2019-05-29 276 瀏覽
呢間cafe 幾年前試過一次驚為天人 一直響我心目中有好高地位 今次係佢搬左舖位後第一次來 今日weekday 唔使等位 同朋友上2樓慢慢坐好chill 我點既sunwashed Costa Rica 🇨🇷 single origin 好香 口感偏fruity 但唔會過酸 好順口 個杯仲超級靚tim 朋友點左杯geisha 飲落比我果杯更濃味而且有茶味 同個綠茶豆付mousse cake 幾夾 埋單每人90蚊 有咁高質既咖啡同咁hea既環境消磨左個幾鐘 絕對超值🤟🏻🤟🏻

2019-05-29
2019-05-20 512 瀏覽
假日得閒都嚟呢度嘆番杯咖啡,假日通常都滿座,不過有兩層,搵位都唔難。呢度咖啡種類都算多,不過我唔飲齋啡,所以都係叫番我至愛既Flat white,Flat white 都唔係間間有,好在呢間有不過平時我覺得佢杯咖啡唔夠熱,今次叫佢d奶整熱d先岩我口味黎呢度順利食埋lunch ,叫咗個伯爵茶waffle,假日無半份點,所以叫咗全份,超大份,waffle 暖暖地又夠脆,好多cream , 勁邪悪,但d cream勁重伯爵茶味,夾埋一齊食真係勁正,再加埋上面個朱古力雪糕好濃朱古力味,夠凍唔易溶,真係無得彈另外叫咗個鷄胸芝士香草包,芝士勁多,芝士控一定要試,包包外脆內軟

不過平時我覺得佢杯咖啡唔夠熱,今次叫佢d奶整熱d先岩我口味

2019-05-13 499 瀏覽
估唔到元朗有間咁特別嘅咖啡店。仲要係街市後面,車房中間,真係好唔起眼。我哋喺大街幾經辛苦,行咗半個鐘先搵到。本來都有興趣試吓佢杯世界第一得獎咖啡,但因為行到又熱又攰,已經冇呢個心情... 唯有等下一次啦! 但係其實喺西鐵站行過去唔使10分鐘路。下次我識㗎喇..... 揀咗一杯搖冰咖啡 Shakerato , 行到又熱又攰,飲呢杯正好。咖啡冰冰涼涼,配上微酸嘅味道,帶點清新果香。$37真係抵飲! 朋友叫左呢杯 Affogato , 濃縮咖啡加雪糕, 雪糕好香濃。不過我唔鐘意飲甜嘅咖啡,個人覺得過甜。芝士蛋糕都好濃滑。

芝士蛋糕都好濃滑。
  • 冰搖咖啡
2019-05-01 467 瀏覽
叫左唔記得咩凍啡 所以味都差唔多好好飲又一定唔會 正常食物大份又好食得2-3 款 同朋友叫晒兩款一齊食waffle份量多又唔會係咖啡弄果d實的的但都幾唔好坐樓上sofa area very old@@holiday 去都幾多人多街坊廢是出城🤣比較推薦是食物
叫左唔記得咩凍啡 所以味都差唔多
holiday 去都幾多人
多街坊廢是出城🤣
比較推薦是食物
2019-03-10 1129 瀏覽
店內放滿各式各樣嘅器具、奬狀,香味充滿整間店舖。咖啡師細心每一個歩驟,感覺似同咖啡談戀愛…揀了瓜地馬拉咖啡…勁香果味帶點酸,口感啱啱好。芝麻豆腐蛋糕軟到唔捨得咬落去,唔太甜但香濃滑~好休閒嘅一小時,必定會有下次!
店內放滿各式各樣嘅器具、奬狀,香味充滿整間店舖。
咖啡師細心每一個歩驟,感覺似同咖啡談戀愛…
揀了瓜地馬拉咖啡…勁香果味帶點酸,口感啱啱好。
芝麻豆腐蛋糕軟到唔捨得咬落去,唔太甜但香濃滑~
好休閒嘅一小時,必定會有下次!
2019-02-15 1034 瀏覽
上網見到呢間cafe都幾多好評,見元朗近近地就去試下啦😛 可以坐出面又得,樓上亦有座位🤓坐坐下仲有隻🐱走嚟走去🤣入面嘅裝修係木系風格,傾下計都坐得幾舒服😙每人最低消費係一杯飲品或者食物,我地就嗌咗杯 #FlatWhite ($37) #HazelnutLatte ($37) 見到出面蛋糕櫃啲蛋糕個樣幾正,嗌咗件#芒果芝士蛋糕 😛對咖啡冇咩研究,只能自己覺得幾好飲😚上網見到佢哋嘅拉花好可愛有公仔,不過唔知係咪果日太多人所以淨係整咗個普通嘅拉花😢芒果芝士蛋糕芒果味香,又唔會太濟😍
上網見到呢間cafe都幾多好評,見元朗近近地就去試下啦😛
可以坐出面又得,樓上亦有座位🤓坐坐下仲有隻🐱走嚟走去🤣
入面嘅裝修係木系風格,傾下計都坐得幾舒服😙

芒果芝士蛋糕芒果味香,又唔會太濟😍
2019-02-09 917 瀏覽
第一次來,其實都想來好耐,但唔順路⋯ 店舖入邊日的氣氛好好⋯ 叫左個窩夫同埋Panini⋯ 可惜小弟唔係太識咖啡,只係叫左Flatwhite,冇試到佢地d特色咖啡⋯ 食物,服務,咖啡都好有水準,係香港好耐冇試過去過一間樣樣都滿意的Cafe,有機會會再來!咖啡雖然只係點左Flatwhite,但都好香濃,打得不錯。
第一次來,其實都想來好耐,但唔順路⋯

咖啡雖然只係點左Flatwhite,但都好香濃,打得不錯。

2019-01-08 1152 瀏覽
HKACCRO COFFEE來到這裏 當然點虹吸萃取啦一杯虹吸萃的 紅櫻桃計劃 日曬LIMU G1TASTING葡萄 梅子的酸質,甜感像黑糖巧克力般,稍降溫後,尾韻如紅茶甘一杯手沖滴濾萃取的肯尼亞AATASTING口感飽滿多汁 黑莓的酸質 黑加侖的酸甜感 中等偏高的甜感 像是糖炒栗子感嘆點贊的是沒想到手沖也這麽好喝其實在香港喝到好喝的手沖真的不容易因為節奏太快了,咖啡師都會以比較穩定的方式快速萃取 所以來到元朗ACCRO可以靜靜的坐下來喝一杯單品 真的很滿足好喜歡這裏
HK
ACCRO COFFEE

來到這裏 當然點虹吸萃取啦
一杯虹吸萃的 紅櫻桃計劃 日曬LIMU G1

一杯手沖滴濾萃取的肯尼亞AA

感嘆點贊的是沒想到手沖也這麽好喝
其實在香港喝到好喝的手沖真的不容易
因為節奏太快了,咖啡師都會以比較穩定的方式快速萃取
所以來到元朗ACCRO可以靜靜的坐下來喝一杯單品
真的很滿足好喜歡這裏
2018-10-30
2018-12-13 1310 瀏覽
從大學開始便很喜歡在這家Café流連,因為它集齊了我最愛的元素:遠離煩囂、寧靜舒適、咖啡、微甜蛋糕、書、貓、花,和很親切的店員。咖啡分成精品咖啡和regular款,regular就是平常你會在連鎖店買到的Americano、Cappuccino ,孩子氣的咖啡latte和mocha,精品咖啡就是不加糖奶,試出最原粹的咖啡豆味道,價格較貴,口感、香氣和味道也各有不同,MENU上會清晰寫出介紹,拿不定主意的你也可請咖啡師推薦。今次點了LATTE,上面的天馬拉花非常精緻和特別,奶泡和咖啡比例剛好,不錯,唯一缺點是沒有植物奶選擇,希望這家我最愛的咖啡店可提供燕麥奶和豆奶吧~這裡的甜點也是我重點推薦項目,口味特別,不大甜,非常適合愛吃甜又怕胖的女生(其實也是邪惡啦~)特別推介百香果蛋糕,甜中帶微酸,口感獨特!最後這裡還有隻超可愛的慵懶貓咪,牠會自己開門走來走去,最愛在外面懶洋洋地曬太陽,這也是加分項目吧?呵呵

2018-12-06 804 瀏覽
喺新界區難得搵到一間咁有氣氛嘅咖啡店, 呢間舖頭有兩層, 如果坐樓上嘅話更加可以享受一種遠離人煙嘅寧靜, 每次嚟都會order一杯flat White, 咖啡味濃郁,但同時又有濃厚嘅牛奶味嚟調和番,每一啖飲落去都感覺好rich, 好欣賞咖啡師嘅拉花,每次都會好期待,因為會有唔同嘅公仔,有馬,花等等,睇到好舒服,感覺咖啡師好用心好熱愛沖咖啡
Mr
2018-10-20 930 瀏覽
An 'oasis' in the awful, arid desert of Yuen Long.Excellent coffee, delicious chicken panini and cake. Very good service. Quiet but very friendly atmosphere. My only regret is that it took me so long to discover you.I'll be back.Hamish.

I'll be back.
Hamish.
2018-10-20
5 分鐘 (堂食)
  • Any and all.
2018-10-16 751 瀏覽
雖然杯咖啡唔係特別好飲😝,但佢啲拉花真係好靚好特別🤓。同埋佢有好多特別嘅豆。鍾意咖啡嘅都不妨去睇吓。👍🏼👍🏼佢唔係元朗大街,都比較清靜。所謂嘅隱世cafe😂

佢唔係元朗大街,都比較清靜。所謂嘅隱世cafe😂
2018-09-28 874 瀏覽
一直以為元朗冇咩飲咖啡嘅cafe, 直到朋友推介呢間咖啡小店! 成間cafe裝修好有心思, 以木製傢俬為主, 有種古典優雅嘅感覺, 埋邊有個大書櫃全部都係有關咖啡嘅書, 感覺店主真係好熱愛咖啡! ☕ 我飲orange mocha, 拉花好靚好有心思, 咖啡味同奶味香濃, 少許橙香調味又唔會蓋過咖啡味... 😋👍🏻 男友飲hazelnut latte, 冇諗過佢拉花可以拉隻鹿仔出嚟仲要有棵樹響後面! hazelnut味好香好突出, 好睇又好飲☕👍🏻👍🏻👍🏻兩杯咖啡盛惠$70, 唔駛加一! 非常抵飲, 又唔限時~~~

orange mocha

• mocha
2018-08-19 1073 瀏覽
星期天一時多來到Accro午膳,叫了鴨胸肉意式香草包,走洋葱和鴨胸皮,即叫即做,大約要等15-20分鐘,意式包香脆可口,配上大量芝士和少量帶酸瓜的醬,鴨胸肉嫩,好好食。之前來過幾次,下單時一次過叫包和咖啡,可能咖啡飲完,意式包還未到,所以今次意式包上枱後才叫咖啡。今次點了烤杏仁拿鐵,一上枱已忍不住讚,拉花好靚,而且次次不同,我聽到隔鄰的女生指明要獨角獸,咖啡師都做到,未飲已經開心。咖啡本身香濃,只是烤杏仁味不是太突出,但都已經好飲。
鴨胸肉意式香草包

烤杏仁拿鐵
題外話/補充資料: 食品配$33或以上飲品享受$5折扣
2018-08-12
午餐
鴨胸肉意式香草包
烤杏仁拿鐵
2018-08-18 998 瀏覽
一個炎熱的下午跑到來這裡就是為了嚐咖啡,價錢並不算便宜,但是物有所值而且非常有特色,好幾款亦曾得過獎項對於每一款咖啡,店員也有講解,既可長知識,亦可與客人有互動,對於我這些一知半解的客人,實在貼心首先來一款愛爾蘭咖啡,上層香滑配合下層混入咖啡中的愛爾蘭威士忌,少少濃烈感覺中西合璧中茶與咖啡的混和,雖然我還是接受不到味道,但同桌的朋友就讚口不絶了看見隔枱的甜品又吸引了我們的眼光,勿失良機,有配冰其淋的,有配水果的兩款選擇當天共嚐了四款咖啡,其餘的要留待下次再來了

當天共嚐了四款咖啡,其餘的要留待下次再來了

2018-07-28