2023-02-06 917 瀏覽
由傳統古法、地方菜系、新派粵菜到精緻點心,應有盡有。可以評為本地最佳中菜餐廳,不論是型格的環境裝潢、地道風味、典雅氣派,抑或有無敵靚 view 做陪襯,最重要是,她們的菜餚任何時候都能保持最佳水準,為你提供一場難忘的中菜饗宴。
2023-02-03 604 瀏覽
今日有幸去試呢間新餐廳。估計係全香港位處最高的餐廳。中日fusion菜式,每一道菜好似好粵菜的感覺,但又有d日本菜的味道同烹調方法,好特別,好好味。環境和燈光氣氛加上無敵海景,食個景都無得彈。最難忘的是軟殼龍蝦🦞。軟殼蟹食得多,軟殼龍蝦真係第一次,味道好鮮,連殼食,配上濃濃的龍蝦汁,龍蝦味爆曬出來。我地叫左套餐,份量好足,未食最後的海膽飯已經飽到死。唯一要改善的地方是上菜速度慢了一點,可能我地人多,同埋每一道菜都要一齊上的關係吧。
軟殼龍蝦
2023-02-03