2022-03-18
今次黎左筲箕灣新開既cafe,見到門口兩邊既座位,我已經心心眼,而家疫情坐open area空氣流通d,感覺上安全少少,仲有緊係可以打卡啦!係我地影緊相既時候,店員同我地講店入面有個打卡位,跟住我就隨即沖入去睇下,原來入面既裝修都幾靚喎!打卡位係一個圓型既座位,旁邊有棵檸檬樹,要黎打卡真係一流!打完卡緊係睇下有咩食啦!呢到有Breakfast Menu 同Lunch Menu,Breakfast Menu 比較特別既係竟然有刈包,真係比較少見,而Lunch Menu 係以五款蔬菜為主既丼飯,特別得黎又健康,我地每樣點左一款黎試試。Breakfast Menu $62套餐有9款選擇,包咖啡或奶茶,我簡左煙三文魚•炒滑蛋•牛油粟米• 刈包,煙三文魚捲成花型,賣相一流,炒蛋炒至半生熟,口感嫩滑,沙律菜拌以黑醋,酸酸甜甜幾好味,刈包就略嫌不夠軟熟。Lunch Menu $48丼飯以蔬菜為主,可以係9款蔬菜中挑選5款+ 瑞典肉碎,我簡左軟綿小紫薯、清甜菠菜、牛油鮮本菇、柚子蓮藕同甘筍牛蒡,瑞典肉碎可以加錢轉其他野,我加左$18 轉鹽燒三文魚,$18有三塊三文魚都幾抵,如果吾鍾意食三文魚既,都仲有
Breakfast Menu $62
Lunch Menu $48
丼飯以蔬菜為主,可以係9款蔬菜中挑選5款+ 瑞典肉碎,我簡左軟綿小紫薯、清甜菠菜、牛油鮮本菇、柚子蓮藕同甘筍牛蒡,瑞典肉碎可以加錢轉其他野,我加左$18 轉鹽燒三文魚,$18有三塊三文魚都幾抵,如果吾鍾意食三文魚既,都仲有其他選擇,$15 轉香草雞粒、$18 轉洋蔥牛肩肉/洋蔥黑毛豬 同$22 轉汁燒鰻魚,丼飯配上日式醬汁,令蔬菜增添美味,而飲品係需要另加$5。