2017-12-14
我係比佢既門面同價錢吸引我入去既。門口裝修得幾靚,以為貴味野,睇一睇門口個餐牌又唔係喎,招牌鹵水鵝飯都係$48。注意鵝片飯同鹵水鵝飯係唔同,價錢差一倍要$88,唔好叫錯呀!係呢個年頭食個普通燒味都唔止啦,所以挑一挑佢機!一上黎絕對有睇頭,全部大大碟!份量好足。頭盤例湯,正常野,青紅蘿蔔粟米湯,清清地唔油,足料又大碗,一路送飯一路飲,絕配!絕對大碟有份量,鵝量唔少,胸及上翼,飯底算大,正常飯味,汁香唔會死咸,撈飯一流。先睇佢個胸部,爽彈滑,胸都唔鞋而且juicy ,夠入味,有鵝香,唔會太肥,對於一向唔食皮同唔食肥既我將呢碟野全清,連皮都食埋,因為個皮實在好有咸香爽滑,肥而不利,果然係正宗獅頭鵝!翼位好食,一樣夠香夠味。總括來說,十分滿意,鵝香入味,質感爽彈滑,份量足,價錢合理。$48咁多野又咁好食值得一推。唯堂食地方細,容納唔到幾多人。
係呢個年頭食個普通燒味都唔止啦,所以挑一挑佢機!
一上黎絕對有睇頭,全部大大碟!
份量好足。
翼位好食,一樣夠香夠味。
唯堂食地方細,容納唔到幾多人。