2021-09-04 40 瀏覽
同朋友想搵間餐廳靜靜地食飯傾下計,朋友推薦呢間,炮台山站行過去只係5分鐘,好方便!餐廳環境餐廳燈光較暗,有西餐廳情調。座位都較闊落,我地兩個人都可以安排四人座位。服務態度員工態度好好,好有禮貌。上菜速度好快,落單後十分鐘就開始上小食。員工留意到我地女仔食得比較慢,都好細心咁問我地主菜要唔要遲d上。餐牌小食選擇唔多,主要都係食意粉薄餅,價錢由$120-180不等,都可以鋸下扒,有三款選擇,價錢由$350起。食物質素我地叫左四款食物。1) 香煎蟹餅  ($180)蟹餅有兩件,每件都好厚身,亦都好足料,見到入面全部都係一絲絲嘅蟹肉,不過略嫌唔夠香口,同埋蟹餅比較鬆散。(3/5)2)黑炭黑蒜蓉包  ($80)平時好少見到黑蒜麵包,所以就叫左一份試下,見到幾乎每枱都有叫呢款麵包。蒜蓉包烘得好香脆,入口有少少甜味,同埋好香黑蒜味,味道幾特別,可以一試。(4/5)3) 酥皮黑松露比薩批  ($160)呢個比薩係幾款食物當中最好食嘅,食到一層一層好酥脆嘅酥皮,唔會淋曬。中間係落得好重手嘅芝士同黑松露,兩者嘅味道好夾,芝士愛好者一定要試下。(5/5)4) 香煎大蝦白酒汁意粉  ($180)意粉賣相好靚,

餐廳環境

服務態度

餐牌

食物質素
我地叫左四款食物。

1) 香煎蟹餅  ($180)
香煎蟹餅  ($180)

2)黑炭黑蒜蓉包  ($80)
黑炭黑蒜蓉包  ($80)

3) 酥皮黑松露比薩批  ($160)
酥皮黑松露比薩批  ($160)

4) 香煎大蝦白酒汁意粉  ($180)
意粉賣相好靚,有三隻大蝦,大蝦質地爽彈,幾新鮮,而且有蝦膏,好好味。但係意粉份量較少,兩個女仔share就啱啱好。意粉係扁意粉,落左好多蒜頭,味道較濃,麵質彈牙。 (4/5
香煎大蝦白酒汁意粉  ($180)

總括依然,係一間值得推薦嘅餐廳,雖然價錢比較貴,但係食物高質,員工態度好,坐得舒服。
2021-09-04
黑炭黑蒜蓉包  ($80)
酥皮黑松露比薩批  ($160)
香煎大蝦白酒汁意粉  ($180)
2021-08-30 408 瀏覽
早排同同事講起芫荽野, 同事話蜆殼街果邊有間餐廳食芫荽野, 身為芫荽寶寶當然要去試下! 唔講唔知原來E間餐廳係由謝霆鋒前助手主理, 而且有部份菜式仲係由謝霆鋒擔任顧問, 令小妹非常期待仔😋😍🌟HOTTY PINKY 2.0🍹由伏特加, 士多啤梨, 薄荷葉, 青檸汁, 薑啤同辣椒汁特調而成, 而且仲可以揀辣度! 入口先係好清新嘅士多啤梨薄荷味, 慢慢會飲到薑啤嘅味道, 而辣味亦會隨即而出, 之後慢慢係喉嚨會feel到辣嘅感覺, 非常有趣!🌟IT IS NOT POPCORN🍿🍸E杯cocktail由牛奶, 榛子, 焦糖, 伏特加同爆谷調制而成, 賣相吸引, 打卡一流! 入口creamy, 榛子牛奶味好重帶少少微微嘅焦糖味, 伏特加味隨後慢慢滲出🌟黑炭黑蒜蓉包🥖黑色嘅造型非常型格, 麵包以黑炭同黑蒜焗製, 熱辣辣外脆內軟, 蒜蓉味好香濃, 味道有少少甜甜地嘅味, 食落幾特別!🌟白酒橄欖牛油煮蜆蜆肉好足量, 而且粒粒都大大隻, 味道鮮甜唔腥, 用橄欖油煮成嘅白酒汁, 又香又惹味!🌟芫茜無骨雞脾意大利麵🐔🍝整個意粉都係青綠色的, 而且好香芫茜味, 醬汁用左鮮芫茜打成醬, 入面仲有粒粒芫茜好有口

🌟HOTTY PINKY 2.0🍹

🌟IT IS NOT POPCORN🍿🍸

🌟黑炭黑蒜蓉包🥖

🌟白酒橄欖牛油煮蜆

🌟芫茜無骨雞脾意大利麵🐔🍝
整個意粉都係青綠色的, 而且好香芫茜味, 醬汁用左鮮芫茜打成醬, 入面仲有粒粒芫茜好有口感, 意粉軟硬度適中, 每條麵仔都沾滿哂芫茜醬, 食落茜味濃, 口感豐富! 無骨雞脾肉香口juicy, 而且鮮嫩味美唔嚡口!
2021-08-25
2021-08-26 32 瀏覽
🍕Pizza以酥皮為批底 坊間較少見 酥皮鬆化不油膩 散發陣陣芫荽香 舖上份量恰到好處的三文魚和拉絲芝士 配搭完全豪無違和感🍞另外黑炭蒜蓉包也頗有特色 換上黑蒜後減輕了蒜蓉本身濃烈的味道 比蒜蓉多一分酸甜甘香 不過略嫌過於脆身 加多兩分軟熟會更有層次感.小店面積不大 但氣氛自在不侷促 網上一搜才發現這間黃店餐廳原來是由謝霆鋒助手開設 不少菜式更由謝霆鋒親身設計 因此對餐廳的期望值頗高 可惜當日一試發現這裡的Risotto雖味道濃郁 可惜飯粒過於硬身 會較推介大家試試這裡酥皮Pizza及黑炭蒜蓉包💁🏻‍♀️
  • 黑炭黑蒜蓉包
  • 酥皮芫茜Pizza
2021-08-24 330 瀏覽
Olio Style Chicken Thigh Pasta($150),採用上等無骨雞脾、意大利鹽醃咸魚仔、大蒜、香煎橄欖油製作,雞脾肉質嫩滑,肉汁飽滿,炸蒜需要盡快食用,因為炸蒜於15分鐘後會開始變苦,炸蒜食落好香口。Hawaii Garlic Shrimp Rice($140),係老闆親自由夏威夷帶依個Recipe翻尼香港,融入夏威夷、意大利、香港嘅口味,油飯迎合港人口味,食落不油膩,但保留油香,大蝦口感香脆,肉質彈牙,味道鮮甜。6 Inch Coriander Puff Pastry Pizza With Smoked Salmon($135),表面鋪滿香草、芝士、雜菌,底層有煙三文魚、自家製芫荽醬,芫荽味道濃郁,煙三文魚肉質鮮嫩,酥皮薄餅口感酥脆,充滿牛油香味。It Is Not Popcorn($110),採用Milk、Hazelnut Liqueur、Caramel Liqueur、Vodka、Popcorn製作,類似Tiramisu嘅飲品版,奶泡口感綿密,榛子、焦糖味道令酒味帶甜,容易入口。Lychee Party($78),採用Lychee、Mint Leaves、L

Lychee Party($78),採用Lychee、Mint Leaves、Lime Juice、Ginger Ale製作Mocktail,味道酸甜,飲落好清爽。
  • 夏威夷蒜油蝦飯
  • It Is Not Popcorn
💚無人講就我講!一間好鍾意嘅炮台山西餐,聽講最近出咗芫茜主題餐牌,當然要到訪試一試😋💚今次揀咗係芫茜無骨雞肶意粉($160),因為之前都食開佢啲雞肶肉,真心推介!調味啱啱好,鮮嫰無比🤤意粉加咗海量芫荽醬,加上白酒、蒜蓉、橄欖油等等,夠晒掛汁,風味十足,鍾意芫茜嘅朋友係必食!!❤️芫荽類佢仲有其他唔同意粉揀或者PIZZA,一定揀到你心水😄~另一款主菜試咗西班牙海鮮飯($260),大蝦,帶子,蜆,青口,每一個部分都處理得唔錯,飯嘅海鮮味十分濃郁,特別之處係仲有小小辣味,水準好高😻💚另外仲試咗招牌黑白蒜包,黑色嘅比一般嘅蒜包多咗啲香甜嘅味道,兩款都係唔錯嘅選擇!飲品就一杯Lemonade,顏色夠夢幻而好飲;另一杯我最愛嘅咖啡Dirty,佢上果下保持到個靚溫差,好熱嘅expresso同好凍嘅奶,唔錯唔錯~埋單連加一人均消費三百鬆啲,超值!

2021-08-22 33 瀏覽
Having been to this restaurant twice already, we were pleased to find that 16 Shell was offering a new Coriandar Testing Menu.The Coriandar Pasta with Chicken Thigh (HK$160) was a flavorful dish. Despite a generous portion, we still couldn't have enough of that coriandar pasta. We gulped it all up before we even finished the chicken thigh!Would also recommend the Seafood Platter ($190) and the Garlic Prawn ($140), which were also very tasty!16 Shell is a no MSG restaurant and reasonably priced.

16 Shell is a no MSG restaurant and reasonably priced. Seating was comfortable. Service was great, as usual. Anyone looking to try should book beforehand because it is a popular place!

Seafood Platter (an appetizer)
Garlic Prawn (an appetizer)
Pink Lemonade and Stella Artois Beer
2021-08-21
紀念日
Garlic Prawn (an appetizer)
2021-08-18 35 瀏覽
喜歡吃芫荽,但原來芫荽也可做Pizza,睇來我真是孤陋寡聞啦!作為一個「大胃的後裔」一定要來試試芫荽Pizza衝著芫荽酥皮三文魚pizza而來,當然不能錯過啦。餅底是酥皮做的,不算油膩,但非常酥香。真係估唔到三文魚和芫荽的味道竟然是如此融合,而且芫妥又能中和酥皮的肥膩感和為三文魚提鮮。另外叫了一個無骨雞髀Olio Style Pasta, 無骨雞髀煎得金黃意粉煮得恰到好處,最特別的是用了橄欖油爆香蒜蓉+鹽醃鹹魚仔,鹹魚仔味道不是太突出,有些許鹹香,蒜蓉卻超香口,味道跟避風塘炒蟹一樣惹味,非常特別的Pasta.最後要了一個只此一家的夏威夷蒜油蝦飯,這個油飯經廚師改良過,比較少油,但飯香味依然十足。大蝦🍤炸得外皮甘香,充滿牛油香味。這間餐廳真的很特別,三款出品我之前都沒食過,這裏廚師真是創意無限。餐廳的Cocktail也調配得很好飲。
芫荽三文魚pizza

Hawaii garlic   Shrimp  Rice
  • 夏威夷蒜油蝦飯
  • lemonade
2021-08-17 36 瀏覽
🎆走到繁華嘅天后食街, 呢度隱藏咗一間cp值高嘅西餐廳🎉, 愈簡單嘅菜式越考功夫, 今次無論食物同埋 cocktail都好滿意♥️。🥘夏威夷蒜油大蝦飯: recipe源至美國夏威夷🇱🇷, 為咗配合香港人口味調整出一個減油輕盈版配方🧪, 用上大虎蝦🦐和脆卜卜蒜片, 成個飯又鮮味又惹味。🍝鹹蛋黃忌廉軟殼蟹意大利麵: 鍾意鹹蛋黃嘅朋友必點🤩, 因為呢個意大利麵嘅鹹蛋黃分量好豐富, 軟殼蟹🦀配鹹蛋黃呢個組合真係perfect match, 鮮甜鹹香滲透每條意大利麵。🍞黑炭黑蒜蓉包& 蒜蓉包: 好強嘅黑白配組合😌, 全部蒜蓉醬都係自家製, 所以口味會蒜蓉味重啲冇咁鹹, 小編好鍾意❤️🍸I'm not popcorn: 呢杯cocktail 好似飲緊焦糖味嘅baileys咁, 好易入口, 推介畀女仔試下😆~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:7/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$250-300⏪回頭率:80%~~~~~📍16 Shell天后炮台山蜆殼街6-16號寶榮大廈地下B舖~~~~~

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📍16 Shell
天后炮台山蜆殼街6-16號寶榮大廈地下B舖
~~~~~
2021-08-13 33 瀏覽
喺附近學完日文,同個frd揾下去邊食dinner, 就見到呢間竟然有好多唔同嘅芫茜menu, 我frd係好中意芫茜嘅,所以就捉左我入去😲環境唔大,但一入去嘅感覺幾warm, 好多都係一家大細泥食西餐,有d就拍住拖泥食野~✨芫茜酥皮蝦比薩批 - 個批底好酥脆,有別於一般pizza底,蝦都算大隻,同埋好在芫茜變左蓉,易d入口,芫茜控嘅朋友亦表示好滿足✨咸蛋黃忌廉軟殼蟹意大利麵 - 原隻大蟹舖喺上面幾驚喜😲肉質幾juicy幾正;個意粉都超creamy, 落左好多咸蛋黃,係惹味,不過覺得咸左dd😂✨黑松露雞肉意大利飯 - 面頭勁多黑松露醬😻雞肉都超多,好足料,飯嘅質地剛剛好,不過都係覺得偏咸左少少✨Mango Day - 好香芒果汁,個底仲有青瓜粒,配搭幾清新✨Lychee Party - 荔枝味濃,加上薄荷葉味道,幾特別同開胃

2021-08-10 580 瀏覽
天后同炮台山一帶有好多有質素嘅小餐廳,如果要自己慢慢發掘就比較花時間😅,最好就係有朋友帶,呢日朋友就約咗我喺炮台山,話要帶我去食高質素嘅西餐,咁我當然係奉陪啦😆- $135嘅「芫茜☘️酥皮三文魚比薩批🍕(6吋)」:有subtle嘅芫荽☘️香味,幾清新😋;pizza 係酥皮,非常鬆化又輕身😋;仲有芝士🧀嘅鹹香同埋三文魚嘅煙熏味,呢個酥皮pizza好好味😋- $260嘅「海膽意大利燉飯」:意大利🇮🇹燉飯 少少硬 有啲 al dente,啱我胃口😋,仲落咗唔少雜菌,令味道更加鮮美😋;海膽來自澳洲🇦🇺,新鮮又creamy, 有淡淡嘅海水味,分量仲超多,真係大滿足😆- $200嘅「鹹蛋黃忌廉軟殼蟹意大利麵🇮🇹」:軟殼蟹🦀外邊炸到脆卜卜,好香口😋;linguine 加咗鹹蛋黃同忌廉一齊煮,有創意得來又惹味兼幾特別😋- $45嘅 Lemonade Plus🍋:唔係好甜,幾 refreshing😋- $45嘅 Ginco:呢個原來係 薑➕double espresso ➕soda,出奇地清新好飲😋;double espresso 係另上,將佢加入 ginger soda 嘅時候,見到 espresso 原

- $45嘅 Ginco:呢個原來係 薑➕double espresso ➕soda,出奇地清新好飲😋;double espresso 係另上,將佢加入 ginger soda 嘅時候,見到 espresso 原來係比ginger soda 輕,所以浮面,不過慢慢滲透落 ginger soda 度嘅時候,幾靚,好似一幅畫咁😆🤩

基本上所有食物都幾美味😋,服務亦都好好,呢啲小店值得支持🤩
2021-08-10
2021-08-09 42 瀏覽
喜歡尋覓良知的味道💛覓到天后尼間餐廳 可以食到夏威夷Fusion菜佢最出名就係蒜頭菜式🧄我都係一名Garlic-holic!食過之後~真係全部都咁好味!夏威夷蒜油蝦飯 $140全港獨有‼️承傳正宗嘅夏威夷食譜 油飯硬度適中 粒粒分明 雖然叫做油飯啦 但其實油量低 食落無油膩感 仲有 他的蝦真的很大 脆脆的 很好吃鮮味與蒜味均很突出令人一試難忘😋香煎橄欖油大蒜無骨雞脾意大利麵 $150Olio Style🫒 亦係餐廳嘅signature採用上等雞脾肉 煎至金黃 切開勁juicy塊雞皮都要食埋呀!仲有見唔見金黃色嘅蒜山😳拌勻意麵一齊食真係好好味!芫茜酥皮三文魚比薩批 6” $135 芫茜迷有口福了 係呀 又係我呀🙋🏻‍♀️第一次食到芫茜做主角嘅pizza 充滿芫茜香而且pizza皮係酥皮 好有驚喜三文魚肉大大塊亦夠足料尼個size啱晒二人份嚟到一定要試吓😋It is Not Popcorn $110Staff推薦的cocktail drink面層係甜泡泡同爆谷🍿入口係牛奶榛子及焦糖味的Vodka🧡Mango Day $70甜甜嘅芒果 少許蜜糖 也有梅子同薑嘅味道一杯感受不同清新嘅層次
喜歡尋覓良知的味道💛
覓到天后尼間餐廳 可以食到夏威夷Fusion菜
佢最出名就係蒜頭菜式🧄
我都係一名Garlic-holic!
食過之後~真係全部都咁好味!

夏威夷蒜油蝦飯 $140
令人一試難忘😋

香煎橄欖油大蒜無骨雞脾意大利麵 $150
Olio Style🫒 亦係餐廳嘅signature
採用上等雞脾肉 煎至金黃 切開勁juicy
塊雞皮都要食埋呀!
仲有見唔見金黃色嘅蒜山😳
拌勻意麵一齊食真係好好味!

芫茜酥皮三文魚比薩批 6” $135

入口係牛奶榛子及焦糖味的Vodka🧡

Mango Day $70
甜甜嘅芒果 少許蜜糖 也有梅子同薑嘅味道
一杯感受不同清新嘅層次

第一次來、便與朋友相約不如下次再來‼️😆 餐廳的菜式選擇多、味道好,當晚真的有不少食客‼️😋 現在還有一系列莞茜菜式,吸引著我‼️😻▫️❥$𝟭𝟯𝟬 莞茜酥皮蝦比薩批(6吋)🍕 平時的ᴘɪᴢᴢᴀ都是厚實的餅皮,這裡的餅皮用酥皮做成👅 一層層酥脆的口感放久了也不會變軟塌‼️👏🏻中間鋪滿了莞茜和4隻大蝦🦐 熱騰騰的ᴘɪᴢᴢᴀ香脆可口😋 大蝦大大隻很爽口👍🏻 莞茜味道不算突出不過仍然可以嚐到它那獨特的香味‼️👅 推介‼️🧡💛❤️▫️❥$𝟭𝟱𝟬 香煎雞扒鹹魚仔蒜香意粉🍝 一上桌那香氣就令人垂涎欲滴‼️🤤🤤 三大塊雞扒煎得外皮香脆肉質嫩滑‼️👅 份量澎湃的炒蒜(類似避風塘的做法) 覆蓋著整個意粉,怎麼可能會不好吃‼️🤤🤤 推介‼️💚💙💜▫️❥$𝟭𝟯𝟱 夏威夷蒜油飯🍛 店員告知此菜式是老闆在夏威夷特意學來的,再經過改良而成‼️😋 5-6隻大蝦圍著蒜油飯,份量十足‼️👏🏻👏🏻 蒜油飯充滿蒜香味,很美味‼️😻😻▫️❥$𝟭𝟭𝟬 ɪᴛ ɪꜱ ɴᴏᴛ ᴘᴏᴘᴄᴏʀɴ🍸 牛奶泡沫很綿密☁️ 首先先嚐到榛子、焦糖甜甜的香味😌 接著在口腔中慢慢感覺到ᴠᴏᴅᴋᴀ的存在‼️👅 加入幾顆爆米花做點綴,像甜品般精美的ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ‼️❣️▫️❥$𝟲𝟬 ꜰʀᴜɪᴛ ᴘ

▫️
❥$𝟲𝟬 ꜰʀᴜɪᴛ ᴘᴜɴᴄʜ🍹朋友不喝酒所以點了ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ‼️ 酸酸的口感而且很大杯,朋友說挺不錯的‼️👏🏻👏🏻

• 莞茜酥皮蝦比薩批
2021-07-29 416 瀏覽
🌱莞茜人福音👋🏻去開港島區搵朋友,順便帶佢黎喱間食意大利菜既餐廳,我同友人都好鍾意食莞茜,配合埋西餐都幾特別,就黎試下啦🌱🍴食物🍴1️⃣莞茜海蜆意大利麵$130: 海蜆雖然唔係好大隻,但係肉質鮮甜冇沙,份量多!意粉係屬偏乾一點,但最緊要係食到有莞茜味😂2️⃣莞茜酥皮三文魚pizza(6吋)$135: 切開後聞到好香三文魚味,酥皮好鬆化,唔油膩👍🏻入面既三文魚同莞茜好夾,味道平均唔會搶大家既風頭💕3️⃣黑松露意大利燉雞飯$160: 好香既黑松露味,咬落去飯粒口感唔會過硬,亦都唔會過濕岩岩好😋雞肉都幾滑,唔會係乾淨淨。🍸飲品🍸1️⃣it is not popcorn$110: 頭幾啖好似食緊意大利芝士餅咁😂飲到中間就飲到有酒味,但酒味都唔會好濃,放係上面既popcorn好特別,好少見。2️⃣Hotty pinky$70: 喱杯係mock tail,特別在裏面有spicy sauce🌶成份可以揀少至多,我地保守d要最少,飲落去是士多啤梨味和薄荷味。💥環境💥店鋪細細但氣氛都唔錯,感覺似外小店,輕快音樂同暗暗的燈光令人食得好enjoy❣️💥服務💥店員有細心介紹食物同酒類,有禮貌同笑容,雖然平日晚上全場爆滿,但最緊要食
🌱莞茜人福音👋🏻

🍴食物🍴

🍸飲品🍸

💥環境💥

💥服務💥
店員有細心介紹食物同酒類,有禮貌同笑容,雖然平日晚上全場爆滿,但最緊要食物等侯時間唔會好耐。
  • 莞茜酥皮三文魚比薩批
2021-07-29 42 瀏覽
< 16 Shell > 📍天后前幾晚去咗呢間喺天后嘅黃店💛 佢地最近新出咗一系列嘅芫荽菜式 芫荽控必試💚💚🧄Black Garlic Bread 第一次食黑炭黑蒜蓉包 蒜蓉包烘到外脆內軟 中間搽咗啲黑蒜 好香蒜蓉味 甜甜地😋🍕Mini Coriander Prawn Pizza $120賣相好吸引😍Pizza底係用酥皮製作 好特別😆批底好酥脆 食落唔會覺得好油膩👍🏻 pizza鋪滿芫荽醬同芝士🧀 芫荽味好濃郁 加落pizza到幾新鮮 另外批面鋪滿四大隻鮮蝦 肉質彈牙 唔錯🤣🍝Coriander Pata with Clams $130芫荽系列仲有呢個芫荽蜆肉意大利粉💚 蜆肉份量好多 鋪滿成隻碟 而且每隻都冇沙 好大隻🤣 意粉加咗芫荽醬、白酒、蒜蓉、橄欖油去煮 味道唔錯 意粉非常掛汁 值得一試😆🍿IT IS NOT POPCORN $110呢個配搭好特別 cocktail 上加咗幾粒爆谷 飲第一啖嘅時候覺得好似tiramisu 😆 之後就飲到好濃嘅焦糖味同酒味😆🍸Mango Day $70另外叫咗杯Mocktail 芒果味好突出🥭 另外仲加咗青瓜、蜂蜜、芒果同薑等 夏天
< 16 Shell > 📍天后

🧄Black Garlic Bread

🍿IT IS NOT POPCORN $110

🍸Mango Day $70
另外叫咗杯Mocktail 芒果味好突出🥭 另外仲加咗青瓜、蜂蜜、芒果同薑等 夏天飲啱晒💛
今日嚟咗天后搵個朋友,鍾意食西餐嘅佢帶咗我嚟間隱世西餐廳,氣氛舒服relaxing,而且裝潢幾有格調,未食都覺得好正🥰黑蒜包 ($80)- 平時好少食到黑蒜,比一般嘅蒜多咗啲香甜嘅味道,配搭鬆脆嘅包身,每啖都脆卜卜,作為餐前包開胃一流😎黑松露意大利燉飯配帶子 ($190)- 呢個risotto非常高質,忌廉同black truffle味道好突出,啖啖都食到濃郁嘅香味,層次十足😋- 帶子雪白大粒,表皮微微煎香,內裏保持到其鮮嫩甜美,軟滑彈牙😚莞茜海蜆意大利麵 ($130)- 莞茜迷要定要嗌,巨量嘅莞茜碎佈滿成個意粉,啖啖都食到莞茜嘅香氣,清新提味,而且海蜆都好好味,海洋味突出,鮮美得嚟又有肉地,配搭埋軟硬適中嘅意大利麵,簡直係好味道❤️It’s not Popcorn ($110)- 呢杯cocktail幾有特色,以甜味為主調,係用牛奶、Hazelnut同caramel 利口酒、vodka調配而成,表面仲佈滿香甜可口嘅popcorn,整體酒精味唔係話好明顯,啱晒啲想搵啲易入口嘅cocktail嘅朋友仔😚Whisky Sour ($80)- 呢個cocktail以檸檬汁同whisky為主,飲

黑蒜包 ($80)
黑蒜包

黑松露意大利燉飯配帶子 ($190)

黑松露意大利燉飯配帶子

莞茜海蜆意大利麵 ($130)
莞茜海蜆意大利麵

It’s not Popcorn ($110)
It’s not Popcorn

Whisky Sour ($80)
- 呢個cocktail以檸檬汁同whisky為主,飲落清新又酸酸甜甜,而且酒味好突出,好好飲啊😆
2021-07-22
黑蒜包