2022-10-24
大圍越來越多好嘢食進駐,616火鍋近排都轉型開咗間燒肉酒場,今日就同朋友去試下佢好唔好食。616燒肉酒場,肉類選擇花多眼亂🤣,最後同朋友決定,直接叫佢哋嘅套餐就算,今次朋友請客🤪所以就叫咗個「雪。二人特盛」,成惠$888,食返餐好嘅✌🏻頭盤一上嚟就係蕃茄沙律清新嘅蕃茄再加油醋汁同紫洋蔥,係打開胃口同食慾嘅好開始。之後再上刺身三道同埋野菌蟹肉茶碗蒸。新鮮嘅牡丹蝦 三文魚 同 油甘魚,款款鮮甜美味。而蟹肉茶碗蒸,蒸蛋嫩滑,有蟹肉嘅鮮味同鰹魚高湯嘅香。💥💥💥終於主角都嚟啦💥💥💥二人份量嘅澳洲和牛拼盤終於上場👏🏻👏🏻店員建議由右至左嘅方向去食,當食晒所有牛同蔬菜之後,最後就燒埋白鱔。將結論放喺前面,今餐所有食物都好高質,特別想講店員都好主動留意顧客們嘅用餐狀況,今日食呢款套餐,全部都係我哋食完一樣先再上一樣,完全冇一次過就堆晒上嚟。特別想講有兩款牛肉黑毛和牛 特選牛小排:油香感十足,食落啖啖嘅滿足。澳洲和牛 肉眼上蓋:油花豐富兼且肉味香濃,真係點食都唔夠😆燒白鱔:店員建議燒魚皮先,到金黃色之後再燒魚肉,最後點埋佢哋特製嘅醬汁和牛拼盤進食期間,店員上埋個溫泉玉子丼,咁樣配埋啲和牛一齊食,油膩感即
頭盤一上嚟就係蕃茄沙律
清新嘅蕃茄再加油醋汁同紫洋蔥,係打開胃口同食慾嘅好開始。
之後再上刺身三道同埋野菌蟹肉茶碗蒸。
新鮮嘅牡丹蝦 三文魚 同 油甘魚,款款鮮甜美味。
而蟹肉茶碗蒸,蒸蛋嫩滑,有蟹肉嘅鮮味同鰹魚高湯嘅香。
💥💥💥終於主角都嚟啦💥💥💥
二人份量嘅澳洲和牛拼盤終於上場👏🏻👏🏻
特別想講有兩款牛肉
黑毛和牛 特選牛小排:
油香感十足,食落啖啖嘅滿足。
澳洲和牛 肉眼上蓋:
油花豐富兼且肉味香濃,真係點食都唔夠😆
燒白鱔:
和牛拼盤進食期間,店員上埋個溫泉玉子丼,咁樣配埋啲和牛一齊食,油膩感即刻減咗唔少。
跟餐可以揀兩杯飲品
我同朋友都分別揀咗巨峰梳打同埋白桃梳打。
最後套餐都會送上柚子雪葩作為結尾,酸酸甜甜,一解全餐嘅油膩感。