1月15日, 得知喺天后開咗一間西式快餐, 主打係食烤雞同肋骨, 好似好有特色咁喎~ 今日我地特登嚟試, 店舖入面唔係太多客人, 有幾個外國人, 應該都似係食慣食熟~ menu除咗d特定set之外, 仲會有d是日special咁, 都幾多選擇~::: 烤雞全腿配胡麻醬 + 沙律 + 雜菜湯 ::: $45是日餐湯就係雜菜湯. 雜菜湯用隔熱紙杯裝住, 菜味清新帶少少黑椒微辣, 味道唔錯但就有少少即食麵湯底feel.呢個烤雞全腿餐本身係可以跟晒沙律同薯角, 不過因為呀菲戒緊澱粉質所以要求店員走薯角同比多d沙律菜, 店員都好有禮拜答應咗~ 由於雞脾係即叫即烤, 所以都等咗陣先有得食~ 不過等得值! 因為即烤嘅雞全腿真係夠晒皮脆肉嫩! 雞皮好薄無多餘脂肪, 烤得香脆之餘仲充分吸收晒醃料嘅香草味~ 內裡嘅雞肉好嫩滑, 點埋個胡麻醬更加引出香濃肉味~ 超正! 伴碟嘅沙律份量多而且新鮮爽脆, 伴以沙律醋汁又可以中和肉類油膩感~ 成個餐嘅組合可以話係配合得天衣無縫呀!::: 煙三文魚三文治 + 奶茶 ::: $38一人份嘅三文治份量唔算大, 不過作為輕食都可以嘅… 麵包揸喺手上感覺好軟熟, 亦富有彈性

::: 煙三文魚三文治 + 奶茶 ::: $38
一人份嘅三文治份量唔算大, 不過作為輕食都可以嘅… 麵包揸喺手上感覺好軟熟, 亦富有彈性~ 打開三文治中間, 除咗三文魚之外, 仲有青瓜同生菜, 再加上沙律醬, 配搭非常清新健康~ 唔好嘅係三文魚份量唔多, 並唔可以覆蓋晒成個麵包… 不過整體入口非常爽口, 生菜同青瓜嘅清爽, 加上三文魚嘅鮮味, 麵包亦帶微甜, 麵包同餡料味道都好夾~ 雖然唔食得好飽, 但係都好滿足~
奶茶就只屬中下, 因為只係用個lipton茶包, 馬虎求其咗d… 又因為茶包浸得太耐以致茶味太濃同個奶唔多夾, 加晒d奶都好似唔夠味, 亦冇港式奶茶嗰種香.

雖然呢間以快餐形式經營嘅西餐小店, 但係食物質素確實算係高~ 雞脾同三文治都好好味, 大多都係即叫即整嘅, 要等下都係值嘅~
雜菜湯
烤雞全腿配胡麻醬