2023-11-01 30 瀏覽
開心星期五又到啦!又係時候開展我和男朋友的麻辣之旅😚這間有我最愛的麻辣小龍蝦任食🦞真是爽呆了!》麻辣小龍蝦🦞》肉質Q彈結實,還帶濃郁滿瀉的麻辣!》非常新鮮,吃得好滋味!來來回回KO了很多桶吧!滋味無窮!🤤》回味水煮魚鍋🐟》賣相色澤斑斕,已讓人垂涎三尺!》魚片肉質滑嫩鮮味十足,內有大量配料,惹味到不行了💐》BB 鮮黃蟶子》入口彈牙,肉質很鮮。》一口下去那豐富的味道令人驚喜!是絕佳的口感😘》配菜有海帶,芽菜,芽菜,吸收湯底的美味,鮮甜麻辣到不得了!》大力推薦這間麻辣店!食得滿足,坐得舒適!餐廳的空間寬敞,光線明亮🌞》各桌之間距離適中,讓人在享受美食的同時也能保持自己的私人空間《
開心星期五又到啦!又係時候開展我和男朋友的麻辣之旅😚
這間有我最愛的麻辣小龍蝦任食🦞真是爽呆了!
》麻辣小龍蝦🦞
》肉質Q彈結實,還帶濃郁滿瀉的麻辣!
》回味水煮魚鍋🐟
》賣相色澤斑斕,已讓人垂涎三尺!
》魚片肉質滑嫩鮮味十足,內有大量配料,惹味到不行了💐
》BB 鮮黃蟶子
》入口彈牙,肉質很鮮。
》一口下去那豐富的味道令人驚喜!是絕佳的口感😘

》大力推薦這間麻辣店!
食得滿足,坐得舒適!餐廳的空間寬敞,光線明亮🌞
2023-10-31 24 瀏覽
點解會揀呢間餐廳呢?就係俾佢poster上面嘅任食麻辣小龍蝦吸引咗🦞平時想食小龍蝦但係覺得價錢好似有少少貴,性價比唔係咁高所以就一直唔去試吓!今次係又有得食雞煲,烤魚,酸菜魚,水煮魚!其實只要你食得落就真係可以食到好多嘢🥰首先,會揀咗一個上面其中一個的。我哋就揀咗魔鬼醬鮑魚雞鍋💛其實聽到魔鬼撞到嘅會唔會辣到食唔到,但好好彩都仲係食得多但係食食吓都係食到啲頂唔順,要飲返一堆飲品先搞得掂🤪雞肉冇咩雪味都好入味下!之後都有食到一個烤魚都係辣辣的,然後就係火鍋了!講吓有咩食物揀先,蔬菜有南瓜片,蓮藕,油麥菜,粟米🌽生菜,薯仔🥔牛肉都有兩款選擇澳洲M5和牛和安格斯肥牛,豬肉就剩係得一款選擇!海鮮有白貝,鮑魚,生蠔🦪蝦都有接近10款海鮮選擇。
今晚心思思想打邊爐🩵,於是喺旺角附近就搵咗呢間叫做《麻辣小聚》嘅地方打邊爐啦。餐廳總共有五款鍋底可以揀,今日想食辣就叫咗個水煮魚嚟try try 。🔴回味水煮魚。‼️我一入到呢間舖頭,就比濃濃嘅麻辣香味吸引住,。呢個水煮魚煱呢就合晒我心意啦,係食辣啲人嘅至愛❤️‍🔥!夠晒麻💥,我覺得麻辣嘅程度啱啱好!辣嘅程度都OK,唔會得個辣字,仲夠晒濃。🛑火鍋配料:萵筍,南瓜,沙白用嚟打邊爐就100分啦💯!萵筍南瓜,索晒啲湯汁,超正der !!😍🈹🈹🈹嗱嗱嗱,仲有麻辣小龍蝦任食!超抵,小龍蝦新鮮彈牙,配埋麻辣汁嘢未無窮,簡直刺激我嘅味蕾!餐廳全部選用真材實料,絕對唔會hea!雖然係任食,但係啲材料都非常新鮮,同埋好大份!

2023-10-27 30 瀏覽
又有新開火鍋放題,旺角呢間麻辣小聚位置方便,做緊晚放題超抵超多野食!鍋底有5款選擇,酸菜魚水煮魚烤魚雞煲干鍋都有,款款任食,淨係食雞煲都飽呀🤭我地主要食難忘酸菜魚鍋,酸菜魚魚片鮮嫩滑溜,鮮味無比,完全無骨,又夠厚夠大塊,魚片都吸收晒酸菜湯底味道,湯底唔會太辣,酸辣咸味配合得岩岩好,金黃色既湯底濃郁香醇,愈滾愈出味😚之後轉打邊爐,配料又係任食,生猛海鮮任點,超級化算,海蝦蟶子咩都有,全部鮮甜無臭味,鮮味十足,淥完精華滲晒落湯底,慢慢食,超正🥳呢度可以食足兩個鐘,鍋底火鍋小食都任食,小食既拍青瓜都好唔錯,酸辣醒神,開胃到爆🤓

食物品質☑️☑️☑️☑️☑️種類豐富☑️☑️☑️☑️☑️今日收早,終於都唔洗加班,有時間就同同事一齊去食火鍋烤魚🥘都好耐無食過了,而呢度都係第一次來,呢度既環境好有時代感,大部份都以深色為主題,呢度睇落都好整齊企理,另外呢度既職員都好好招呼,好友善,我地有叫佢介紹下,有幾款鍋底供選擇,當中重慶麻辣烤魚鍋好似比較適合我地口味,所以就擇好了,麻辣味十足,仲有成條魚,越食越濃郁,夠辣又刺激,食到微微出汗就足夠,除左主要火鍋外,當然仲有好多嘢食,而家全部電子化,㩒一㩒就好快到,服務一流又方便,西班牙黑毛豬可以一食,比較多瘦肉,質地都比較靚,都沒有豬既過重酥味,係好柔嫩既質地,入口即溶,另外仲有小食同火鍋配料,配料都食好多,當中既萵筍片同貢丸都好食唔錯,性價比高,仲有海鮮同埋點心,點食都唔會厭
食物品質☑️☑️☑️☑️☑️
種類豐富☑️☑️☑️☑️☑️
旺角好推介一定要食呢一間麻辣小聚,今期佢哋做緊呢個川辣海鮮和牛火鍋放題!一共有五款鍋底選擇,分別就係難忘酸菜魚鍋、魔鬼醬鮑魚雞鍋、重慶麻辣烤魚鍋、回味水煮魚鍋、美娃牛仔肉乾鍋。🌟回味水煮魚鍋其實可以先食5個鍋底其中1個或者叫多個都得, 然後就可以再打邊爐。呢個回味水煮魚鍋好推介大家叫,佢真係好有四川重慶嘅味道,辣味十足,水煮魚嘅魚肉吸收晒辣油嘅精華,超香濃!🌟蟹籽丸打邊爐必食嘅就係呢粒蟹籽丸,我覺得佢加咗落個辣湯入面,特別好味。🌟肉類打邊爐肉類方面都有唔同嘅選擇,當然一定要食佢哋嘅肥牛同埋黑毛豬,質素都唔錯㗎。🌟手帕爽青瓜小食方面好鍾意呢個非常清爽嘅手帕爽青瓜,爽脆清甜之餘又有少少辣。🌟牛肉球勁鍾意食呢到嘅牛肉球,大大粒又好多汁!

🌟回味水煮魚鍋
🌟蟹籽丸

🌟肉類
🌟手帕爽青瓜
🌟牛肉球
勁鍾意食呢到嘅牛肉球,大大粒又好多汁!
2023-10-25 12 瀏覽
真係基本上每一樣食都係麻辣的🌶真係超級符合餐廳嘅名麻辣小聚🤣鐘意辣嘅我就真係覺得超正啦食到係超級爽😚🔸回味水煮魚鍋揀咗其中一鍋就係水煮魚但還有4個可以再選擇的🤤水煮魚表面有超死講辣椒🌶️都真係幾辣下好麻的説😙魚靚靚囝囝口感都係好好的😍🔸麻辣小龍蝦又係一個麻辣的食物了🌶️小龍蝦平時比較小會食因為覺得唔太抵食但可以任食就要食盡去了🤭同樣都係好麻下但好過癮😆🔸打邊爐食完鍋後就可以打邊爐了🍲同樣有好多蔬菜🥬丸類例如蟹子丸,海膽丸,龍蝦丸,墨丸,貢丸,芝士腸等🥰還有海鮮包括BB鮮黃聖子,蝦,蜆等🦐肉類都係有牛肉同豬肉🐄🐖整體質素都係好的!!
🔸回味水煮魚鍋
🔸麻辣小龍蝦
🔸打邊爐
2023-10-20 55 瀏覽
上星期六晚,約了一大班朋友到麻辣小聚晚聚。😙火鍋放題最適合我們,保證個個都可以吃到飽。🔔餐廳的位置也很好找,近地鐵站,十分方便!安頓好座位後,朋友們便急不及待下單了🥰上菜了🐔魔鬼醬鮑魚雞鍋🤩份量足夠我們的,魔鬼醬汁辣度剛剛好。鮑魚口感彈牙😗配上嫩滑雞肉,足料有誠意👍🏻個個讚不絕口的川味口水雞😚加了辣椒紅油的醬料,光看就讓人口水直流👏🏻口感鮮香麻辣,雞肉嫩滑入味,很滋味🫰🏻札札跳大海蝦🦐蝦頭滿蝦膏,蝦十分厚身,大大隻!安格斯肥牛🥩油花分佈率高💯既有牛肉嘅油香,口感亦柔軟嫩滑又多汁,值得吃多幾回🤣一定要點甜品的女士們🤤下單了:黑糖蜂巢糕💖非常煙靭,甜而不膩。口感層次相當豐富❣️我的小結語:餐廳環境清新舒簡,讓人舒舒服服進餐✨食物款式選擇很多,店員熱情招待,服務一流。性價比高🔥🔥🔥
🔔餐廳的位置也很好找,近地鐵站,十分方便!
安頓好座位後,朋友們便急不及待下單了🥰
上菜了🐔魔鬼醬鮑魚雞鍋🤩
份量足夠我們的,魔鬼醬汁辣度剛剛好。
鮑魚口感彈牙😗配上嫩滑雞肉,足料有誠意👍🏻

個個讚不絕口的川味口水雞😚
札札跳大海蝦🦐蝦頭滿蝦膏,蝦十分厚身,大大隻!
安格斯肥牛🥩油花分佈率高💯
既有牛肉嘅油香,口感亦柔軟嫩滑又多汁,值得吃多幾回🤣
一定要點甜品的女士們🤤
下單了:黑糖蜂巢糕💖
非常煙靭,甜而不膩。口感層次相當豐富❣️

我的小結語:
餐廳環境清新舒簡,讓人舒舒服服進餐✨
食物款式選擇很多,店員熱情招待,服務一流。性價比高🔥🔥🔥
2023-09-23 201 瀏覽
咁多年黎都唔敢入,因為我唔太食得辣,但人越一越開始磨練到食到少少辣。嗰日呢邊做完facial經過,突然衝左入去食,從此就變左一間愛去嘅小店。店員親切有禮我點少辣,未屸挑戰正常辣,見隔離左右嘅食到大汗踏細汗咁,好刺激我就靠佢地杯青瓜豆漿黎享受美食!樣樣都好食,而佢地出名嘅擔擔麵同酸辣麵很不錯。如喜歡口感嘅可同佢講酸辣麵個粉硬身d就剛好了!
  • 青瓜豆漿
今日去旺角油麻地食正宗麻辣四川重慶菜,餐廳叫做麻辣小聚,位於彌敦道登打士街,地點近地鐵站,非常方便。餐廳屬於任飲任食,有好多食物選擇。-重慶烤魚烤魚份量足夠,已經烤得好香口,重慶湯底香辣可口,烤魚放咗落去一齊煮,充分吸收所有重慶湯底嘅味道,夠麻夠辣夠入味。-麻辣小龍蝦近年非常大熱嘅小食之一,無限量任食非常吸引,麻辣味完全融入咗小龍蝦,雖然小龍蝦肉少少,不過味道同埋數量搭救,好食。-火鍋之後用重慶烤魚湯底繼續打邊爐,任點任食嘅食材煮一點都不馬虎,澳洲M5和牛牛肉肉味濃郁,有咬口,海蝦新鮮彈牙,蜆肉冇沙,夠鮮甜。-中式蒸糕點蜂皇糕同千層糕非常煙靭,熱辣辣,又唔會太甜,有得任叫任食,實在太幸福。-評分 : 6/10
重慶烤魚
麻辣小龍蝦
火鍋
中式蒸糕點
評分 : 6/10
2023-03-26 780 瀏覽
今日朋友生日,聽講有間全港首創小龍蝦任食,酸菜魚,烤魚,水煮魚,鮑魚雞煲任食,四個鍋底無限量任食任轉嘅麻辣小聚,擇日不如撞日就今日黎同個老闆上一堂課入到餐廳侍應熱情招呼,由於提前留座一切已經安排好。睇完餐牌內容同傳聞一樣,由於朋友未到齊,熱情嘅店長招呼我地自己雪櫃拿嘢飲住先,話當自己屋企得啦,咁我就唔客氣啦,過去雪櫃參觀下先,啤酒汽水各拿兩罐準備陣間解辣用好啦,罐嘢飲左兩啖朋友到齊首先叫左個重慶鮑魚雞煲,落完鍋底靚仔適應即刻上左個QR Code俾我地落任食配料,鍋底餐廳用黑金煲上,霸氣又上檔次,開火之後滾起雞汁散發川式麻辣香味,真係惹味到流口水,話不多說,開餐⋯⋯手機落左小龍蝦,手撕雞,口水雞,香辣魚皮,手拍青瓜,香辣貓耳,5分鐘上齊三下五除二,個雞煲同小食俾我地消滅左,小龍蝦encore左3次由於今次目標係食勻所有鍋底,配料方面有D保留冇貿然落得太多,跟住就轉左個重慶烤魚,條魚肉質實淨,詢問侍應之後知道餐廳係用江團,唔怪得肉質口感咁好,出邊食個烤江團都要368啦,真係抵食到爆,至此已經有四分飽肚,繼續努力💪轉左個水煮魚煲,魚片好滑,水煮湯底個辣係香麻辣,我估個師傅應該係四川人,強迫症
好啦,罐嘢飲左兩啖朋友到齊
轉左個水煮魚煲,魚片好滑,水煮湯底個辣係香麻辣,我估個師傅應該係四川人,強迫症的我都係同侍應驗證自己的推理,果然不出我所料,因為鍋底唔係死辣果隻,對於自己的食野心得都係好有信心的
最後7分飽的狀態之下,堅持試埋個酸菜魚鍋,今日真係得嘗所願,完成今次用餐目標,非常滿足,下次一定拖多幾個朋友

• 難忘酸菜魚
  • 麻辣小龍蝦
一次可以食晒酸菜魚、雞煲、水煮魚、雞煲!?係咪聽到都覺得正先🤭依度仲要係無限添加任食 同可以打埋邊爐🤩每次轉款都係成鍋換走 唔驚會撈埋哂一齊🫢仲每樣都好足料 一叫就送尼👍🏻想一次過食哂唔同款嘅真係啱晒🤣·📍 麻辣小聚 (Ladder Dundas) (旺角)旺角彌敦道575號Ladder Dundas6樓#hkfoodie #hkfood #hkgirl #foodie #foodstagram #hkig #相機食先 #美食推薦 #香港美食 #旺角 #旺角美食 #酸菜魚 #麻辣鍋 #水煮魚 #烤魚 #雞煲 #任食火鍋

依度仲要係無限添加任食 同可以打埋邊爐🤩

想一次過食哂唔同款嘅真係啱晒🤣
📍 麻辣小聚 (Ladder Dundas) (旺角)
旺角彌敦道575號Ladder Dundas6樓

🥣🥢🥄麻辣午市套餐 X 海鮮🆗難忘酸菜魚 配白飯 -$78 (午市套餐)味道沒有特別令人難忘,不過不失。味道尚可,酸菜比左好少,所以吾係好夠酸。魚塊冇骨,數量正常,配料有大量芽菜、豆皮,亦有幾片萵筍、蓮藕、粗薯粉,未必會encore。☑️ 川味肉崧茄子 配白飯 -$78 (午市套餐)茄子煮到好熱好淋,茄子肉幾嫩,容易做到皮肉分離,個汁好惹味,鹹香十足,又吾會好辣,撈飯一流。☑️冷泡茶午市套餐會包一樽冷泡茶/一罐汽水。由於餐廳冇凍水提供,呢個飲品就成為唯一解辣,幸好冷泡茶幾大枝,而且幾好飲,雖然佢寫係洛神花茶,但應該係蜜桃烏龍黎,解辣都幫到手。☑️孜然和牛粒(細)- $108和牛粒數量不少,一口一粒大小剛好。和牛粒炸香左,外皮十分脆,但肉吾會韌,配搭炒香左嘅洋蔥同孜然調味,微辣但十分惹味。🆗蟶子王 一隻 -$68蟶子都算大條鮮甜,但有少少沙,上面有大量粉絲、蒜蓉同蔥花,撈埋一齊都ok,唯粉絲未煮淋,仲硬硬地。
🥣🥢🥄
麻辣午市套餐 X 海鮮

🆗難忘酸菜魚 配白飯 -$78 (午市套餐)
難忘酸菜魚

☑️ 川味肉崧茄子 配白飯 -$78 (午市套餐)
川味肉崧茄子

川味肉崧茄子
冷泡茶
孜然和牛粒
2023-02-22 447 瀏覽
因為食過兩次觀塘分店,覺得價錢抵同時間足,又可以一次食曬酸菜魚,烤魚,雞煲,水煮魚先再食。再買了OPENRICE優惠,3小時188+48,7:30PM 前離座. 原本BK了觀塘分店,但後來被通知'廚師趕回鄉' '公司團年早收'。。佢幫我通知旺角店,轉去旺角店。  有多口問過MK店長觀塘店今日係咪無開。佢話:有開,可能個邊有人包場,五知呀~~ 諗住食4:30PM-7:30PM. 點知5點坐低後話7點要交枱,有人訂左位。huffy優惠卷既送招牌香辣蟹變霉蝦!dislike   之前觀塘店無曬蟹係炒龍蝦!分別真大!全店最穩陣既係飲品!第二係酸菜魚。 酸菜魚雖然五夠出面既甘好食,但過口引係OK既。酸菜魚五酸。但魚肉係有魚味同滑既。3.鮑魚雞煲。好咸既,加過湯,點知都仲好咸。4.香辣烤魚。一條炸脆既多骨魚。肉柴的。個湯好咸好重味精。加左兩次清水,都係越滾越咸,西利!5.小龍蝦,叫左兩碟,全部內黑肉霉味怪。      觀塘食過兩次都係新鮮無黑肉彈的!  6.火鍋配料,有D味普通,粟米軟爛到出汁,豆腐有酸味,其他。。。無樣好。由於個煲湯點加水都好咸。火鍋配料又無樣正常。飲野到夠鐘走人。五個人除左飲野
3.鮑魚雞煲。好咸既,加過湯,點知都仲好咸。

五個人除左飲野都無咩點食,返到屋企沖完涼都仲聞到自己呼吸道內呼出陣陣味精味,利害!未試過甘勁!

** 兩間分店都好細好迫。地下痴立立。MK店9張枱左右,一出lift 口就見到曬。 觀塘店好DD,出lift後轉入食店.
酸菜魚
雞煲
烤魚
小龍蝦
送既蝦
2023-01-12
2023-02-19 207 瀏覽
肉真係一d唔新鮮,雞仲要有怪味,食一啖已經想嘔。附加調味價錢48蚊但係根本無調味料,雞煲鹹到死,d野真心求其,酸菜魚味道也很一般,睇評論全部好評,但係根本貨不對板,海鮮只有小貝類同蝦,網圖嘅蟶子根本無😓🫠好心店家唔好po假圖和好評來吸引客人🙄🙄🙄