2024-11-20 89 瀏覽
原本諗住食第二間,點知休息因為半年前食過點點心都還可以睇到冇睇到最新食評就入咗去點知而家變到垃圾級別來貨點心質素參差蝦餃燒賣異味嚴重食完半個鐘後肚痛做生意做到咁冇誠意
原本諗住食第二間,點知休息
因為半年前食過點點心都還可以
睇到冇睇到最新食評就入咗去
點知而家變到垃圾級別
來貨點心質素參差蝦餃燒賣異味嚴重
食完半個鐘後肚痛
做生意做到咁冇誠意
2024-10-21
2024-10-19 217 瀏覽
行過見到餐牌好似好多港式出名點心,一直都想試,但原來真係好似啲食評咁,呃遊客當過骨既劣食平日下午茶時段,都keep住有韓國人大陸人入嚟,一入去侍應都default講英文或者普通話. 叫咗蝦餃, 菠蘿包, 煎釀尖椒, 柚子蝦多士, 砂鍋雲吞雞湯, 小籠包. Total $233全部都似係來貨野. 菠蘿包同尖椒似係叮翻熱, 因為上菜嘅熱度不正常地高,菠蘿包反轉個底凹凹凸凸偏濕潤嘅一定唔係焗返熱,上菜時成個包同埋菠蘿面都係腍嘅砂鍋雲吞雞非常經典, 竟可以用棉花雞嘅雞+味精湯去煮. 非常有創意. 蝦餃內都大粒同小籠包就正常味道. 蝦多士就包住咗一整隻蝦, 但炸嘢嚟講佢反而無乜味平時好少打食評嘅我都忍唔住,但呢間真係名不符實,只能夠講味道上呃遊客食嘅話無要求應該無過題, 但香港人就唔使去試伏了. 食完非常失望

2024-09-02 290 瀏覽
这家点心绝对是我吃过最垃圾的香港点心店。食物品质远低于香港平均水准。你妈在家里做的都比他好吃。完全不值得浪费生命来吃这家垃圾。从在座的食客来看,以游客和外国人为主。基本上就是一次性生意或者骗没吃过香港点心的游客为生。重要的事说三遍,垃圾,垃圾,还是垃圾。千万别被它的地理位置或者英文服务所吸引。这就是一家垃圾点心店。店员的服务更是艹祖宗的存在。全程都看到店员在和店长吵架。服务客人绝对是第二重要的事。和店长吵架才是重中之重。太垃圾了。

2024-09-01
60 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
信用卡優惠
2024-07-05 474 瀏覽
早兩天同外國來港朋友到來吃點心,點知吃到一肚子的都係氣,有兩個說普通話的相信是侍應,10分沒有禮貌叫都唔應,仲有一個相信是經理的,仲非常離譜,我們叫了的食物一個鐘頭都沒有來,叫經理跟進兩次他都沒有處理,都埋單她都不肯認錯,說是言語溝通問題,仲要非常沒有禮貌,這樣的店鋪這樣的服務態度,我會介紹俾全世界的朋友知不要再來。
2024-06-29 313 瀏覽
食物一般,唔係特別差張單明明寫住$211我準備碌卡嘅時候見到部機寫$230我就問佢$211蚊未計加一佢支支吾吾唔知講乜我問佢拎張單嚟睇佢一開頭俾張碌卡單我😑之後先再俾張單我睇🫤然後退返$19俾我Black list🤬
食物一般,唔係特別差

張單明明寫住$211
之後先再俾張單我睇🫤
然後退返$19俾我
Black list🤬
2024-06-19 228 瀏覽
未到指定時間就拒絕下單食物質素欠佳衛生未如理想服務員在店內大聲喧嘩沒有感受到中國點心傳統特色外面門牌寫着最後下單時間為9:30 而我們9:14進入餐廳卻遭租店員阻止
未到指定時間就拒絕下單
食物質素欠佳
衛生未如理想
服務員在店內大聲喧嘩
沒有感受到中國點心傳統特色
外面門牌寫着最後下單時間為9:30
而我們9:14進入餐廳卻遭租店員阻止
2024-04-29 375 瀏覽
難得放假🏖️去食點點心,因為好多人(包括外國人)都會去當然我都想去試下啦~個人推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👨🏻‍🍳豬仔包- 必食❗️遠近馳名~有部份人會用筷子向著🐷鼻進攻先(食個陣時要小心燙傷,因為餡料很熱的♨️)✨翠玉瓜叉燒腸- 很特別,腸粉內有翠玉瓜和叉燒,叉燒少肥,翠肉瓜可以提升清爽的口感✨雲耳手撕雞- 雖然有少少辣但都唔會搶走雞的鮮味,雲耳很爽口✨燒賣- 在口中細嚼,包住很濃烈的豬肉和冬菇的香味✨蝦餃- 皮薄有粒大大蝦餃,一啖就咬到蝦🦐環境:雖然細鋪,但五臟俱全。有茶水🍵和熱水壺放在枱上,可以自由加水服務:有善的,雖然親自攞籌號才能進入,預留時間等候
難得放假🏖️去食點點心,因為好多人(包括外國人)都會去
當然我都想去試下啦~

個人推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨燒賣- 在口中細嚼,包住很濃烈的豬肉和冬菇的香味

✨蝦餃- 皮薄有粒大大蝦餃,一啖就咬到蝦🦐

服務:有善的,雖然親自攞籌號才能進入,預留時間等候
2024-03-31 343 瀏覽
第一次食呢間低敦點點心,食物水準一黎般。但店鋪職員嘅服務態度就非常非常差,由於冷氣出風口好低,,兜頭吹到頭都痛埋,啲點心擺喺度一陣都吹到凍晒,所以想搵侍應調高啲冷氣出風口。點知有個年紀大啲阿嬸侍應走埋黎,仲居然衰聲衰氣答話:「我要行黎行去好熱架,無得較高呀,一係熄左去啦!」🤬🤬🤬呢間鋪頭有呢啲咁嘅職員,對住客都呼呼喝喝,面目猙獰,呢啲時勢搵下遊客笨仲可以,想有本地客回頭,唸都唔使唸。真係不知所謂!劣評

2024-03-21 283 瀏覽
叫咗四樣野,其中一樣係鮮竹卷。第一啖食落去係凍冰冰嘅,根本都返熱唔足夠。我第一次為咗寫食評,開openrice account。呢間野服務態度又真係唔好,極不推薦。至於其他三樣野,都唔係好熱,祇不過係可以接受罷了。我因為喺大陸返落嚟,孭住咗個斜孭電腦袋,我只一個人,侍應居然安排我喺六人擡之中嘅中間位叫我坐。當時餐廳大把位,嗰陣時我同侍應講,唔通我攬住個電腦食嘢咩?不論食物質素同埋態度都係唔好,唔明白佢點解話自己可以攞獎?

至於其他三樣野,都唔係好熱,祇不過係可以接受罷了。

不論食物質素同埋態度都係唔好,唔明白佢點解話自己可以攞獎?

2024-03-21
午餐
呢一間點心店屹立咗喺佐敦好多年,因為以前都係住佐敦,係經常幫襯呢一間點心舖,可以話係陪住我成長,睇住佢經歷咗幾次轉手,但係食物都依然保持到水準,服務態度轉咁多次人都可以永遠保持咁嘅水平,啲侍應永遠都係呼呼喝喝,每一次要求想坐一張大少少,但冇人坐嘅枱,啲侍應呢都要你好極力爭取先至會比枱你,但係其實間店係有好多位,食物係依舊保持到水準嘅,所以都係我仍然鍾意係呢一度食嘢嘅原因燒汁釀茄子,份量十足,茄子非常之大隻,配上大大件魚肉,淨係賣相都好吸引,較過嘅燒汁甜甜地,而且冇炸嘅咁油膩,因為係燒嘅仲保持到好多水份,原本好想試埋個釀尖椒,但係食唔落咁多鮮蝦脆皮腸,呢個脆皮腸係做到好脆身,但係佢嘅腸粉係好軟滑,個口感係好有層次,第一口係軟綿綿嘅腸粉再食落去,係脆卜卜嘅皮,再包住咗一浸嘅鮮蝦,口感豐富奶黃豬仔包係我次次都點啊,因為個賣相真係好得意,啱晒小朋友嘅我,次次都會篤穿佢個鼻,流沙係好香滑,又甜又軟綿綿,影相都好靚椒鹽魷魚鬚,個粉漿太厚,魷魚好細條,食落去好油膩,雖然呢一間店位置唔太起眼,係一個舊區入邊,但係都充滿着舊香港情懷,驟眼睇都好多遊客過嚟食,希望佢嘅服務生態度可以有所改善,繼續屹立喺佐敦

椒鹽魷魚鬚,個粉漿太厚,魷魚好細條,食落去好油膩,
雖然呢一間店位置唔太起眼,係一個舊區入邊,但係都充滿着舊香港情懷,驟眼睇都好多遊客過嚟食,希望佢嘅服務生態度可以有所改善,繼續屹立喺佐敦嘅一個舊區做地標
2024-03-01
  • 脆皮鮮蝦腸
2023-12-18 550 瀏覽
The lady at cashier with long curved hair has such an arrogant attitude and so disrespectful. She was like you owe her billions of dollars and treated guests like sh*t. Super impatient and rolling her eyes all the time. When I finally could not bear with it anymore and requested to speak to the manager, she appeared indifferent at all. I strongly suggest the boss change her no matter who she is.It is so sad that I won’t go to this store anymore. I live nearby and eat there at least once a week.
It is so sad that I won’t go to this store anymore. I live nearby and eat there at least once a week. I was away from hk for a few months and just came back. So sad to find such a person completely ruined my beloved dim sum store.
2023-12-18
外賣自取
行過見到門面都幾企理,外賣自取仲要有8.8折,決定試吓佢。企喺門口睇完個餐牌揀好晒要咩就走入去,嗌左幾聲唔該先有個無著制服嘅黑面呀姐走埋嚟,用接近收數嘅語氣講咗兩次: 要乜!我講左第一道菜之後,佢再用收數嘅語氣同眼神講多次: 要乜!今次真係忍唔住,我話唔洗落單喇,然後掉頭就走。其實唔想做生意真係無所謂,無謂打開門等啲客走入嚟阻住你呀嘛。而家係落單,並唔係黎受你氣。以後blacklist哩間咁不知所謂嘅點心店!
我講左第一道菜之後,佢再用收數嘅語氣同眼神講多次: 要乜!

以後blacklist哩間咁不知所謂嘅點心店!
外賣自取
我都係街坊,一向都有叫開外賣。等嘅時間耐咗好多,餐牌都轉左。態度唔優做呢個描述都非常正確 。外賣等咗差唔多三個字再問一問,收銀姐姐表示等三四個字係基本;所以如果大家叫外賣嘅話,就留意番。至於燒賣,其實好難難食得去邊。不過感覺有啲蒸過龍。
我都係街坊,一向都有叫開外賣。

等嘅時間耐咗好多,餐牌都轉左。
態度唔優做呢個描述都非常正確 。

2078 瀏覽

至於燒賣,其實好難難食得去邊。
不過感覺有啲蒸過龍。
燒賣
2023-04-08 805 瀏覽
本身 住附近之前都有叫開 但最近幾次打電話去 都係電話唔通 次次都話整電話 電話壞 今次落去 睇住個收銀係到打機 廳面都座唔到一半人 都覺得奇怪以為爆左場 但個電話就long 起左 問佢電話做咩唔通 佢就話係呀唔通呀 就完左件事 甘做生意都得?頂我預左要等 又住樓上 先打定電話落黎 唔洗企係街到等 而家谷住我要落樓點餐 再上樓等半個鐘先再落去攞 但外賣等候號碼先係排第2 再望下d留言 原來已經轉左手 甘唔憂做 就睇下你可以做到幾時 我就真係唔會再有下次
2023-02-10 940 瀏覽
芥末咸水角好難食,食落好似變壞咁味個鮮竹卷好淡口,得之竹味,無其他味個糯米雞又細左成三成,明知糯米雞平日入下欄煮成,都可以整到咁細可能全部亞婆做侍應怕凍,間鋪好鬼焗唔建議再去。真係浪費時間同錢
芥末咸水角好難食,食落好似變壞咁味
個鮮竹卷好淡口,得之竹味,無其他味
可能全部亞婆做侍應怕凍,間鋪好鬼焗

唔建議再去。真係浪費時間同錢