2020-07-31
呢排個案多咗唔少,少咗堂食,多數都叫food panda,今日經同事介紹,一齊叫咗呢間平時要預約嘅餐廳,佢只做預約,NO walkin,心諗無得walk in質素一定有翻甘下下,點知貴就唔在講(因為佢部份嘢食個份量都幾少下),仲要幾難食下,可能我條脷同其他人唔同,我真係食唔出佢賣嘅嘢食值呢個價位,簡單D講句CP值唔高, 我地叫咗家常菜:台式滷味拼盤(75-無飯)、家常菜:烏龍茶香燻雞(80-有飯跟)、魯肉飯X2(38/個),共231,係香港食台灣嘢都係around6X-7x,所以呢個價位真心有少少貴同時佢張menu嘅描述有少少過於簡單,無寫明邊個有跟飯或只有小食,分咗營養湯品、冷前菜、家常菜同主食,以我嘅理解就係營養湯品同冷前菜係無飯/麪跟,而家常菜同主食就係會有飯/麪跟,定還是我學識淺,理解能力低呢台式滷味拼盤-1隻蛋、豆腐4塊(每塊約2cm厚)、豬耳5條(正常size)、雲耳絲約20條、2隻雞翼同2嚿羅白,睇落份量好似好多,但係以素為主,仲要係唔係值好多錢嘅材料,而且無主食緊我覺得少貴烏龍茶香燻雞-約一雞件女仔手掌大少,唔鞋,但係有少少煙燻過龍,所以食落D肉有少少苦味同羅味,收我8
烏龍茶香燻雞-約一雞件女仔手掌大少,唔鞋,但係有少少煙燻過龍,所以食落D肉有少少苦味同羅味,收我80蚊甘嘅水準我覺得有D失息
至於個魯肉飯-約屋企碗一碗飯左右,但係D飯有D林而且又有汁,變咗有D爛,一般水平,未至於好食
總括黎講我覺得食物嘅水平唔值呢個價,出面有更多好選擇,而且用food panda都等咗幾奈下,唔知係餐廳出餐問題定係車手問題,仲有以下評分
環境、服務、衛生均不適用所以先滿分