2021-01-29 21 瀏覽
堅尼地城海旁附近開咗一間新式酒吧平日有set lunch食食物質素都唔錯有前菜、主食同飲品佢主打串燒同炸物試咗佢嘅肥牛烏冬肥牛牛味重,唔會好鞋仲有啲炒香嘅洋蔥佢嘅烏冬係幼身,都幾彈朋友試咗肥牛飯,肥牛送飯一流另外食咗佢嘅餃子同埋炸蠔餃子炸得好脆,入邊啲豚肉都有肉汁自己覺得蠔有啲失色,炸粉太厚啲蠔好細粒飲品加$8,有得選擇果汁,揀咗cranberry同蘋果汁,飲落幾Fresh整體相當唔錯環境幾好,服務都OK
堅尼地城海旁附近開咗一間新式酒吧
平日有set lunch食
食物質素都唔錯
有前菜、主食同飲品
佢主打串燒同炸物
試咗佢嘅肥牛烏冬
肥牛牛味重,唔會好鞋
仲有啲炒香嘅洋蔥
佢嘅烏冬係幼身,都幾彈
朋友試咗肥牛飯,肥牛送飯一流
另外食咗佢嘅餃子同埋炸蠔
餃子炸得好脆,入邊啲豚肉都有肉汁
自己覺得蠔有啲失色,炸粉太厚啲蠔好細粒
整體相當唔錯
環境幾好,服務都OK
響西環碼頭影完相一直行行行 3點幾左右又唔係話好餓但又口痕又想舒服坐下休息 比我哋搵到係西環盡頭既一間高質日式sake bar & restaurant勁有feel 既neon light board 裝修好 modern 走型格風格(雖然係平日下晝但仍然坐滿)餐廳表明係Japan sake bar restaurant 點少得大大個酒櫃曬下冷坐低即刻叫返杯signature cocktail開心下不得不提 呢度連drink menu都好有心 招牌飲品都係以日本文化相關命名生姜:絕對係姜味派對giner beer+ ginger vodka 飲落口勁爆姜味 但唔辣既 因為佢用左蜜糖中和返 一啖飲落真係好衝擊既成個醒曬輝夜:女仔一定鍾意嘅一款 用左sake + mistia + peach purée 甜甜的 好易入口!飲左兩啖點都要搵啲嘢食送下酒呢度有和牛、串燒、各種小食比你做下酒菜燒茄子 雞軟骨一定唔少得上:一口和牛下:雞腿肉上:帆立貝中:明太子飯團下:白鱔白鱔係我朋友嘅推介以為會好似一般嘅鰻魚咁樣嘅口感~但係原來超級彈牙 意想不到有驚喜免治雞肉串配上日本生蛋 舔舔脷我同朋友都覺得以
響西環碼頭影完相一直行行行 3點幾左右又唔係話好餓但又口痕

勁有feel 既neon light board

裝修好 modern 走型格風格

(雖然係平日下晝但仍然坐滿)

坐低即刻叫返杯signature cocktail開心下

成個醒曬

飲左兩啖
點都要搵啲嘢食送下酒
呢度有和牛、串燒、各種小食比你做下酒菜

燒茄子 雞軟骨一定唔少得

下:白鱔

白鱔係我朋友嘅推介

免治雞肉串
配上日本生蛋 舔舔脷

我同朋友都覺得以喺西環 呢一個地方同埋呢個餐廳嘅環境 配合埋餐廳嘅主題 用呢個價錢食到串燒同埋飲番杯 價錢絕對係相宜

大家下次不妨嚟試吓

Glad that my girlfriend brought me here, very chillaxing great food nice atmosphere here and have to say that they have good taste of music! Well spent a nice afternoon here, we didn't go with the free flow cos we were still very hangover from last night lol will definitely do it next time tho! Those cocktails sound very interesting to us. After a very friendly staff recommended us the Angus steak and the black cod, done! that's exactly what we wanted. Not long after, the soup and the starters c

After a very friendly staff recommended us the Angus steak and the black cod, done! that's exactly what we wanted. Not long after, the soup and the starters came first, it was hot and fresh no complains and we love the pork dumplings so much! Following with the mains omg the Angus steak!!! Cooked with a perfectly medium rare and the sauce🤤🤤 It just prefect with rice!! The black cod was very smooth and fresh too altho waited a bit longer than the steak.

Overall that's a 10 out of 10! Hopefully they can keep up the good work and can't wait to try other dishes here and their $99 free flow🤯🍻
2020-12-21
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
2021-01-16 325 瀏覽
西環海旁附近一向都有好多好chill 嘅bar,最近約朋友時發現多一間了,而且餐廳名頗特別的,原來仲有串燒食。店內非常有格調,好開揚可以望到外面的,最適合呢種天氣去,飲杯野吹吹風~原來餐廳名字bash代表party(真的長知識了)。雖然是下午時間,但都有幾台客在摸酒杯傾計。他們的signature cocktail 名字也頗特別的,這杯是「未練miren」,整個熱情果放在飲品上,睇得又食得!將甜甜熱情果混合底下的酒,中和了vodka和sake的酒味,頗特別的。朋友就點了杯「生姜」,果然酒如其名,好夠姜!炸豚肉餃子是一份上的,餃子皮很香脆,而且醬料非常特別,能減輕炸餃子的油膩感覺。最鍾意食串燒,見到幾串整整齊齊的排列很治癒,黑豚肉燒得好香,而且肥瘦適中,加了芝麻非常惹味。雞軟骨串特別之處是沒有肥肉,啖啖肉加軟骨,可以放心咁一啖食曬。🦐蟹膏大虎蝦好香好鮮甜,上面果層蟹膏+彈口肉質,簡直帶來double 鮮甜感覺!其實我真係好鍾意食蠔,和朋友叫了一人一粒蠔,非常新鮮且好香蠔鮮味食串燒又點少得蔬菜,秋葵和露筍都燒得好夠香,還很有心思的加了調味。鱈魚乾非常有驚喜,原來是好脆的,加上魚香味,送酒一

未練

生姜

朋友就點了杯「生姜」,果然酒如其名,好夠姜!

蟹膏大虎蝦

廣島蠔

鱈魚乾

鱈魚乾非常有驚喜,原來是好脆的,加上魚香味,送酒一流。
雞泡魚乾

雞泡魚乾也非常出色,調味調得好好
明太子飯團

特別喜歡這個明太子飯團,外皮好重焦香味,入面就好香濃明太子飯,燒香了嘅飯原來咁好食

不經不覺邊吃邊聊到差不多黃昏時間,仍有人把握堂食最後半小時來喝杯酒聊聊天,真的很寫意。
未練
生姜
蟹膏大虎蝦
廣島蠔
鱈魚乾
雞泡魚乾
明太子飯團
2021-01-11 52 瀏覽
/估唔到食串燒都可以甘好環境😆/依間日式串燒店係正海旁隔離🌊食完野仲可以行一陣海,同朋友吹下水😊甘樣又一日❤️感覺不錯啊😏.🥪和牛三文治 $168依個三文治星期六日先會供應❗️所以叫佢黎試試先😇和牛用左吉列方式去整😍成個牛都好juice 🤩唔會話有根依啲情況出現😋去唔到日本🇯🇵食,可以黎依到食😏.🍗唐揚炸雞 $68岩岩炸起☺️熱辣辣,仲要雞皮係脆口😋配埋沙律醬,減低肥膩感😌.🦪廣島蠔 $48估唔到燒完都甘大隻😍鮮甜味仲係到😋.Something Nice $68因為依家係士多啤梨🍓季節,叫佢黎試🤣酸酸甜甜,好開胃,成杯野仲配左半粒百香果🙈
/估唔到食串燒都可以甘好環境😆/
🥪和牛三文治 $168

🍗唐揚炸雞 $68

🦪廣島蠔 $48
估唔到燒完都甘大隻😍鮮甜味仲係到😋

Something Nice $68
2021-01-11 36 瀏覽
今日難得放假就遠行一下去到西環chill行行吓喺海旁附近見到一間好似好型格嘅餐廳,裝修主打係用黑白風格,再睇一睇餐牌原來主要係供應一啲串燒同埋酒精或者無酒精嘅飲品,另外亦都有一啲午市套餐供應我同朋友今日就想食下串燒飲吓嘢傾吓計因為揸車嘅關係所以就只係叫咗無酒精飲品我哋就分別嗌左something nice and chia up個名都好好聽Something nice主要都係用passionfruit l來做主題,加埋士多啤梨同埋蘋果汁,非常之開胃同埋Fresh最重要嘅係佢嘅擺設做得好靚因為有半個熱情果浪住咗係個杯度而令一杯就感覺比較健康一啲,用左chia seed 比較高纖維而且飽肚再配埋soy milk,係一個Perfect match再加少少嘅Frozen生果,成件事好健康炸豚肉餃子🥟表面炸得好鬆脆而且仲係即叫即炸,咬落去爆汁非常juicy牛舌,唔算薄,口感比較柔軟,調味啱啱好白鱔,表面笑得好香脆可口,但係又保持到一個肉汁喺度,gd!原條茄子🍆唔會燒到過燶,配上大量木魚絲同埋少少辣椒🌶️,滋味十足枝豆份量都好多燒鱈魚乾🐠呢一款小食冇得頂呀沾上沙律醬更加開胃和牛三文治!呢個只係限星期
今日難得放假就遠行一下去到西環chill

我同朋友
今日就想食下串燒飲吓嘢傾吓計
因為揸車嘅關係所以就只係叫咗無酒精飲品
個名都好好聽

最重要嘅係佢嘅擺設做得好靚因為有半個熱情果浪住咗係個杯度
而令一杯就感覺比較健康一啲,
再加少少嘅Frozen生果,成件事好健康
炸豚肉餃子🥟
表面炸得好鬆脆而且仲係即叫即炸,咬落去爆汁非常juicy
牛舌,唔算薄,口感比較柔軟,調味啱啱好

白鱔,表面笑得好香脆可口,但係又保持到一個肉汁喺度,gd!

枝豆份量都好多

燒鱈魚乾🐠呢一款小食冇得頂呀沾上沙律醬更加開胃

和牛三文治!呢個只係限星期六日嘅下晝先至有得食,所以大家要留意番!
牛味好香!炸得嫩粉紅嘅厚切和牛配上金黃香脆嘅多士叫人如何抗拒呢

食咁多嘢買單兩個人都只係平均需要二百零蚊左右
呢度嘅食物選擇其實都好多,而且服務態度非常之好,所以下次我經過會再嚟食過
2021-01-10 193 瀏覽
近年堅尼地城呢邊多左好多新餐廳,今次去呢間近堅尼地城海旁嘅日式居酒屋,個名好特別,而且裝修以黑白色為主😎樓底又夠高,型格又舒適!主打串燒😋仲有多款cocktail同mocktail呢🍸!🐣唐揚炸雞 $65好耐冇食過唐揚炸雞,雖然有啲熱氣,但間中一次也不錯呀,外面脆卜卜,而內裏的雞肉都幾嫩呀!🥟日式豚肉餃子 $48每一隻餃子都煎到金黃色,外皮好香脆,內裏包住的豚肉餡料亦不錯,點埋醬汁更好味呢!🐮一口和牛 $52和牛嘅牛味好香濃,燒得剛剛好,唔會好乾,咬下仲好有肉汁!🐥雞翼$38每次食串燒都必叫雞翼,呢度拆開雞翼一分為二,食得更方便,燒得好香口,食完再encore😋💛帆立貝$36帆立貝燒香後,再加上七味粉,鮮味更提升!🐷黑豚肉$36黑豚肉加上醬汁去燒,味道香濃,面頭再加上芝麻更香口😉🍲牛肉稻庭烏冬$98牛肉份量都幾多,加上有我愛食嘅稻庭烏冬,好彈牙又煙韌,正!🌿Bonsai Forest $68以菠蘿汁、薄荷葉、抹茶同青檸調配而成嘅mocktail,配搭好特別,飲落酸酸甜甜,再帶點薄荷味,好清新!🌞Sometime nice $68而另一杯mocktail就有熱情果、士多啤梨、蘋果汁同埋薄

近年堅尼地城呢邊多左好多新餐廳,
今次去呢間近堅尼地城海旁嘅日式居酒屋,
個名好特別,而且裝修以黑白色為主😎

樓底又夠高,型格又舒適!主打串燒😋
仲有多款cocktail同mocktail呢🍸!

🐣唐揚炸雞 $65
好耐冇食過唐揚炸雞,雖然有啲熱氣,
但間中一次也不錯呀,外面脆卜卜,
而內裏的雞肉都幾嫩呀!

🥟日式豚肉餃子 $48
每一隻餃子都煎到金黃色,外皮好香脆,
內裏包住的豚肉餡料亦不錯,
點埋醬汁更好味呢!

🐮一口和牛 $52
和牛嘅牛味好香濃,燒得剛剛好,
唔會好乾,咬下仲好有肉汁!

🐥雞翼$38
每次食串燒都必叫雞翼,
呢度拆開雞翼一分為二,食得更方便,
燒得好香口,食完再encore😋

💛帆立貝$36
帆立貝燒香後,再加上七味粉,
鮮味更提升!

🐷黑豚肉$36
黑豚肉加上醬汁去燒,味道香濃,
面頭再加上芝麻更香口😉

🍲牛肉稻庭烏冬$98
牛肉份量都幾多,加上有我愛食
嘅稻庭烏冬,好彈牙又煙韌,正!

🌿Bonsai Forest $68

🌞Sometime nice $68
而另一杯mocktail就有熱情果、士多啤梨、
蘋果汁同埋薄荷葉,味道都係酸酸甜甜咁,熱情果味好出,而且賣相好吸引,仲有半個熱情果可以食😂
2021-01-09 25 瀏覽
尋日考完試諗住食餐好嘅lunch🤣同同學嚟到堅尼地城海旁呢間日式居酒屋~佢嘅設計同裝修都好靚好新淨😍而且坐得好舒服☺️餐廳主打日式串燒,小食,扒類~仲有唔同種類嘅Mocktail同Cocktail~好多嘢食,飲品都好吸引🥰安格斯牛扒$138一碟切片嘅安格斯牛扒😍半肥瘦嘅牛扒肉,有好香好濃郁嘅牛肉味☺️感覺好新鮮🥰而且好Juicy,仲有好多肉汁流出黎添😆我個friend超級鍾意食🤣強烈推薦呢一個菜式👍🏻廣島蠔$48串燒廣島蠔😆一串有兩隻大大隻嘅蠔😊食落有鮮甜嘅味道😋而且肉汁好豐富🥰熱辣辣,配埋串燒嘅香味☺️將佢嘅鮮味昇華💕帆立貝$36一串有四粒帆立貝🤗肉質幾香😆煙煙韌韌☺️食落幾爽口,唔錯👍🏻一口甜薯$22因為我好鍾意食日本番薯🥰就叫咗串燒甜薯🤣食落好香甜😋一串有四粒,軟軟淋淋~好有日本甜薯嘅地道風味😍雞翼$38燒雞翼,我最鍾意食🤣配有蜜糖汁,幾香甜😋食落仲有雞翼嘅肉汁💕好豐富嘅口感👍🏻雞腿肉$26一串香甜嘅雞腿肉☺️咬落啖啖肉😆配埋串燒汁,口感好正👍🏻調味都好好味😋一口和牛$52一串有四粒和牛~食落感覺有好多牛肉汁☺️好香,食得好滿足🥰黑豚肉$36好新鮮嘅黑豚肉👍🏻食落感覺好濃味💕鹹鹹地,而且好香

安格斯牛扒$138

廣島蠔$48

帆立貝$36

一口甜薯$22

雞翼$38

雞腿肉$26

一口和牛$52
一串有四粒和牛~食落感覺有好多牛肉汁☺️好香,食得好滿足🥰

黑豚肉$36
好新鮮嘅黑豚肉👍🏻食落感覺好濃味💕鹹鹹地,而且好香口😋

免治雞肉棒$48
佢用咗新鮮嘅日本流心蛋同埋自家製嘅醬汁,同普通燒汁唔同🤗將流心蛋溝埋醬汁,層次好豐富☺️食落別有風味😆配埋免治雞肉十分之夾💕係誠意推介👍🏻

Purple rain $68
因為天氣好凍,我唔夠膽飲凍野,就問職員可唔可以走冰🙈職員超級體貼🥰將飲品變成熱飲☺️入邊有香濃嘅伯爵茶,甜甜地嘅蜜桃汁🍑同埋新鮮嘅藍莓汁溝埋一齊~幾香幾濃郁😋而且熱熱地,好暖好舒服😍職員真係超級好人💕

Bonsai Forest $68
有抹茶,青檸,菠蘿汁配薄荷葉~我個friend唔怕飲凍野佢話飲落酸酸甜甜而且凍凍地,仲有薄荷嘅清香真係好正

呢間日式居酒屋嘅職員都好好人🥰而且幾靚仔🤣同埋有求必應👍🏻服務態度超級好💕好值得嚟試下🤗如果之後有晚市堂食應該都好正😊

2021-01-08
今日出嚟香港島搵好野食,真心推介呢間餐廳比鍾意食住串燒飲下酒嘅人。先講下餐廳環境非常乾淨舒適,而且價錢唔算貴,賣相好靚。兩個人嚟都可以食到好多款式😍「廣島蠔」一串兩大隻,好肥美,加少少鮮檸檬汁,Yummy「明太子飯糰」明太子混入飯糰,配小黃瓜。除咗串燒原來飯糰都好正😋「燒雞泡魚乾」呢款小食無得輸,沾上沙律醬仲好食。「枝豆」份量都幾多喎「安格斯牛扒」揀咗7成熟,多肉汁,入口好Juicy,一d都唔靭😋「燒原條茄子」串燒必點之一,灑上少許蔥花同辣椒絲,超惹味👍🏻「帆立貝」呢個真心正,新鮮爽口啖啖肉。好喜歡呢度嘅飲品,賣相美觀又好飲😍「Pink Panther」「Something Nice」兩杯都好正。食完到而家仲回味緊...加上店員好親切,下次一定要再嚟👍🏻👍🏻👍🏻

「廣島蠔」一串兩大隻,好肥美,加少少鮮檸檬汁,Yummy

「燒雞泡魚乾」呢款小食無得輸,沾上沙律醬仲好食。

「枝豆」份量都幾多喎

「帆立貝」呢個真心正,新鮮爽口啖啖肉。

2021-01-07
  • 枝豆
  • 廣島蠔
  • 燒原條茄子
2021-01-07 82 瀏覽
還有2天就踏進2021年, 希望在新的一年疫情遠離我們, 可以和多些朋友們出來食飯gathering. 今日繼續2人午餐,和友人揀了在西環海旁的一家西日居酒屋,可以飲住mocktail食住串燒慢慢嘆,太幸福了。Bonsai Forest$68~神來之筆是加入抹茶粉和薄荷,令原來的菠蘿汁注入新的原素,除了酸酸甜甜,還有抹茶和薄荷的味道和香味,而且色澤亦十分漂亮,很想再來一杯。Something Nice$68~熱情果加上士多啤梨,蘋果汁和薄荷,十分開胃和清新。最特別是以半個熱情果作為裝飾,又靚又可以食,有心思。豚肉餃子$48~表面炸得很鬆脆,餡料是豬肉和椰菜絲,很juicy很美味。牛舌$48~口感柔軟中帶爽彈,味道濃郁,十分美味。原隻大虎蝦$68~肉質彈牙爽脆,蝦頭的蝦膏十分鲜甜。白鱔$48~表面燒得焦香脆口,肉質爽實彈牙,好好味呀!雞翼$38~皮脆肉嫩,肉味香甜。帆立貝$36~凡立貝肉質嬓滑鲜甜,灑上少許辣椒粉更為惹味。原條茄子$52~茄子肉軟腍多汁,香氣四溢,配上大量木魚絲和葱花,十分滋味。牛肉稻庭烏冬$98~牛肉軟腍中帶咬口,牛味香濃,配上爽口彈牙的稻庭烏冬,正呀!

牛舌$48~口感柔軟中帶爽彈,味道濃郁,十分美味。

原隻大虎蝦$68~肉質彈牙爽脆,蝦頭的蝦膏十分鲜甜。

白鱔$48~表面燒得焦香脆口,肉質爽實彈牙,好好味呀!

雞翼$38~皮脆肉嫩,肉味香甜。

帆立貝$36~凡立貝肉質嬓滑鲜甜,灑上少許辣椒粉更為惹味。

2020-12-30
  • 原隻大虎蝦
  • 牛舌
  • 豚肉餃子
2021-01-06 172 瀏覽
走進堅尼地城海旁附近,看到有家新開的店舖,原來是日式餐廳,餐廳環境以型格黑色風格裝修😎。餐廳主要供應日式串燒和酒精/無酒精飲品,另有午市套餐供應。💥日式豚肉餃子 HKD$48,一份有六隻餃子,還有薑味醬油拌著來吃。餃子外皮煎一金黃色很吸引😍,外皮脆卜卜,裡面口感煙韌😋,很快就被我們吃光。💥自選燒物 HKD$26起,選擇了燒雞軟骨/雞皮帆立貝原條茄子,食物即叫即燒,送餐時聞到很香的味道😍。每款燒物各具特色,味道也不錯🤤,不用額外放調味料的。💥雜菜天婦羅 HKD$58,這款食物很喜歡吃🤭,這個天婦羅包括:青椒/冬菇/茄子,另有鹽作額外調味。天婦羅口感酥脆不油膩,熱辣辣吃口感最棒的😋。💥牛肉稻庭烏冬 HKD$98,這個烏冬份量十足,面頭鋪滿牛肉😍,牛肉口感嫰滑。湯底味道清甜,烏冬口感煙韌,很快就吃光光了😝。💥明太子飯糰 HKD$42,這過賣相不錯的,經過炙燒的飯糰,聞到很香的味道。這個飯糰外皮是脆脆的,裡面還有咸咸的明太子😆。💥免治雞肉棒加蛋 HKD$48,這個先把雞蛋和醬油撈好,再配雞肉棒吃的話,口感會更為滑身。味道帶微微咸味,雞肉口感煙韌😋。慢慢地享受悠閒的午餐確實不錯,環境不會太嘈吵,

💥自選燒物 HKD$26起,選擇了

燒雞軟骨/雞皮

帆立貝

慢慢地享受悠閒的午餐確實不錯,環境不會太嘈吵,週末去還有週末限定的午餐🙈。這裡食物質素不錯,價錢中等。
2021-01-06
15 分鐘 (堂食)
2021-01-06 164 瀏覽
平日工作忙碌,難得周末,和先生來到堅尼地城,呼吸新鮮空氣,沿著海邊前行,選了這間黨99 飲返杯, 享受一下悠閒時光。餐廳十分開揚,樓底極高 ,予人舒適,放鬆的感覺。入座後才知道,除生啤,Mocktail,Cocktail 外, 店內亦主打日式串燒, 美酒佳餚同時共享,暢快。先來兩杯Mocktail~~SOMETHING NICE $68賣相精緻誘人, 蘋果梳打內加入了薄荷葉,士多啤梨果肉和百香果, 入口微酸,清新迷人,非常適合女生飲用。豚肉餃子 $48餃子飽滿結實,皮薄多汁, 新鮮味美,有即包即煮的感覺,薑味特出,搭配香醋同食, 更添風味。唐揚炸雞 $68炸雞是我的最愛, 只要餐廳有供應,必點, 這裏的炸雞外皮金黃香脆,啖啖肉之餘,也不會太乾身,送酒一流。我們點了雞髀肉,黑豚肉和帆立貝串燒,同樣燒得香口惹味,其中帆立貝串深得我心, 面層灑上香辣粉,入口軟滑,鮮香味美。想不到無意中的偶遇,竟有意外收穫,黨99 ,餐牌選擇多,而且味道不錯,再到堅尼地城,必定再去品嚐。

餐廳十分開揚,樓底極高 ,
予人舒適,放鬆的感覺。

入座後才知道,除生啤,Mocktail,
Cocktail 外, 店內亦主打日式串燒,
美酒佳餚同時共享,暢快。

先來兩杯Mocktail~~

PURPLE RAIN

SOMETHING NICE

SOMETHING NICE $68
賣相精緻誘人, 蘋果梳打內加入了薄荷葉,
士多啤梨果肉和百香果, 入口微酸,
清新迷人,非常適合女生飲用。

豚肉餃子 $48
餃子飽滿結實,皮薄多汁, 新鮮味美,
有即包即煮的感覺,薑味特出,
搭配香醋同食, 更添風味。

唐揚炸雞

唐揚炸雞 $68
炸雞是我的最愛, 只要餐廳有供應,
必點, 這裏的炸雞外皮金黃香脆,
啖啖肉之餘,也不會太乾身,送酒一流。

黑豚肉串燒

帆立貝串燒

我們點了雞髀肉,黑豚肉和帆立貝串燒,

安格斯牛扒

牛肉飯

想不到無意中的偶遇,竟有意外收穫,
黨99 ,餐牌選擇多,而且味道不錯,
再到堅尼地城,必定再去品嚐。
  • 帆立貝串燒
  • 安格斯牛扒
  • 唐揚炸雞
2021-01-05 22 瀏覽
難得放假就去西環海滂散下心,經過見到呢間餐廳裝潢好有feel就決左入去食野飲杯酒餐牌非常多選擇,有set lunch,價錢非常合理 菜式都好吸引另外亦有串燒,小食因為今日係下午時候去,已吃過午飯set lunch就留待下次先試首先點左2杯酒,都係餐廳既signature cocktail 黨99以餐廳命名既呢杯酒無令我失望好易入口,完美掩蓋了烈酒既灼喉感味道舒服,係一杯高水準作品須佐之男一樣調配得好好,shake得好均勻呢杯比較清爽炸雞即叫即炸,好香口皮脆肉嫩,食到停唔到😝由左到右分別係廣島蠔,雞軟骨,白鱔牛舌,一口和牛,雞腿肉,帆立貝全部都係即叫即燒,絕不馬虎而海鮮好新鮮,證明店家對食材好有要求雞肉同牛肉熟度都燒得剛好,肉汁仲保留住好惹味最後一份係和牛三文治牛肉燒得剛好,五至七成熟再配上多士一脆一軟既口感好豐富,好滿足放係最後食好完美充實了我整個下午
就決左入去食野飲杯酒

另外亦有串燒,小食
因為今日係下午時候去,已吃過午飯
set lunch就留待下次先試

黨99
以餐廳命名既呢杯酒無令我失望
好易入口,完美掩蓋了烈酒既灼喉感
味道舒服,係一杯高水準作品

須佐之男
一樣調配得好好,shake得好均勻
呢杯比較清爽

炸雞
即叫即炸,好香口
皮脆肉嫩,食到停唔到😝

由左到右分別係廣島蠔,雞軟骨,白鱔
牛舌,一口和牛,雞腿肉,帆立貝
全部都係即叫即燒,絕不馬虎
而海鮮好新鮮,證明店家對食材好有要求
雞肉同牛肉熟度都燒得剛好,肉汁仲保留住
好惹味

最後一份係和牛三文治
牛肉燒得剛好,五至七成熟
再配上多士
一脆一軟既口感好豐富,好滿足
放係最後食好完美
充實了我整個下午
2021-01-05 233 瀏覽
今日係平安夜 不過夜晚冇得出去食 就同朋友嚟咗西環堅彌地城海旁隔離嘅呢間黨99到食個brunch啦餐廳用咗半開放形式 好多外國人喺高枱邊傾偈邊飲酒好Chill呀~安格斯牛扒 牛扒雖然唔厚 不過肉味濃郁 生熟到啱啱好 加上特製嘅燒汁非常惹味燒白鱔 外皮脆卜卜 十足厚肉彈牙 魚味都好香濃燒雞皮 煎得好脆口 而且雞油亦都包住成塊雞皮 令到成塊雞皮燒完之後都唔乾 食落去油脂好甘香燒雞軟骨 雞軟骨本身個軟骨好脆口口感亦都好豐富 燒完之後令到成個層次更上一層樓燒雞翼 我自細鍾意食 呢個燒得有少少鹹味 令到成隻雞翼嘅肉味都突出哂明太子飯團 燒到外面嘅飯都好焦香好脆口 入面嘅飯又好柔軟 咁大嘅對比之下又冇違和感 好襯跟住就到今日嘅重頭戲 酒啦我哋叫咗一杯cocktail一杯mocktail cocktail叫咗黨99嘅招牌cocktail 連個名都叫做黨99 酒味香濃但唔太甜 啱曬男士飲 有粗曠風格Mocktail就叫咗一杯something nice 呢杯雖然冇酒精 但係亦都唔係太甜 因為入面有熱情果既存在 成杯野酸酸甜甜 特別開胃 啱曬女士飲

燒白鱔 外皮脆卜卜 十足厚肉彈牙 魚味都好香濃

朋友都話我做人有時都幾固執有啲嘢一定要分對錯好講求黑白分明呢一間西環嘅串燒餐廳真係好啱我整間餐廳都係以黑白做主色🖤🤍而且全部賣相都好靚別出心裁淨係佢兩杯Cocktail已經加晒分😍一杯叫做「葉捲」同「星輝」2杯都好靚呀 每杯大概 $100 完全值回票價叫咗好多串燒全部即叫即燒 價位大概$40至$50有雞翼、燒雞軟骨、牛舌、帆立貝、白鱔、蘆筍、日本青椒、一口甜薯雞翼少少辣 燒得香皮脆內軟雞軟骨脆卜卜 帆立貝加咗七味粉 肉質鮮甜日本青椒唔會燒到好乾身 上面仲有鰹魚吃下去更加有和風感😋另外仲叫咗安格斯牛扒同豆腐估唔到喺呢度食到水準高嘅牛扒 店員亦都將佢預先切好 面頭加上黑芝麻多汁夠嫩味道十分佳經過西環嘅朋友絕對值得去試吓同一大班朋友嚟把酒當歌😀😀
朋友都話我做人有時都幾固執

一杯叫做「葉捲」同「星輝」2杯都好靚呀

每杯大概 $100 完全值回票價
叫咗好多串燒全部即叫即燒

價位大概$40至$50
有雞翼、燒雞軟骨、牛舌、帆立貝、
白鱔、蘆筍、

面頭加上黑芝麻多汁夠嫩味道十分佳
經過西環嘅朋友絕對值得去試吓
同一大班朋友嚟把酒當歌😀😀
2020-12-31
5 分鐘 (堂食)