2024-06-06 22 瀏覽
📍 麻辣風雲 ⭐️古風惹味創新川菜平時都好鍾意食酸菜魚,呢間麻辣風雲已經想試好耐。一入到間餐廳覺得地方好大,環境好優雅,我哋坐咗個「涼亭位」,非常適合打卡🤩📷,座位坐得好舒服,加埋啲有中國宮廷風嘅杯碟,食物質數又唔錯,睇得出餐廳喺裝修設計方面都係有用心諗過,感覺非常古色古香,又帶點新派嘅味道😋✨ 酸菜魚 $268 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 可以自己揀酸辣度,份量充足,口感豐富,加埋紅薯寬粉簡直一流🥰✨ 黑松露沙律蝦球 $108👍🏻👍🏻👍🏻黑松露味少少淡,沙律味就好出,但overall都唔錯😂✨ 炸饅頭 $58👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 炸饅頭加煉奶,永遠都抗拒唔到🥰 仲要加埋架有乾冰嘅船,一出場即係IGable🤗✨涼拌雞絲粉皮 $68 👍🏻👍🏻👍🏻清新爽口,開胃小菜😋✨四川掂掂麵 $68 👍🏻👍🏻👍🏻花生味唔濃,味道OK👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
📍 麻辣風雲 ⭐️古風惹味創新川菜

✨ 酸菜魚 $268 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 黑松露沙律蝦球 $108👍🏻👍🏻👍🏻

黑松露味少少淡,沙律味就好出,但overall都唔錯😂

✨ 炸饅頭 $58👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨涼拌雞絲粉皮 $68 👍🏻👍🏻👍🏻

清新爽口,開胃小菜😋

✨四川掂掂麵 $68 👍🏻👍🏻👍🏻

花生味唔濃,味道OK

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2024-06-05 14 瀏覽
今日收工同同事去左公司格離的瓊華中心9樓「麻辣風雲」食午餐。餐廳主打正宗川菜,環境裝潢亦古色古香,座位以卡位為主,環境寬敞,坐得舒適不逼狹,更設有古代涼亭打卡位。荔枝蝦球人氣打卡之一,賣相勁吸引,將一粒粒的蝦球掛在仿真的樹上,加上有乾冰的效果,視覺上已經冇得輸,散發出陣陣仙氣,打卡一流。荔枝蝦球外層炸得脆脆,蝦肉爽口彈牙,沾上甜酸醬,味道更提升。炸饅頭賣相一樣吸引,將饅頭放在船上,加上有乾冰效果,氣勢十足。饅頭即點即炸,炸得非常金黃,沾上甜滋滋的練奶,大人小朋友都喜愛,邪惡感滿滿不油膩。蔥花蝦仁炒滑蛋滑滑嫩嫩的蛋配上清脆的蝦仁,加上蔥花的提香,味道層次豐富。瑤柱蝦米蛋白炒飯炒飯炒得粒粒分明,加上瑤柱和蝦米,味道更提升。酒釀丸子甜酒釀的的酒香配上口感軟糯的小丸子,再配上桂花,陣陣幽香。

炸饅頭

蔥花蝦仁炒滑蛋
滑滑嫩嫩的蛋配上清脆的蝦仁,加上蔥花的提香,味道層次豐富。

瑤柱蝦米蛋白炒飯
炒飯炒得粒粒分明,加上瑤柱和蝦米,味道更提升。

酒釀丸子
甜酒釀的的酒香配上口感軟糯的小丸子,再配上桂花,陣陣幽香。

2024-06-05 16 瀏覽
💠💠麻辣風雲💠💠🔹荔枝蝦球 $108荔枝樹嘅造型加埋乾冰嘅仙氣效果真係好打卡able💭😍,蝦球外層以紅色嘅脆米粒包裹仿荔枝紋理,外型好逼真👍🏿,每粒蝦球都好緊實飽滿,酥脆彈牙,配搭埋淡淡地嘅酸甜醬幾開胃🤤🔹水煮魚 $268湯底用咗乾辣椒、花椒粒、朝天椒、小米辣、二荊條同燈籠椒,keep住發出陣陣濃烈嘅麻辣香味😝,配菜有萵筍、蓮藕、豆卜、木耳等,魚肉嫩滑入味,湯底充滿油香而唔膩口👍🏿🔹水蜜桃雜果茶 $88好飲‼️夠冰涼解渴,有淡淡嘅水蜜桃香味係口入面散開,完全冇甜膩糖精口感🙌🏻𖤥 麻辣風雲 𖤥🗺️ 旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
💠💠麻辣風雲💠💠

🔹荔枝蝦球 $108

🔹水煮魚 $268

🔹水蜜桃雜果茶 $88

𖤥 麻辣風雲 𖤥
🗺️ 旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
2024-05-27
2024-06-04 13 瀏覽
經典川菜加入創新元素嘅麻辣風雲🌶️已經mark低咗好耐好想食😀難得去旺角有機會試吓喇!🤎荔枝蝦球一直都想試吓荔枝樹上嘅蝦球🌳唔知係咪外貌協會,所以覺得特別好食🤣蝦球脆卜卜,入面嘅蝦肉夠彈牙🦐🤎四川掂掂麵好鍾意呢款麵嘅質感,真係好掂!雖然中辣,但我覺得唔算好辣,調味係唔錯👍🏻🤎香辣鴛鴦雞煲(田雞+滑雞)雞煲夠惹味,仲有田雞同雞,可以食到多樣野~重點係個雞煲超大份,真係要多啲人share先得🤎炸饅頭基本上每一枱都會點😂見到諸葛亮草船借箭嘅造型再加埋乾冰效果非常有氣勢😆🦥麻辣風雲 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
🤎荔枝蝦球
🤎四川掂掂麵
🤎香辣鴛鴦雞煲(田雞+滑雞)
🤎炸饅頭

🦥麻辣風雲 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
麻辣風雲🌊旺角店,就係瓊華10樓,地點方便,環境好大好寛敞,裝修幾grand而保持中國風特色🏮啲杯碟都好靚,麻辣川菜你諗到既都有,酸菜魚、水煮魚、涼菜等😮‍💨飲杯啤酒就開始挑戰麻辣🔥時令推介:🌴荔枝蝦球🌴上枱個賣相真係哇哇聲,周圍枱都望住,因為啲蝦球好似荔枝咁掛住樹上而出晒煙咁✨太吸晴,荔枝蝦球,外面好脆,口感好彈又爽,味道好好👍🏻🐡酸菜魚🐡超大盤,上枱好香,魚片量多到浮晒係面,湯底都算係金湯,飲落幾香又夠味,風味十足🥹魚片好滑,肉質好味,配埋酸菜食仲正👍🏻萵苣同粉條都浸到好入味,幾唔錯既酸菜魚👏🏻🥘干鍋🥘充滿川菜味道既外型,必食腐皮+四季豆!超入味,掛晒啲麻辣汁,好好味🫶🏻牛肉其實都好正,同麻辣味好夾,蓮藕都唔錯,白豬仔午餐肉係個人推介之選😆整體相當唔錯既川菜,鍾意食麻辣既真係必試,酸菜魚首推🤤真係可以掀起風雲既麻辣風雲👻

啤酒

干鍋
牛肉
午餐肉
四季豆+腐
最近好想食麻辣干鍋, 搵搵下就見到呢間都有, 一於試一試啦! 呢間鋪裝修都幾有古典風味, 而且座位都唔少, 可以唔洗等位! 1. 麻辣干鍋 $68 (鍋底價)鍋底包括蓮藕片、椰菜花、萵荀、京蔥, 配料方面最少要揀5樣。今次揀左: 豚肉+$38, 牛肉片+$48, 白豬仔午餐肉+$38, 牛柏葉+$38, 薯粉+$28, 萵荀+$28配料質素都唔錯, 但干鍋既調味重手左, 咸仲勁過辣, 會不停想飲野, 但個鍋係幾好食既, 配料最緊要揀啲容入味又掛汁既野就啱嫁啦! 2. 拔絲咕嚕肉 $148呢個絕對係打卡菜式! 菜式面度會有個用糖絲造成既碎玻璃球, 打卡一流! 咕嚕肉甜酸既調味做得幾好, 可以肉方面做唔到外脆內軟, 同埋份量唔多, 但整體都係好食既! 3. 黑糖脆炸糍粑$58糍粑炸得幾香脆, 口感煙靭, 黑糖醬就淋左係面, 不過略嫌個黑糖醬少咗啲。鍾意食麻糬嘅朋友可以一試😉4. 菊花蜜 $48用古時酒瓶樣既器皿裝,仲要用個小碗飲,係幾有風味!菊花蜜唔會太甜,而且仲有菊花嘅清香,值得一飲👍🏻(以上價錢未計加一服務費)利申:並冇任何試食活動/優惠!全部正價!(按餐廳MENU上價格付款)

1. 麻辣干鍋 $68 (鍋底價)

2. 拔絲咕嚕肉 $148

3. 黑糖脆炸糍粑$58

4. 菊花蜜 $48

(以上價錢未計加一服務費)

麻辣干鍋
麻辣干鍋
  • 麻辣香鍋
2024-05-31 14 瀏覽
Ooo新派川粵菜ooO麻辣風雲主打川菜 現在更添加了粵菜的選擇旺角店的環境舒適 設有卡座及涼亭式座位空間感十足 連食具器皿都甚有特色🙂OooooO🔸荔枝蝦球 $108必食的招牌菜荔枝蝦球 以荔枝樹造型配上乾冰💕吞雲吐霧般的雲煙 效果非常震撼 打卡必須👀👀荔枝蝦球是沒有荔枝味的 只是以荔枝造型呈現蝦球爽口 配少少酸甜醬 味道不錯OooooO🔸拔絲咕嚕肉 $148拔絲效果做得相當好 一絲絲的糖絲堆成山型在咕嚕肉上咕嚕肉大大件內嫩 伴以菠蘿青椒等配菜 完美融合OooooO🔸乾煸四季豆 $88乾煸四季豆精髓在於惹味的肉碎 及熱熱的鑊氣 此菜兩個要點都齊備 🌟OooooO🔸涼拌雞絲粉皮 $68 麻醬份量剛好 雞絲不會太乾 味道口感幾好
Ooo新派川粵菜ooO

乾煸四季豆精髓在於惹味的肉碎
及熱熱的鑊氣 此菜兩個要點都齊備 🌟

🔸涼拌雞絲粉皮 $68
麻醬份量剛好 雞絲不會太乾 味道口感幾好
♡ 旺角人氣打卡川菜餐廳| 麻辣風雲 ♡-話說我真係好鐘意食川菜🤣最近我緊係瓊華中心嘅麻辣風雲啦 坐得舒服 位置寬敞 同朋友一齊gathering就最啱 入座前菜1位 $9 ✌️✨- ♡ 炸饅頭 ♡ $58一出嚟見到擺盤陣容 就諗起薛凱琪嗰首諸葛亮 「借東風😛~亅有六個饅頭 好足夠兩個人食✌️船側邊嘅乾冰做出嚟嘅效果亦都好好金黃色的饅頭外脆內軟 點埋煉奶一齊食真係好正❤️-♡ 荔枝蝦球 ♡ $108一上菜就好震撼 棵樹好大棵😂真係好似真嘅荔枝樹 😌 外層的粒粒脆米好香脆 仲可以點埋桂花蜜蝦🦐肉爽口彈牙-♡ 麻辣炒薯粉 ♡ $88薯粉炒得好香 而且無乜斷/散開加埋椰菜🥬蔥 辣椒等等 好惹味~-♡ 豬油炒時菜 ♡ $88我就揀咗菜心 吵完出嚟真係好香 買相出嚟都好亮麗👍🏻-♡ 開胃宜賓涼拌冷麵 🍜 ♡ $38冷麵辣度啱啱好麵條冇一嚿一嚿 撈勻食好香口 -♡ 紅棗麻糬心太軟 ♡ $58平時食得多黑糖糍粑,今次就試吓新嘢啦😛紅棗包住麻糬 表面仲有一粒粒桂花淋上桂花蜜 食完又補又潤🩷-♡ 特大檸檬茶 ♡ $33超級大大杯😍 性價比好高❥#⇢店鋪資料:麻辣風雲 (旺角)旺角彌敦道628
♡ 旺角人氣打卡川菜餐廳| 麻辣風雲 ♡
冷麵辣度啱啱好
麵條冇一嚿一嚿
撈勻食好香口
♡ 紅棗麻糬心太軟 ♡ $58
平時食得多黑糖糍粑,
今次就試吓新嘢啦😛
紅棗包住麻糬 表面仲有一粒粒桂花
淋上桂花蜜 食完又補又潤🩷
♡ 特大檸檬茶 ♡ $33
超級大大杯😍 性價比好高

⇢店鋪資料:
麻辣風雲 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X旺角
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南

• 炸饅頭
  • 黑糖脆炸糍粑
  • 開胃宜賓涼拌冷麵
2024-05-30 90 瀏覽
同閨蜜行行下街突然好想食酸菜魚所以就諗住去麻辣風雲試吓第一次食咩都想食 結果叫多左少少🙈🦐荔枝蝦球上一菜我地兩個都哇哇聲啲氣飄出黎勁仙😍建議趁熱食 外脆內爽 加埋佢個汁酸酸甜甜好好味😋🐟酸菜魚+薯粉我地兩個都鍾意食辣 食中辣岩岩好啲魚片唔會一夾就散 食落有咬口個湯都好好飲🤤炸饅頭成隻船上大癲😍又係噴晒煙咁 打卡一流食落外層好脆好正😋麻辣魚皮大推!個麻辣味好正咬落去脆卜卜超好味😋😋臘肉炒時菜佢可以揀菜心/唐生菜/萵筍我地揀左唐生菜 配埋啲臘肉咸咸地 正‼️菊花蜜佢成酲酒咁上 配埋隻杯好有feel😂飲落唔會太甜 又可以清一清口腔食下一味菜😋麻辣風雲📍旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
同閨蜜行行下街突然好想食酸菜魚

麻辣風雲
📍旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
2024-05-08
  • 荔枝蝦球
男朋友食過一次 今日再同我嚟食 古風裝修 啲位好闊落 好多人都係4-6個咁嚟食 見過好多人影佢個炸饅頭打卡😹但我發現另一款打卡食物即刻貪新鮮嗌咗!! 👨🏻‍🍳🤳🏻荔枝蝦球 $68❤️佢係時令推介嚟😍 真係好岩打卡而且味道都ok個蝦球無荔味真係扮荔枝掛喺樹 你地覺得似唔似😹佢炸得幾好唔厚皮 配個甜酸醬幾開胃~見到好幾枱都嗌咗 staff推車出嚟全部荔枝樹勁過癮 可惜影唔切!! 😹👨🏻‍🍳🤳🏻酸菜魚 $268❤️‍🔥有得揀酸、辣、麻度 👍🏻我哋揀咗中酸小辣小麻 覺得出到嚟個口味超級夾我地😋 (三哥10小辣多麻🫰🏻)佢魚同配菜嘅份量超多 啲魚大件又好嫩滑🥰👦🏻食過佢地嘅水煮魚 覺得酸菜魚好食啲所以推薦大家食酸菜魚 !!!👨🏻‍🍳🤳🏻香辣蒜香骨 $128我覺得辣過個酸菜魚 好惹味好岩送飯🫶🏻
男朋友食過一次 今日再同我嚟食
古風裝修 啲位好闊落 好多人都係4-6個咁嚟食

👨🏻‍🍳🤳🏻荔枝蝦球 $68❤️
佢係時令推介嚟😍 真係好岩打卡而且味道都ok
個蝦球無荔味真係扮荔枝掛喺樹 你地覺得似唔似😹
佢炸得幾好唔厚皮 配個甜酸醬幾開胃~

👨🏻‍🍳🤳🏻酸菜魚 $268❤️‍🔥
有得揀酸、辣、麻度 👍🏻
佢魚同配菜嘅份量超多 啲魚大件又好嫩滑🥰
👦🏻食過佢地嘅水煮魚 覺得酸菜魚好食啲
所以推薦大家食酸菜魚 !!!

👨🏻‍🍳🤳🏻香辣蒜香骨 $128
我覺得辣過個酸菜魚 好惹味好岩送飯🫶🏻
  • 酸菜魚
好耐冇同媽媽一齊兩個出街食飯喇,為咗影張靚相留念😛📸 就決定要帶佢食啲打卡啲嘅中菜,唔食辣嘅佢聽到麻辣風雲就怕怕,但其實menu上都有幾多唔辣而又係廚師推介嘅菜式😆➿ 涼拌萵筍 ($48) 萵筍用咗鹽漬嘅方式處理,更加突出萵筍原本嘅味道,口感爽脆😆➿ 蔥花蝦仁炒滑蛋 ($98)有手指公嘅菜式~ 蛋係炒得滑嘅,不過整體就普普通通,蝦仁大隻啲會開心啲🍤➿ 花雕醉雞 ($98)醉雞就出色得多~ 雞件肉質保持嫩滑,而且都浸得入味😋➿ 荔枝蝦球 ($108)雖然我哋兩個都唔食荔枝,但係我係為呢個而嚟㗎📸✨ 呢棵荔枝樹嘅造型創意分滿分💯 吊住嘅同荔枝像真度好高,外脆內彈牙嘅蝦球🦐 就算我用咗啲時間打卡,食到最後一粒,口感都不變👍🏼➿ 開胃宜賓涼拌冷麵 ($38)雖然Menu上面冇辣椒嘅標記,但原來食落有啲辣🥵 我就覺得辣得幾惹味!➿ 黑糖脆炸糍粑 ($58)最近媽媽都幾鍾意食呢款甜品,每一次見到都會叫,今次都唔例外😆 呢度嘅糍粑做到外脆內煙靭,黑糖漿同黃豆粉嘅味道幾夾,不錯!➿ 凍壇島咖啡 ($22)好彩媽媽有先見之明,叫咗杯咖啡助佢解辣😄!

➿ 涼拌萵筍 ($48)
萵筍用咗鹽漬嘅方式處理,更加突出萵筍原本嘅味道,口感爽脆😆

➿ 蔥花蝦仁炒滑蛋 ($98)

➿ 花雕醉雞 ($98)
醉雞就出色得多~ 雞件肉質保持嫩滑,而且都浸得入味😋

➿ 荔枝蝦球 ($108)

➿ 開胃宜賓涼拌冷麵 ($38)

➿ 黑糖脆炸糍粑 ($58)

➿ 凍壇島咖啡 ($22)
好彩媽媽有先見之明,叫咗杯咖啡助佢解辣😄!
2024-05-28 22 瀏覽
麻辣風雲🌟港鐵旺角站E2出口 5分鐘路程🌟#瓊華中心 #瓊華中心10樓 #麻辣風雲 #川菜 #中菜 #酸菜魚 #水煮牛 之前同朋友嚟過呢度食酸菜魚 覺得好好味所以今次再嚟食吓佢其他嘢6點未夠就嚟到 啱啱好開門😬😬🧡#鮑魚雞煲- 總共都有四五隻鮑魚 size都唔細 好彈牙 👍🏻- 雞件份量多多 成個雞煲都好惹味 有大量蔥頭 蔥蒜 正!🧡#水煮牛肩肉- 勁大盤 有勁多乾辣椒- 仲有好多唔同配料 菇類 豆卜 萵筍 薯粉☺️☺️- 少少麻 少少辣 好好味!- 淨係食配料都好夠飽啦😂😂❣️總括嚟講 雖然呢個水煮牛都好好食 但係始終酸菜魚比較吸引😂😂
麻辣風雲
🌟港鐵旺角站E2出口 5分鐘路程

之前同朋友嚟過呢度食酸菜魚 覺得好好味
所以今次再嚟食吓佢其他嘢
6點未夠就嚟到 啱啱好開門😬😬

🧡#鮑魚雞煲
- 總共都有四五隻鮑魚 size都唔細 好彈牙 👍🏻
- 雞件份量多多 成個雞煲都好惹味 有大量蔥頭 蔥蒜 正!

🧡#水煮牛肩肉
- 勁大盤 有勁多乾辣椒
- 仲有好多唔同配料 菇類 豆卜 萵筍 薯粉☺️☺️
- 少少麻 少少辣 好好味!
- 淨係食配料都好夠飽啦😂😂

2024-05-22
  • 水煮牛肩肉
  • 鮑魚雞煲
2024-05-28 19 瀏覽
一入到餐廳 已經覺得好靚 裝修得古色古香😍我地今次叫左酸菜魚加薯粉 走麻走辣店員知道我地有小朋友 所以特意幫我地安排 真係好細心❤️酸菜魚真係勁勁勁大碟 勁香蒜油味魚肉好嫩滑無骨 啖啖肉真係好正👍🏻小朋友都食得好滋味😊配料亦都好多 有菇菇、豆卜、萵筍、酸菜我地仲另外加左薯粉 好煙韌 好好食呀😋荔枝蝦球都係必點‼️又好食又好打卡😂盤景樹上掛住一粒粒荔枝蝦球 再加埋乾冰噴出嘅煙 成份事勁有仙氣🤣🤣蝦球外層沾滿脆米 好脆卜卜 再點埋個荔枝醬汁 真係好好味 食多幾粒都唔會膩☺️甜品我地叫左黑糖脆炸糍粑 好鍾意食煙煙韌韌嘅糍粑 依間炸得外脆內軟 熱辣辣食超正🤩
一入到餐廳 已經覺得好靚 裝修得古色古香😍

2024-05-15
  • 黑糖脆炸糍粑
  • 招牌酸菜魚
2024-05-28 13 瀏覽
前排母親節我地見好耐都無食川菜所以搵左依間麻辣風雲😋旺角又近爸爸放工一入到餐廳已經覺得好靚裝修得古色古香😍好幸運可以坐到涼亭客座🥰 宜度所有菜式裝飾別致打卡一流呀😍荔枝蝦球係必點!盤景樹上掛住一粒粒蝦球荔枝再加埋乾冰噴出嘅煙🌬️✨成件事勁有仙氣蝦球外層沾滿脆米好脆トト再點埋個荔枝醬汁真係好好味😋食多幾粒都唔會膩🤤成盆大部分呀仔一個食晒好捧場😂酸菜魚加薯粉 麻麻辣辣😛好過癮酸菜魚真係勁勁勁大碟 勁香蒜油味魚肉好嫩滑無骨 啖啖肉真係好正配料亦都好多 有菇菇、豆卜、萵筍、酸菜加左薯粉好煙韌好好食呀😍開胃宜賓涼拌冷麵🍜原本諗住嗌比呀仔食 不過原來系酸辣😅不過出期好味🤤真系好開胃食珈停口👍瑤柱蝦米蛋白炒飯宜個吾辣岩晒皓皓食瑤柱同蝦米炒到好香脆 真系好味😋爸爸實在太食得啦😅 仲嗌左乾煸肥腸 /同香辣雞煲兩味都超香辣送酒一流🥰除止之外仲有野菜花炒肉片😂 食到飽晒😅最後呀仔見到其他枱有架帆船⛵️佢又要 所以嗌埋炸饅頭😂😅 幾個炸饅頭裝飾得超有特色😍而且食落好濃奶味,外脆內軟點埋煉奶超正😋下次可以再試其他😊
前排母親節我地見好耐都無食川菜
所以搵左依間麻辣風雲😋
旺角又近爸爸放工
一入到餐廳已經覺得好靚裝修得古色古香😍
好幸運可以坐到涼亭客座🥰
宜度所有菜式裝飾別致打卡一流呀😍

荔枝蝦球係必點!
盤景樹上掛住一粒粒蝦球荔枝

除止之外仲有野菜花炒肉片😂 食到飽晒😅

最後呀仔見到其他枱有架帆船⛵️佢又要 所以嗌埋炸饅頭😂😅

下次可以再試其他😊
2024-05-28 16 瀏覽
荔枝蝦球 $108擺盤好IG albe 大大樹掛好一粒粒炸好嘅蝦球,蝦球炸得火侯岩岩好唔會太油,咬口彈牙菝絲咕嚕肉$ 148咕嚕肉甜甜蜜蜜配埋菝絲正呀炸饅頭 $58這個是必點我同朋友都好中意食,六件起份量足,放係小船上做擺盤靚有心意紫薯桑葉菜 $108呢個桑葉菜好特別其他地方唔多食到,桑葉幾有咬口,配有蟲草花煮起好香清清辣野嘅油膩蒜泥白肉卷 $68呢個白肉卷面頭鋪上大量蒜泥爽呀!裏面卷有青瓜片中和一流,一口一卷方便食推介晚餐時段好多客好彩朋友book定位

荔枝蝦球 $108

菝絲咕嚕肉$ 148