2023-07-24 123 瀏覽
銅鑼灣維園對面Fasion Walk食街有好多高質餐廳,之前經過見到覺得條食街好靚好適合假日嚟Chill下,今日適逢星期日就專登過嚟試下呢間少爺手工啤x Fusion菜餐廳。❇️酸菜魚堡 (weekend special)外面係法式甜包,入面有炸魚柳配上酸菜他他醬。魚柳炸得香脆,配上他他醬酸酸地幾醒胃。❇️啫啫雞翼煲估唔到主打手工啤酒的西餐廳都會食到啫啫雞煲😄入面除咗雞翼,亦配有自家水牛醬、藍芝士同埋唐芹。上枱時侍應會再兜勻,好有傳統啫啫雞煲風味。入面雞件份量幾多,醬汁唔會好辣但惹味,雞肉嫩滑入味😋❇️紅油蝦餃同平時酒樓食開的蝦餸唔同,外皮係餃子皮,入面係蝦膠,配自家水牛醬,冇中式菜館嗰種紅油咁辣,都幾特別!❇️大坑薯條幼身薯條,炸得香脆,份量亦都唔少。入面灑滿孜然粉,非常香口😋。面層再舖咗酸菜同埋乾辣椒,配埋自家醬汁,真係食到停唔到口,送酒一流!👍🏻嚟到當然唔少得試返杯少爺手工啤啦,經侍應介紹,叫咗呢款❇️Izakaya in Berlin 4%的啤酒,帶少少酸亦有少少果香,口感清新容易入口另一杯叫咗❇️lemonade,照顧返唔飲酒的朋友
❇️酸菜魚堡 (weekend special)
❇️啫啫雞翼煲
估唔到主打手工啤酒的西餐廳都會食到啫啫雞煲😄
❇️紅油蝦餃
❇️大坑薯條
另一杯叫咗❇️lemonade,照顧返唔飲酒的朋友
2023-07-23
午餐
Second draft 喺大坑搬左過黎FashionWalk終於過黎飲返杯~ 小時候總覺得飲黑啤既男人好man,但原來黑啤營養更高,有活性酶、氨基酸、維生素等,仲減低心臟病機會添! 點左杯🍺Hong Kong Black,帶點朱古力、咖啡既餘韻,入口順滑~另一杯點左1842 Island,相對輕身,酒花麥芽味道芳香🍻🥢必點招牌大坑薯條,幼身薯條,好香孜然味道,上面既乾辣椒,已經好有辛辣感~ 加埋醃高菜,真係啤酒嘅Perfect match! 🍴啫啫雞翼煲以自家水牛醬、藍芝士變奏,味道比較濃香重口感,唐芹香得黎又酸酸辣辣,勁惹味! 🥢麻辣牛舌牛舌經慢煮,切薄片,嫩滑爽彈之餘配埋麻辣酸汁,香麻感突出。🥪炸茜牛治用上幾層牛翼板肉薄片,牛肉味濃香鮮嫩,Sourdough 烘得酥脆,溢出酵母麥香,一口咬下去,炸芫茜配埋腐乳千島醬汁,味道青香惹味有層次,配搭有驚喜😋

小時候總覺得飲黑啤既男人好man,

🥢必點招牌大坑薯條,
幼身薯條,好香孜然味道,
上面既乾辣椒,已經好有辛辣感~
加埋醃高菜,真係啤酒嘅Perfect match!

🍴啫啫雞翼煲以自家水牛醬、藍芝士變奏,
味道比較濃香重口感,唐芹香得黎又酸酸辣辣,
勁惹味!

🥢麻辣牛舌
牛舌經慢煮,切薄片,嫩滑爽彈之餘
配埋麻辣酸汁,香麻感突出。

🥪炸茜牛治
用上幾層牛翼板肉薄片,牛肉味濃香鮮嫩,

呢間主打港式風味嘅多國菜餐廳🍴上年年頭喺大坑結業,半年過後,話咁快就喺銅鑼灣維園對面嘅名店坊重開,對於一眾掛住餐廳嘅手工啤🍺、大坑薯條🍟同腐乳卡邦尼確🍝係好消息!🥳🥳🥳 新店繼續由少爺啤酒廠嘅班底主理,店內有著26 個啤酒龍頭,專門提供少爺啤酒廠以及世界各地酒廠出品嘅啤酒🍺。除咗啤酒外,餐廳最令人印象深刻莫過於一眾賣相邪惡、充滿港式風味嘅佐酒小食😈,真係好啱放工後同同事嚟happy hour,把酒談歡。🍻🍻🍻 🍟大坑薯條 ($88)講佢係舊店名物真係絕對唔誇張!幼身薯條即叫即炸,加上孜然、高菜、乾辣椒,味道惹味!🤤🤤🤤 🐮麻辣牛舌 ($58)凍食前菜之一,牛舌煮得夠軟腍,薄薄一片吸晒麻辣汁,愛辣人士會好鍾意。😏😏😏 🦐紅油蝦餃 ($98)自家製嘅蝦餃,皮夠薄,入邊包住爽口彈牙嘅蝦滑,配上水牛醬,值得一食。 👍🏽👍🏽👍🏽 🧇炸雞香蔥窩夫 ($148)餐廳嘅新菜式,賣相極之好邪、吸睛!香蔥窩夫嘅感覺有啲似食緊蔥油餅,不過食晒成份主食,確實會太飽。 食得以上全部咁濃味嘅食品,當然要配襯番杯啤酒啦!🍺阿叔唔太鍾意太重麥味嘅啤酒,呢杯Classic (5%) 同The Cool Kids ($6

🍟大坑薯條 ($88)

🐮麻辣牛舌 ($58)

🦐紅油蝦餃 ($98)

🧇炸雞香蔥窩夫 ($148)

食得以上全部咁濃味嘅食品,當然要配襯番杯啤酒啦!🍺阿叔唔太鍾意太重麥味嘅啤酒,呢杯Classic (5%) 同The Cool Kids ($6.5%) 味道清爽易入口,啱晒我口味! 😙😙😙
<Second Draft> 📍銅鑼灣🔸紅油蝦餃 🤩 完全係超出我想像嘅level!絕 對 要 試!🔸少爺啤酒種類多多 🍻 來一個Pre-Happy Friyay銅鑼灣飲嘢除咗耀華街之外,名店坊都係一個好嘅選擇 😎 完全係型人之選嘅Location!一場嚟到,梗係要又食又飲啦!紅油蝦餃($98) — 超級無敵極度驚喜 🤩🤩🤩 「餃」唔掂咁好食!餃子皮包住蝦餃膠,整個餃子嘅彈性程度高 🤤 再加上Buffalo sauce酸酸辣辣嘅味道,完全刺激左我地嘅味蕾 💚💛💚💛💚 一啖接一啖,好快就食晒個前菜。啫啫雞翼煲 ($138) — 熱鍋上枱果陣仲係「啫啫聲」 Jjjjjjjjjjjjjjj … (敬請自行幻想 💭)雞翼食落去仲係好有彈性唔會過數,🌶️ 小辣味道十分之惹味!😎👍🏼大坑薯條 ($88) — 孜然粉嘅味道十分之強烈 🤭 好似食緊土匪雞翼味薯條。薯條炸得好脆口,用嚟送酒簡直係一流!魷魚撈粗 — 侍應介紹嘅daily spécial,個人覺得調味有啲重手,不過🦑魷魚炒得好滑好有彈性 😋少爺啤酒啤酒種類十分之多,所以我地飲左2 round先夠盡興 🍻🍻🍻 Peach Cey
<Second Draft> 📍銅鑼灣

紅油蝦餃

Peach Ceylon IPA — 味道偏Fruity,比較適合女士嘅飲
Young Master Classic — 一如既往咁爽同容易入口 😎👍🏼
Citrine & Embarrassador — 酸酸地好㗳得過,飲落條食道好C伏
Si L American IPA — 好撚是但 🫢🫢🫢 少少苦過龍

最後,好老土咁同朋友搶住埋單 🤭 因為大家都用緊Standard Chartered張CX,舔盡佢嘅迎新里數 $1 = 1 mile ✈️

2023-07-20 33 瀏覽
銅鑼灣出名多嘢食,放工梗係要鬆一鬆啦!搵到呢一間Fusion菜就決定試一試佢!🔥手工啤酒Pilsner & Imperial手工啤酒幾特別,餐廳定期都會推出一啲新嘅手工啤酒!🔥炸雞塊呢個炸雞份量好多,炸粉唔會好厚,炸到脆卜卜熱辣辣,用咗好香嘅三黃雞,再配上南乳醬,感覺咸咸香香好特別!🔥大坑薯條呢個薯條好好味,感覺就好似用咗孜然粉去做shake shake薯條,都係第一次食呢個配搭!🔥炸雞治呢個炸雞治一上枱就有啲震撼,塊雞扒仲大過個包!🔥啫啫雞翼煲呢個雞翼好特別,用中式方法去整西式野,加上藍芝士嗰陣咸香味,配啤酒食岩哂!🔥咖央西多用左咖央醬、椰絲去整炸西多,配上雲呢拿雪糕,係冰火交融嘅感覺!
銅鑼灣出名多嘢食,放工梗係要鬆一鬆啦!
搵到呢一間Fusion菜就決定試一試佢!

🔥手工啤酒Pilsner & Imperial
手工啤酒幾特別,餐廳定期都會推出一啲新嘅手工啤酒!

🔥炸雞

🔥大坑薯條

🔥炸雞
呢個炸雞治一上枱就有啲震撼,塊雞扒仲大過個包!

🔥啫啫雞翼煲

🔥咖央西多
2023-07-18 572 瀏覽
今次黎到呢間由大坑搬到去銅鑼灣既手工啤專門店飲返杯先😌 之前係大坑食過一次佢既薯條已經念念不忘, 今次再訪一定要食, 仲食左其他港式Fusion菜式添, 每一道都好送酒😍大坑薯條🍟($88)炸到勁脆身既幼身薯條配上孜然粉, 梅菜乾, 乾辣椒食勁惹味, 再配埋個秘製醬食好正😌麻辣牛舌🐮($58)麻辣酸汁配上慢煮牛舌超入味, 冷盤黎講好出色, 攞黎配啤酒一流😉啫啫雞翼煲🐔($138)用左自家水牛醬, 藍芝士, 唐芹去醃製既雞翼好入味, 鹹鹹辣辣好特別, 仲有少量洋蔥同西芹做伴菜添🤩炸雞包🍔($168)烘到微脆既法式甜包夾住勁脆又多汁既炸三黃雞, 子藍捲心菜, 再用南乳醬作調味又幾夾喎, 幾有驚喜既Burger🤓1842 Island🍺 ($59/$93)8%既 金黃色IMPERIAL IPA飲落有陣陣果香味幾易入口😉Hong Kong Black🍻 ($56/88)4.2% 既 Wtro Dry Start 屬黑啤, 味道帶微微既菜香幾特別🥰舖大唔大就算平日黎都Full Hosue, 所以建議黎之前要卜位, 食物同啤酒都一流, 超適合同朋友黎食野吹水😌

大坑薯條🍟($88)

麻辣牛舌🐮($58)

啫啫雞翼煲🐔($138)

炸雞包🍔($168)

1842 Island🍺 ($59/$93)

Hong Kong Black🍻 ($56/88)

2023-07-18
  • 炸雞包
  • 麻辣牛舌
2023-07-18 50 瀏覽
以前喺大坑好出名🤓係人氣酒吧😙但對我黎講唔太就腳,而家搬左黎銅鑼灣Fashion Walk 外圍,過黎Chill 下真係方便左好多😝 🍟大坑薯條 人氣名物梗係要試試 ~ 大坑薯條😆😆薯條用上孜然粉同辣椒調味,再點埋佢地既自家醬,超正,一邊食一邊飲啤酒,爽😋😚 🐥啫啫雞翼煲店員送上枱時,見到煲裡面有粒粒藍芝士、唐芹等材料😍😍店員幫手撈均材料及醬料後勁香,食落惹味又香口🤤🤤 🦐紅油蝦餃紅油蝦餃其實係餃子黎🤣🤣不過全隻餃都係足料彈牙蝦膠🤩配埋秘製紅油,辣中帶酸,特別得黎又好食👍 🧇炸雞香蔥窩夫韓式辣醬炸雞,肉質嫩滑🤭🤭窩夫食落啖啖香蔥香味,而且就算個窩夫凍左都脆口,好味 🍺Pilsner帶著淡淡的酒花香,酒精4.5%,顏色較淺,落到喉嚨位後,苦味慢慢滲出。 🍺1842 Island未入口已聞到芳香撲鼻的花香味道,入口順滑,酒精8%,餘韻亦較強。

🍟大坑薯條
人氣名物梗係要試試 ~ 大坑薯條😆😆

🐥啫啫雞翼煲

🦐紅油蝦餃

🧇炸雞香蔥窩夫
韓式辣醬炸雞,肉質嫩滑🤭🤭
窩夫食落啖啖香蔥香味,而且就算個窩夫凍左都脆口,好味

🍺Pilsner

🍺1842 Island
  • 紅油蝦餃
朋友從加拿大返港度暑假,表示想去酒吧放鬆下,在銅鑼灣尋找適合的酒吧時,發現了Second Draft這間餐廳酒吧,它提供本地手工啤酒和中西合璧的小食,看起來非常有趣,於是我們便決定去飲返杯Chill下。這間餐廳位於銅鑼灣的Fashion Walk地下,簡約而寬敞的室內室外座位設計,讓不同喜好的顧客都能感到舒適輕鬆。由於餐牌上有數十款手工啤,選擇困難症的我決定搵待應來協助介紹,經過他們細心的講解,並了解我們的喜好後,他們推薦了兩款香港製造的手工啤酒,當中一款為酸啤,另一款為啤酒花味較重的。Izakaya In Berlin Berliner Weisse w/ Yuzu Peel & Sansho • 4.5% ABV (400ml $87,200ml $55)這款酸啤啤酒以柚子皮和山椒搭配傳統的柏林小麥啤酒釀製而成。這款啤酒帶有乳酸菌的酸味,搭配柚子的爽口和山椒的辛香、鮮橙和咸味,是夏日消暑的最佳選擇。1842 Island (Local)Imperial IPA • 8% ABV • 80 /BU (400ml $93,200ml $59)這款啤酒花味重的則是一款印度淡色艾爾啤酒,

Izakaya In Berlin [Young Master Brewery, HK]

,1842 Island & Izakaya In Berlin

1842 Island [Young Master Brewery, HK] (Local)
這款啤酒花味重的則是一款印度淡色艾爾啤酒,酒精濃度較高,約8%,帶有辛辣、花香和柑橘的香氣,入口後還能感受到麥芽的甜味,回味悠長。

Island & Izakaya In Berlin

佐酒小食方面,餐廳推薦了四款給我們:
1. 啫啫雞翼煲 $138 -
以自家製的水牛醬和藍芝士烹調,口感濃郁,唐芹的清香更加突出

2. 麻辣牛舌 $58 -
用慢煮方式燉煮,加上麻辣酸汁,口感鮮美辣味十足

麻辣牛舌

3. 紅油蝦餃 $98 -
用自家製的水牛醬和新鮮的蝦肉包裹而成,加上辣椒油的香辣味,令人垂涎欲滴

4. 假日限定的炸雞香蔥窩夫 $148 -
三黃雞脆皮炸得酥脆,搭配香蔥芝麻的窩夫和韓式辣醬,口感豐富而多層次

2023-07-15
Island & Izakaya In Berlin
麻辣牛舌
  • 少爺墨啤
2023-07-15 50 瀏覽
呢間餐廳有好多款唔同既少爺啤酒飲,酒品款式選擇都幾多,座位分戶外同室內位置,我地坐低左吧台位置附近,我地叫左一份炸莞茜牛肉三文治,酸種麵包口感香脆,炸莞茜好多脆卜卜咁,仲有叫左三款小食送酒,麻辣牛舌,一大碗麻辣牛舌口感彈牙,唔會好硬,仲有啫啫雞翼煲,藍芝士用鐵煲煮熱,雞翼細細隻香脆可口,送酒一流,另外仲有一份紅油抄手辣餃子,餃子入面包左蝦肉,皮薄涵靚,酒品選擇左比較清新易入口既YOUNGER PALE口味,入口清甜,唔會好苦,另外一杯比較有胡椒口感同埋柚子味,幾特別。
2023-07-15 45 瀏覽
📍Second Draft銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖好味中西fusion菜式,我最鍾意啫啫雞翼煲~1️⃣ 啫啫雞翼煲 Jer Jer Buffalo Wings $138 🌕🌕🌕🌕🌕上菜嗰陣熱辣辣,仲聽到咋咋聲!醬料係用自家水牛醬、藍芝士,將西式醬料mix落中式餸菜,但味道有驚喜🤤!係酸酸辣辣,又唔會好油膩。雞翼一開二,細細舊好入味👍🏻。份量唔少!2️⃣ 紅油蝦餃 Buffalo Dumplings $98 🌕🌕🌕🌕🌑有4舊蝦餃。蝦餃蝦餃係自家包嘅,包得似餃子,偏長身。蝦肉餡有彈性,唔會好鬆散👍🏻!攞咗自家水牛醬取代辣椒油,辣味適中,食落口感會light啲☺️。3️⃣ 麻辣牛舌 Mala Tongue $58 🌕🌕🌕🌕🌑份量良心,成碗都係慢煮牛舌!慢煮牛舌切得較薄,一啲都唔鞋,好有牛味🐮。比較可惜嘅係唔夠辣,麻辣酸汁可以落得重手少少。但係送啤酒幾啱,唔會蓋過啤酒味。4️⃣ 炸雞包 Fried Chicken Sandwich $168 🌕🌕🌕🌕🌑炸三黃雞嘅炸衣較厚,但幾酥脆、有肉汁。搽咗啲南乳醬喺雞上面,鹹鹹哋但唔會太搶,幾夾👍🏻👍🏻!再落咗啲子薑捲心菜,會有少少酸味。另有
📍Second Draft
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖

好味中西fusion菜式,我最鍾意啫啫雞翼煲~

炸三黃雞嘅炸衣較厚,但幾酥脆、有肉汁。搽咗啲南乳醬喺雞上面,鹹鹹哋但唔會太搶,幾夾👍🏻👍🏻!再落咗啲子薑捲心菜,會有少少酸味。另有酸青瓜,唔似係平時burger夾嗰種,似日式漬黃瓜/中式餸粥嗰隻,唔會太酸。包係微烘過嘅法式甜包,幾軟熟,但唔係空氣包!

5️⃣ BEER - Izakaya in Berlin 200mL $55 🌕🌕🌕🌗🌑
由本地酒廠Young Master釀製,呢杯酒精4%。係Berliner Weisse加入柚子皮、山椒釀製,麥味較重,整體會有柚子嘅果酸味。

6️⃣ BEER - Pilsner 200mL $48 🌕🌕🌕🌕🌗
由本地酒廠Young Master釀製,呢杯酒精4.5%。係Unfiltered Lager,味道同Asahi有啲似,係我鍾意嘅清新爽口口味😍!

另收加一

2023-07-14 227 瀏覽
@seconddrafthk contemporary gastropub 🍻 features local hk brewery @youngmasterales signature brews 🍸 serves creative sides and mains with eastern and western influences 💫 perfect pairing with beer 🍻@seconddrafthk 啤酒餐廳 🍻 木系主調 綠色馬賽克瓷 西式設計 不失港式風情 💚 主打香港本土手工啤酒 少爺啤 @youngmasterales 🍺 創意主菜小食 融入東方同西方元素 💫 配啤酒一流 🍻🍺 @youngmasterales classic pale ale 5% HKD$48少爺啤經典口味 麥香細膩 容易入口 無苦澀味🍊 @youngmasterales citrus trance (grapefruit gose) 4% HKD$55新鮮西柚釀造而成 酸中甘香 輕身清新🧇 chicken waffle 炸雞香蔥窩夫HKD$148fried three chicken

少爺啤經典口味 麥香細膩 容易入口 無苦澀味

新鮮西柚釀造而成 酸中甘香 輕身清新

classic  pale  +  citrus  trance

fried three chicken drumstick, gochujang, spring onion and scallions waffle
兩大隻炸雞鎚 🍗 香脆嫩滑
韓式辣醬 甜辣滋味
香蔥窩夫 蔥香柔和 🌱 鹹香鬆軟

🍟 tai hang fries 大坑薯條 HKD$88
cumin dust, takana, dried chilli
薯條幼身 🥔 香脆可口 分量十足
孜然粉 辣椒同高菜 🌶 香辣惹味

大坑薯條

🍗 jer jer buffalo wings 啫啫雞翼煲 HKD$138
2D buffalo sauce, blue cheese, chinese celery
將港式啫啫雞煲 加入西式元素 💫
雞翼斬開一半 🐥 肉質嫩滑 方便食用
水牛城醬汁 加藍芝士 🧀 香濃柔滑

啫啫雞翼煲

🍄 heatwave mushroom 熱浪炸菇 HKD$78
fried oyster mushroom, spicy seasoning
外皮金黃酥脆 雞髀菇多汁彈牙 🍄
熱浪調味粉 微辣帶點甜 🌶 食唔停口

熱浪炸菇

📍銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖 🇭🇰
  • 熱浪炸菇
  • 炸雞香蔥窩夫
2023-07-14 33 瀏覽
星期日約咗朋友去銅鑼灣行街食嘢,他推介呢間工業風的型格酒吧,地點就係Fashion walk,啱晒我哋chill下。一入到嚟職員已經細心為我哋介紹唔同嘅手工啤酒🍻,有好多口味都可以試吓。~YM Hong Kong Black (S)$48~Citrus Trance (S)$55~啫啫雞翼煲$138~紅油蝦餃$98~麻辣牛舌$58~酸菜魚堡$128Citrus Trance帶酸甜、微甘的柑橘風味,Hong Kong Black啱香港人嘅黑啤,入口淡淡醇香朱古力、低酒精度及苦度,順滑易飲;送酒小食都唔差,藍芝士🧀️自家水牛醬爆炒炸雞翼,熱辣辣啫啫焗,鹹香味俱全;麻辣牛舌送酒必選;大大隻彈牙蝦膠包成的餃子淋上辣油好滋味,主食的酸菜魚柳包夠大個,炸魚柳外脆內軟配上酸菜dressing 好味😋

~YM Hong Kong Black (S)$48
~Citrus Trance (S)$55
~啫啫雞翼煲$138
~紅油蝦餃$98
~麻辣牛舌$58
~酸菜魚堡$128

2023-07-09
午餐
😋😋😋😋😋位於銅鑼灣最熱鬧的地方附近,有一條旺中帶休閒的酒吧街,各種特式餐飲酒吧臨立,充滿異國風情。其中以提供23款啤酒的Second Draft最為熱鬧。除了啤酒外,更有HighBall Cocktail等多種選擇。而且他們的Fushion 菜巧妙地平衡了東西方文化,令菜單既有創意又惹味,配上冰涷啤酒一流。這裡室內設計及音樂令整個空間充滿靜謐的精緻氛圍,能從繁忙的生活中得以舒壓,真心Chill。🩵
😋😋😋😋😋

2023-07-13 29 瀏覽
舊店個時已經ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ可惜位置對我嚟講唔太方便 一直未有機會去佢哋喺銅鑼灣重新開業 終於有機會試到______________________________ / 炸雞包 / ʜᴋᴅ 168 本身係衝着薯條而黎 意外叫咗呢個炸雞包估唔到佢驚喜程度係甚至大過薯條🤣法式甜包 夾上厚切炸雞 • 酸瓜 • 椰菜炸雞外皮炸得好非常酥脆! 而且中間肉質依然保持鮮嫩多汁加埋酸瓜同椰菜平衡味道同口感 一流💯______________________________ / 大坑薯條 / ʜᴋᴅ 88幼身薯條用砂煲裝住 新鮮炸起 超 級 香 脆 而且每一面拎沾滿味粉孜然 • 高菜 • 乾辣椒 加埋一齊真係好惹味沾埋秘製沾醬 真係一流冇得輸絕對會識唔停口爭食🤣 好彩份量都好多 ______________________________ / 啫啫雞翼煲 / ʜᴋᴅ 38同樣熱辣辣呈上 中式煮法嘅水牛醬特別加左藍芝士 襯熱撈勻喺雞翼表面 勁香呢個ᴄᴏᴍʙɪɴᴀᴛɪᴏɴ真係特別得來 又幾好食______________________________ 另外仲叫咗兩支佢哋嘅招牌少爺啤呢度真係好適合放工約朋

舊店個時已經ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ
可惜位置對我嚟講唔太方便
一直未有機會去
佢哋喺銅鑼灣重新開業 終於有機會試到

/ 炸雞包 / ʜᴋᴅ 168

本身係衝着薯條而黎 意外叫咗呢個炸雞
估唔到佢驚喜程度係甚至大過薯條🤣

法式甜包 夾上厚切炸雞 • 酸瓜 • 椰菜
炸雞外皮炸得好非常酥脆!

而且中間肉質依然保持鮮嫩多汁

另外仲叫咗兩支佢哋嘅招牌少爺啤
呢度真係好適合放工約朋友嚟chill住傾計
除咗啤酒之外 食物質素都好高 讚💯❤️‍🔥🫶🏻
2023-07-13 73 瀏覽
銅鑼灣好chill 既draft beer restaurant 😌有outdoor area,但夏天都係室內好啲🙈🍴大坑薯條,炸到金黃色、上面啲孜然調味粉少少辣,好惹味🥹🌶️🍴紅油蝦餃,上面鋪咗芫荽,好正😍粒粒都好飽滿,自家水牛醬,幾辣🌶️🌶️🌶️唔食得辣就唔好啦~🍴麻辣牛舌,夠麻唔會太辣😁牛舌都幾腍,口感唔錯👍🌶️🍴暹羅魷麵,粗麵底,掛到汁👍辣椒、乾蔥同青檸,好東南亞風味😙辣度尚可🌶️🌶️啤酒真係唔太識,店員推薦咗兩款🍻分別係PaleAle同埋IPA~前者好爽口,清新~後者就柑橘花香味🍻

🍴麻辣牛舌,夠麻唔會太辣😁牛舌都幾腍,口感唔錯👍🌶️