2022-11-08 38 瀏覽
616聽到呢個名都只會聯想到火鍋,但原來佢哋喺大圍開咗間燒肉店,店內嘅裝修好有日本風格,有種去咗日本嘅居酒屋嘅感覺。雪•二人特盛套餐包括有前菜、蒸物、刺身、牛肉拼盤、溫泉玉子丼、飲品。前菜係番茄沙律,酸甜清新嘅番茄加埋帶酸嘅沙律汁,食落有清爽嘅感覺,仲令胃口大開。刺身有三款,都用上厚切,大件夾抵食。蒸物係野菌蟹肉茶碗蒸,入面嘅蛋嫩滑無比,熱辣辣勁好食,加埋有咬口嘅野菌同鮮甜嘅蟹肉,令味道層次都昇華不少。牛肉拼盤-入面有六款嘅牛肉,其中一款係牛肋肉,同埋一款黑毛和牛,其餘都係澳洲和牛,每款部位嘅肉味都好濃,而店員建議先食黑毛和牛再食澳洲和牛,由淡味食到濃味。黑毛和牛油脂較澳洲和牛多,所以油香較重,相反澳洲和牛油香同肉味均勻,食落更多肉味同埋無咁油膩。而拼盤入面仲有野菜同埋白鱔。白鱔大大塊,先燒肉後燒皮,見到金黃色就食得,皮脆肉嫩,肉質彈牙,加埋佢哋嘅醬汁就更好味。溫泉玉子丼大大碗,份量十足,將溫泉蛋拌勻加入埋秘製醬汁,配埋燒肉一齊食就更滋味。飲品有啤酒、清酒或者無酒精飲品。我哋揀咗無酒精飲品,一款係乳酸飲品,另一款係果味梳打。兩者都有生果嘅鮮甜,都係好清新嘅飲品,有效減低燒肉所帶嘅油膩感

雪•二人特盛套餐
包括有前菜、蒸物、刺身、牛肉拼盤、溫泉玉子丼、飲品。

刺身有三款,都用上厚切,大件夾抵食。

飲品有啤酒、清酒或者無酒精飲品。我哋揀咗無酒精飲品,一款係乳酸飲品,另一款係果味梳打。兩者都有生果嘅鮮甜,都係好清新嘅飲品,有效減低燒肉所帶嘅油膩感。

甜品係晚市先有,今日嘅係柚子雪葩,清新柚子味完消減整餐飯所帶嘅油膩感,完美嘅甜品
2022-11-08 29 瀏覽
我同朋友都係食肉獸,今日特登黎試吓呢間燒肉鋪😚門口同環境都裝修得好有日本風味,令人錯覺去左旅行咁有幾款套餐,我地叫左櫻•和牛響宴有黑毛和牛西冷 180G、黑毛和牛極上牛小排 x4、黑毛和牛肉眼上蓋 x4、黑毛和牛牛肋條、澳和横隔膜×4、澳和牛腹肉×4同野菜包括翠玉瓜,青椒同香菇。店員建議我地先食和牛,再食澳牛,呢個次序可食到各款牛最滋味嘅版本🤤🤤我地左牛小排同牛肉眼上蓋,呢兩個位置脂肪比例較高,食落牛香四溢,有種牛味溶化喺嘴邊既感覺,好好味😋跟住店員好好人咁幫我哋小和牛西冷,因為比較大塊,店員將佢燒得7成熟,口感鬆軟,最鮮嫩多汁,跟香甜煙un嘅珍珠飯一齊食真係好惹味最後仲有檸檬雪葩做甜品,refreshing
我同朋友都係食肉獸,今日特登黎試吓呢間燒肉鋪😚

門口同環境都裝修得好有日本風味,令人錯覺去左旅行咁

有幾款套餐,我地叫左櫻•和牛響宴

最後仲有檸檬雪葩做甜品,refreshing

好耐冇去日式燒肉店啦趁未出發去日本先,去食下日式燒肉先今日收工約咗朋友去大圍616燒肉酒場🥩日式燒肉店除咗有燒肉、刺身,仲有燒酒飲好啱三五知己傾吓計食吓嘢😋我哋兩個揀咗楓🍂和牛盛宴$788有頂級21日乾式熟成牛肉眼 100G、澳和牛腹肉 、黑毛和牛特選牛小排 、日本產鹽味雞腿肉 、黑毛和牛肉眼上藍、鹿兒島黑豚五花肉、黑毛和牛友三角肉、牛舌心、澳和牛肋條同野菜份量好多,兩個人食都好飽先將牛嘅脂肪逼出來燒熱代替生油先食淡味牛肉,肉眼上蓋、牛小排脂肪分布比例平均,肉質嫩滑,有香濃牛肉味燒香之後,有少少入口即化嘅感覺友三角同牛腹肉預先醃製,醬油味唔會蓋過牛肉嘅味道呢款比較有質感但食落唔會好韌✌🏻✌🏻特別一讚嘅係燒烤醬汁除咗有普通嘅鹽、燒烤汁、仲有減低油膩感嘅蘋果味汁呢款醬汁比較特別,但有淡香嘅蘋果味可以減低油膩感下次朋友生日可以再嚟一次🥰
好耐冇去日式燒肉店啦
趁未出發去日本先,去食下日式燒肉先
今日收工約咗朋友去大圍616燒肉酒場🥩

日式燒肉店除咗有燒肉、刺身,仲有燒酒飲
好啱三五知己傾吓計食吓嘢😋
我哋兩個揀咗

楓🍂和牛盛宴$788
日本產鹽味雞腿肉 、
黑毛和牛肉眼上藍、鹿兒島黑豚五花肉
、黑毛和牛友三角肉、牛舌心、澳和牛肋條同野菜

份量好多,兩個人食都好飽
先將牛嘅脂肪逼出來燒熱代替生油
先食淡味牛肉,肉眼上蓋、牛小排
脂肪分布比例平均,肉質嫩滑,有香濃牛肉味
燒香之後,有少少入口即化嘅感覺

友三角同牛腹肉預先醃製,醬油味唔會蓋過牛肉嘅味道
呢款比較有質感但食落唔會好韌✌🏻✌🏻

呢款醬汁比較特別,但有淡香嘅蘋果味可以減低油膩感

下次朋友生日可以再嚟一次🥰
2022-11-07 29 瀏覽
616呢個名相信鐘意食🐮/邊爐精應該對佢好熟悉 原來佢宜家喺大圍有專食和牛嘅舖頭 未有機會打邊爐之前食住和牛頂住先🫰🫰🐮菊·和牛御宴分咗兩個品種 黑毛和牛 澳洲和牛黑毛和牛:✅ 友三角 x4 ✅ 極上牛小排 x4 ✅ 肉眼 180 g澳洲和牛:✅ 牛肋條 ✅ 牛腹肉x4✅ 肉眼上蓋x4 🥬 野菜 雞髀菇 翠玉瓜 燈籠椒店員身穿和服 令你有日本嘅感覺提示可用牛脂起爐 介紹有三款醬蘋果汁 燒肉汁 岩鹽 如有需要 店員可代燒肉眼部分🫶🏻建議先燒黑毛和牛 後燒澳洲和牛自己比較少接觸和牛未食前驚會好快飽/heavy但原來唔會😂😂😂印象最深刻係黑毛和牛肉眼同埋黑無和牛極上牛小排口感充滿油脂感 極嫩滑肉眼部位係夾集住油脂同肉感其他部位就肉感重啲 適合愛🐮人士 會實在啲牛肋條最有咬口 唔算好多筋位整體令我對和牛🟰油膩呢個諗法改觀 🫰🫰🫰宜家餐廳仲會贈送甜品每位柚子雪芭一客味道類似柚子蜜 清甜又refresh
616呢個名

宜家餐廳仲會贈送甜品
每位柚子雪芭一客
味道類似柚子蜜 清甜又refresh
2022-11-06 31 瀏覽
大圍豐盛的和牛燒肉拼盤616除了有火鍋店外,原來也有日式燒肉店,而且是高質的燒肉店!環境優美,以木系和風為主,在櫻花樹下進食,很有心思!餐廳設有三款和牛的拼盤,價錢為$788-$988,分三個級數,是此選了最高級的那款。《櫻•和牛饗宴》$988這個和牛拼盤共有六款不同部位的和牛:♡黑毛和牛西冷來自日本的黑毛和牛西冷有180G,超大塊!💕由店員幫忙燒,服務周到,此牛入口即溶,脂肪和油花豐富,完美降霜,牛味極重,口感軟嫩。♡黑毛和牛極上牛小排 x 4簡直是極品的部位,此牛小排含有清晰油花,軟嫩的肉質,肉面佈滿了清晰的網狀油花,很治癒!♡黑毛和牛肉眼上蓋× 4肉眼蓋是肉眼牛肉之筋膜所切下的上蓋肉,為肉眼牛排的精華部位,比較稀有。看看肉眼上蓋的花紋,大理石油脂花紋分布均勻,而且肉質滑嫩。♡黑毛和牛牛肋條長條形的黑毛和牛牛肋條,像五花肉的感覺,肉味極為濃郁,由於含脂量相當高,口感非常嫩滑,一口咬下,已可以感受到牛油與肉香進撃味蕾!♡澳和横隔膜×4同樣是較稀有的部位,厚度較薄身,吃起來帶有適度的油脂,口感軟嫩。 ♡澳和牛腹肉 x4纖維跟筋膜較多,肉的紋理也粗,擁有濃厚的牛味!♡野菜×6包括菇、翠玉
大圍豐盛的和牛燒肉拼盤

♡黑毛和牛肉眼上蓋× 4

♡黑毛和牛牛肋條

♡澳和横隔膜×4

♡澳和牛腹肉 x4
纖維跟筋膜較多,肉的紋理也粗,擁有濃厚的牛味!

♡野菜×6
包括菇、翠玉瓜和彩椒

燒肉可搭配燒肉汁、玫瑰岩鹽或蘋果味醬汁,令肉味提升。

吃完燒肉後,更有餐後甜品附送,是柚子雪芭,很有解脂的感覺!

總結:高質的和牛燒肉。
2022-11-06 30 瀏覽
位於大圍嘅豪華和牛燒烤店舖櫻 和牛饗宴黑毛和牛西冷 180G淨係見到肥瘦配搭顏色已經知道係一流水準而且有工作人員現場親自處理 生熟程度拿捏得非常準確 這個和牛西冷不得了 濃郁嘅牛肉味食落之後在口腔中迴盪 又有油香又有肉香 口感順滑入口即溶黑毛和牛極上牛小排 偏白色嘅牛小排上面係比較多脂肪成份 油感十足 幼嫩滑感 咬落去爽口 黑毛和牛肉眼上蓋瘦肉成份比較重 所以口感上面比較實在 而且相對牛小排 這件肉眼牛肉味更加突出黑毛和牛牛肋條非常有氣勢嘅牛肋條 一大條夾起上嚟非常贅手 肥瘦均勻 燒嘅時候需要反覆轉身 而且剪開幾個段落 口感非常一流 油脂同埋牛肉嘅配搭啱啱好 有咬口 肉味濃郁 澳和牛橫隔膜從來冇食過橫膈膜 原來口感可以這樣的特別好似食緊蚌類食物一樣 爽脆感覺食得過癮 就算係內臟都有好好的牛肉味道澳和牛腹肉 開始比較強烈嘅牛肉味 比較多嘅醃製醬汁同埋芝麻更加令到嗰種牛肉有一種香味色澤均勻 燒完之後原來都係非常之柔滑有一種入口即溶嘅感覺配上 蘋果汁 燒肉汁 玫瑰岩鹽 檸檬汁甜酸淡麗各有各特色令到味道更到另一個層次一大碗白雪雪的珍珠米飯加埋牛肉肉汁一齊進食 從來冇食過一碗飯係可以食得咁豪華野

位於大圍嘅豪華和牛燒烤店舖

餐廳非常細心及暖心
贈送甜品給客人

柚子雪芭
凍冰冰酸酸的消熱解膩一流

#hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食
2022-11-06 19 瀏覽
喺大圍有間好有居酒屋風格嘅燒肉店,佢哋仲係由火鍋專門店616所設嘅分支616燒肉酒場。雪•二人特盛套餐呢個餐入面有齊沙律、茶碗蒸、三點刺身、牛肉拼盤、野菜、白鱔、溫泉玉子丼飯、飲品、甜品。勁多嘢食,CP值好高。沙律係番茄沙律,入面有切片嘅番茄,配埋微酸嘅醬汁,仲有少許嘅生洋蔥,食落夠哂清新,酸酸甜甜亦令人胃口大增。刺身三點,款款都新鮮,又夠大件,尤其三文魚更為肥美。茶碗蒸,除咗口感好嫩滑,入面仲有野菌同埋表面有蟹肉,蟹肉鮮甜,野菌有獨特嘅香味,令整體味道變得更豐富。牛肉拼盤有六款不同部位嘅牛肉,有四款不同部位嘅澳洲和牛、一款嘅係黑毛和牛、仲有一款係牛味最濃吓牛肋肉。服務員會細心建議先由淡味嘅黑毛和牛食起,最後先食牛肋肉。黑毛和牛嘅油香最濃,其次嘅澳洲牛嘅油同肉比例較均勻所以食落無黑毛和牛油膩,最後牛肋肉嘅肉味最濃。野菜放埋係牛肉拼盤入面,有翠玉瓜、野菌、紅黃椒各一。白鱔一大塊,服務員會建議先燒肉再燒皮,燒到金黃色就食到皮脆肉嫩嘅白鱔,白鱔夠新鮮,所以肉質口感彈牙,仲有魚嘅肉汁豐富,配埋佢哋秘製嘅醬汁更能帶出鱔嘅鮮味。溫泉玉子丼喺飯面鋪滿香脆嘅紫菜,加入秘製醬汁同溫泉蛋拌入飯中,就咁食都

雪•二人特盛套餐

刺身三點,款款都新鮮,又夠大件,尤其三文魚更為肥美。

服務員會細心建議先由淡味嘅黑毛和牛食起,最後先食牛肋肉。

黑毛和牛嘅油香最濃,其次嘅澳洲牛嘅油同肉比例較均勻

所以食落無黑毛和牛油膩,最後牛肋肉嘅肉味最濃。

野菜放埋係牛肉拼盤入面,有翠玉瓜、野菌、紅黃椒各一。

溫泉玉子丼喺飯面鋪滿香脆嘅紫菜,加入秘製醬汁同溫泉蛋拌入飯中,就咁食都好好味,配埋燒牛肉一齊食味道會更好。

飲品我哋揀咗桃味乳酸飲品同埋白桃梳打汽水。兩者都有清甜嘅桃味,好啱食燒肉嘅時候飲。

甜品係晚市先會送,有好啱燒肉食嘅柚子雪葩,雪葩有清新嘅柚子香味,酸酸甜甜,又夠清涼,完全可以減低燒肉嘅油膩。
2022-11-04 28 瀏覽
放假入咗大圍踩吓單車,踩之前梗係要依飽個肚先啦!616燒肉酒場餐廳裝修好和風好多櫻花睇😍原來有午餐定食叫咗個澳洲和牛定食有幾種唔同部位嘅牛肉個餐仲跟咗瑤柱蒸蛋同白飯個蒸蛋好鮮甜好好味手我哋仲叫咗燒白鱔(配蒲燒鰻魚汁)開爐先都有啲肚餓澳洲和牛肉質鮮嫩牛味好濃點埋啲汁配香飯好好食😋鰻魚燒到佢外層金黃色就好脆口啦!獅子王飯卷個飯卷真係成個獅子王咁😆外面加咗木魚絲同鰻魚入面就有芝士青瓜同肉食落真係好滿足😍
放假入咗大圍踩吓單車,
踩之前梗係要依飽個肚先啦!

616燒肉酒場

餐廳裝修好和風好多櫻花睇😍

原來有午餐定食
叫咗個澳洲和牛定食
有幾種唔同部位嘅牛肉

個餐仲跟咗瑤柱蒸蛋同白飯
個蒸蛋好鮮甜好好味手

我哋仲叫咗燒白鱔(配蒲燒鰻魚汁)

開爐先都有啲肚餓

澳洲和牛肉質鮮嫩
牛味好濃點埋啲汁配香飯好好食😋

鰻魚燒到佢外層金黃色就好脆口啦!

獅子王飯卷

個飯卷真係成個獅子王咁😆
外面加咗木魚絲同鰻魚
入面就有芝士青瓜同肉
食落真係好滿足😍

秋風起 肉癮起! 即時約埋朋友去大圍616探下D和牛肉肉先!餐廳佈置到好日本FEEL 掛哂日式燈籠又有櫻花 環境令人有親切舒適既感覺!太耐無食過日式燒肉 今次叫左個勁量SET滿足下自己 <菊. 和牛御宴>套餐裹分別有澳州和牛及黑毛和牛多達六種不同部門肉肉 可以一次過品嘗各特式店員溫馨提示先食左較輕味既黑毛和牛先, 其後才食較濃牛味既澳州和牛 十分貼心! 拼盤內我最鐘意呢3款⭐黑毛和牛極上牛小排油脂比例高,入口即溶,其後試下燒耐D燒至微焦脆脆地仲正! 入口唔會覺得好油膩!⭐澳洲和牛牛肋條一夾起勁大條啊!!!牛肋條本身會有啲筋膜口感上豐富,肉質不肥而且較實,肉味仲好甜!⭐黑毛和牛肉眼呢塊肉肉真係好大塊! 霸佔了成個燒爐既2/3 位置!油脂分佈非常平均 色澤好靚 牛味極重 放入口爆哂肉汁 好食到點哂頭!⭐黑毛和牛友三角.牛腹肉.肉眼上蓋三種部位嘅肉質同味道都令人回味以食物質數.呢個餐真係好抵食 份量足夠3-4人 和牛質素極高 每一件都非常靚!餐廳最後會送上甜品 柚子味既雪葩 酸酸甜甜又凍凍地 完美作結!

太耐無食過日式燒肉 今次叫左個勁量SET滿足下自己

<菊. 和牛御宴>

拼盤內我最鐘意呢3款
⭐黑毛和牛極上牛小排

⭐澳洲和牛牛肋條

一夾起勁大條啊!!!

⭐黑毛和牛肉眼

呢塊肉肉真係好大塊! 霸佔了成個燒爐既2/3 位置!

⭐黑毛和牛友三角.牛腹肉.肉眼上蓋

三種部位嘅肉質同味道都令人回味

餐廳最後會送上甜品 柚子味既雪葩
酸酸甜甜又凍凍地 完美作結!
2022-10-31
一個人食燒肉都可以好盡興😎。為食妹👧🏻走入大圍買bagel。順便喺附近搵食。616燒肉應該係616火鍋嘅朋友😆。黎到燒肉店當然要食燒肉啦😀。餐廳裝潢日系feel 🤩。午市套餐有十一款。唔食燒肉可以食炒飯/壽司等等。日本和牛定食分別有四款牛牛🐮。兩款原味。兩款汁燒。牛牛油脂味濃。色澤均勻。燒嗰陣小心爐火。差少少燒到手指🤏Tim🥹。為食妹👧🏻自製和牛飯。唔沾上醬汁也好好味😋。茶碗蒸滑嘟嘟。上面鋪滿蟹肉絲。
午市套餐有十一款。唔食燒肉可以食炒飯/壽司等等。
日本和牛定食
為食妹👧🏻自製和牛飯。唔沾上醬汁也好好味😋。
茶碗蒸滑嘟嘟。上面鋪滿蟹肉絲。
2022-11-01 31 瀏覽
住喺大圍嘅同事 成日都話嗰頭好多嘢食, 今日佢就帶我哋去呢間616燒肉酒場門面同內部裝修 都系日式裝修風格花多眼亂 選擇困難症嘅我哋, 最終都係揀套餐😬兩個人叫咗個(雪。二人特盛 )$888 , 朋友盡地主之誼請客, 所以套餐就最抵食啦😉頭盤係蕃茄沙律 , 蕃茄再加油醋汁同紫洋蔥再上刺身三道 , 牡丹蝦 三文魚 同 油甘魚,件件都厚切, 鮮甜美味。野菌蟹肉茶碗蒸- 蒸蛋嫩滑,有蟹肉嘅鮮味同鰹魚高湯嘅香。牛肉拼盤 - 一款黑毛和牛加四款澳洲和牛每款有4片、仲有白鱔、野菜,但每款肉都好新鮮!和牛真係好吸引,脂肪分布平均溫泉玉子丼 - 再加埋個秘製醬汁,酸酸地真係好食餐廳而家仲加送甜品柚子雪葩🍧,清新柚子味濃👍

門面同內部裝修 都系日式裝修風格

花多眼亂 選擇困難症嘅我哋, 最終都係揀套餐😬

頭盤係蕃茄沙律 , 蕃茄再加油醋汁同紫洋蔥

野菌蟹肉茶碗蒸- 蒸蛋嫩滑,有蟹肉嘅鮮味同鰹魚高湯嘅香。

牛肉拼盤 - 一款黑毛和牛加四款澳洲和牛

溫泉玉子丼 - 再加埋個秘製醬汁,酸酸地真係好食

餐廳而家仲加送甜品柚子雪葩🍧,清新柚子味濃👍
大圍呢間燒肉店,絕對係同區最有質數嘅日式燒肉。主打火鍋嘅616 人気高企,燒肉一樣有水準。位置喺大圍站旁邊,非常方便店員殷勤嘅招待.加上環境充滿和風氣氛,非常舒適同好友二人行,揀咗 <菊•和牛盛宴>店員溫馨建議 我哋可以先食黑毛和牛,然後再享用澳洲和牛✨黑毛和牛 極上牛小排油花非常均勻.真正係入口即溶將牛 沾上唔同醬汁,令味道再昇華蘋果汁.燒肉汁,再加少少玫瑰岩鹽 超好味✨澳洲和牛 牛肋條牛肋條大大條,好厚肉,店員好貼心將肉介開,令裡面肉質較容易熟燒好兩邊 再剪成一片片,帶點根位,非常有咬口✨黑毛和牛肉眼必食肉眼,比平日食嘅肉眼扒size更大,燒爐剛好放到一整塊,油脂同肉嘅比例恰好,好Juicy店員細心好helpful, 協助幫手燒,好專業✨黑毛和牛友三角 .牛腹肉每個部位都有佢獨特嘅口感同味道✨肉眼上蓋牛味好夠濃郁,軟腍腍食到尾聲,餐廳仲會為客人贈送甜品令每位食客 用餐後 劃上一個完美嘅句號✨柚子雪葩柚子味酸中帶甜好幼滑,食咗咁多肉.能夠中和一下下次可以加啲海鮮或試下其他部位
大圍呢間燒肉店,絕對係同區最有質數嘅日式燒肉。
主打火鍋嘅616 人気高企,燒肉一樣有水準。

位置喺大圍站旁邊,非常方便
店員殷勤嘅招待.加上環境充滿和風氣氛,非常舒適

同好友二人行,揀咗 <菊•和牛盛宴>

店員溫馨建議 我哋可以先食黑毛和牛,然後再享用澳洲和牛

✨黑毛和牛 極上牛小排
油花非常均勻.真正係入口即溶

將牛 沾上唔同醬汁,令味道再昇華
蘋果汁.燒肉汁,再加少少玫瑰岩鹽 超好味

✨澳洲和牛 牛肋條

牛肋條大大條,好厚肉,店員好貼心將肉介開,
令裡面肉質較容易熟

燒好兩邊 再剪成一片片,帶點根位,非常有咬口

✨黑毛和牛肉眼

必食肉眼,比平日食嘅肉眼扒size更大,
燒爐剛好放到一整塊,油脂同肉嘅比例恰好,好Juicy

店員細心好helpful, 協助幫手燒,好專業

✨黑毛和牛友三角 .牛腹肉
每個部位都有佢獨特嘅口感同味道

✨肉眼上蓋

牛味好夠濃郁,軟腍腍
食到尾聲,餐廳仲會為客人贈送甜品
令每位食客 用餐後 劃上一個完美嘅句號

✨柚子雪葩

柚子味酸中帶甜好幼滑,食咗咁多肉.能夠中和一下

下次可以加啲海鮮或試下其他部位
2022-10-31
慶祝紀念
生日
  • 黑毛和牛肉眼
  • 和牛盛宴
2022-11-01 16 瀏覽
今日叫左依個set 前菜:蕃茄沙律配芥末沙律汁好fresh 夠哂開胃😇蒸物:野菌蟹肉茶碗蒸依個好正😭😭 每啖都有蟹肉 好鮮甜 好想係屋企都整到😭刺身:三文魚、油甘魚、甜蝦刺身好厚身 夠新鮮 ❤️拼盤:-黑毛和牛特選牛小排-澳洲和牛肉眼上蓋-澳洲和牛牛腹肉-澳洲和牛牛肩芯-澳洲和牛橫隔膜-燒白鱔-牛肋肉-野菜職員仲好細心會同我地講燒左邊啲部位既肉食先估唔到全部部位既肉都有咁濃既牛味 😍 食落好有層次 好滿足👍🏽 同埋啲油脂分布真係岩岩好 燒完入日即溶 唔會太油膩👍🏽主食:温泉蛋玉子丼依個飯本身以為好普通 不過加埋佢地店鋪特製既醬汁 真係食唔停 搞到我想戒澱粉都好難🥲😮‍💨揀左白桃梳打同荔枝乳酸 大大杯 由前菜食到最後都仲有
今日叫左依個set
前菜:蕃茄沙律配芥末沙律汁
好fresh 夠哂開胃😇
蒸物:野菌蟹肉茶碗蒸
依個好正😭😭 每啖都有蟹肉 好鮮甜 好想係屋企都整到😭
刺身:三文魚、油甘魚、甜蝦
刺身好厚身 夠新鮮 ❤️

同埋啲油脂分布真係岩岩好 燒完入日即溶 唔會太油膩👍🏽

主食:温泉蛋玉子丼
搞到我想戒澱粉都好難🥲😮‍💨
揀左白桃梳打同荔枝乳酸 大大杯 由前菜食到最後都仲有
約咗閨密入大圍食網燒和牛順便慶祝一下萬聖節🎃我們叫咗一份❄雪.二人特盛套餐分別有前菜、蒸物、刺身、拼盤、主食同飲品首先上枱係蕃茄沙律配芥末沙律汁味道好清新,酸酸甜甜好開胃野菌蟹肉茶碗蒸好香好嫩滑三文魚、油甘魚及赤蝦刺身擺盤好精緻,幾款刺身都好鮮甜主角上枱啦!能夠一次過試晒多款不同部位嘅和牛真係好開心,我特別喜歡黑毛和牛特選牛小排、澳洲和牛肉眼上蓋及牛肋肉同樣色澤鮮嫩,油花分布均勻,剛好燒到五成熟口感嫩滑好 juice 澳洲和牛牛復肉、澳洲和牛牛肩芯同澳洲和牛橫膈膜燒得很焦香,肉味都很濃郁,白鱔燒到外層香脆肉質好鮮嫩溫泉玉子丼好多紫菜好好味白桃梳打及荔枝梳打最後餐廳送咗呢款好fresh嘅柚子味雪吧給我們享用🍨👍

首先上枱係蕃茄沙律配芥末沙律汁味道好清新,酸酸甜甜好開胃

野菌蟹肉茶碗蒸好香好嫩滑

三文魚、油甘魚及赤蝦刺身擺盤好精緻,幾款刺身都好鮮甜

溫泉玉子丼好多紫菜好好味

白桃梳打及荔枝梳打

最後餐廳送咗呢款好fresh嘅柚子味雪吧給我們享用🍨👍

2022-10-24 83 瀏覽
原來616都出咗燒肉,一樣都唔係任食要散叫,不過就有套餐可以叫!套餐都有幾款,有啲淨係肉,有啲有埋前菜同飯!而我哋就驚淨食肉會太油膩,所以揀左一個有飯既二人特盛套餐!雪·二人特盛套餐 包括有前菜-番茄沙律,好清甜既番茄加上少少酸既沙律汁,即刻胃口大開啦😆蒸物及刺身-野菌蟹肉茶碗蒸,即叫即蒸,新鮮熱辣,爽口濃味既野菌係面加香滑蟹肉茶碗蒸,真係食唔停口😋而刺身就有三款,件件都好大件好新鮮!牛肉拼盤-一款黑毛和牛加四款澳洲和牛每款有4片、仲有白鱔、牛肋條及野菜,就咁望落可能覺得唔多,但每款肉都好新鮮!服務員建議從較淡味既黑毛和牛開始食先,之後先食澳洲和牛!而且和牛真係好吸引,脂肪分布平均,不過食多幾舊就開始覺得油膩感出嚟啦!而我覺得自己將塊白鱔燒得好好,好金黃,皮脆肉嫩😂之後點汁一齊食就可以啦!呢個時候最啱係有碗飯可以餸下,減低油膩!溫泉玉子丼 份量十足,完全唔駛擔心唔飽肚!啱啱好既玉子加好多既紫菜,最後淋上秘汁,就咁食都無得輸😋!野飲方面揀咗果味梳打水,桃味🍑及巨峰提子🍇,水果味好出,好清爽!最後而家送緊甜品,柚子雪葩🍧,清新柚子味一解肉既油膩感!呢度座位唔多,大家唔想等就最好預約啦!或者

而我哋就驚淨食肉會太油膩,所以揀左一個有飯既二人特盛套餐!

雪·二人特盛套餐
包括有

刺身就有三款,件件都好大件好新鮮!

最後而家送緊甜品,柚子雪葩🍧,清新柚子味一解肉既油膩感!

呢度座位唔多,大家唔想等就最好預約啦!或者6點前來到可以撞下彩😁

另外值得一讚係服務員態度好好,而且好有耐性解釋燒肉食法!