2010-07-17 150 瀏覽
經朋友介紹下特登去試一試,感覺都算唔錯。我們2人叫左2個套餐:牛油餐包:熱辣辣羅宋湯:料多實在,味道剛剛好旦沙律:十分足料,沙律醬很多主菜焗肉醬意粉:好有肉味,意粉不會太淋西冷扒: 因為第一次去,所以叫七成,肉質軟熟,肉味也可以甜品: 橙味啫喱,加埋花奶不是人人都可以接受! 哈哈
經朋友介紹下特登去試一試,感覺都算唔錯。

我們2人叫左2個套餐:
牛油餐包:熱辣辣
羅宋湯:料多實在,味道剛剛好
旦沙律:十分足料,沙律醬很多
主菜
焗肉醬意粉:好有肉味,意粉不會太淋
西冷扒: 因為第一次去,所以叫七成,肉質軟熟,肉味也可以
甜品: 橙味啫喱,加埋花奶不是人人都可以接受! 哈哈
2010-07-16
  • 旦沙律
2010-04-08 132 瀏覽
今日去左我阿妈一路都话d下午茶好底食的麗新美食坊道食下午茶!!间野都ok几整齐!!感我就叫左个炸猪扒沙律~+$1有冻飲~哇好底吖~~我就满心歡喜感等食啦!!!等左一震个炸猪扒沙律终于尼啦!!55~猪扒都几大块~(心里同自己讲yes)点知~~~~唉!!1. 块猪扒系几大有炸得几乾身,但系就好薄,最no good 就系落左淞肉粉d肉变左粉红色,无 晒猪未~ 因为猪扒薄右炸得甘乾就会无晒肉汁,个扒边仲好难吞~2. 个沙律里面有d青瓜,有青瓜无问题但系d青瓜苦苦地 LOR~ 底食吗!!~?
间野都ok几整齐!!
感我就叫左个炸猪扒沙律~+$1有冻飲~哇好底吖~~
我就满心歡喜感等食啦!!!
等左一震个炸猪扒沙律终于尼啦!!
55~猪扒都几大块~(心里同自己讲yes)
点知~~~~唉!!

底食吗!!~?
+$1 超甜
卖相OK!!
薄~薄~薄~
因为灯光问题5系好清楚~你见到好深色个点就系最恐怖因为落得多淞肉粉令到个点变左超深粉红色!
2010-04-08
卖相OK!!
2009-05-23 62 瀏覽
估唔到今日俾我o係呢度食到由出世到宜家食過最難食既麥皮雖然話要食麥皮不如自己煮好, 洗乜出街食, 但係我冇諗過o係呢間排哂隊等位既茶餐廳會煮得咁難食連我呢d唔曉煮野食既人都煮得好食過佢最慘係坐得好辛苦, d 卡位咁窄都要兩個人坐o係一邊對住唔識既人坐, 對面如果打個乞痴就食到"應"
估唔到今日俾我o係呢度食到由出世到宜家食過最難食既麥皮

連我呢d唔曉煮野食既人都煮得好食過佢

2009-05-23
2008-09-25 77 瀏覽
第1,服務員成日吹水 , 叫十聲都唔應人 !!第2 , 果個老闆娘既態度差到不得了, 對客態度好似對趕客甘 !!! 黑口黑面都算,仲要串到阿媽都唔認得,明明自己寫錯單,都要屈個客食,你講聲唔好意思既話,人地都甘心d食丫,但係佢係串爆你,再迫你食囉 !!!第3, 明明有n甘多位,係都要你搭台,仲要係一張4人台,同時搭住4個唔識既人一齊坐 !!!4, 唯一可以讚既就只得男既老闆,佢既態度同女老闆真係差天共地............
第1,服務員成日吹水 , 叫十聲都唔應人 !!

2008-06-09 63 瀏覽
同班friends 一齊去試下,去到門口望"暈"都唔見有招牌。入到去一個鬍鬚哥哥好熱情咁帶我地入座。D座位同普通較新既茶餐廳差唔多。睇下個menu,都有幾多嘢食下。我其中一個friend 話想試下個五香肉丁炒飯,但搵"暈"晒個menu都冇,佢就去問個待應,後來俾帶我地入座既鬍鬚哥哥聽到,佢就叫個待應照寫。個餐嚟啦,先係五香肉丁炒飯+凍奶茶($29),個frined話一D都唔辣,好普通。之後係海南雞套餐(油飯,雞,菜,凍coffee,俾漏左個甜品),另一個friend話唔錯幾好食。而我個白汁芝士焗魚柳飯+凍檸水($39)就最後到,一睇個size 唔算好大。一食落發覺D汁好咸,食下食下原來好多鹽都重未溶。最後因個飯太咸而飯唔晒。之後我地重叫左個吐司嚟食,同普通快餐店既差唔多,係快包厚D,冇乜特別。
  • 沒有
2008-03-25 55 瀏覽
食過幾次~第一次食果時真係好感動~五香肉丁炒飯好好味, 好香, 仲唔算油~~另外叫左個炒飯都係超一流的~~另外個揚州炒飯都好好味~~ 飲咖啡冰真係單到碎冰既~ 好感動~~不過.. 第二次去食dinner就唔同了~~依然係食五香肉丁炒飯, 唔差既, 不過比第一次去差左一大截係真, 感覺似普通炒飯多.. 另外唔記得叫左咩, 總之都唔係好, 飲料更加唔好提.. = ="然後有日去食早餐~ 又係好感動的一天菠羅油真係第一次食到咁好味~ 又熱又脆~ 其他ge 都係水準早餐~~但又唔知點解第二次去食個菠羅油完全兩回事囉= =.. 口感好差又唔脆, 個沙嗲牛肉通粉仲衰過自己煮,根本唔想食...唔知點解可以差咁遠= =".. 唔通係兩個唔同廚既問題?

不過.. 第二次去食dinner就唔同了~~

然後有日去食早餐~ 又係好感動的一天

唔知點解可以差咁遠= =".. 唔通係兩個唔同廚既問題?
2007-09-08 72 瀏覽
樓下果位食家,我覺得似賣廣告居多,寫食評又冇評價邊樣好食,只係不停讚食物及服務?!但又唔知究竟邊樣好食?呢間【麗新】好得意好特別,因為鋪面冇招牌,我懷疑係冇食物牌照!?我唔係踩呢間食肆,講真佢裝修,以果一條街講,算係幾企理幾搶眼。但佢前身係【元朗廣場】,側邊巷仔茶水檔,之後搬過擴充營業。呢間餐廳仲有外號,係叫【警察食堂】,因為太近警署及宿舍,加埋佢係新開張,同埋裝修較企理,所以好多差人都會新屎坑,會不時幫襯一下囉!食物方面普通加一般,感覺只係茶水檔水準,但係有冷氣地方坐囉!服務講,只係事頭婆較殷勤,因為事頭婆佢明白良好服務,先有回頭客嘛!事頭婆佢本身係教幼稚園,所以佢本身唔係飲食出身,但佢外行人講,企顧客方面諗,係總好過佢老公諗!老闆聽聞聽從堪虞大師指示,留滿鬍鬚旺事業,可能咁得咁喬,留鬚又好似轉運喎...哈!不過以我顧客方面睇,老闆企水吧內,滿臉長鬍鬚就好似唔多好睇,加埋好似唔多衛生,或者本身佢留鬚唔好睇卦!?佢鬚好似唔多順,我覺得佢要做下負離子囉...哈!食物如果再維持茶水檔水準,我覺得好難維持生意囉!同埋我覺得事頭婆,殷勤服務態度過份殷勤,殷勤到我覺得好煩,食緊都要不停摟客講!價

價錢就真係ok 幾抵,當係填飽肚都可以,晚飯就唔得啦!
2007-05-27 39 瀏覽
我鐘意店內舒適簡單既設計..依家成日同媽咪、妹妹黎食晚飯.真係超抵食.一個晚餐有七樣食物.老闆同老闆娘都好nice.服務態度好好.每一道食物都食得出係好用心煮.見到每個客人都食得好開心~~~雖然唔太有名..但令客人食得舒適就已經好好!保持依家咁最好..但都要努力~煮更多好菜式出黎滿足唔同口味既食客呀!!
我鐘意店內舒適簡單既設計..
依家成日同媽咪、妹妹黎食晚飯.
真係超抵食.一個晚餐有七樣食物.
老闆同老闆娘都好nice.服務態度好好.
每一道食物都食得出係好用心煮.
見到每個客人都食得好開心~~~
雖然唔太有名..但令客人食得舒適就已經好好!
保持依家咁最好..但都要努力~
煮更多好菜式出黎滿足唔同口味既食客呀!!