2012-06-05
3月31日, 每次呀菲只能食肉與菜嘅減肥日子就特別掛住呢度嘅雞脾! 星期六lunch time時間嚟到, 比之前多咗人食~ 但係仍可以輕易搵到位坐.::: 秘製烤雞全腿 Set A ::: $50而家招牌主打嘅雞全腿同house ribs都好systematic咁有兩款set比你揀~ 兩款都包含沙律同飲品, 分別在於Set A係跟薯角、Set B係跟洋蔥圈. 由於呀菲要戒澱粉, 橫掂薯角同洋蔥圈都食唔到, 就叫個平d嘅set, 照舊同店員要求走薯角, 改要多d沙律菜, 店員都體貼答應. 雞脾依舊係即叫即焗, 所以都要等一陣… 新鮮焗起嘅雞脾皮脆肉嫩, 肉質亦醃得入味, 配上胡麻醬色更加錦上添花! 沙律份量夠晒多, d菜又夠新鮮~ 好味道!::: House Ribs (Light) Set B ::: $65上次嚟見到人地食, 就決定咗下次一定要試下~ 半份嘅肋骨其實份量都唔少, 數數埋埋有7條骨咁多, 骨雖然唔係好長, 但係分隔得幾開, 中間嘅肉好多~ 肋骨用上BBQ醬去燒, 甜中帶少少酸, 好開胃! 肉地乾身但係又唔會燶, 肉味唔算濃, 但係個醬夠晒味去彌補不足, 雖說不上係上等
::: 秘製烤雞全腿 Set A ::: $50
而家招牌主打嘅雞全腿同house ribs都好systematic咁有兩款set比你揀~ 兩款都包含沙律同飲品, 分別在於Set A係跟薯角、Set B係跟洋蔥圈. 由於呀菲要戒澱粉, 橫掂薯角同洋蔥圈都食唔到, 就叫個平d嘅set, 照舊同店員要求走薯角, 改要多d沙律菜, 店員都體貼答應. 雞脾依舊係即叫即焗, 所以都要等一陣… 新鮮焗起嘅雞脾皮脆肉嫩, 肉質亦醃得入味, 配上胡麻醬色更加錦上添花! 沙律份量夠晒多, d菜又夠新鮮~ 好味道! ::: House Ribs (Light) Set B ::: $65
上次嚟見到人地食, 就決定咗下次一定要試下~ 半份嘅肋骨其實份量都唔少, 數數埋埋有7條骨咁多, 骨雖然唔係好長, 但係分隔得幾開, 中間嘅肉好多~ 肋骨用上BBQ醬去燒, 甜中帶少少酸, 好開胃! 肉地乾身但係又唔會燶, 肉味唔算濃, 但係個醬夠晒味去彌補不足, 雖說不上係上等貨, 但係呢個價錢同份量可以喺一間小店食到真係唔錯~ 洋蔥圈好新鮮, 真係食到洋蔥絲, 同埋個炸皮同洋蔥圈係分開, 唔會炸到一舊舊粉, 不過得4件少咗d.
因為唔想加錢飲其他特別野又唔想飲汽水, 唯有都係叫番奶茶… 同上次一樣, 都係屬水準以下. 用茶包都幾馬虎, 話晒都西式野, 加少少裝備用english tea會唔會好d? 味道唔敢講會好, 但係會俾人一個認真d嘅印象. 不過隔咗兩個零月無嚟, 呢度已經加咗價! 戥佢開心嘅係, 生意做得住先有條件加價~ 唔好嘅當然係我地會食貴咗啦! 不過加還加, 食物水準保持到我地都會繼續支持嘅!