餐廳: 龍鳳呈祥火鍋雞煲
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-07-11 150 瀏覽
打邊爐無分季節同朋友嚟尖沙咀呢間主打雞煲火鍋店裝潢.擺設 同 餐具 都充滿著70年代的懷舊風味✨雞煲醬炒黃蜆煲因為今日想食牛所以揀黃蜆煲加入雞煲醬汁.有唔同辣度選擇蜆肉新鮮飽滿.份量足✨龍鳳呈祥牛肉拼盤一次過品嚐不同部位嘅肉質▫️雪花肥牛▫️牛舌片▫️牛胸油▫️和牛金錢展▫️牛肉粒▫️手切牛肉口感軟腍.肉味濃郁✨回味五香肉丁餃餃皮唔會太厚,餡料豐富✨龍鳳呈祥鮮蝦鳳尾餃原隻鮮蝦.口感爽彈與別不同嘅配搭✨豐盛雜菜拼盤多款不同蔬菜份量滿滿.的確好豐盛✨鹹檸樂可樂倒入超懷舊嘅紅膠杯加入原個鹹青檸冰凍又降溫充滿兒時回憶

打邊爐無分季節

▫️牛肉粒
▫️手切牛肉

口感軟腍.肉味濃郁

✨回味五香肉丁餃
餃皮唔會太厚,餡料豐富

✨龍鳳呈祥鮮蝦鳳尾餃

充滿兒時回憶
2024-07-08
午餐
2024-07-10 166 瀏覽
呢間火鍋店懷舊氣氛,以70年代80年代的裝修,亦有播住啲懷舊金曲😎最signature的就是各款口味雞煲! 🐔期間限定 秘製榴槤雞煲 $268
榴槤當造的季節!榴槤肉好香甜,將榴槤撈勻,融入雞肉再,逼出榴槤味,香噴噴!榴槤味融入去雞肉,好夾呀!配料洋蔥、支竹等好豐富

🐮龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $388 打邊爐就梗係要食牛,拼盤選擇豐富,包括牛舌、手切肥牛、牛腹油、牛柳粒等,牛肉新鮮牛肉味好濃郁,牛舌幾正!

🥟即製回味五香肉丁餃(6隻) $78
有五香肉丁既餃比較少見,想不到味道都比較平衡,少辣,皮薄但餡多

🥬龍鳳呈祥雜菜拼盤 $138雜菜拼盤好精緻、又豐富,蘿蔔仲切成心心形,有蕃茄、蓮藕、生菜、淮山非常豐富!又營養!

🍋自家製陳年鹹檸七 $38

🥬龍鳳呈祥雜菜拼盤 $138

🍋自家製陳年鹹檸七 $38
賣相好可愛 😍入邊有鹹檸,配埋雪碧
2024-07-09 151 瀏覽
星期二有朋友請食飯We went to this 龍鳳呈祥火鍋雞煲 in tstThe environment and atmosphere was amazing, think of the famous movie 九龍城寨 recently And even for the song list and the decorations in detailed.We ordered an廣島蠔雞煲Which the sou base tastes good and rich. Ingredients are generous that wecan’t even finish the chicken The drink was also stylish We ordered the special 鹹檸七, the container was cool and..Very old school … 🫣

星期二有朋友請食飯

We ordered an廣島蠔雞煲
can’t even finish the chicken

The drink was also stylish
Very old school … 🫣

2024-06-11
慶祝紀念
生日
這間以70-80年代港式懷舊為主題的雞煲火鍋店,甫進店已看到舊式霓虹燈牌「龍鳳呈祥」,令人有如瞬間回到昔日的香港。店內有大量懷舊打卡位,例如當作餐桌的乒乓球枱、復刻版熱水壺,模仿舊日婚宴場景的龍鳳雕像擺設等,加上無間斷播著的經典廣東歌,為整個用餐體驗加添懷舊氣氛。另設有多間私人房間,適合一大班朋友或與家人聚會。❥ 火焰原隻鳳梨雞煲 ($288/半隻)🍍餐廳主打多款惹味特色雞煲,選了這款視覺效果一流的火焰雞煲,店員先倒酒進煲內再點火,一股酒香及菠蘿果香氣慢慢溢出。雞件香滑肉嫩,配菜除了香甜多汁的鳳梨,還有筍、菇類、枝竹等。自家秘製的雞煲醬汁鹹鮮惹味,吃到差不多就可以加入雞湯,準備打邊爐了。❥ 龍鳳呈祥牛肉拼盤 (細) ($388) 🥩牛魔王必點,拼盤齊集牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛柏葉、牛肉粒、雪花肥牛,可以一次過吃盡多個牛部位。整體牛肉色澤鮮艷,肉質鮮嫩多汁,尤其喜歡牛胸油,爽脆又脂香十足。❥ 日本廣島蠔 ($98)🦪一客四大隻,全部新鮮肥美肉質鮮甜飽滿,口感彈滑。❥ 回味五香肉丁餃 ($78/6粒) 🥟五香肉丁餡料充滿港式風味,餃子外皮帶點厚度,涮過後不易露餡散開,若餡料再擠滿一點口

❥ 火焰原隻鳳梨雞煲 ($288/半隻)🍍

❥ 龍鳳呈祥牛肉拼盤 (細) ($388) 🥩

❥ 日本廣島蠔 ($98)🦪
一客四大隻,全部新鮮肥美肉質鮮甜飽滿,口感彈滑。

❥ 回味五香肉丁餃 ($78/6粒) 🥟
五香肉丁餡料充滿港式風味,餃子外皮帶點厚度,涮過後不易露餡散開,若餡料再擠滿一點口感會更豐富。

❥ 豐盛雜菜拼盤 ($138)🥬
雜菜整齊排列於一個大懷舊搪瓷杯內,種類眾多包括油麥菜、娃娃菜、白蘿蔔、蕃茄、粟米、淮山、金菇等,新鮮度高。

❥ 鹹檸七 ($38)🍋
用舊式紅A漱口杯盛載,充滿玩味感。杯內放了原隻鹹檸檬,混合汽水清爽解渴。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿龍鳳呈祥火鍋雞煲 @lungfung_chickenspot
𖤣𖤥尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#龍鳳呈祥火鍋雞煲 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #雞煲 #火鍋 #打邊爐 #涮涮鍋 #懷舊 #香港情懷 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡美食 #打景熱點 #打卡 #香港好去處 #食肉獸 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hotpot
2024-06-28 80 瀏覽
搵到一間充滿懷舊味道嘅餐廳~一入門口就係龍鳳聯婚嘅囍宴backdrop再行入少 就有好多霓虹燈嘅裝飾又有流聲機、黑膠唱片、乒乓波枱除咗卡座之外 仲有一啲舊時嘅圓檯完全係兒時回憶~仲要不斷播住梅艷芳、張國榮好似去咗另一個年代咁 淨係打卡我都打咗半個鐘食物方面最出名就係各式各樣嘅雞煲✔️清熱椰子雞湯 有半隻雞 仲有真正嘅椰水湯底(因為我好怕坊間用椰漿..)打邊爐之前就梗係要飲返幾碗湯先啦係充滿着椰子嘅清甜 而且湯底有粟米 甜上加甜✔️牛肉拼盤有牛舌片、手切牛肉、牛胸尖、和牛金錢展、牛肉粒、雪花肥牛一碟有齊咁多款式真係好開心 樣樣都有食牛胸尖好爽口 雪花肥牛淥一淥充食得金錢展夠晒厚切得來好重牛肉✔️豐盛雜菜拼盤蔬果控又係最鍾意嗌拼盤 蕃茄、蓮藕、油麥菜、娃娃菜、生菜,金菇、淮山、蘿蔔雖然蔬菜冇咩值得介紹 但個巨型紅雙囍鐵杯好igable 而且啲蘿蔔切成心形 證明呢度嘅擺盤真係好細緻✔️五香肉丁餃呢個餃子餡料真係第一次食 估唔到有幾惹味喎其實唔係淨係用五香肉丁 係店家自行調配咗再加咗啲豬肉落去混合而成嘅食落辣辣地幾香口 餃子皮嘅質地有少少彈牙 口感唔錯✔️白鱔片白鱔片啖啖肉又夠晒厚切 食落有鮮味✔️鹹檸七

搵到一間充滿懷舊味道嘅餐廳~
一入門口就係龍鳳聯婚嘅囍宴backdrop
再行入少 就有好多霓虹燈嘅裝飾
又有流聲機、黑膠唱片、乒乓波枱
除咗卡座之外 仲有一啲舊時嘅圓檯
完全係兒時回憶~仲要不斷播住梅艷芳、張國榮
好似去咗另一個年代咁 淨係打卡我都打咗半個鐘

食物方面最出名就係各式各樣嘅雞煲

✔️清熱椰子雞湯 有半隻雞 仲有真正嘅椰水湯底
(因為我好怕坊間用椰漿..)
打邊爐之前就梗係要飲返幾碗湯先啦
係充滿着椰子嘅清甜 而且湯底有粟米 甜上加甜

✔️牛肉拼盤
有牛舌片、手切牛肉、牛胸尖、和牛金錢展、牛肉粒、雪花肥牛
一碟有齊咁多款式真係好開心 樣樣都有食
牛胸尖好爽口 雪花肥牛淥一淥充食得
金錢展夠晒厚切得來好重牛肉

✔️豐盛雜菜拼盤
蔬果控又係最鍾意嗌拼盤
蕃茄、蓮藕、油麥菜、娃娃菜、生菜,金菇、淮山、蘿蔔
雖然蔬菜冇咩值得介紹 但個巨型紅雙囍鐵杯好igable

✔️鹹檸七
呢個飲品真係唔係度度有得飲
有粒巨型鹹青檸嚟中和番七喜嘅甜 零舍開胃
另外佢隻杯係以前用嘅漱口盅 好有feel

呢度又有得食,又有得玩
絕對係聚會嘅好地方
2024-06-27 110 瀏覽
一進入“龍鳳呈祥”,便恍如置身於六、七十年代的香港一樣,留聲機、舊唱盤,雀籠及中式婚宴常見的龍鳳布幕等,令我急不及待要馬上打卡。打完卡後,便開始點選火鍋湯底及食物。🐔🦪日本廣島蠔雞煲~火鍋前先吃雞煲!煲內足有半隻雞份量的雞件,洋蔥及廣島蠔,湯汁濃郁惹味。🐮🥩龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)~拼盤包含了牛的不同部位:手切牛頸脊、雪花肥牛、骰仔牛肉粒、牛柏葉,牛舌尖及牛胸尖。每款都有它的獨特肉質,個人最喜愛油脂分布均匀的雪花肥牛。🦐新鮮海蝦(4隻)~我和朋友兩人特意點這款海蝦,4隻份量剛剛好,size適中,肉質彈牙。🥟即制回味五香肉丁餃(6粒)~五香肉丁餃微辣鮮味,吃得出包裹着的是新鮮肉,不是罐頭肉丁。🥦🥬龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤~拼盤內有番茄🍅、心型❤白蘿蔔、淮山、唐生菜、金菇、蓮藕、黑木耳、油麥菜,津白及粟米。份量十足,菜如其名,果然豐盛。🍋自家製陳年鹹檸七~火鍋店居然有鹹檸七,正好讓聲沙沙的我化痰潤喉!
🐔🦪日本廣島蠔雞煲火鍋前先吃雞煲!煲內足有半隻雞份量的雞件,洋蔥及廣島蠔,湯汁濃郁惹味。

2024-06-27 102 瀏覽
今日嚟到呢間店超級有懷舊氣氛,裝修都以70年代80年代,有一啲懷舊海報,重要嘅係佢一直播住啲懷舊金曲😎嚟到感受吓氣氛都好期間限定 秘製榴槤雞煲 $268睇圖可見有好多好多榴連,影完相後員工將榴槤撈勻雞肉再焗一陣間,喺焗嘅期間已經震震榴槤味,好香。期待緊食嘅味道😍😍😍榴槤既味完美融入去雞肉,甘甘甜甜估唔到咁夾🥰入邊仲有啲菇、洋蔥、支竹等,全部都好夾食完之後加左雞湯變成打邊爐,估唔到榴槤同埋雞湯都係夾🤣有啲意外,絕對會再食龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $388🐂估唔到拼盤都有咁多牛既選擇,牛舌、牛腹油、牛柳粒、手切肥牛等,🥩一個拼盤滿足晒咁多個願望,牛肉都好新鮮有牛味,亦牛腹油幾特別,食落去牛脂軟嫩日本廣島蠔 $98🦪打邊爐點少得海鮮,即刻叫返個蠔食下,份量適中,有5隻,味道都鮮甜😎😎😎即製回味五香肉丁餃(6隻) $78🥟比較少見有五香肉丁既餃🤣🤣食落去有少少少少辣,但好幾特別,另外皮薄但餡多龍鳳呈祥雜菜拼盤 $138🥗雜菜拼盤真係有好多款,而且擺盤幾靚,仲切到心心形象🤣🤣有蕃茄、蓮藕、生菜、淮山等等非常豐富,材料都好新鮮,估唔到配埋榴槤湯底都好好食自家製陳年鹹檸七 $38個杯好搞笑,好似果啲漱

期間限定 秘製榴槤雞煲 $268

龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $388🐂

日本廣島蠔 $98🦪

即製回味五香肉丁餃(6隻) $78🥟

龍鳳呈祥雜菜拼盤 $138🥗

自家製陳年鹹檸七 $38
個杯好搞笑,好似果啲漱口杯😍入邊有一粒完整嘅鹹檸,配埋雪碧啱啱好

龍鳳呈祥火鍋雞煲 (尖沙咀)
尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓

2024-06-26 61 瀏覽
港式懷舊既風格既裝修,加上懷舊餐具,周圍都好岩卡好有feel!❤️秘制黃蜆惹味辣雞煲 超多鮮甜肥美黃蜆+嫩滑雞肉煲既惹味雞煲,醬汁濃郁得黎味道豐富,唔會死咸,自選辣度,中意食幾辣都岩,食唔停口呀~🧡金龍鳳呈祥牛肉拼盤 細份拼盤入面有都已經有多款牛肉,油花豐富既雪花肥牛+口感爽脆既薄切牛舌片+肉質嫩滑既手切牛肉+咬落去有彈性既牛胸尖+肉汁豐富既一口牛肉粒等等,好高質~💛即制回味五香肉丁餃 五香肉丁味道好香,咬開仲會有肉汁!!💚龍鳳呈祥手打鮮蝦丸 手打鮮蝦丸真係超彈牙,仲會見到有蝦肉粒粒,感覺好肉食緊蝦餃個餡咁,超正!!💙龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤 有多種新鮮蔬菜,而且擺得好整齊,一大個杯都係各種蔬菜💜自家製陳年鹹檸 鹹檸味道濃郁,加埋汽水bubble,好match 懷舊風既裝修

💛即制回味五香肉丁餃 五香肉丁味道好香,咬開仲會有肉汁!!

尖沙咀特色雞煲火鍋店整間舖裝修都帶🇭🇰70-80年代既懷舊風格有好多特色既擺設 岩哂打卡💯🌟秘制黃蜆惹味辣雞煲成煲都係脹卜卜既蜆 好鮮甜雞肉好嫩滑 再加上秘製惹味既雞汁 夠哂入味同惹味仲可以自選辣度 嘆完雞煲 店員會幫忙加入雞湯甘就可以開始打埋邊爐👍🏻🌟 牛肉拼盤選擇困難最岩就揀拼盤 一次過可以試到不同🐮既部位有牛舌片,手切牛肉,牛胸尖,和牛金錢展,牛肉粒同雪花肥牛每款部位都各有特色 牛味十足!🌟 回味五香肉丁餃呢款招牌餃要試選用新鮮豬肉,辣椒粉同自家製雞煲醬等調味料組成餡料香辣帶微甜 食落好惹味🌟韭菜餃皮薄而且餡料多韭菜香氣十足🌟豐盛雜菜拼盤拼盤有蓮藕,蕃茄,蘿蔔,娃娃菜,粟米同金菇等🌟鹹檸七鹹檸七清爽解渴 加上用漱口杯飲更具特色😆
尖沙咀特色雞煲火鍋

甘就可以開始打埋邊爐👍🏻

🌟 牛肉拼盤
選擇困難最岩就揀拼盤
一次過可以試到不同🐮既部位
有牛舌片,手切牛肉,牛胸尖,
和牛金錢展,牛肉粒同雪花肥牛
每款部位都各有特色 牛味十足!

🌟 回味五香肉丁餃
呢款招牌餃要試
選用新鮮豬肉,辣椒粉
同自家製雞煲醬等調味料組成
餡料香辣帶微甜 食落好惹味

🌟韭菜餃
皮薄而且餡料多
韭菜香氣十足

🌟豐盛雜菜拼盤
拼盤有蓮藕,蕃茄,蘿蔔,娃娃菜,粟米同金菇等

🌟鹹檸七
鹹檸七清爽解渴 加上用漱口杯飲更具特色😆

2024-06-10 71 瀏覽
做完嘢攰攰地突然之間想搵間懷舊餐廳食吓,上網見到呢間龍鳳呈祥裝修好有特色,夠晒懷舊,所以同朋友一齊去試吓。聞到隔籬枱雞煲好香,所以即刻試一試,啲雞勁入味,個煲原來仲有生蠔,好大隻,好鮮味。最欣賞佢用瓦煲上,好傳熱,兩個人食絕對夠食。個雞煲係火鍋湯底,所以放任何食材都好好味。另外點了一個牛肉拼盤,有不同部位,有啲鮮嫩,有啲爽口,有啲煙靭和有啲入口溶化,確實有不同口感,最衰個胃好細,如果唔係一定要追加。亦都嗌咗一碟沙白,希望湯底更加鮮。仲有六粒五香肉丁餃子,勁搞笑,一般茶餐廳五香肉丁配即食麵,這個食法勁有創意,原來都有意料之外的驚喜。阿媽話齋火鍋一定要食菜,所以仲有一盤豐盛雜菜。食火鍋,最緊要有啤酒,所以點都要嗌杯生啤爽一下,我朋友就唔飲啤酒,所以叫咗杯自家製鹹檸七,酸甜適中,好好飲。辛苦搵嚟志在食,雖然做嘢辛苦,但係食咗一餐好滿足的晚餐,為自己充滿電,今晚一定好好瞓。

最欣賞佢用瓦煲上,好傳熱,兩個人食絕對夠食。個雞煲火鍋湯底,所以放任何食材都好好味。

亦都嗌咗一碟沙白,希望湯底更加鮮。

阿媽話齋火鍋一定要食菜,所以仲有一盤豐盛雜菜。

睇到餐廳都好多正評 諗著實無死啦點知原來真係全部都係請Foodie我地一行6人係晚上用餐 叫左雞煲同牛肉等等既配料首先雞煲既份量就係少到離譜 而且完全唔入味牛肉就合格既 但係連加一一份牛肉要40彤0幾就真係完全唔值其他打邊爐配料呢?你睇無錯,我地係吹左5-6次都等唔到想要既野黎waiters 仲用好唔耐煩既語氣叫我地等等最後貢丸、肥牛之類既野等左1個鐘都上唔到檯我地決定放棄 最後餓住出返餐廳  埋單每人接近$350 每人食左2塊牛肉同埋3塊雞 覺得值唔值真係見人見志 只可以講我未食過一間雞煲係可以又難食、服務又差、價錢又貴有興趣既朋友可以去試下lol
睇到餐廳都好多正評 諗著實無死啦

埋單每人接近$350 每人食左2塊牛肉同埋3塊雞
有興趣既朋友可以去試下lol
2024-06-05
2024-06-07 87 瀏覽
🍍找到一間幾有特色嘅火鍋🍲,裝修好有懷舊香港🇭🇰風味。火鍋底有幾款精選嘅湯鍋,有心思有設計,朋友暢飲歡聚時光嘅好地方,食物質素都唔錯,定價有點高,不過可以一試🥢.———————————————————————————.🍲火焰原個隻鳳梨🍍雞煲💬又有得食又有表演睇,有咩好得過係咁。鮮菠蘿🍍加入雞煲中,「菠蘿雞」即係一味靠黐,黐得埋即係掂,味道好雞又爽,正😄.🆕迎新會員又有食物送,生日又有刺身食,同店員玩遊戲又有禮遇,總之就非常窩心,食物又高質有誠意,保證有驚喜😄
———————————————————————————
🍲火焰原個隻鳳梨🍍雞煲
2024-05-07
  • 自家製陳年鹹檸七
2024-06-06 50 瀏覽
火鍋店無論裝修設計、擺設、餐桌、椅子,以至餐具都充滿香港懷舊風格,打卡一流。期間限定 秘製榴槤雞煲 (半隻)雞煲用料十足,可選擇辣度,我們選了走辣。店員會幫我們將雞煲攪拌,非常貼心。秘製醬汁香濃惹味,雞肉肉質嫩滑且入味,一試難忘。龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) 各款牛肉都好新鮮,又可以一次過試盡牛的不同部位,非常滿足。龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤 雜菜拼盤非常豐盛,特大的搪瓷杯盛裝蔬菜,好有特色。即制回味五香肉丁餃微辣的五香肉丁味道吸引,滋味無窮。龍鳳呈祥手打鮮蝦丸 蝦丸爽口彈牙,打邊爐必食。自家製陳年鹹檸七味道豐富,清涼解渴。第一次用漱口杯飲鹹檸七,玩味十足。
期間限定 秘製榴槤雞煲 (半隻)
龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)
各款牛肉都好新鮮,又可以一次過試盡牛的不同部位,非常滿足。
龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤
雜菜拼盤非常豐盛,特大的搪瓷杯盛裝蔬菜,好有特色。
即制回味五香肉丁餃
微辣的五香肉丁味道吸引,滋味無窮。
龍鳳呈祥手打鮮蝦丸
蝦丸爽口彈牙,打邊爐必食。
自家製陳年鹹檸七
味道豐富,清涼解渴。第一次用漱口杯飲鹹檸七,玩味十足。
2024-06-06 110 瀏覽
龍鳳呈祥 @ 尖沙咀時光隧道去打邊爐…呢度好多擺設都好懷舊…入到去感覺返到80's年代…朋友揸fit…我地點左廣島蠔雞煲…點左中辣🌶️🌶️🌶️。雞煲到左…店員好細心幫我地煮好d雞…到差唔多時間再幫我地加入生蠔…咁d蠔就唔會過熟。雞煲調味好惹味…中辣都幾辣…雞肉啱啱好…好嫩滑。d蠔雖然細細隻但都幾肥下牛肉拼盤好多部位…有脊位啦…牛𦟌啦…牛粒啦…牛舌啦…仲有我好鍾意既牛胸油…肉味都幾濃…脊位幾嫩滑…牛胸油油香濃又爽五香肉丁餃 打爐通常都會點下餃量…有d澱粉質感覺會好d。見到呢款用五香肉丁做餡料幾特別就點黎試下。餃皮望落厚dd…不過烚完個皮又幾煙韌。餡料就五香肉丁味😛😛手打墨魚丸呢個有驚喜…見到好多芫荽…好香…有墨魚香…口感都幾彈牙唔錯菜籃…呢個菜籃份量好慷慨…塞到個兜都爆咁濟。入面有雜菜,金菇,💓蘿蔔,黑木耳,蕃茄…樣樣都好新鮮呢度食物質素唔錯…裝修都幾特別。最緊要呢度服務好貼心…幫手整雞煲又勤換碟收碟…
龍鳳呈祥 @ 尖沙咀

朋友揸fit…我地點左

龍鳳呈祥✨老香港的味道。。你又愛嗎❓..今次黎到一間充滿懷舊色彩既尖沙咀火鍋餐廳,一進門口霓虹燈牌「龍鳳呈祥」別具特色,重現70-80年代港式情懷。餐廳主打雞煲火鍋🐥,提供多款惹味雞煲。店內亦設有大量打卡位,用乒乓波枱打邊爐 你試過未呢?舊時熱水壺又係點?不得不提重點打卡位 ➖龍鳳雕像,回到舊時擺酒場景,玩味十足。另外亦設有多間VIP房,適合多人聚會呢。🔸【期間限定】秘製榴槤雞煲 $268今次就試左期間限定「秘製榴槤雞煲」以榴槤肉、榴槤殼白肉打造秘製榴槤醬,再加入新鮮榴槤,果王香氣完美融入自家雞煲醬,濃香惹味。火鍋配料吸滿醬汁精華,絲絲果甜極富層次有驚喜。🔸龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $388【期間限定】牛舌片、手切牛肉、牛胸尖、和牛金錢展、牛肉粒、雪花肥牛,一次過滿足牛魔王既你👻。🔸即制回味五香肉丁餃🌶(6粒)$78🔸龍鳳呈祥 雜菜拼盤 $138蕃茄、蓮藕、粟米、白蘿蔔、金菇、淮山、大白菜、生菜、油麥菜,一客夠晒健康纖維。另外亦點左🔸鬼馬油炸鬼 $68 & 🔸薯粉 $38, 吸盡濃郁湯底同樣滋味。 🔸Stella Artois (500ml) $88酒味不太濃又不太苦,味道適中🍺 ch

龍鳳呈祥✨老香港的味道。。你又愛嗎❓

🔸【期間限定】秘製榴槤雞煲 $268

火鍋配料吸滿醬汁精華,絲絲果甜極富層次有驚喜。

🔸龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $388

🔸即制回味五香肉丁餃🌶(6粒)$78

🔸龍鳳呈祥 [豐盛] 雜菜拼盤 $138

🔸Stella Artois (500ml) $88
酒味不太濃又不太苦,味道適中🍺 cheersss

🔸自家製陳年鹹檸七 $38
配上七喜,咸甜滋味,打邊爐能去去膩 爽!
×××[龍鳳呈祥火鍋雞煲]×××