼入黎食野。
食到一半,佢地放低左d行李係餐廳,
大夥兒出左門口影相,影完就走左

老闆真係好人,服務一流!好有人情味!
2017-12-15
$228.8 (午餐)
  • 刺身