2023-04-23 498 瀏覽
之前家人散步時,講過想試下呢間新開既餐廳。今晚得閒,即刻去試!入到場坐室外六人座位,温度啱啱好,有少少風,好嘆😄我地六個人叫左黑松露薯條、美式雞翼、西冷、厚切豬扒、比目魚、龍蝦汁海鮮意粉、肉醬意粉☺️☺️1)黑松露薯條:薯條數量、味道ok, 略嫌黑松露醬味道唔夠濃2)美式雞翼:好好食既炸雞翼3)西冷:好大塊,煎得啱啱好4)厚切豬扒:都係好大塊,好多汁,好軟身,個個讚好好食5)比目魚:好滑,但家人話略嫌淡口6)龍蝦汁海鮮意粉:寬條麵,有三隻帶子同三隻蝦7)肉醬意粉:寬條麵,味道同出面有少少唔同,唔錯一個餐係包湯、麵包、主菜、飲品同甜品,性價比高

入到場坐室外六人座位,温度啱啱好,有少少風,好嘆😄

2)美式雞翼:好好食既炸雞

3)西冷:好大塊,煎得啱啱好

4)厚切豬扒:都係好大塊,好多汁,好軟身,個個讚好好食

5)比目魚:好滑,但家人話略嫌淡口

6)龍蝦汁海鮮意粉:寬條麵,有三隻帶子同三隻蝦

7)肉醬意粉:寬條麵,味道同出面有少少唔同,唔錯

一個餐係包湯、麵包、主菜、飲品同甜品,性價比高

2023-04-23
$160.5 (晚餐)
  • 厚切豬扒
2023-03-29 358 瀏覽
慢燒澳洲羊架配露絲馬利泡沫汁 $308男朋友係羊架控😂😂 佢就鐘意羊味重既最最緊要多汁不乾身 ,醬汁配搭非常適當👍👍自家煙熏三文魚配野莓及芒果莎莎醬 $65早幾日我連續食得太多野所以呢日專登揀三文魚就想清少少加入野莓有點意外係神來之筆😚😚有時食三文魚會覺得膩醬汁反而令到更開胃解膩感蒜蓉包 愈簡單既菜愈好味愈顯功架呢到既包份量比出面多唔使慳住食 因為脆卜卜蒜香濃我就食完就食🤣🤣呢到份量二人剛剛好
慢燒澳洲羊架配露絲馬利泡沫汁 $308
男朋友係羊架控😂😂 佢就鐘意羊味重既
最最緊要多汁不乾身 ,醬汁配搭非常適當👍👍

自家煙熏三文魚配野莓及芒果莎莎醬 $65

唔使慳住食 因為脆卜卜蒜香濃
我就食完就食🤣🤣
呢到份量二人剛剛好
2023-03-24 259 瀏覽
好少入到粉嶺 今次去探朋友順便發掘一下粉嶺既美食👻 呢間新開cafe感覺好舒服好chill 環境靚同好闊落 有唔少客人仲帶埋狗狗黎玩好熱鬧🐶😆✿ 香辣水牛城雞翼配藍芝士醬雞翼炸得香脆 肉質保持到嫩滑juicy 值得一讚!表面沾滿左醬汁 辣辣地咁好惹味🔥配埋藍芝士醬一齊食好邪惡 但又好夾好好味🤤✿ 香焗法國田螺配薯蓉一上枱就見到田螺上面鋪滿左芝士 見到都流晒口水🤤田螺大大隻 肉質細嫩彈牙 仲有薯蓉係底 食落好綿密 味道亦好香濃 好重牛油味👅兩者配合得好好 食到唔想停落黎🤣整體食物質素唔錯 環境同氣氛真係好舒服好正!超級pet-friendly🐶 店員服務態度都好好 好有禮貌 黎開粉嶺嘅可以過嚟試試✅

✿ 香辣水牛城雞翼配藍芝士醬
雞翼炸得香脆 肉質保持到嫩滑juicy 值得一讚!
表面沾滿左醬汁 辣辣地咁好惹味🔥
配埋藍芝士醬一齊食好邪惡 但又好夾好好味🤤

✿ 香焗法國田螺配薯蓉
一上枱就見到田螺上面鋪滿左芝士 見到都流晒口水🤤
田螺大大隻 肉質細嫩彈牙
仲有薯蓉係底 食落好綿密 味道亦好香濃 好重牛油味👅
兩者配合得好好 食到唔想停落黎🤣

2023-03-23 170 瀏覽
去皇后山探完表姐諗住食埋飯先回家~,佢介紹咗呢間新開嘅cafe 我去🫶🏻鮮蟹肉釀蘑菇配橙車打芝士汁 $59前菜嚟講都算份量多,大大隻嘅蘑菇釀入新鮮嘅蟹肉,配濃郁嘅橙車打芝士。蘑菇爽口Juicy,蟹肉鮮甜。西班牙橡果級黑毛豬扒配紅酒汁 $238主菜揀咗西班牙橡果級黑毛豬扒配紅酒汁。用嘅係西班牙最高級別嘅黑毛豬肉,烤至表面金黃香脆。豬扒厚身多肉,入口鬆軟肉質柔嫩多汁,紅酒汁甘甜帶果香,再加少少黑椒吊味,加埋都好夾

鮮蟹肉釀蘑菇配橙車打芝士汁 $59

西班牙橡果級黑毛豬扒配紅酒汁 $238
2023-03-23 137 瀏覽
第一次踏足粉嶺皇后山,估唔到呢度都有啲好骨子嘅Cafe,人少少,感覺好休閒好舒服!餐廳仲有啲戶外嘅位置,我哋見到天氣都OK,即刻坐出邊。食物選擇唔算太多,我哋叫咗一杯咖啡、一個意粉同埋一個甜品。番茄龍蝦汁燴海蝦扁意粉色香味俱全,仲配左一兜新鮮多汁嘅蕃茄仔。意粉煮得軟硬適中,龍蝦汁味道香濃,都唔錯。焦糖燉蛋係甜品嘅推介,焦糖香脆唔會太厚,燉蛋蛋味香濃,口感幼滑,仲食到雲呢拿嘅香味👍🏻👍🏻呢度仲可以帶寵物黎,下次約啲有寵物嘅朋友仔可以考慮呢度!

餐廳仲有啲戶外嘅位置,我哋見到天氣都OK,即刻坐出邊。

食物選擇唔算太多,我哋叫咗一杯咖啡、一個意粉同埋一個甜品

呢度仲可以帶寵物黎,下次約啲有寵物嘅朋友仔可以考慮呢度!
2023-03-22 55 瀏覽
喺粉嶺發掘到一間新開嘅Cafe,寵物友好,食物相當唔錯,價錢合理。環境幾舒服,可以坐低慢慢同朋友傾下計。凱撒沙律清新怡人,口感爽脆。新鮮蔬菜加上芝士,酥脆麵包粒,口感豐富,食落唔會覺得悶,係一道唔錯嘅開胃菜。瑪嘉麗塔薄餅係意大利傳統美食,餡料豐富,賣相吸睛。薄餅口感酥脆,唔會有好厚實嘅粉團感🙈 番茄醬同香濃既芝士佔據整個口腔,再加上少少香草作點綴,非常滿足!呢個價錢有咁嘅質素,都冇咩地方可以批評😆如果我住喺附近,應該會成日過嚟幫襯🤣

如果我住喺附近,應該會成日過嚟幫襯🤣
平時比較少去粉嶺,前排慶祝朋友搬屋就由佢帶路搵野食,今次就去左間竉物友善既隱世Cafe😍環境好舒適可以坐底Chill下影下相! 同朋友係下午茶時間黎,見佢地Menu好似唔錯,果然味道有驚喜,最岩黎過一個悠閒Tea time~全日早餐 $68呢個價錢CP值好高,擺盤都好精美,配料有薯餅、牛角包、煎蛋、腸仔、煙肉、沙律菜、炒雜菌同茄汁豆,味道有驚喜,自己最鐘意個牛角包,外皮香脆帶有牛油香,大小剛剛好不會太油膩,煎蛋同樣煎得剛剛好,配上腸仔、煙肉一齊食大滿足松露薯條配自家製松露醬 $58薯條上枱熱辣辣,食落有薯仔味,配上自家製松露醬香口惹味,令人不自然一條接一條

全日早餐 $68

松露薯條配自家製松露醬 $58

2023-03-21 58 瀏覽
精緻西餐環境超靚超舒服推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟(5分滿分)我最近到了粉嶺皇后山的龍騰西餐雅座用餐,試了他們的香焗法國田螺配薯蓉和澳洲羊架配露絲馬利泡沫汁。 香焗法國田螺配薯蓉配荷蘭汁$59首先,香焗法國田螺配薯蓉的味道非常美味。田螺肉質鮮嫩,配上濃郁的薯蓉和荷蘭汁,風味極為豐富。這道菜的田螺味道非常突出,烤得剛剛好,讓人回味無窮。澳洲羊架配露絲馬利泡沫汁$308接下來是澳洲羊架配露絲馬利泡沫汁,這道菜的味道同樣讓我驚喜。羊排肉質鮮嫩,配上濃郁的露絲馬利泡沫汁,口感非常醇厚。羊肉的口感非常好,肉質十分嫩滑,非常適合喜歡吃肉的我。整體來說,龍騰西餐雅座的菜式味道非常出色。他們的廚師非常注重食材的選擇和處理,呈現出來的菜式不但美味,而且質量也很高。此外,餐廳的環境非常舒適,氣氛也很好,非常適合和家人朋友一起用餐。總體來說,我還是很推薦這家餐廳的。
精緻西餐環境超靚超舒服

推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟(5分滿分)

香焗法國田螺配薯蓉配荷蘭汁$59

澳洲羊架配露絲馬利泡沫汁$308

2023-03-20 47 瀏覽
平常甚少到粉嶺,今晚行山後住在粉嶺的朋友介紹了這個好地方,跟大家推介一下點了幾款,特別喜愛這兩樣秘製薑汁米酒魚湯煮原條沙巴石斑$228以原條沙巴石斑為主角,配上秘製薑汁米酒魚湯,營造濃郁的鮮甜湯底。魚肉鮮嫩,入口即化,搭配上清爽的薑汁米酒魚湯,讓人回味無窮。此外,湯中的配菜也相當豐富,包括香菇、大蔥等,讓整道菜色更加豐富多樣。意大利火腿蜜瓜配青醬水牛芝士$65清新的蜜瓜與鹹香的意大利火腿為主角,加上青醬與水牛芝士的點綴,呈現出美妙的味覺饗宴。蜜瓜的甜味帶來清新感,加上意大利火腿的鹹香味道,讓口感更為豐富。青醬與水牛芝士的搭配,讓整道菜味道更加層次豐富,值得一試。石斑價格略高,但其新鮮的魚肉與濃郁的湯底,值得一試。而意大利火腿蜜瓜配青醬水牛芝士$65的價格較為親民,是一道不錯的輕食選擇。

點了幾款,特別喜愛這兩樣

秘製薑汁米酒魚湯煮原條沙巴石斑$228

意大利火腿蜜瓜配青醬水牛芝士$65

2023-03-20 74 瀏覽
有親戚係粉嶺果邊住,過去佢屋企玩完,就係附近搵野食😁去左呢間新開嘅西餐廳,環境靚到爆,坐到超舒服😍職員服務好好,餐牌選擇都足夠👏🏻慢煮bbq美國牛仔骨 ($228)用慢煮方法煮到啲肉好夠淋,又唔會燒燶,又將本身既牛香味燒到出黎,好正🤤牛味好夠重,肉都好多😝個BBQ醬汁亦好香口,一流。份量大,$228有呢個質素算好扺!意式芝士蛋糕配士多啤梨醬 ($42)Cheesecake質感好滑,芝士味好出,另外再掂小小酱食,更加昇華左😋

慢煮bbq美國牛仔骨 ($228)

意式芝士蛋糕配士多啤梨醬 ($42)
2023-03-19 82 瀏覽
係openrice見到新開既寵物友善餐廳見圖片環境唔錯於是諗住黎試一試去到覺得地方都幾大幾闊落現場環境都好好重點係食客同餐廳職員都好歡迎狗狗廚師哥哥仲好好人咁請左我既狗仔食雞蛋☺️食物質素方面叫左個鰻魚飯同漢堡薯條餐周末都有午市套餐包餐飲同餐湯餐湯係雜菜湯飲得出唔係罐頭湯有好多蔬菜鰻魚好大條跟左個沙律🥗而且魚既肉質幾好 唔會un $70抵食😋漢堡個面包皮烘過口感香脆感覺餐廳用心製作我同狗仔都食得好開心得閒會再黎☺
係openrice見到新開既寵物友善餐廳

感覺餐廳用心製作
我同狗仔都食得好開心
得閒會再黎☺
2023-03-19
龍騰西餐雅座 📍粉嶺皇后山龍峻路地鋪 ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━新開寵物-friendly 西餐廳 有好chill嘅室外環境 亦都有relaxing嘅音樂🎵 嗰日去到見到好多狗狗🥹 場面好熱鬧㗎🫶🏻另外仲有打卡位 燈光效果好好🤣餐廳有好多菜式選擇 亦都有dinner set 或者多人套餐 掃完menu之後發現性價比好高🤩 我地三個人咁多嘢食嘅套餐每位都係二百幾 抵爆服務質素都真係好好 一直都keep住有人拎走空盤 換碟 問意見等 ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥗 龍騰凱撒沙律▶︎ 一大份沙律 入面有沙律菜 番茄仔 麵包粒 沙律醬等▶︎ 沙律菜新鮮 整體調味頗清爽 分量足夠三個人分~好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍄 香草忌廉汁炒什菌▶︎ 各種蘑菇切粒 係適合入口嘅大細 ▶︎ 食落除咗忌廉味仲會有香菜香 都幾唔錯👍🏻好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🐚 香焗法國田螺配薯蓉▶︎ 焗田螺 底部有薯蓉 仲有少少芝士係面▶︎ 田螺口感軟糯 亦帶有鮮味同芝士味▶︎ 個人好

龍騰西餐雅座
📍粉嶺皇后山龍峻路地鋪
另外仲有打卡位 燈光效果好好🤣

🥗 龍騰凱撒沙律
▶︎ 一大份沙律 入面有沙律菜 番茄仔 麵包粒 沙律醬等

▶︎ 沙律菜新鮮 整體調味頗清爽 分量足夠三個人分~

🍄 香草忌廉汁炒什菌

▶︎ 田螺口感軟糯 亦帶有鮮味同芝士味
▶︎ 個人好鐘意佢薯蓉細膩帶奶味嘅感覺😉

好味指數:●●●●◐
🥖 蒜蓉飽
▶︎ 三篇搽咗蒜蓉醬嘅法包 食落脆口帶有蒜香~
▶︎ 坐戶外記住要趁熱食 凍咗就會乾硬㗎啦🥲

🫕 是日餐湯
▶︎ 羅宋湯 調味就係飲大家開嘅羅宋湯味 番茄味中帶少少辣 料都幾足㗎

🐟 烤原條黃立倉
▶︎ 上嚟嗰陣個比size震驚 真係大過我兩隻手都有😲 另外配有醬汁
▶︎ 烤倉魚火候適中 魚肚嘅部分非常嫩滑 至於其他部位魚肉就偏緊實

🐮 澳洲肉眼扒
▶︎ 我地三個人 牛扒已經預先幫我地分成三份 幾貼心❤
▶︎ 肉眼扒叫咗七成熟 食落好有嚼口 肉味頗重 帶有筋位

🐷 西班牙橡果級黑毛豬扒
▶︎ 豬扒都係分好三舊 肥膏同豬肉比例適中~
▶︎ 調味唔重 所以食到豬扒油香四溢 而肉質都幾軟嫩 屋企人覺得好香口🤤

🍝 卡邦尼意粉
▶︎ 卡邦尼意粉 配料有煙肉同蘑菇碎
▶︎ 意粉口感適中 唔會太硬or太軟 亦都掛汁
▶︎ 卡邦尼調味唔會太膩口 三個人分啱啱好🤣

🧆 是日餐菜
▶︎ 各種雜菜炒埋一齊 略帶鹹味 食完肉攞嚟清口就啱啱好👌🏻

🍟 松露薯條
▶︎ 分量好大 幼薯條配黑松露沙律醬 仲會提供茄汁
🍮 法式焦糖燉蛋
▶︎ 燉蛋表面有一層焦糖層 仲有水果點綴
▶︎ 焦糖層帶有甜味 而燉蛋嘅雲呢拿味同蛋味都頗重👌🏻

🍰 蛋糕
▶︎ 朱古力蛋糕加上cream嘅小方塊😯 同樣有水果點綴~

好味指數:●●●◯◯
🍸 熱情海灘
🍸 熱情果莫吉托
🍹 荔枝玫瑰梳打

好味指數:●●●●◯

經過皇帝山龍峻路 見到有新餐廳🍴今日同埋柴柴一於試試Dragon Cafe 😆👀環境舒服😌寧靜Chill闊落+有私人空間 要注意較多蚊🐝餐廳會提供蚊怕水👨‍🍳服務殷勤友🤝服務態度良好😋食物 前菜1️⃣是日餐湯🥣味道OK足料 有牛肉🥩蔬菜🥦2️⃣蒜蓉包🍞有驚喜 掛住影相放咗耐都口感鬆脆🫦唔會硬梆梆 蒜蓉味重 放耐咗都唔會乾爭爭3️⃣ 煙燻三文魚配野莓及芒果莎莎醬😛推薦 必叫 💯唔好被嗰名嚇親 配搭意外地有驚喜😉最欣賞嘅菜式酸酸甜甜十分開胃🤤估唔到野莓配三文魚😎有仙氣效果可惜掛住影其他食物 煙消失了🥹 主菜1️⃣龍蝦汁海蝦炒扁意粉龍蝦汁🦞濃 一碟6隻大蝦🍤大大隻爽口彈牙 應該係新鮮蝦 食到停唔到口 今次仲唔係 😄😄😄😄😄😄 好食到閉嘴🤐️2️⃣頂級美國安格斯肉眼扒 嘩🤤超級大份量 食得口 一啲都唔鯰 肉汁豐富 唔乾剪嘅時候要用少少力🙊男士識做啦😏3️⃣三重芝士薄餅濃郁芝士味道👍特別適合芝士愛好者😛甜品 1️⃣法式焦糖燉蛋 燉蛋口感滑嘟嘟😎上層嘅焦糖十分脆👍2️⃣藍莓芝士餅質地唔錯 口感柔軟 入口香滑 好好味🤪飲品1️⃣Mojito酒精濃度啱啱好 唔會太淡 有檸檬酸香 清新👻2️⃣荔枝玫瑰梳打 優雅😆清新香甜🙉建議飲前攪勻先好飲😉
經過皇帝山龍峻路 見到有新餐廳🍴

海蝦炒扁意粉
藍莓芝士餅
安格斯肉眼扒
2023-03-02 462 瀏覽
朋友搬左去粉嶺皇后山佢帶路跟佢揾食~去左竉物友善隱世chill爆Cafe😍環境簡直無得頂,悠閒輕鬆坐半日!夜晚有set dinner,岩晒有選擇困難ge我!餐湯係羅宋湯超多料! 啖啖都食到蔬菜~而家味道岩岩好,一d都唔渴喉配埋熱辣辣ge蒜蓉包~ perfect 🥰而主菜有銀鱈魚西京燒配薯菜黎到香噴噴,已經令人垂涎三尺!銀鱈魚表面煎得金黃香脆魚肉又嫩又滑又鲜!仲要有兩份咁多,真係大滿足丫~另一主菜叫左 扒黑椒牛柳扒配薯菜黑椒汁厚厚牛柳扒外形好似石頭咁大😆但內裡熟成度係岩岩好!入口夠嫩夠juicy !真係估佢唔到😍😍main course 都有晒擺盤,令心情都靚d~而個方形薯菜都好出色,賣相別緻內裡充滿薯仔片好有內涵!至於甜品兩件好濃郁好實在ge藍莓芝士蛋糕簡單味美👍總結:見到好多人帶埋寵物黎仲會送份竉物食物~ 唔怕餓親寶貝😆👍雖然地點真係有d遠要係粉嶺/上水撘程車/揸車黎但環境食物氣氛都真係唔錯,值ge!
朋友搬左去粉嶺皇后山
佢帶路跟佢揾食~
去左竉物友善隱世chill爆Cafe😍
環境簡直無得頂,悠閒輕鬆坐半日!

夜晚有set dinner,岩晒有選擇困難ge我!
餐湯係羅宋湯
超多料! 啖啖都食到蔬菜~
而家味道岩岩好,一d都唔渴喉
配埋熱辣辣ge蒜蓉包~ perfect 🥰

而主菜有銀鱈魚西京燒配薯菜
黎到香噴噴,已經令人垂涎三尺!
銀鱈魚表面煎得金黃香脆
魚肉又嫩又滑又鲜!
仲要有兩份咁多,真係大滿足丫~

另一主菜叫左 扒黑椒牛柳扒配薯菜黑椒汁
厚厚牛柳扒外形好似石頭咁大😆
但內裡熟成度係岩岩好!入口夠嫩夠juicy !
真係估佢唔到😍😍

main course 都有晒擺盤,令心情都靚d~
而個方形薯菜都好出色,賣相別緻
內裡充滿薯仔片好有內涵!

至於甜品
兩件好濃郁好實在ge藍莓芝士蛋糕
簡單味美👍

總結:見到好多人帶埋寵物黎
仲會送份竉物食物~ 唔怕餓親寶貝😆👍
雖然地點真係有d遠
要係粉嶺/上水撘程車/揸車黎
但環境食物氣氛都真係唔錯,值ge!

2023-02-28
  • 銀鱈魚西京燒配薯菜
  • 扒黑椒牛柳扒配薯菜黑椒汁
今日嚟粉嶺踩單車🚴‍♀️,踩完就揾間餐廳醫下肚仔先🤪呢間餐廳嘅環境好舒服😍環境都都幾寧靜🤫同幾有裝飾幾靚既餐廳✨🧊南瓜湯及蒜蓉包 8.5/10南瓜湯質地幾creamy👍🏻飲落去好香南瓜味🎃店員仲會問大家需唔需要加入胡椒碎🤪有黑胡椒同埋胡椒揀😋我哋就選擇咗加入黑胡椒,入即磨黑椒碎令湯既味道有少少辣,令南瓜味道更突出😋。蒜蓉包🥖焗到脆卜卜,仲好香蒜蓉🧄味添,點湯食都幾好味🤤🧊鮮蟹肉釀蘑菇配橙車打芝士汁 $59 8/10蘑菇入面加入左鮮蟹肉同埋比芝士醬包住左外面,咬落去先食到車打芝士醬既香,再感受到蘑菇入面好多汁,蟹既鮮味再係口入面爆出嚟,作為前菜都係一個不二之選。🧊松露薯條配自家制黑松露醬 $58 8/10平時都幾中意食幼身薯條,熱辣辣既時候脆卜卜,呢一個薯條調味上唔會太鹹,仲食到松露既味道,松露醬分量都唔少,如果松露味再重啲就更好味。🧊秘制薑汁米酒魚湯煮原條沙巴 $228 8.5/10沙巴魚巴分量都唔少,加入左大蔥同蘑菇去增加鮮味,魚既肉質滑溜,湯入面薑同酒味比較重之餘仲試到魚既鮮味,薑汁去除左海鮮既腥味,令到湯底更好味🧊西班牙伊比利黑毛豬扒配薯菜 $158 8.5/10黑毛豬扒煎到兩邊金

🧊南瓜湯及蒜蓉包 8.5/10

🧊鮮蟹肉釀蘑菇配橙車打芝士汁 $59 8/10

🧊松露薯條配自家制黑松露醬 $58 8/10

🧊秘制薑汁米酒魚湯煮原條沙巴 $228 8.5/10

🧊西班牙伊比利黑毛豬扒配薯菜 $158 8.5/10
黑毛豬扒煎到兩邊金黃,切開都有肉汁流出嚟,食落豬味濃郁同感受到油脂既香味。最有驚喜係千層薯塔,食落一層層,中間同面頭會有少少白汁同芝士,同埋豬扒一齊食都幾夾。成個主菜既分量幾多又幾好味

🧊自家制香脆蘋果批配雲呢拿雪糕 $79 9.5/10
雖然呢個賣相唔係話超級靚🤣但係真係好好食🥹個雪糕係海鹽味嘅雲呢拿雪糕🤤又靚又好食😋!最鍾意就係「不少少雪糕」再加埋熱辣辣嘅蘋果批食🥰 一凍一熱超好食!🥹

🧊藍莓芝士蛋糕 $44 8/10
擺盤好精緻✨質感都幾實身,唔會話太易散😚都唔會有太溜嘅感覺👍🏻但如果芝士味再重啲就好🥰

整體嚟講呢間環境氣氛都幾好之餘,服務都幾好,最緊要野食既味道好味,幾推薦大家嚟試下呢一間餐廳

📍Dragon cafe
粉嶺皇后山龍峻路地鋪