2024-01-14
尋晚我同妹妹比媽咪叫左落樓下買野😂,點知比我發現一間新開張台灣過江龍連鎖炸雞店🍗,賣相好吸引🥰,我地就即時買返屋企試下🤩- 脆皮無骨雞扒🐔 $40雞扒厚實,足足有整個手掌份量✋, 炸粉不會過厚😝,雞皮炸得金黃酥脆😋,入口不油膩,雞肉嫩滑多汁😎,啖啖肉,加上香辣芝士粉🧀更加滋味😍- 脆皮雞全翼🐥 $16雞全翼份量十足,炸衣薄身😗,雞皮包滿濃郁椒鹽香味😎,雞肉香嫩多汁🤤,雞翼尖炸至乾爽香脆,味道焦香惹味😛- 脆皮杏鮑菇🍄 $25大大粒杏鮑菇外脆內軟😍,飽滿多汁🥳,厚肉肥美,梅子粉味道甘甜😝,清爽開胃,鹹甜配搭永遠可以相信☺️- 脆皮花枝丸🍡 $18大大粒花枝丸灑上海苔粉,口感彈牙又香口☺️- QQ OREO🍪 $10出於好奇心叫黎試下🤣,冇諗到OERO炸過後😍,口感煙韌軟燸,感覺似朱古力味糯米糍😝,很新奇有趣的口味😯,有驚喜👍🏻所有炸物即叫即炸😋,製造需時⏰,我大約等10分鐘已經可以拎到😗,所有食物拎上手都係熱辣辣🔥,冬天食邪惡炸物真係暖在心頭❤️📍 2派克雞排 - 荃灣荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖@twopeck_hk另有分店: 旺角 / 何田文#justlingggxd_小食#justl
- 脆皮無骨雞扒🐔 $40
- 脆皮雞全翼🐥 $16
- 脆皮杏鮑菇🍄 $25
- 脆皮花枝丸🍡 $18
大大粒花枝丸灑上海苔粉,口感彈牙又香口☺️
- QQ OREO🍪 $10
📍 2派克雞排 - 荃灣