2007-04-14 20 瀏覽
行完街上左去打邊爐服務都OK,可能個陣係下晝六點冇咩人啦!到埋單既時候就發現出問題!我地叫左:火鍋$128烏龍茶$10x2湯底$15x2Total & 加一: $195.8但係第一次佢比張單我既時候係$222之後我問個待應佢即刻諗都唔駛諗咁同我講收多左我$到第二張單番黎既時候係$204最後我地決定去消委會投訴我地細就要恰我地?
行完街上左去打邊爐
服務都OK,可能個陣係下晝六點冇咩人啦!

到埋單既時候就發現出問題!
我地叫左:

佢即刻諗都唔駛諗咁同我講收多左我$
到第二張單番黎既時候
係$204
最後我地決定去消委會投訴
我地細就要恰我地?
2007-04-02 12 瀏覽
睇完戲, 到附近的地方食晚飯, 突然很想吃雪糕, 便到麻布茶房. 兩個人叫了一個好似燒餅既炒麵. 好好味..^^.. 我自己就叫多個甜番薯雪糕黃金金時.... 好好味... 很喜歡那種又凍又熱既感覺...
2007-04-02 6 瀏覽
2007-04-02 3 瀏覽
見係新o野,就決定試下,點知出事..新o野-->芝士cream吉列豬扒飯--超少汁,冇芝士味,炸豬扒賣相ok,但一放入口就食到係用萬年油炸的,超'益'燒雞扒飯--普通,冇乜汁咖哩牛肉蛋包飯--多汁,牛肉都淋,但完全唔係蛋包飯,只係蛋皮包住d白飯total $201
見係新o野,就決定試下,點知出事..

燒雞扒飯--普通,冇乜汁

total $201
2007-03-13 6 瀏覽
溫書溫到悶,去左尖咀搵野食,同琴日一樣,見到間野d甜品雪糕果d好靚咁,所以又入去試下啦...先泥既係...唔記得咩名啦,就係綠茶味既燒蕃薯雪糕咁啦,完全冇諗過佢下邊舊蕃薯係暖的,講真,同上邊既軟雪糕係味道同質感就唔太match,即使入邊夾左d紅豆餡都係唔得(餡料冇任何味道可言),有點失望,菜單上仲要話佢係人氣食品!之後一個咩芝麻雪糕葛軟甜點之類既野,先試佢既芝麻雪糕,真係好好味!!!我鍾意佢果種唔係入口溶左就算既感覺,你會好明顯食到一粒粒磨碎左既黑芝麻係度的,好正好正,however...呢個甜品主sell既乜乜葛軟,可能我太慮淺啦,對我泥講係一舊落多左魚膠粉既糯米皮切成長方粒,粘上黃粉,簡單d講,淡,本人嘗試將芝麻雪糕同佢一齊食,好左,但其實只係舊芝麻雪糕變得更有口感...最後我想講既係,我覺得唔抵食咯...

最後我想講既係,我覺得唔抵食咯...
2007-03-12
星期日同舊同學聚舊,由於我地約時間比較早到,人唔多,有窗口位,好舒服...好耐無黎過,見到有未試過既屏屏麵,我地其中幾個女仔都試左,食左個什麼三文魚屏屏麵,估唔到清得咁緊要,清到可能話係寡,太寡了!有豆腐,有三文魚,魚雖然唔算腥,但係成個麵都無乜味道,勝在三文魚夠多!屏屏麵又幾得意,好似意大利闊麵,但係好長,一口入唔晒,要咬開至食到,幾有趣喎!見到另一位同學既咖喱豬扒飯,有隻蛋既(我唔記得個名),豬扒又脆,又有蛋撈,真係好正喎!
2007-03-03 1 瀏覽
總括服務態度極劣。想飲杯茶係要等30分鐘。甜品太甜,好似係度食緊成碗糖漿。柯打o左3樣嘢:燒蕃薯霜淇淋- 宇治金時HK$38.80南瓜白玉甜湯HK$36.80黑芝麻慕磁芭菲HK$46.80-------------------------------------- 淨總數HK$122.40 S.C. HK$12.24 ================ Total HK$135
柯打o左3樣嘢:
S.C. HK$12.24
================
Total HK$135
2007-02-07 0 瀏覽
其實如果同朋友黎, 又唔係餓到暈要搵野食既話, 依間其實好好食.最初見d人評語咁差, 都冇諗過去食, 但一次偶然機會下食左一次. 一入去環境幾ok, 咁岩有海景仔既位坐, 叫左野食之後, 傾傾下計d野食就到, 係就係時間耐左dd, 但d野食真係good. 之後上甜品既時候就要吹/問(一次), 可能落單有問題啦, 應該係吹先至記得, 但d員工既態度幾好幾主動(可能俾人投訴得多啦), 跟住好快就到左. 個甜品真係very good.間餐廳整體上ok, 如果大家唔係同時要求"優越食物質素"+"大家樂買雞脾速度"既話, 不妨試一試, 如果唔係就唔好去,費事攪到自己upset+"食龍肉都無味", 哂大家時間.而我就會再去食

而我就會再去食
2007-02-05 1 瀏覽
難得經開呢邊買嘢, 買到心頭好shopping 完點都要食返個甜品!始終我都係一個鍾意食雪糕的人。一日到黑我成日話gelato, 咁但係我都幾鍾意食返呢度個抹茶聖代...size 總係覺得少咗 d 咁! ( 連我都似一般人咁: 隔一排冇幫趁就會覺得有d 野差咗咁架喇! )我係愛佢雪糕的奶味重囉! hehee....服務....唉, 後生唔洗講都得架啦! 甚少對後生一代抱有期望. 但至少服務態度唔渾渾噩噩已心足, 但呢度硬係三魂唔見七魄咁, 不過算啦! 食個甜品歇下腳, 對我嚟講就無傷大雅囉!

我係愛佢雪糕的奶味重囉! hehee....

2007-01-22 9 瀏覽
燒番薯+雪糕...一凍一熱...好味~!再加紅豆重好食~但係$38食個雪糕...唔平...
燒番薯+雪糕...
一凍一熱...好味~!
再加紅豆重好食~

但係$38食個雪糕...唔平...
2007-01-09
上星期五同朋友o黎o左食晚飯~ 先六點左右唔算係繁忙時間,但如果有負分o既話服務我俾負十分囉!一坐低要求一杯熱茶一杯熱水,等成十分鐘先有熱茶兩杯,再叫server 換又等o左十三分鐘先有熱水一杯。食物食o左一半預早再要杯熱水,結果等o左十分鐘,催完再等成五分鐘o黎o左凍水一杯!叫server 換當然又等十分鐘啦~o甘o既服務質素o野食幾好都無用啦,更何況o野食都係一般過一般~ 真係食到一肚氣!

2006-12-01 11 瀏覽
同同事去食lunch, 有好多款式揀! 幾吸引我鍾意食佢烏冬, 好煙un, 唔同出面食我個餐好快到, 但同事個餐就等四五個字有個男仔主動走過話幫我追個餐, 佢話因為個餐係即叫即整所以會耐服務都幾好, 好主動同埋有禮貌但係坐近廚房真係麻麻, 好多人身邊行來行去!
同同事去食lunch, 有好多款式揀! 幾吸引
我鍾意食佢烏冬, 好煙un, 唔同出面食
我個餐好快到, 但同事個餐就等四五個字
服務都幾好, 好主動同埋有禮貌
但係坐近廚房真係麻麻, 好多人身邊行來行去!
2006-10-20 0 瀏覽
其實本人一向都會去果道食,我就好喜歡喇.我知佢地服務員年輕,可能經驗唔太有先至有小小意想不到.佢地同我有講有笑.食物我好喜歡.佢成日轉meun好有新意.時間長短.好睇心情.佢地唔係快餐.食完一道就出一道時間剛好.就上星期我食係lunch既時候,佢地係會耐咁人多可以接受.服務員會忙忙.佢地仲突然走過黎同我講食物好快到請等.貼心服務吧!
2006-10-05 0 瀏覽
朋友生都已經過一段時間,諗唔到食乜之下,覺得海港城麻布茶坊既海景唔錯,就算上一次食覺得麻麻地都再試下。麻布唔係主打正餐,但係佢既晚餐set都有唔少選擇,點左︰鰻魚飯(成80幾蚊)、漢堡配日本漬物飯、咖哩蛋包飯。鰻魚飯係就幾大盒,但係同一般日本餐廳d鰻魚冇分別。漢堡其實只係一塊好鹹既漢堡扒,太多肉最終食唔哂。自從食過日本ucc既蛋包飯之後,香港既蛋包飯真係放唔入口。雖然食個正餐已經好貴,但係去到麻布唔食甜品點算黎過︰友人點左蕃薯雪糕(芝麻味及custard味)、雜果新地(有宇治金時既甜醬),上次食過蕃薯雪糕只係一般,今次再試呢個新地都係冇咩特色,佢所謂出名既甜品都係comme-ci comme-ca啫!以前見到麻布(平日及假日)一定要等位,但係今次一入就有位,到甜品宵夜時間人流都係唔多,究竟係海港城個位置唔好定係佢d野唔好食呢?唯一可取可能就係佢既海景囉!