2023-09-21
💖難得放假要去灣仔買野,順便行下街,一個人行到咁上下時間就總會肚餓,💕附近都唔知有咩好食,男朋友又搵埋我一齊食,見到有間拉麵店,呢間餐廳主要係日式拉麵為主,成間舖以灰色做主題,入去時就會有職員打招呼,然後坐返個靚位,睇到有好幾種拉麵,然後再細分既份量都可以控制,跟隨喜好去挑選~✡️唐揚炸雞大 ✡️見佢連炸雞既份量都有大有小,☢️鐘意食炸雞既我,一定要叫個大架啦,炸雞好好食,肉質好嫩滑,☢️特別要加埋脆皮一齊食先正 ✡️沾麵(碎肉 ,叉燒)✡️平時既拉麵就食得多,☢️而呢一種沾麵又好少食,好欣賞佢既湯,好有魚香,另外仲有蒜油,將佢地加以配合,做出較薄身既沾汁,果然係唔簡單,☢️呢種料理好有水準好出息,要親身上來食先係可以體驗到咁有質素既味道,佢既碎肉同叉燒都係用上上等用料,好味程度又再加分✡️汽水 ✡️食到飽肚,當然要飲一罐可樂,呢款可樂由細飲到大,都係咁喜愛 ☢️