2023-09-15 35 瀏覽
正所謂酒香不怕巷子深,一間藏係大馬路旁小巷子里的coffee shop,不單是食物精心烹調,讓你感覺到溫度。更加難能可貴的是店員招呼及人情味,真正使你感受到一種自然流露熱情同用心❤️‍🔥偷偷地轉化成溫度傳入每一位客人心入邊。對我而言這才是一間真正寶藏餐廳,會使人記住,用餐完踏出門會回心微笑的。今日我哋lunch hour 去,門口都已經有人排隊,但店員都非常有禮地向每位等候客人告知等候時間👍👍結果大約等左十分鐘左右,已經可以入座。所以大家如繁忙時間去嘅,記得早少少啦🫣小店內共有兩層,店內裝修比人一種cozy、乾淨簡潔感覺。可算係小巷內小清新。食物方面今次叫左個lunch set 同一個甜品 ,兩杯特飲。最後一樣值得讚嘅係,佢地套餐會送黑唔咖啡,而且仲可以免費添飲👍👍雖然係免費添飲,但咖啡質素絕對係平均值以上☕️

香濃意大利飯  配紐西蘭牛扒
提拉米蘇牛角窩夫配雪糕
柚子蘋果梳打
免費添飲咖啡

2023-09-15
10 分鐘 (堂食)
香濃意大利飯  配紐西蘭牛扒
提拉米蘇牛角窩夫配雪糕
柚子蘋果梳打
免費添飲咖啡
  • 香濃意大利飯配紐西蘭肉眼
🍽️食物方面:🥗藜麥田園沙律菜💲58煙三文魚+💲20 🈶羽衣甘藍同松子🥑牛油果帶子意大利飯💲128香噴噴👃Creamy🍚軟硬適中🍄濃郁忌廉蘑菇湯➕餐包 跟餐💲28🫐藍莓芝士蛋糕 偏紮實唔甜 🉑✍🏻HB🥳🍫凍薄荷朱古力咖啡 跟餐💲28 唔夠濃味🍊香橙肉桂梳打💲48 少少肉桂味唔辣menu好多嘢都sold out😕📷打卡方面:白色雲石枱 金色枱墊幾靚✨🔈環境方面:兜咗陣先搵到 比想像中大間 有2️⃣層Staff一腳踢比較忙 但都有禮貌😊唔趕客💬其他資訊:87 Coffee 📍元朗水車館街66號錦榮大廈地下5號舖⏰11am-10pm
🍽️食物方面:

💬其他資訊:
87 Coffee
⏰11am-10pm
2023-09-13 43 瀏覽
呢間cafe 離元朗地鐵站唔係好遠,係大馬路後面嘅細街,所以環境好幽靜😌。入到去唔好以為店舖細細,其實仲有2樓,而且坐得好舒服,好適合嘆番杯咖啡☕️。香煎雞扒炒滑蛋 配 酸種法包 $78雞扒有兩塊,而且個皮都煎得好金黃香脆。肉質都好嫩滑Juicy😆。滑蛋加咗多啲奶,所以食落好滑,而且好有蛋味🍳。麵包🍞可以揀牛角窩夫🧇、酸種法包🥖、祼麥包🍞。側邊仲有三粒炸薯波波🥔,同沙律。沙律菜都好新鮮,上面仲加咗麻醬🥗。煙肉卡邦尼 $78 🍝卡邦尼意粉係扁意粉,食落好煙韌。卡邦尼醬好creamy,而且上面仲有好多煙肉。份量都俾得好多,好滿足!😋提拉米蘇牛角窩夫 配 雪糕$68 🍨牛角窩夫外脆內軟,上面有一球雲呢拿味嘅雪糕🍦。隔離仲有一杯expresso☕️。擺盤好靚,上面加咗朱古力醬同藍莓🫐 朱古力咖啡 $43 ☕️Dirty $ 38☕️跟餐可以減$8。咖啡好香,朱古力亦都唔係好甜。好味😋

香煎雞扒炒滑蛋 配 酸種法包 $78

煙肉卡邦尼 $78 🍝

提拉米蘇牛角窩夫 配 雪糕$68 🍨

朱古力咖啡 $43 ☕️
Dirty $ 38☕️

跟餐可以減$8。咖啡好香,朱古力亦都唔係好甜。好味😋
2023-09-11 33 瀏覽
餐廳位置在元朗,裝修簡潔,仲有閣樓,環境夠大,坐得舒服,開放式廚房,令沖調咖啡既香氣,直撲入鼻。餐牌有多款Lunch Set及幾款 All Day Breadfast,跟餐送熱黑咖啡或熱柚子茶,黑咖啡仲可以添飲。藜麥田園沙律菜:以多種新鮮蔬菜、松子仁及超級食物藜麥,增加飽肚感之餘,亦提供多種口感,加埋黑醋汁,清新又健康。海鮮蕃茄汁扁意粉:海鮮有八爪魚、大蝦、蜆肉,蕃茄仔色澤更紅、味道更甜,扁意粉好掛汁,煙韌爽口,軟硬適中,香濃意大利飯配紐西蘭肉眼:紐西蘭肉眼肉質細嫩,油花密集,以少許黑椒調味,香中帶辣,增添鮮味,意大利飯煮得好地道,creamy得來又有咬口,加左切碎既翠肉瓜、洋蔥粒,好惹味。總結,餐廳價錢合理,食物新鮮好味,職員有禮貌,性價比高。

總結,餐廳價錢合理,食物新鮮好味,職員有禮貌,性價比高。

午餐
  • 香濃意大利飯配紐西蘭肉眼
  • 海鮮蕃茄汁扁意粉
  • 藜麥田園沙律菜
2023-09-08 23 瀏覽
梅頭豬有兩塊大大既,肉汁鮮美,很嫩!配咗沙律菜,酸酸甜甜既菠蘿,好味!漢堡很厚,餡料很豐富,新鮮既蕃茄生菜,芝士加上牛肉漢堡扒。漢堡扒厚厚既,牛味香濃;薯條份量很足,剛炸好,酥脆香口美式芝士蛋糕,口感滑順綿密,芝士味很香,甜度啱啱好柚子茶、黑咖啡都好飲,黑咖啡仲可以添飲。

美式芝士蛋糕,口感滑順綿密,芝士味很香,甜度啱啱好

柚子茶、黑咖啡都好飲,黑咖啡仲可以添飲。
小店位置比較隱蔽,環境幾大幾舒服~叫左兩個set,香煎西班牙豬梅頭($98)同牛油果帶子意大利飯($128)豬扒肉質食落幾軟幾好食😛,份量好足,沙律菜亦都好新鮮~另外既意大利飯整得幾正宗,飯食落偏生,口感會比較硬☺️。帶子煎得好香,加埋芝士粉一齊食好夾~ 幾好食,不過食耐左會有啲漏🤣。另外飲品叫左一杯玫瑰latte同抹茶latte🍵🤍首先賣相方面真係好可愛🥰,拉花好靚好有心思!👍🏻 見到個拉花心情都好啲😛味道亦都好唔錯,咖啡濃度岩岩好,飲落好順口。抹茶既茶味都夠,飲落又唔會太苦~ 兩杯飲品既甜度亦唔會好高,唔中意飲甜野既我覺得岩岩好🥰。睇得出小店真係好有心機,食物飲品一啲都唔求奇,推薦推薦!📍87 Coffee· 元朗水車館街66號錦榮大廈地下5號舖
小店位置比較隱蔽,環境幾大幾舒服~

豬扒肉質食落幾軟幾好食😛,份量好足,沙律菜亦都好新鮮~

另外飲品叫左一杯玫瑰latte同抹茶latte🍵🤍

睇得出小店真係好有心機,食物飲品一啲都唔求奇,推薦推薦!

📍87 Coffee
· 元朗水車館街66號錦榮大廈地下5號舖
2023-08-27 29 瀏覽
比我發現左一間係元朗幾高質嘅cafe,幾啱同朋友靜靜地聚下,啲嘢又幾好味😋龍蝦汁海鮮意大利粉龍蝦汁好濃而且好掛麵,有淡淡嘅忌廉香味❤️海鮮都好新鮮下👍加38蚊仲可以轉餐,有餐湯同餐包。我地去果日嘅餐湯係忌廉磨菇湯😋味道都唔錯我地仲叫左一份紐西蘭有級肉眼扒,肉質都算嫩滑,保留到牛肉肉汁👍👍不得不提佢咖啡豆都幾好㗎,鍾意飲咖啡嘅朋友仔可以點一杯試吓🤭🍴87 Coffee (元朗)📍元朗水車館街66號錦榮大廈地下5號舖

龍蝦汁海鮮意大利粉

🍴87 Coffee (元朗)
📍元朗水車館街66號錦榮大廈地下5號舖
查過元朗市中心都搵唔到常見連鎖咖啡店,之後Google map就搵到「87 COFFEE」,睇招牌見到2014年開業至今,OpenRice都係一致好評😆店舖位置比較隱蔽位於內街的窄巷,見到OpenRice嘅好評就覺得可以試試🥰店鋪有兩層,選了樓上位置比較少人安靜🤫眼見一個員工做樓面、收銀,選了野飲就落樓下落單。就咁睇menu,餐廳主打咖啡、水果茶,食物方面有All Day Breakfast、飯、意粉🍝價錢親民,但今日就只叫了一杯 #榛子朱古力鮮奶,大大杯,好夠料,朱古力味濃,落夠朱古力粉🥰 好滿意啊!! 期待下次再來試佢嘅意粉/ All Day Breakfast!! 🥰

店鋪有兩層,選了樓上位置比較少人安靜🤫
眼見一個員工做樓面、收銀,選了野飲就落樓下落單。

2023-08-19
10 分鐘 (堂食)
2023-08-16 35 瀏覽
位於元朗水車館街呢間Cafe,店舖雖然細小但都有兩層,座位相當舒服唔會擠迫易設計簡約坐得舒服,環境的確係唔錯,可以嘆番個悠閒嘅dinner,呢間係一間非常高質素嘅餐廳,我非常滿意烤鮮三文魚扒,三文魚皮煎到好香脆金黃色,證明抹得好乾水。魚扒無骨,啖啖肉好新鮮,入口魚油甘香,好香三文魚味。紅花汁甜甜地,配三文魚一齊食味道好夾,唔會蓋過三文魚既味道,令人食指大動。配菜都好好食,番薯蓉很香,好好味。牛油果帶子意大利飯,我點了一個的牛油果帶子意大利飯,想不到意外地好吃,牛油果半融於熱辣辣的意大利飯,加上新鮮多汁的意大利飯,入口軟硬度適中,有口感,香濃的忌廉味,加上牛油果香,讓人吃出驚喜,而且帶子煎到金黃色,入口先甜,啖啖肉, 十分出色。
2023-08-14 157 瀏覽
元朗一向出名美食多多,今次就嚟到呢間位於大棠路附近嘅小巷入面,帶啲小清新得嚟又有啲格調嘅餐廳😎餐廳嘅櫥窗玻璃掛住閃下閃下嘅燈飾,店內擺放咗唔同嘅綠色植物,再配合埋餐廳播放啲好relax嘅音樂,咁舒適嘅環境真係好適合情侶或者係同閨蜜一齊嚟撐下枱腳🤤紐西蘭一級肉眼 💰HK$168我地叫咗5成熟,塊肉唔會鞋又唔會太生,肉質夠juicy!再落埋海鹽同埋黑胡椒,簡直係再將塊肉眼扒嘅味道昇華~旁邊嘅香煎翠玉瓜、紫薯蓉都好鮮甜好好味😋蟹籽蟹肉忌廉汁扁意粉💰HK$98真材實料,充滿蟹肉同蟹籽,啲忌廉汁都好多,成個扁意粉都夠濕潤!呢個份量兩個人share剛剛好~追加 是日餐湯配餐包 💰HK$28是日餐湯係忌廉蘑菇湯,食得出個湯好有誠意,濃郁嘅忌廉加上超爆多嘅蘑菇蓉,勁想外賣多碗拎返屋企飲😆個餐包都好鬆軟,就算冇搽牛油,食落都甜甜地~追加 凍薄荷朱古力鮮奶咖啡💰HK$28拉花簡單得嚟好靚,再加埋厚厚嘅奶泡,成杯咖啡嘅層次好分明,好適合用嚟打卡😚淡淡嘅薄荷味,比起一般嘅Mocha令人更醒神~熱桂圓紅棗茶 本身仲好驚係好甜嘅果種,點知原來係一個用熱水浸住嘅桂圓紅棗茶茶包,淡淡嘅桂圓紅棗味啱哂啲唔中意飲甜野嘅人

紐西蘭一級肉眼 💰HK$168

蟹籽蟹肉忌廉汁扁意粉💰HK$98

追加 是日餐湯配餐包 💰HK$28

追加 凍薄荷朱古力鮮奶咖啡💰HK$28

熱桂圓紅棗茶
本身仲好驚係好甜嘅果種,點知原來係一個用熱水浸住嘅桂圓紅棗茶茶包,淡淡嘅桂圓紅棗味啱哂啲唔中意飲甜野嘅人!店員仲好貼心咁話可以再叫佢地幫手refill 熱水添㗎~

紐約芝士蛋糕 💰HK$48
蛋糕偏口感紮實,食得出啖啖檸檬嘅香味,好清新!絕對唔會因為係一舊cheese cake而覺得佢好漏~
蟹籽蟹肉忌廉汁扁意粉
紐西蘭一級肉眼
是日餐湯配餐包
2023-08-14
蟹籽蟹肉忌廉汁扁意粉
紐西蘭一級肉眼
是日餐湯配餐包
2023-08-14 19 瀏覽
元朗西餐小店87coffee朋友帶咗我黎呢間Cafe食嘢店舖小小只有三至四張枱,環境寧靜想同朋友靜靜地傾吓計啱晒🥰🥰叫咗一份紐西蘭一級肉眼扒紐西蘭肉眼扒質素有驚喜,本身肉質唔錯叫medium 廚師煎得剛剛好,靚!配菜都好好食 但略嫌少咗啲😋😋配埋醬汁都好好食!蟹子蟹肉忌廉汁扁意粉蟹肉嘅份量都唔少,每一啖都食到忌廉汁唔會太油膩👍🏻Iced black coffee 有驚喜似平時飲開咖啡機capsule質素!人均消費百零蚊,喺元朗想食西餐都值得一試!
元朗西餐小店87coffee
朋友帶咗我黎呢間Cafe食嘢
店舖小小只有三至四張枱,環境寧靜
想同朋友靜靜地傾吓計啱晒🥰🥰

叫咗一份紐西蘭一級肉眼扒
紐西蘭肉眼扒質素有驚喜,本身肉質唔錯
叫medium 廚師煎得剛剛好,靚!
配菜都好好食 但略嫌少咗啲😋😋
配埋醬汁都好好食!

蟹子蟹肉忌廉汁扁意粉
蟹肉嘅份量都唔少,每一啖都食到
忌廉汁唔會太油膩👍🏻

Iced black coffee 有驚喜
似平時飲開咖啡機capsule質素!
人均消費百零蚊,喺元朗想食西餐都值得一試!
今日去屋企樓下間元朗的87 Coffee食晚餐,呢間餐廳食西餐為主,亦主打咖啡飲品。紐西蘭I級肉眼扒 $168呢道肉眼扒非常出色。肉質鮮嫩多汁,廚師煮得剛剛好。肉眼的外層煎得金黃香噴噴,切開見到肉質保持鮮嫩。配上餐廳特製的醬汁好惹味,配有翠玉瓜蕃茄同埋紫薯,賣相色彩繽紛,而且有蔬菜營養均衡,值得試,價錢大眾化、相對質素算高。蟹籽蟹肉忌廉汁意粉 $98蟹籽蟹肉份量非常足夠,蟹籽蟹肉鮮、忌廉汁濃郁,每條意粉都均勻地沾上忌廉汁,蟹籽蟹肉能夠黏住每條意粉,意粉烹調技術賣相都好,美味👍🏻+$28 忌廉蘑菇湯及餐包蘑菇忌廉湯非常濃郁香蘑菇味,用蘑菇打成碎煮成,每一啖都係粒粒蘑菇碎 👍🏻亦配有兩款唔同口味嘅餐包,其中一款係芝麻口味,非常香!餐飲免費加配桂圓紅棗茶 紅棗茶包內加入杞子、飲落仲有蜜糖清香,非常健康養生,紅棗香天然微甜味道,既養生又好飲👍🏻榛子鮮奶咖啡 特飲+$28咖啡係咖啡愛好者既不二之選。呢間餐廳既凍咖啡口感濃郁,帶濃郁香咖啡豆味,非常適合用黎消暑,一天疲勞工作過後飲番杯咖啡,亦令人精神放鬆👍🏻我覺對87 Coffee既用餐體驗非常滿意。睇得出餐廳內的佈置、餐具全部都經過細心挑選,食

榛子鮮奶咖啡 特飲+$28

我覺對87 Coffee既用餐體驗非常滿意。睇得出餐廳內的佈置、餐具全部都經過細心挑選,食物擺啲亦非常精美!肉眼扒首推薦食,呢個價錢食到呢款西餐牛扒性價比高。如果你喜歡食西餐,我強烈推薦你去試試87 Coffee。

親民寶藏西餐廳·87 Coffee (元朗)
2023-08-13 18 瀏覽
🥩紐西蘭一級肉眼 $168點左肉眼5成熟,入面肉質都呈粉嫩🫶🏻外皮煎到微脆食落亦帶啲煙燻味🥩好多汁同埋有牛味🤤配有烤紫薯泥、翠玉瓜、車厘茄同埋有燒汁👍🏻💫💫💫💫💫🍝蟹籽蟹肉忌廉汁扁意粉 $98好香蟹肉味,蟹籽提升左口感,而且份量算多,忌廉汁既質感岩岩好,唔會太杰身而好膩,味道亦適中,令人食完一啖再一啖😆💫💫💫💫💫🍹果茶跟餐+$10有杯果茶,味道似提子汁🍇💫💫💫💫💫🍹藍柑檸檬 跟餐+$28,好清新既檸檬味,好有去左沙灘🏖️不過較淡💫💫💫💫💫整體黎講,cp值都算高🤩尤其肉眼既質素都算高,以百幾蚊食到👍🏻比起外面有啲成3百幾蚊既扒做得好👏🏻

🥩紐西蘭一級肉眼 $168
🍝蟹籽蟹肉忌廉汁扁意粉 $98
🍹果茶
跟餐+$10有杯果茶,味道似提子汁🍇
🍹藍柑檸檬
跟餐+$28,好清新既檸檬味,好有去左沙灘🏖️不過較淡
2023-08-13 59 瀏覽
好耐冇入過嚟元朗食嘢,今日過嚟呢邊行吓,無意入咗小巷,見到呢間小店。見到價錢平平哋,就去試吓Lunch set先。上咗去2樓坐低,好闊落,唔會因為有位就迫咗好多人坐埋。環境好舒服,枱布係民族風,嘢食上咗嘅時候都好啱打卡,而且天氣咁熱,冷氣都好夠。去到嘅時候其實都等咗一陣,因為都好full。$108 香濃意大利飯配紐西蘭肉眼 5成熟見到$108就可以食到肉眼,超級抵,仲要質素好。冇諗過細舖都可以食到好食嘅肉眼,叫咗五成熟,啱啱好,肉質好軟,唔會Overcooked。個意大利飯都好Creamy。$98 意式菠菜蟹肉闊條麵好大碟,一上枱嚇親,份量足料都有啲食唔晒。 呢個闊條麵係茄汁底,配咗好多蟹肉,闊條麵煮得啱啱好,唔會過硬。+$25 玫瑰鮮奶咖啡跟餐加咗杯,好啱打卡,個漸層好靚。+$25 香橙肉桂梳打呢個都係跟餐加嘅,夏天飲番杯梳打真係好正,有兩塊香橙果乾,底下係香橙果醬。

$108 香濃意大利飯配紐西蘭肉眼 5成熟

$98 意式菠菜蟹肉闊條麵

+$25 玫瑰鮮奶咖啡
跟餐加咗杯,好啱打卡,個漸層好靚。
玫瑰鮮奶咖啡

+$25 香橙肉桂梳打
香橙肉桂梳打

香橙肉桂梳打
87 Coffee 隱世巷仔高質cafe ☕️放假又係去cafe嘅時候🫶🏻今日同朋友去元朗一間小店咖啡店🍝🍨☕️ 以純白木系的裝修風格,成個感覺都好舒服🌾小店嘅食物質素都不錯,CP值很高!😋😋▪ 安格斯美式漢堡包(伴有粗薯條)Angus American Burger With Crispy Fries $ 108安格斯牛肉嘅肉質好juice🐮牛肉嘅脂肪比例都好好😋粗薯條都好脆又夠熱▪ 挪威煙三文魚炒滑蛋牛角包 $78Norwegian Smoked Salmon Scrambled Egg Croissant 雞蛋好滑,三文魚都好好食,帶有鹹香味道,牛角包食到有好重嘅牛油味▪ 榛子朱古力鮮奶HAZELNUT CHOCOLATE MILK $25(套餐價)超濃郁嘅朱古力榛子味道👅一飲落去呢度係真材實料👍🏼▪ 薄荷朱古力鮮奶咖啡MINT MOCHA $25(套餐價)咖啡味偏重,帶有微微的味道,味道幾特別😋▪意大利蛋糕🍰$48 蛋糕不會太甜,cream cheese夠都好夠滑身🫶🏻淡淡意大利芝士味道,同朋友share 岩岩好食物:🌕🌕🌕🌖🌑價錢: 🌕🌕🌕🌖🌑回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑📍元朗水車館街
87 Coffee 隱世巷仔高質cafe ☕️

▪ 挪威煙三文魚炒滑蛋牛角包 $78