2024-01-12 53 瀏覽
𝓚𝓲𝓽𝓽𝔂靚既🤩🥰但價錢偏貴,利是🧧封普通黃金脆薯牛堡🍔🐮個人覺得太辣,脆薯唔脆但𝓜𝓪𝓽𝓬𝓱到既,但小朋友食唔到,有點失望,醬太多周圍成手都係好麻煩扭扭薯條🍟好開心🥳好食又份量多巨峰葡萄什果梳打🍇個人覺得顏色特別,但味道一般紅豆年糕批🫘奶奶和我都係抱住試下心態,點知幾好食😋
𝓚𝓲𝓽𝓽𝔂靚既🤩🥰但價錢偏貴,利是🧧封普通

扭扭薯條🍟好開心🥳好食又份量多

巨峰葡萄什果梳打🍇個人覺得顏色特別,但味道一般

紅豆年糕批🫘奶奶和我都係抱住試下心態,點知幾好食😋
2024-01-11
  • 紅豆年糕批
M記出18件麥樂雞for世界盃,Vivian見到超級開心,有咁多件麥樂雞😍記得之前m記出18件都有特別味既醬,今次都唔例外,但Vivian記得以前有d醬係唔好味🙈今次呢4隻醬分別係:(圖左到右)蜜糖芥末醬,香草檸檬醬,和風芥末醬 & 韓式烤牛肉風味醬,想講Vivian食到18件麥樂雞已經好開心,點埋d醬食係超級開心🤣🤣因為今次d醬好好味,真係推薦大家要試,最好食排名:1. 蜜糖芥末醬質地似沙律醬,蜜糖味,甜味比較出(帶好少好少既酸),同麥樂雞好夾,正2. 韓式烤牛肉風味醬呢個勁似食緊燒牛肉,個醬太出色(其實想排佢第一,但蜜糖味好似同麥樂雞夾d)3. 香草檸檬醬呢個都唔錯,檸檬味甜甜酸酸4. 和風芥末醬其他味太出色,呢個冇乜特別,有d wasabi味,個味好淡Overall好唔好食?正會唔會再幫襯呢個餐?會,尋日食完,今日再食🤣🤣

1. 蜜糖芥末醬

2. 韓式烤牛肉風味醬

3. 香草檸檬醬
呢個都唔錯,檸檬味甜甜酸酸

4. 和風芥末醬
其他味太出色,呢個冇乜特別,有d wasabi味,個味好淡

Overall好唔好食?

會唔會再幫襯呢個餐?
會,尋日食完,今日再食🤣🤣
2022-11-15
2019-12-17 428 瀏覽
今日在手機得知麥記限時出返奶昔,還要只是$4價錢就買到,見咁抵,就放工時去到愉翠苑麥記買杯回味一下,誰知個店員好像瞓不醒似的,講野又慢,原來仲要顯示面書入面的廣告先可用4蚊買奶昔 ,好在我記得在那裡才搵得返段廣告。就係麻煩!等了一會,奶昔終於有了,稠稠的奶昔和以前一樣,奶味香濃,甜度和以前一樣都是那麼甜,雖然是很甜,但這不是重點,重點是一路飲,一路勾起兒時開心回憶,這才是買奶昔的主要原因。希望麥記不時都有這些童年回憶帶給我們。

奶昔

2019-10-29
奶昔
2019-06-05 234 瀏覽
麥當勞蝦堡系列已於5月24日強勢回歸 ! 作為麥粉絲的小妹,在兩星期後的今日,終於去試食啦! 蝦堡系列有滋味蝦堡、double蝦堡及菠蘿蝦堡三款,今日就揀了菠蘿蝦堡作試食。愉翠舖中午時間非常旺場,所以食物都係即點即做,熱辣辣的。芝麻麵包頗為鬆軟,主角炸蝦餅內有原粒蝦仁,有海產鮮味但就無廣告所講的彈彈吓口感,炸蝦餅配沙律醬,算是夾,再加上酸酸甜甜的菠蘿片同生菜片,減低了炸物的油膩感,配搭不錯,加了菠蘿亦令整體更清爽醒胃。個餐配凍奶茶同粟米,作為午餐,食完剛剛好。
個餐配凍奶茶同粟米,作為午餐,食完剛剛好。

菠蘿蝦堡餐

菠蘿蝦堡
2019-06-05
15 分鐘 (外賣自取)
菠蘿蝦堡餐
菠蘿蝦堡
2019-04-22 105 瀏覽
今日行過m記,見天氣熱熱地,緊係整番杯雪糕食下,見m記最近出左隻海鹽雪糕,仲係藍色,好治癒,食落咸咸地幾過癮,加埋面頭既朱古力脆皮,好夾,唔會太漏,呃like一流
2019-01-03 135 瀏覽
又來到下午茶時間, 路過麥當勞, 買了杯阿華田脆脆麥旋風奬勵一下自己, 雖然明知道吃完要多做運動, 但都按耐不住. 阿華田雪糕份量不少, 又加有脆脆阿華田粉, 而且還有阿華田機智豆. 入口很甜很甜, 滿口都是阿華田的香味, 那種充滿營養的感覺令人感到十分舒暢, 那些粉很脆, 又有雪糕的軟滑, 機智豆就較為硬身. 作為一個甜品的話, 整體都不錯. 吃完行過價真棧, 發現原來機智豆可以很平, 十五元左右有十小包, 即大約一元五角就有數粒了. 下次想抵吃一點的話, 可以買阿華田新地杯, 自己加機智豆, 自制麥旋風.

2018-12-23
2018-07-21 128 瀏覽
It’s that time of the year again when everyone just rushes to McDonald’s to get their shake shake fries🍟 And I’m obviously one of those people!The 3 of us got different shake shake powder so we got to try all of them. My personal favourite was the BBQ Honey flavour where the powder added some sweetness to the freshly made salty fries. Gonna get them at least once more before the promotion ends

2018-05-27 106 瀏覽
尋日下午茶時間,有啲口痕,有咗去愉翠苑嘅麥當勞睇吓買少少嘢食。點知見到都幾多人排隊,決定用手機Apps落單,希望可以節省時間。手機Apps裏面見到有一張優惠券,可以以只係$10💕買兩隻脆香雞翼🐥加一杯細汽水🥤脆香雞翼夠晒熱,外脆內軟,肉質juicy,不錯不錯👍🏻$10 兩隻脆香雞翼,加杯汽水,超值😍

脆香雞翼夠晒熱,外脆內軟,肉質juicy,不錯不錯👍🏻

$10 兩隻脆香雞翼,加杯汽水,超值😍
外賣自取
首先,先要問Randi Lai一個問題,究竟所有分店的職員一齊出嚟攪事呀,算什麼意思呀?不論尖沙咀中間道、星光行、沙田第一城、沙田愉翠宛、北角、大圍悅安樓等等。所有水吧經理態度超級嚴重惡劣,明明是職員做錯事情,或者唔懂得幫助客人,尤其是愉翠宛最為離譜,上至日更,下至夜更,先說日更,我又要詢問一下Randi Lai一聱,豬柳蛋漢堡快呀?還是My Signature漢堡快?首先、第一天,因為我叫了一個豬柳蛋漢堡飽套餐,我前面排了三個客,我後面排了七至八個客,其中一個是傷殘人仕,是一位女仕,結果出來就是那個女仕先出來,都算啦,但是問題是其他後來的客人套餐都拿了啦,我的套餐不翼而飛,又要找水吧經理來問,點知那個女經理用很惡劣的態度回笞我:「因為我的飽要焗的關係,所以要久一點,看來有機會我要向Randi Lai 申請什麼時候可以參觀一下他們的廚房何運作。其次、到了第二天、亦都是最火爆的一天,因為仍然是用WeChat Pay俾錢,但是一般會叫$28.5的套餐便會有優惠,但是當我付款後,才發覺沒有減$10,於是我又要找經理理論,經理又用很惡劣的語氣說:「如果落單時沒有說明就會落-$24元套餐。」但是
其次、到了第二天、亦都是最火爆的一天,因為仍然是用WeChat Pay俾錢,但是一般會叫$28.5的套餐便會有優惠,但是當我付款後,才發覺沒有減$10,於是我又要找經理理論,經理又用很惡劣的語氣說:「如果落單時沒有說明就會落-$24元套餐。」但是本人一落單時說明$28.5那個套餐,結果是迫於無奈先退現金,但是又不能只是增值$24元,跟著再扣18.5元,即是變相扣了總數$42.5元,好啦,直到拿食物找位置坐下來進食,因為叫了Shake Shake薯條,到食完漢堡飽,發覺忘了拿叉,又要到櫃面拿叉,但是當我拿了擰轉頭就看到有一個女員工正在收拾我的套餐,我便即時說:「我的套餐還沒有食完,點解要收掉先?
」跟著又要找經理投訴,點知個經理更加離譜,因為客人離開座位,咁員工有權收拾啦。到最後最離譜的是由於本人進餐時是穿著制服的關係,所以當我離開後竟然直接打電話反投訴,現在變成我失去工作啦,那麼我再詢問一下RandiLai一聲,這算什麼意思?褒還有一樣,店裡老是有一名女員工在向客人兜售小丸子小食咭,令人很反感。
2018-05-10
$18.5 (午餐)
從上次光顧這間分店到現在差不多相隔了八個月,以為經過上次嚴重投訴後會有所改善,但是經過四日觀察,非但沒有改善,首先,叫餐後想拿杯水,但是水吧阿姐一句彈過來,叫客人到旁邊取,這件事一直令客人很反感,為什麼以前水吧可以拿水給客人,為什麼現在不可以,其次,是點餐機的問題,為什麼以前可以在點餐機選擇凍咖啡,現在不可以,有些時候連Coke Zero也不可以選擇,是什麼一回事?而且有些時候某些客人猶豫選擇什麼食物,攪到後面的客人不想等待,變成走回舊路到水吧落單,但是水吧果班職員收錢速度超緩慢,終於等到取餐啦,只剩下飲料沒有拿出來,結果見到員工用一塊濕布拭乾紙杯外圍,我即時向水吧經理表示以衛生為由更換一杯新的,但是那個水吧經理用很惡劣的語氣表示那塊濕布巳經過消毒,但是我其後發覺有少許肚潟。
2018-04-17
$28.5 (午餐)
真喺想問清楚Randi Lai一個問題,究竟呢輪大部份分店發生咩事?不論什麼時候和不同分店,總是人山人海,排隊買嘢和在大堂等待取食物的客人巳經迫滿整間鋪頭,正如我之前所說,點餐機大部份停止運作,基於沒有人手換紙的關係。好像今天分店一進去就人山人海,我想由於星期六的關係,都算啦,之前由於想食Shake Shake粉但是沒有,只有黑松露風味醬,所以我一直加大,都唯有要黑松露,但是今天那個職員又不厭並煩地問我要黑松露還是Shake Shake 粉?因為我巳經趕時間,就這樣給職員阻礙了時間,那麼我的次序足足延遲了十多個號碼,結果我的食物足足等了25分鐘,我只有四十五分鐘食飯時間,從我上班地點到麥當勞都要差不多5 - 10分鐘,那麼即是說叫客人不用吃啦。其次,餐盤永遠沒有人收拾,而且還要客人來收拾, 簡直離譜。
2018-04-21
$28.5 (午餐)
由自助落單(13:24)到取食物(14:02),等候時間超過半小時,但食物到手,完全已經唔熱,不論是飽還是薯條,都係凍晒嘅,我買開心樂園餐,又唔俾玩具,好在check 咗先啫,問佢啲職員攞返呢,就指住話收銀果個冇執齊,咁你叫人取餐冇責任睇下係咪齊㗎咩?太過份了!個取餐點一堆等攞餐嘅人,就係因為太慢,連叫到號碼都拎唔到餐,咁嘅服務,真係唔應該,一啲改善都冇!真係唔明點解快餐店可以慢成咁?由午餐變下午茶,下次仲點去幫趁?
2018-03-25
救命 幫襯咗呢間愉翠商場麥當勞2年,投訴過3-4次都無果。 D飲品都系好似亂溝咁難飲。 其實幾十蚊唔求好飲, 但係都唔洗咁難飲。 奶茶永遠冇正常 d茶完全冇茶味。 小奶=無奶 正常都系冇味。呢家飲到我火滾走上黎發洩。 好心唔好咁難飲喇。 唔洗錢咩。 建議用2包茶粉  。 呢家根本冇味。 救命啊。 好眼訓 好憎呢間麥當娜 人手又唔夠 個經理又懵懵地。
題外話/補充資料: 奶茶建議用2包茶粉(正常份量)
2018-03-12
10 分鐘 (外賣自取)
  • 好難食
本人今天下午到這裡食下午茶,本來大堂座位是挻多的,不過進去的時候,大堂封了三份一位置開生日會,這也是人之常情,麥當勞正常做生意,沒有問題。跟著排隊買嘢食,咁就開始出現問題喇,首先,三部收銀機只開了一部機,其中一部是分店經理開嚟專門替開生日會的客人落單的,咁就變成只有一個職員負責落單,排四個客也要五至十分鐘,認真等到火滾。到了柜位決定試試新出的Tabasco番茄煙肉安格斯漢堡餐,一咬落去,煙肉夠脆,芝士,安格斯牛肉和Tabasco汁混在一起,又是另一種風味,永遠都說Randi Lai在My Signature套餐都有新口味,不知道下次又會出什麼新產品呢?熱烈期待。跟著說回大堂環境,又是一肚氣,為什麼呢?剛才提過大堂封了三份一開生日會,那麼只剩下中間一排位置大約六至八張枱,旁邊剩下三張半枱,中間八張枱起碼有兩張枱俾喲阿伯霸佔睇報紙,旁邊三張半枱,有一張給學生霸佔做功課,另一張俾人霸佔打機。那麼仍然是老問題,請教Randi Lai一聲,究竟間分店開嚟有什麼用途呢?
2017-10-08
$38.5 (下午茶)
  • Tabasco番茄煙肉安格斯漢堡
2016-11-29 186 瀏覽
一直對熱香餅情有獨鍾。 難得食左10 幾年,終於熱香餅都有新野搞,新出左隻新既韓式柚子楓糖漿,緊係要試試今日就食珍寶套餐!食落有d 失望。幻想會好似平時d 即沖柚子茶甘會有一粒粒柚子,完全係自己諗多左,食落只係覺得有陣化學柚子味,味偏苦澀,no good我都係想要番原味楓糖漿呀

今日就食珍寶套餐!

我都係想要番原味楓糖漿呀