2024-07-08 350 瀏覽
嗰日同男朋友去元朗逛街,逛到肚餓,又唔知食咩,突然發現咗一間裝飾好吸引嘅餐廳,原來係麵屋こころ。之前喺社交媒體見到一直推薦,但我哋都未試過。既然啱啱肚餓,不如嚟試吓呢度嘅撈麵。店入面嘅裝飾真係好fashion,令人眼前一亮。服務員態度又友善,座位又坐得舒服,俾佢哋滿分💯。我同男朋友分別叫咗兩款唔同嘅撈麵同一樣小食。正宗全料東京撈麵🍝男朋友叫嘅呢款撈麵,滿滿嘅配料,不止有溏心蛋,仲有生蛋黃、鮮嫩豬腩、辣肉碎等其他好多好多嘅配料,混合埋一齊,睇佢食得津津有味柚子鹽味撈麵🍝而我食嘅係冷撈麵,好有新鮮感。柚子味非常清新,仲有生蛋黃、雞肉碎等其他配料混合埋一齊,整體口感好豐富,多姿多彩嘅味道。雞軟骨餃子🥟第一次食到咁特別嘅餃子,外皮酥脆,內餡軟嫩,整體感覺唔會太油膩。正啊👍🏼

正宗全料東京撈麵🍝

柚子鹽味撈麵🍝

雞軟骨餃子🥟
2024-07-04 295 瀏覽
琴日仔仔生日,就谂住带佢去食顿好嘅,庆祝一下,啱啱谂起仔仔之前有提过想去【麺屋こころ】试捞面,所以就带佢去啦!我哋点咗以下几道餐点⬇️叉烧捞面:仔仔点嘅呢份叉烧捞面,特别入味好食,除咗有弹性嘅叉烧片之外,仲放咗辣肉碎,所以整体嘅口感都特别正,与其他配菜更系完美嘅搭配👍我同仔仔都特别钟意😘 明太子忌廉捞面:我本身就特别钟意明太子,所以点咗呢份捞面!竟然比我发现咗秘制食法,猪腩肉沾上生蛋黄再放啲明太子,多层次嘅口感喺嘴度散开,太幸福啦😍 鸡软骨饺子:我哋仲点咗呢份小食!饺子特别香脆,里面嘅鸡肉更系鲜甜!特别适合同捞面一齐食👏 我哋两个都食得特别香,仲话下次要带爸爸一齐去探索更多唔同口味嘅捞面🤩

我哋点咗以下几道餐点⬇️

2024-06-25 333 瀏覽
當日6點去試,客人不算多,但到6點半就要開始排隊。餐廳面積不算大,不過環境不錯,裝修比較新潮。🍜比較少見的撈拉麵食法,味道不錯,有兩塊叉燒,其他配料也很足。😋食完最後可以叫一個很少很少的白飯🍚圌剩餘的汁都撈埋。😋本來想試一下Highball, 可惜當日餐廳未領酒牌。🍺餐廳有其他不少種類的飲品,但當日沒有嘗試。
當日6點去試,客人不算多,但到6點半就要開始排隊。
餐廳面積不算大,不過環境不錯,裝修比較新潮。🍜
食完最後可以叫一個很少很少的白飯🍚圌剩餘的汁都撈埋。😋

本來想試一下Highball, 可惜當日餐廳未領酒牌。🍺
餐廳有其他不少種類的飲品,但當日沒有嘗試。

2024-06-22 271 瀏覽
正宗全料東京撈麵 4/5麵質煙韌,配料份量足夠,叉燒明顯燒過,有焦香味,帶少少肥肉,非常好吃。每款都有有三種食法,三種食法都唔同味道。但整體而言,略嫌蔥蒜味道太濃。明太子忌廉撈麵 4.5/5 喜出望外,味道啱啱好,最尾加埋梨醋,很特別,值得一試。最後可以加白飯,撈埋啲醬汁!
正宗全料東京撈麵 4/5

但整體而言,略嫌蔥蒜味道太濃。

明太子忌廉撈麵 4.5/5

2024-06-21
5 分鐘 (堂食)