馬騮鍾意食雪糕,梗係去麥當勞啦😁又係朱古力新地嘅時間喇🤣😂俾我見到有叮噹係列嘅🍍菠蘿蝦堡套餐76蚊,有兩個🍍菠蘿蝦堡包,仲有兩個薯條同兩杯嘢飲,加8蚊仲會可以shake shake薯條同菠蘿特飲呀🍍 仲有呀加20蚊,就可以有埋兩個朱古力麥旋風添呀😋😋幾抵咁👍但係oreo味麥旋風呢就係有香芋味嘅,咁我哋小朋友唔食香芋味啦。。。咁佢話可以走香芋㗎👍咁但係麥旋風嗰啲oreo粉就少啲,咁我哋當然係走咗香芋啦😁😁嘩! 個餐攞到入去啲小朋友已經哇哇聲啦😍點解🤣因為全部都係叮噹嚟㗎🤩仲有個特飲嗰個杯都係叮噹嚟㗎❤好吸引呀😍😍講返個蝦堡啦❤個菠蘿蝦堡真係好好味呀😋咬落去啖啖肉👍仲有好多沙律醬最😋勁嘅就係真係有好多好多蝦🦐呀喺裏面嘅🤩原隻蝦🦐㗎喎👍👍仲有個菠蘿特飲好正呀🤩成塊菠蘿喺裏面,飲完之後有成塊菠蘿食👍👍特飲又好大杯❤ 最重要嘅係個杯係叮噹公仔嘅💯飲完之後仲可以拎返屋企放嘢飲 😋shake shake薯條就發達啦👍個袋係叮噹樣嚟㗎幾靚呀😍我哋擺咗啲紫菜粉落去shake啲小朋友食到唔停得口呀快啲去試下啦❤❤❤💯💯💯
快啲去試下啦❤❤❤💯💯💯
菠蘿蝦堡
菠蘿蝦堡
  • 菠蘿特飲
2021-03-19 148 瀏覽
最近在推广他们的巨无霸,中间加了一块烟肉,在媒体上看了N次广告,印象很深刻。逛街时发现了一间麦当奴,突然觉得很想试试他们的新口味。晚上生意不错,但堂食的客人不多,大部分都是买外卖带走。用自助下单机点了一份巨无霸套餐配奶茶和薯角,不到两分钟就拿到东西了。但包的內外都不热,牛肉有点凉,没有保温好。加了烟肉后是有点新意,但主打的牛肉味道没有改变,普普通通,说不上好吃。反而他们的奶茶有点惊喜,有茶餐厅的水准。下次再去老麦,会选择安格斯牛肉汉堡或炸鸡。

逛街时发现了一间麦当奴,突然觉得很想试试他们的新口味。

晚上生意不错,但堂食的客人不多,大部分都是买外卖带走。

巨无霸套餐

下次再去老麦,会选择安格斯牛肉汉堡或炸鸡。
2021-03-19
2021-01-21 83 瀏覽
一向覺得紅磡灣尼間質素麻麻不過為咗換搓手液!怕佢換曬!叫咗外賣熱香餅精選套餐($32)熱香餅~失望!唔熱嘅試新野~奶醬!都Ok豬柳!又係唔熱!薯餅OK檸茶好夠濃餐牌唔夠清晰有啲咩飲品!有啲套餐又無Show比黎
一向覺得紅磡灣尼間質素麻麻

熱香餅~失望!唔熱嘅
試新野~奶醬!都Ok
豬柳!又係唔熱!
薯餅OK
檸茶好夠濃

餐牌唔夠清晰
有啲咩飲品!有啲套餐又無Show比黎
2020-05-20 130 瀏覽
天口鬼咁熱,行一陣個人都濕晒,附近甜品舖人又多又迫,加上價錢下下都三四十,純粹想搵個地方涼一涼冷氣太唔抵了,咁求求其其去下老麥食個雪糕算啦,今日呢間舖唔多人喎,一入就有枱仲要係卡位,正呀,冷氣仲好涼添呀,食飽左又唔使再點餐,都係點決定左嘅雪糕算。橫掂黎到就試下新口味,阿華田新地同阿華田窩夫筒,加埋朱古力脆皮都係十蚊同十三蚊,抵到爛,有埋位坐又有冷氣仲想點。講下杯雪糕,朋友食嘅窩夫筒內裏雪糕超多,比老麥筒起碼多一個double,個筒又脆又香口,好味喎。自己杯新地都好大杯,雪糕有著淡淡阿華田味,唔太甜,上面有阿華田粉增加阿華田味,加埋朱古力脆脆超正,鍾意飲阿華田嘅一定覺得正,無失望亦無伏,抵食又好味。好耐無真心覺得老麥嘅野好食,佢平時啲餐貪平食得落唔難食咋,呢個雪糕值得讚一讚佢。

2020-05-02
2020-04-01 67 瀏覽
將軍漢堡事隔咁耐又返嚟喇。呢隻可算係期待已久嘅其中一個包,佢不嬲都係期間限定包款,好耐之前有一期佢係日常包款,之後又變返限定包款。今次佢返嚟,出咗隻新款,玉子雙層將軍漢堡。我就緊係試新嘢啦。同以前一樣,一打開個包,醬汁勁澎湃,食嘅時候要好小心,如果唔係,真係會搞到一身都係。如圖所見,玉子雙層將軍漢堡係有兩塊豬柳加蛋,再加上日式照燒汁,而玉子系列,會再配上檸檬蛋黃醬,由於有兩塊豬柳,口感上好似啖啖都係肉,而唔食牛嘅朋友今次都可以食到呢個包,食哂成個包都幾飽下,不過新嘢就緊係試下啦。希望將軍成日返嚟就好啦
將軍漢堡事隔咁耐又返嚟喇。
呢隻可算係期待已久嘅其中一個包,
佢不嬲都係期間限定包款,
好耐之前有一期佢係日常包款,之後又變返限定包款。

今次佢返嚟,出咗隻新款,玉子雙層將軍漢堡。
我就緊係試新嘢啦。
同以前一樣,一打開個包,醬汁勁澎湃,
食嘅時候要好小心,
如果唔係,真係會搞到一身都係。
如圖所見,玉子雙層將軍漢堡係有兩塊豬柳加蛋,
再加上日式照燒汁,
而玉子系列,會再配上檸檬蛋黃醬,

由於有兩塊豬柳,口感上好似啖啖都係肉,
而唔食牛嘅朋友今次都可以食到呢個包,
食哂成個包都幾飽下,不過新嘢就緊係試下啦。

希望將軍成日返嚟就好啦

2020-01-11 43 瀏覽
麥當勞早排網上派免費麥炸雞,咁啱拎到一份,為食嘅我緊係要試試啦我拎嘅麥炸雞係雞下髀,雞髀都幾大隻,雖然好大隻,但係啲肉食落都幾滑,以炸雞嚟講都算係咁,KFC都做唔到咁滑。但係原來件雞幾辣,辣度好似辣過脆香雞翼,本身我都食得辣嘅,都覺得幾辣,唔知係咪分店問題,要再試下其他先評價到。唔食得辣嘅朋友就要諗下試唔試喇另外,麥當勞喺包裝袋嘅設計都放咗小小心思,個袋中間整咗虛線位,可以喺中間打開,包住下面個part,食嘅時候唔洗整污糟隻手。至於價錢,淨兩件雞要$33,跟餐要$45,價錢唔算好平,不過如果突然夜麻麻想食炸雞,都可以頂下癮,始終都仲未有24小時營養嘅KFC同其他同類型嘅炸雞店
麥當勞早排網上派免費麥炸雞
咁啱拎到一份,為食嘅我緊係要試試啦

我拎嘅麥炸雞係雞下髀,雞髀都幾大隻,
雖然好大隻,但係啲肉食落都幾滑,
炸雞嚟講都算係咁,KFC都做唔到咁滑。

但係原來件雞幾辣,辣度好似辣過脆香雞翼,
本身我都食得辣嘅,都覺得幾辣,
唔知係咪分店問題,要再試下其他先評價到。
唔食得辣嘅朋友就要諗下試唔試喇

另外,麥當勞喺包裝袋嘅設計都放咗小小心思,
個袋中間整咗虛線位,可以喺中間打開,
包住下面個part,食嘅時候唔洗整污糟隻手。
麥炸雞

至於價錢,淨兩件雞要$33,跟餐要$45,價錢唔算好平,
2019-01-04 178 瀏覽
本身麥當勞係無乜特別野好講,但係因為每逢麥當勞有特別野我都會當打日記打低今次又有all day breakfast,係奶醬口味!因為無跟餐,所以呢度$22 啫作為一個晚餐黎講廿幾蚊搞掂真係好抵個早餐全餐唔洗多講,直至跳落去講個醬condensed milk 同埋peanut butter 既份量好多,係可以完全鋪滿兩塊pancake 架尤其係花生醬啦真係好大包個花生醬係無粗粒個款,有花生無花生呢d 就個人口味,而我係鐘意食無花生粒既,所以呢個好啱我胃口呀奶醬口味既pancake 我係第一次食,但係夾埋原來都好搭配,好啱味!個人覺得同之前既朱古力相比,呢個更加啱我口味
今次又有all day breakfast,係奶醬口味!
珍寶早晨全餐

因為無跟餐,所以呢度$22 啫

作為一個晚餐黎講廿幾蚊搞掂真係好抵

個早餐全餐唔洗多講,直至跳落去講個醬

尤其係花生醬啦真係好大包

個人覺得同之前既朱古力相比,呢個更加啱我口味
2019-01-01
5 分鐘 (堂食)
珍寶早晨全餐
2017-08-18 254 瀏覽
只要去到1點黎就唔會有冷氣 想熱死就去食啦 真係受夠 幾餓都變到冇胃口 係入面返工員工都熱到出曬汗 夜間員工都真係熱到唔會想返工 大佬呀 依家幾多度呀 唔理顧客都唔該理下員工感受
2017-03-14 249 瀏覽
同上年一樣,麥當勞喺3月14白色情人節推出左同批有關嘅優惠,比一個happy pie day大家!平時要$8嘅批,今日只係賣$3.1咋!仲有蘋果批、紅豆批、芋頭批三個選擇。雖然,麥當勞成日偷偷地加價,但間唔中呢啲優惠都幾吸引架。趁着下午茶時間,我就買咗紅豆批同芋頭批,原本都有諗過買埋蘋果批,但三個又好似太多,所以最後唯有捨棄比較普通嘅蘋果批,只係買咗兩個。紅豆批雖然味道有少少甜,但配合鬆脆嘅批皮,再加上有紅豆粒增加口感,所以整體感覺不過不失。而芋頭批就相對冇咁甜,芋頭味尚算香濃,同樣有芋頭粒增加口感,以優惠價泥講,絕對係性價比高嘅下午茶。

2016-11-22 165 瀏覽
麥記新出朱古力批 ($7), 同日本之前出既三角朱古力批有D唔同.日本出既連皮都係朱古力味.香港既就是蘋果批既脆皮, 中間有滿滿既朱古力醬咬左一啖,已經見到入面滿滿朱古力醬. 比蘋果批既醬更滿滿貼住脆皮,不過朱古力醬並唔係流心. 都有少少"杰"身朱古力醬並不是太甜, 味道唔錯既但我將整個批吃完, 我覺得有些膩. 兩個人SHARE最好
但我將整個批吃完, 我覺得有些膩. 兩個人SHARE最好
2016-11-22
2016-07-28 246 瀏覽
好耐無食當勞啦,今見到有再度推出既蝦堡,所以再去食過.今次食左個菠蘿滋味蝦堡,菠蘿本身都比到人好fresh既感覺,加埋爽口既蝦餅,呢個配搭非常好.加$4轉飲香橙特飲, 味道普通,入面仲有幾舊小菠蘿肉, 感覺似罐頭雜果.加左$10試左個檸蜜雞翼,味道都係普通,可以唔使特別嘗試.
好耐無食當勞啦,今見到有再度推出既蝦堡,所以再去食過.
今次食左個菠蘿滋味蝦堡,
加左$10試左個檸蜜雞翼,味道都係普通,可以唔使特別嘗試.
2016-07-09
2016-05-21 161 瀏覽
曾聽說有許多戀愛沒有結果,猶如出街食飯唔記得帶飯錢,慶幸我天生樂觀記得八達通仲有餘額 ......呢個時候我諗咗幾樣嘢,但重點都係諗起陪伴我多年嘅麥當勞,一起經歷過數不清嘅時間,由開心食到佢個開心樂園餐,以至成日食到你個中伏新菜式,我都不離不棄,因為我覺得唯獨你是不可取替。下午入到去嘅時間唔算多人,只有三個人左右係到排隊買嘢食,就到我點餐嘅時候我諗咗呢句歌詞:"卻剩傷心者感慨 令我都刻意避開 是我不敢相信真愛",因為我見到老麥又出新嘢,呢一刻是驚是喜我唔知,但我就決心信多佢一次。美式手撕烤豬堡套餐、厚切薯條、可樂走冰 $40.8老麥果然有做老婆嘅潛質,一個餐跟一張紙巾、一包茄汁絕對節儉,最後都係叫店員俾多包茄汁先夠用。厚切薯條其實比平時老麥嘅薯條真係厚咗丁點,但份量唔算太多,而食落去涼涼地所以味道麻麻,中肯啲講句加四蚊先有實在唔抵,但有錢唔怕試。美式手撕烤豬堡一如以往,化妝女人不可信;老麥廣告實呃人,但年少無知嘅我總是重蹈覆轍,未食前我深信包係死嘅,味道先係真,大廚可能只係太趕,所以整到啲材料唔平均咁放。而食落去,我真係想句"亞尾乘",如果叫我用三隻字去形容呢件事,我只可以講:我真的中
美式手撕烤豬堡套餐、厚切薯條、可樂走冰 $40.8
厚切薯條
美式手撕烤豬堡
而食落去,我真係想句"亞尾乘",如果叫我用三隻字去形容呢件事,我只可以講:我真的中伏了。因為手撕烤豬,真係好似食緊肉碎,味道微辣都幾惹味,但夾埋個包一齊食好似格格不入,最後仲食到成手醬汁。但我好肯定仲會俾機會你的,但希望唔好騙我太多。
提外話老麥好似推緊呢個APP,而且用佢叫外賣介有優惠。
5 分鐘 (堂食)
  • 可樂
2012-11-15 31 瀏覽
我好努力減肥中,唔可以食澱粉質,但黑椒漢堡一年先得一段時期有賣.死就死啦....為食無計鍾意食黑椒味既野.加上個包既汁好好味.對呢個包情有獨鍾肉好厚,食一層已經好夠.所以我從未試過DOUBLE.不過今次個包唔夠汁.唔夠JUICY.但都唔太影響成個包既.我只係單買左個包,要$16.5 雖然有D貴,但一年食1-2次.可接受啦~~
我好努力減肥中,唔可以食澱粉質,
但黑椒漢堡一年先得一段時期有賣.
死就死啦....為食無計
好味!!
鍾意食黑椒味既野.加上個包既汁好好味.
對呢個包情有獨鍾
肉好厚,食一層已經好夠.所以我從未試過DOUBLE.
不過今次個包唔夠汁.唔夠JUICY.
但都唔太影響成個包既.
我只係單買左個包,要$16.5
雖然有D貴,但一年食1-2次.可接受啦~~
2012-11-04
5 分鐘 (外賣自取)
好味!!
2011-10-07 15 瀏覽
因上學和住宿的關係,我想我以後會有許多紅磡餐店的食評,而我的第一篇紅磡食評竟然是麥當勞!?其實麥當勞並不是我近期在紅磡第一間吃到的餐廳,但因為我吃的是期間限定的玉子將軍漢堡,所以才要快快手打好這篇食評!一向不會買整個餐吃,因為不吃薯條,只散叫了一個包,盛惠不用$16,比定價$16.3平,可能每間分店也不同價吧.上次推出玉子將軍漢堡時我已經十分想試,伯一直無緣去吃,今次下定決心便吃到了.包的質感較稔身,但甜甜的醬汁滲進包中令包吃起來的味道沒有那麼單調.漢堡扒塗滿甜而不膩的醬汁,甜中帶咸又夠Juicy.包中很多爽口的生菜絲,吃起來較健康,口感也較豐富.玉子上有芥末醬,酸酸甜甜中帶微辣,辣的感覺只有一兩秒,所以沒有搶去原來的味道,我超喜歡這醬!!玉子便等於平時吃豬柳蛋漢堡的蛋,玉子出奇地與整個包很夾,個人來說,我是梃喜歡這配撘,不過相信沒有玉子,將軍漢堡也會很好吃.不過現在又出黑椒漢堡,將軍漢堡暫不可重溫了.

不過現在又出黑椒漢堡,將軍漢堡暫不可重溫了.
2011-09-19
2010-10-29 27 瀏覽
近來M記推出了一款蕃薯批,雖然在我心目中,每次的新款(如芋頭批等…)都一定不及其經典—「蘋果批」美味~!!不過實在很喜歡吃蕃薯,而且從廣告的影像看來也十分吸引,所以也希望試一試…打開包裝盒,還暖暖的…咬開外皮,脆脆的…跟蘋果批沒有兩樣……黃色的蕃薯粒跟蕃薯蓉,味道不會太甜,不過蕃薯蓉有點奶味,比較像奶皇,蕃薯粒軟軟的,吃進口裡便會慢慢融化~!!偶爾轉換口味,這選擇是不錯的,不過,我的最愛還是蘋果批~!!
打開包裝盒,還暖暖的…
咬開外皮,脆脆的…跟蘋果批沒有兩樣……

2010-10-28