2022-01-10 24 瀏覽
啱啱放完聖誕長假期,我已經超級期待下月一號嘅農曆新年啦!新年嘅前奏當然要食糕!今年第一糕有鼎爺私房菜 出品嘅「家鄉蘿蔔糕」同「班香椰汁年糕」, 糕點秉承古法秘方足料炮製,不含防腐劑,香港新鮮製造!家鄉蘿蔔糕 (900g)餡料有臘腸、潤腸、臘肉,非常足料。蘿蔔清甜嫩滑,臘味油香惹味,兩面煎一煎香已經好好食!班香椰汁年糕 (900g)呢個好有驚喜!以鮮榨班蘭汁及香濃椰漿製成,入口散發班蘭椰香,清甜不膩,我覺得煎比蒸好食,煎香兩面會外香脆內軟糯,口感一流!除咗「家鄉蘿蔔糕」及「斑香椰汁年糕」,鼎爺私房菜仲推出咗「阿爺芋頭糕」、「千層馬蹄糕」,宜家預購仲有早鳥優惠價!除咗可以去灣仔嘅鼎爺私房菜換領賀年年糕之外,亦可去幸福滋味中心(地址:九龍荔枝角道838號勵豐中心7樓705-706室)選購。沙田及銅鑼灣CitySuper 今年亦有售呢!

家鄉蘿蔔糕 (900g)

班香椰汁年糕 (900g)

2022-01-10 22 瀏覽
朋友買左賀年糕點俾我,我見鼎爺出品,應該都好食既。家鄉蘿蔔糕非常足料,用上清甜的蘿蔔條,用料上乘,因為切成粗絲,食落去甚有口感。另外,臘腸,潤腸,臘肉也經獨門秘製處理,切成不同的粗粒,加上食到玫瑰露酒的醇香,仲有蝦米粒勁香咸鮮,食起來更惹味。班香椰汁年糕班香椰汁年糕選用上乘食材,配合獨家配方以傳統手法及工藝巧製而成。未煎前,斑蘭糕色調是湖水綠,用了椰奶,鮮斑蘭汁,陣陣濃郁班蘭椰香,我用氣炸鍋煎焗10分鐘,煎至兩邊金黃,外香脆內煙韌,食起來清甜又軟糯,很香口的。我本身鍾意食甜的,覺得斑蘭椰汁糕非常有驚喜,蘿蔔糕我都滿意。
朋友買左賀年糕點俾我,我見鼎爺出品,應該都好食既。

班香椰汁年糕

2022-01-10 23 瀏覽
最近嘗試了鼎爺私房菜其中兩款皇牌賀年糕:家鄉蘿蔔糕和班香椰汁年糕,一試愛上 😋家鄉蘿蔔糕鮮甜而且用料十足,不用加任何醬料都已很香口,家人是蘿蔔糕愛好者,食過好多家,都說這款造得非常出色。班香椰汁年糕更是帶來驚喜,聽說由鼎爺獨門秘方鑽研而成。不喜歡吃太甜的我覺得它的味道恰到好處,口感軟糯細滑,清甜不膩。Ali 也忍不住跑來食了半件又半件👧🏻 *****🧧4款賀年糕現正接受預購💡早鳥優惠價每盒 $298 900g(原價$348)🔸獨門秘製 - 家鄉蘿蔔糕🔹口感豐富 - 阿爺芋頭糕🔹甜而不膩 - 千層馬蹄糕 🔸班蘭椰香 - 班香椰汁年糕🥢每款賀年糕點均嚴選上乘食材,秉承古法秘方足料炮製,不含防腐劑,香港新鮮製造,賀年送禮自用都適合🎁

*****

🧧4款賀年糕現正接受預購
💡早鳥優惠價每盒 $298 900g(原價$348)
🔸獨門秘製 - 家鄉蘿蔔糕
🔹口感豐富 - 阿爺芋頭糕
🔹甜而不膩 - 千層馬蹄糕
🔸班蘭椰香 - 班香椰汁年糕

2022-01-10 30 瀏覽
不夠一個月就到一年一度的農曆新年🎊,年糕跟蘿蔔糕可說是農曆新年必食賀年糕點之一!鼎爺私房菜今年精心炮製出四款自家製賀年糕,每款賀年糕點均嚴選上乘食材,秉承古法秘方足料炮製,不含防腐劑,香港新鮮製造,小編🐰當然急不及待要介紹一下。🌸 家鄉蘿蔔糕清甜蘿蔔糕,啖啖真材實料,惹味十足,每一口盡是層次豐富的鹹香味美。🌸 班香椰汁年糕 班蘭味年糕好有創意,輕輕煎一煎,表面帶脆身,內裡煙韌軟糯,散發醇厚班蘭香味,清甜不膩,令人齒頰留香。

🌸 家鄉蘿蔔糕

🌸 班香椰汁年糕
2022-01-10 35 瀏覽
我地試咗兩款,兩款都好好味!連平時嘴刁嘅媽咪都讚不絕口👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻< 阿爺芋頭糕 900g>推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鐘意芋頭嘅一定要試,未煎已經聞到好香嘅臘味!落鑊唔易散,少少油已經可以煎得脆邊!!啖啖都係好綿加上足料蝦米,臘味,口感豐富,味到唔會好咸!真材實料!<班香椰汁年糕 900g> 年糕特別加入班蘭葉嘅香味同椰汁好夾,煙韌嘅口感, 甜而不膩 !最適合喜歡少甜健康嘅朋友!每款賀年糕點均嚴選上乘食材,秉承古法秘方足料炮製,不含防腐劑,香港新鮮製造!一家大細都啱食!

< 阿爺芋頭糕 900g>
推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

<班香椰汁年糕 900g>

• 阿爺芋頭糕
農歷新年就到啦,今日推介既有名不虛傳,由鼎爺私房菜自家出品嘅賀年糕點!🧧食吓糕點過一個肥年。👍🏻 阿爺芋頭糕兩面煎一煎,邊位脆身,食落口感香軟,綿甜香糯,加上各種細心爆香過既材料,更是香口。另外亦不難係糕點當中食到原粒芋頭,夠哂真材實料,鍾意食辣既小編更加點上左辣椒醬添。👍🏻 班香椰汁年糕一打開蓋就有椰汁味飄香撲鼻,我先把年糕切成一片片,再落鑊煎一煎,食落口感軟綿,清甜而不膩,椰汁同斑蘭嘅味道好出,但記住煎既時候要用細火,亦都唔好疊放年糕,咁就能夠避免黏埋一齊既問題。👍🏻👍🏻每款賀年糕點均嚴選上乘食材,秉承古法秘方足料炮製,不含防腐劑,香港新鮮製造!#優惠情報4款賀年糕現正接受預購(早鳥優惠價每盒 $298咋)1️⃣獨門秘製 - 家鄉蘿蔔糕 900g2️⃣口感豐富 - 阿爺芋頭糕 900g3️⃣甜而不膩 - 千層馬蹄糕 900g4️⃣班蘭椰香 - 班香椰汁年糕 900g

👍🏻 阿爺芋頭糕

👍🏻 班香椰汁年糕

#優惠情報
4款賀年糕現正接受預購(早鳥優惠價每盒 $298咋)
1️⃣獨門秘製 - 家鄉蘿蔔糕 900g
2️⃣口感豐富 - 阿爺芋頭糕 900g
3️⃣甜而不膩 - 千層馬蹄糕 900g
4️⃣班蘭椰香 - 班香椰汁年糕 900g
2022-01-07 42 瀏覽
就快農曆新年喇‼️準備好買咩賀年糕未呢❓我有好介紹📢📢我買咗鼎爺私房菜嘅家鄉蘿蔔糕同班香椰汁年糕🤤家鄉蘿蔔糕用料十足,每啖都食到蘿蔔絲獨門配方,食落不油膩但仍保持臘味香味班香椰汁年糕不得了,一打開個蓋就聞到香濃嘅斑蘭椰香味😍口感好軟糯,香甜不膩,我超鍾意❤️另外仲有阿爺芋頭糕同千層馬蹄糕,我要訂埋嚟試呀‼️每款賀年糕點均嚴選上乘食材,秉承古法秘方足料炮製,不含防腐劑,香港新鮮製造👍🏻👍🏻

就快農曆新年喇‼️
準備好買咩賀年糕未呢❓
我有好介紹📢📢
我買咗鼎爺私房菜嘅家鄉蘿蔔糕同班香椰汁年糕🤤
家鄉蘿蔔糕用料十足,每啖都食到蘿蔔絲
獨門配方,食落不油膩但仍保持臘味香味

2022-01-05 36 瀏覽
仲有唔夠一個月就到農曆新年🎊新年又點少得賀年糕點😋餐廳今年推出多款皇牌的賀年糕點,有:家鄉蘿蔔糕、阿爺芋頭糕、千層馬蹄糕,同埋新推出的班香椰汁年糕!.所有賀年糕點都用上鼎爺的獨門秘方,加上乘材料炮製,而且全部都係香港新鮮製作,不含防腐劑👍🏻我就食左其中兩款,真係好好味又超足料,超推薦‼️.💓阿爺芋頭糕用上古法獨門秘方,先將芋頭切粒煎香,再加入爆香左嘅臘肉、臘味、臘腸、潤腸、蝦米,令到芋頭糕的味道都非常豐富,食落好香又惹味。加上選用高質芋頭,食落夠粉,口感十足。.💓班香椰汁年糕這款新推出的年糕,一改傳統年糕的形象,用料講究,用上斑蘭和椰汁的配搭,香氣十足之餘,味道清甜,食落口感煙煙韌韌,香滑柔韌。
💓阿爺芋頭糕
💓班香椰汁年糕
2022-01-05 54 瀏覽
仲有唔夠一個月就到農曆新年啦!新年點少得#鼎爺私房菜 出品嘅家鄉蘿蔔糕 同 班香椰汁年糕 拜年宴客呢!家鄉蘿蔔糕 加入臘味同蝦米,每底蘿蔔糕餡料分量十足,入口啖啖鮮甜美味,無論蒸煮或香煎都係拜年宴客最佳食品。班香椰汁年糕 香濃斑斕味,清甜不膩,最緊要係年糕口感軟糯細滑,一試難忘。 #鼎爺私房菜 每款賀年糕點均嚴選上乘食材,秉承古法秘方足料炮製,不含防腐劑,香港新鮮製造4款賀年糕現正接受預購💡早鳥優惠價每盒 $298(原價$348)🏆獨門秘製 - 家鄉蘿蔔糕 900g🏆口感豐富 - 阿爺芋頭糕 900g🏆甜而不膩 - 千層馬蹄糕 900g🏆班蘭椰香 - 班香椰汁年糕 900g#鼎爺私房菜 #鼎爺賀年糕點 #鼎爺賀年糕 #農曆新年 #傳統糕點系列
仲有唔夠一個月就到農曆新年啦!
新年點少得#鼎爺私房菜 出品嘅
家鄉蘿蔔糕 同 班香椰汁年糕 拜年宴客呢!

4款賀年糕現正接受預購
💡早鳥優惠價每盒 $298(原價$348)
🏆獨門秘製 - 家鄉蘿蔔糕 900g
🏆口感豐富 - 阿爺芋頭糕 900g
🏆甜而不膩 - 千層馬蹄糕 900g
🏆班蘭椰香 - 班香椰汁年糕 900g

2021-12-27 126 瀏覽
《鼎爺私房菜》從來沒有抽獎運的我,當晚很幸運地中了兩次獎其中一樣是抽中了鼎爺私房菜8人餐😆當然帶我最親愛的愛登士家庭去食😋😋帶了兩個小朋友,所以加了三個小菜用的材料都是很新鮮時令菜式都是很特式,用心機設計🥰我特別喜愛它的「鱷魚肉燉雞湯」~清澈不油膩而加了火腿味濃~ 又有雪梨的清甜飲完整個人都暖暖的😚「魚香茄子炆衫班」一上枱真的很驚喜,衫班新鮮~肉質很爽~魚皮是沙皮的那麼大的魚也可以烹調到火侯剛剛好魚肉配上魚香茄子🍆汁實在令人食到舔舔脷😋「紫氣東來」是紅火龍果生炒骨,外脆內軟 入口即化 「呀爺乞兒雞」用了新舊荷葉和花雕酒醃製沒有加過多的調味料,可以食到雞嘅鮮甜,一敲開泥,成間房已經聞到酒香🥰 雞肉很嫩滑多汁「桂花黃金炒飯」用上身先蝦仁🍤,收到粒粒分明,沒有過多的油分總括來說 我覺得每一碟也很特色,用料新鮮好吃😋 坐也很安靜舒服 😌 服務也很收到一家人👨‍👩‍👧‍👧食得很開心🥳#鼎爺私房菜
《鼎爺私房菜》
從來沒有抽獎運的我,當晚很幸運地中了兩次獎
其中一樣是抽中了鼎爺私房菜8人餐😆
當然帶我最親愛的愛登士家庭去食😋😋
帶了兩個小朋友,所以加了三個小菜
用的材料都是很新鮮時令
菜式都是很特式,用心機設計🥰
我特別喜愛它的「鱷魚肉燉雞湯」~
清澈不油膩而加了火腿味濃~ 又有雪梨的清甜
飲完整個人都暖暖的😚
「魚香茄子炆衫班」一上枱真的很驚喜,
衫班新鮮~肉質很爽~魚皮是沙皮的
那麼大的魚也可以烹調到火侯剛剛好
魚肉配上魚香茄子🍆汁實在令人食到舔舔脷😋
「紫氣東來」是紅火龍果生炒骨,
外脆內軟 入口即化

總括來說 我覺得每一碟也很特色,用料新鮮
好吃😋 坐也很安靜舒服 😌 服務也很收到
一家人👨‍👩‍👧‍👧食得很開心🥳

#鼎爺私房菜
2021-12-15 136 瀏覽
就嚟冬至聖誕節啦,諗下點樣慶祝,我地會邀請親人朋友上嚟做節, 外賣盆菜係唔錯嘅選擇,唔洗諗太多,如果想食得矜貴啲,由鼎爺出品的「新春手工盆菜」, 淨係面頭幾款菜式,已經好吸睛,用料真係相當重本,而且好盆滿,非常豐富,食法方面建議配合鼎爺秘製上湯汁,真係越食越滋味。「新春手工盆菜」,賣點除咗是食材矜貴,就是阿爺手工菜式,而且每天新鮮製作,包括花膠釀雲吞、肉蓉釀海參、龍穿鳯凰翼及潮汕海蝦棗,真係相當精緻,少啲功夫都唔得,矜貴食材中包括原隻鮮鮑魚、一品大瑤柱及茄汁大虎蝦等。花膠釀雲吞手工相當考功夫,以花膠做雲吞皮,包住蝦滑拌豬肉的餡料,外形似足滿滿錢包,花膠厚薄剛剛好,非常軟淋煙韌,吸收曬盆菜嘅材料精華,而餡料同花膠相當夾, 真係好美味又養顏。肉蓉釀海參用上等的海皇刺參,再釀了墨魚滑,這樣配合相當有口感,刺參很鮮味, 配合鹹鹹哋嘅墨魚滑,特別又滋味。潮汕海蝦棗由原隻海蝦,製作到好似笑口棗咁,炸至金黃,建議不要放入湯汁太耐,保留入口酥脆,蝦肉彈牙鮮甜,十分香口。盤菜真是十分豐富,其他菜餚包括阿爺靚豬腩、馳名醬油雞、千足金豬皮、天津大甘栗、發財炆支竹、荔甫靚芋頭、古法炆蓮藕、精選甜蘿蔔、包金黃芽

花膠釀雲吞

肉蓉釀海參

潮汕海蝦棗

、發財炆支竹、荔甫靚芋頭、古法炆蓮藕、
精選甜蘿蔔、包金黃芽白、一級鮮冬菇及翡翠鮮豆卜,每一款都美味,絕對值得訂購回家吃。

2021-12-06
2021-12-15 106 瀏覽
聖誕🎄新年,一大班人坐埋一齊,一邊食住盆菜一邊互相分享喜悅,真係好開心🥳平時過節都會order盆菜黎食,而今年見到鼎爺私房菜新推出-「新春手工盆菜」有咩咁特別呢😙😙.♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. 呢個手工盆菜係即日製作,食材新鮮,矜貴,仲連一樽秘製醬汁,令到啲食材更加入味,成個盆菜好足料,好大份,好重本😍😍個鍋可以用明火或係電磁爐 ,貼心位👍🏻鼎爺既精品手工菜式包括花膠釀雲吞😋肉蓉釀海參😚龍穿鳯凰翼😌潮汕海蝦棗🥰原隻鮮鮑魚 一品大瑤柱 茄汁大虎蝦阿爺靚豬腩 馳名醬油雞 千足金豬皮天津大甘栗 發財炆支竹 荔甫靚芋頭古法炆蓮藕 精選甜蘿蔔 包金黃芽白一級鮮冬菇 翡翠鮮豆卜❣️試後感:味道好好食,每一味都好高水準,非常超值,秘製醬汁好入味,食材好新鮮足料,大大份,真係好適合同親友一齊享受🙆🏻‍♀️.♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. .♡. ❣️手工盆菜限定供應2021年12月18日至21日(冬至)2022年1月29日至31日及2月2日至6日 (新春)❣️團圓價$2888
有咩咁特別呢😙😙

古法炆蓮藕 精選甜蘿蔔 包金黃芽白
一級鮮冬菇 翡翠鮮豆卜

❣️試後感:

❣️手工盆菜限定供應
2021年12月18日至21日(冬至)
2022年1月29日至31日及2月2日至6日 (新春)

❣️團圓價$2888/原價$3288(六位用)
(盆菜售賣只設預訂不設堂食)

❣️須五天前預訂,價錢已包送貨到一指定地點,須地面交收,偏遠地區另議🙆🏻‍♀️
2021-12-15 92 瀏覽
踏入冬天特別多喜慶節日,同家人聚首一堂食盆菜係不二之選.鼎爺私房菜今年推出咗「新春手工盆菜」,於冬至及農曆新年前後供大家訂購. 呢個盆菜適合六位食用,用咗好多矜貴嘅食材,多達十八款精選手工菜餚,每份都新鮮製作,加埋盆菜必備嘅古法秘製上湯汁,齋睇相都已經流口水🤤❣️以下幾款菜餚係我特別欣賞😉:🌟️ 花膠釀雲吞 花膠筒內釀入蝦膠、蝦仁同豬肉,餡料鮮甜,滿滿嘅膠質大滿足!🌟️ 肉蓉釀海參 海參釀咗墨魚滑、甘筍、馬蹄等等,出奇地夾,令到口感更豐富更有層次.🌟 龍穿鳯凰翼 唔好以為佢係普通雞翼,佢係已經預先去咗骨,再釀入甘筍同金華火腿,令雞肉更鮮甜.🌟 潮汕海蝦棗將海蝦打成蝦膠,炸至金黃丸狀,外脆內軟,粒粒彈牙.其餘菜式分別有:🌟原隻鮮鮑魚 🌟一品大瑤柱🌟茄汁大虎蝦 🌟阿爺靚豬腩🌟馳名醬油雞 🌟千足金豬皮🌟天津大甘栗 🌟發財炆支竹🌟荔甫靚芋頭 🌟古法炆蓮藕🌟精選甜蘿蔔 🌟包金黃芽白🌟一級鮮冬菇 🌟翡翠鮮豆卜非常足料,一啲都唔馬虎!下面嘅餸菜全部都吸收晒上湯汁嘅精華,好入味,送飯一流.
踏入冬天特別多喜慶節日,同家人聚首一堂食盆菜係不二之選.

鼎爺私房菜今年推出咗「新春手工盆菜」,
於冬至及農曆新年前後供大家訂購.

❣️以下幾款菜餚係我特別欣賞😉:

🌟️ 花膠釀雲吞

花膠筒內釀入蝦膠、蝦仁同豬肉,餡料鮮甜,滿滿嘅膠質大滿足!

🌟️ 肉蓉釀海參

🌟 龍穿鳯凰翼

🌟 潮汕海蝦棗

將海蝦打成蝦膠,炸至金黃丸狀,外脆內軟,粒粒彈牙.

其餘菜式分別有:
🌟原隻鮮鮑魚 🌟一品大瑤柱
🌟茄汁大虎蝦 🌟阿爺靚豬腩
🌟馳名醬油雞 🌟千足金豬皮
🌟天津大甘栗 🌟發財炆支竹
🌟荔甫靚芋頭 🌟古法炆蓮藕
🌟精選甜蘿蔔 🌟包金黃芽白
🌟一級鮮冬菇 🌟翡翠鮮豆卜

非常足料,一啲都唔馬虎!
下面嘅餸菜全部都吸收晒上湯汁嘅精華,好入味,送飯一流.
外賣自取
冬至、新年食團年飯🍲,好多人都會諗到食盆菜,意味一家人盆滿缽滿、團團圓圓👨‍👩‍👧‍👦~圍埋一齊食特別滋味😋!咁有氣氛當然要熱熱鬧鬧咁約埋一大班美女們👯‍♀️開心share啦!鼎爺私房菜出品嘅「新春手工盆菜」,有十八款精選菜餚,而且仲要全手工精緻巧手設計,加上以南乳等多款食材而成的古法秘製上湯汁,只係見到都已經留晒口水🤤啦!花膠釀雲吞外型像福袋嘅花膠入面係包住蝦膠、豬肉,之前阿爺廚房都聽過鼎爺煮法,今次真正食落口,個口感真係好震撼,爽口彈牙仲有鮮肉香感。肉蓉釀海參肥厚飽滿嘅海皇刺參口感爽滑,釀入🦑墨魚滑、甘筍、馬蹄,等,口感鮮甜豐富。龍穿鳯凰翼非常有心思的配搭~ 去骨啖啖肉,漲卜卜勁juicy~潮汕海蝦棗炸到金黃色,浸一浸醬汁就可以食,保留內裡海蝦肉鮮味,外脆內軟。原隻鮮鮑魚6人份量一人一口鮑,口感煙韌,鮮甜美味。其他食材:.茄汁大虎蝦🦐.阿爺靚豬腩🐷.馳名醬油雞🐔.一品大瑤柱.千足金豬皮.天津大甘栗.發財炆支竹.荔甫靚芋頭.古法炆蓮藕.精選甜蘿蔔.包金黃芽白.一級鮮冬菇.翡翠鮮豆卜用料絕不馬虎,其實佢個醬料係非常入味,亦都唔會話好咸,有啲人鍾意食完盆菜到中段就轉做打邊爐,呢個醬料就算加
冬至、新年食團年飯🍲,
好多人都會諗到食盆菜,
意味一家人盆滿缽滿、團團圓圓👨‍👩‍👧‍👦~
圍埋一齊食特別滋味😋!

鼎爺私房菜出品嘅「新春手工盆菜」,有十八款精選菜餚,
而且仲要全手工精緻巧手設計,
加上以南乳等多款食材而成的古法秘製上湯汁,
只係見到都已經留晒口水🤤啦!

花膠釀雲吞
今次真正食落口,個口感真係好震撼,爽口彈牙仲有鮮肉香感。

肉蓉釀海參

龍穿鳯凰翼
非常有心思的配搭~ 去骨啖啖肉,漲卜卜勁juicy~

潮汕海蝦棗

原隻鮮鮑魚
6人份量一人一口鮑,口感煙韌,鮮甜美味。

其他食材:
.精選甜蘿蔔
.包金黃芽白
.一級鮮冬菇
.翡翠鮮豆卜

用料絕不馬虎,其實佢個醬料係非常入味,亦都唔會話好咸,
有啲人鍾意食完盆菜到中段就轉做打邊爐,
呢個醬料就算加左水都依然清甜唔確喉!

建議食法:
先將上面餸菜夾起,去到黃芽白蔬菜層🥬,
平均倒進整罐醬料再煲滾,
先食下面蔬菜,會因為入晒醬料味而份外開胃😘!
再慢慢加入主食餸菜,就能夠保持食材熱上,
🥰係最美味時候品嚐啦!

盆菜只設預訂外送,不設堂食!
外賣送餐
2021-12-12 874 瀏覽
唔經唔覺一年又過去, 年尾當然要同家人👨‍👩‍👧👨🏻‍🦳👩🏻‍🦳團圓食好d, 共享美味😊! 今次就買左「新春手工盆菜🍲」試下, 入面有1️⃣8️⃣款精挑細選嘅食材, 而且做得相當精緻, 上面淋上微甜嘅秘製醬汁, 非常惹味!🌟花膠釀雲吞 🌟肉蓉釀海參 🌟龍穿鳳凰翼 🌟潮汕海蝦棗 🌟原隻鮮鮑魚 🌟一品大瑤柱 🌟茄汁大虎蝦 🌟阿爺靚豬腩 🌟馳名醬油雞 🌟千足金豬皮 🌟天津大甘栗 🌟發財炆支竹🌟荔甫靚芋頭 🌟古法炆蓮藕 🌟精選甜蘿蔔 🌟包金黃芽白 🌟一級鮮冬菇 🌟翡翠鮮豆卜鮑魚鮮味軟腍, 花膠入面釀左豬腩肉, 蝦膠同蝦仁, 再用韭菜紮起, 咬落軟滑膠質重, 一啖一鮮味! 海參爽脆有彈性, 小妹第一次食釀左肉蓉嘅海參, 肉蓉用左甘筍, 唐芹, 馬蹄同半肥瘦豬肉混合墨魚膠再釀入海參, 口感相當豐富!瑤柱鮮味, 冬菇大顆厚肉, 豬腩層肥層瘦, 上層脂肪入口即溶! 底層仲有白蘿蔔, 蓮藕, 豆卜同豬皮索哂d汁, 撈飯一流🍚🥢, 小妹都食左兩碗~
🌟花膠釀雲吞 🌟肉蓉釀海參
🌟龍穿鳳凰翼 🌟潮汕海蝦棗