2024-04-09 77 瀏覽
來到中環蘇豪區,最多就係典型風味特色酒吧,今次初嘗試一間Poker 風格的酒吧餐廳🍴———ACED♠️♣️♥️♦️來到酒吧門口見到滿面笑容的侍應,也有一些客人來這裡chill住飲野傾計 , 感覺挺不錯的,邊停住腳步👣坐下來試試。酒吧當然有酒飲,但同時都有送酒的美食,自己一個想好好enjoy relaxing 下,我點左杯Shiraz, Australia, 2021——ST. Hallett Gamekeeper's🍷 $92同點左一份即叫即做的pizza 🍕 MARGHERITA $128。紅酒🍷是口味夠厚夠dry, 亦都taste好full body, pizza 大大塊熱辣辣,滿滿的芝士🧀亦都好正,兩個人食剛剛好😚呢度環境夠chill夠舒適,聽著音樂,飲下紅酒🍷簡直放鬆極,下次約多d朋友再來chill下。

2024-01-07
10 分鐘 (堂食)
2024-03-04 65 瀏覽
ACED Bar & Grill中環蘇豪士丹頓街54號地舖去到大館附近,老友想去飲返杯,推介蘇豪的 ACED,又幾正喎!😽Chicken Wings雞翼外層香脆,內層嫩滑,試了原味可以點他他醬和茄汁提升層次,配新鮮沙律菜,食完好舒暢。🤤Cowabunga Pizza 🍕大廚即叫即製,配料有巴馬火腿、蘑菇、車厘茄和芝士。 餅底鬆軟煙韌,配料新鮮,份量十足,融化了的香濃芝士加秘製醬汁, 好有層次,推薦!😍Signature Cocktails🍸White Star調酒師將伏特加、菠蘿汁、熱情果和檸檬汁調和,酸酸甜甜又夠凍,好醒神。😻MocktailsMango Tango這杯 Mocktails 將薑啤、芒果泥、青檸汁和蜜糖融為一體,好fresh,又香又甜。😚ACED Bar & Grill 環境舒適,食材新鮮,Cocktail 好飲,還會再來。😎🤘🏻
ACED Bar & Grill

中環蘇豪士丹頓街54號地舖

Chicken Wings

Cowabunga Pizza 🍕

Signature Cocktails🍸

Mocktails

Mango Tango

2024-02-28
Had an amazing Saturday night at Aced on Staunton Street in Central!Gorgeous atmosphere where people having a great time. Started off with their signature cocktail, the White Star – a refreshing mix of vodka, pineapple juice, passion fruit, and lemon juice, it was the perfect way to kick off the evening!I couldn't resist their classic fish and chips as well. The fish was perfectly cooked, with a crispy batter and fluffy white flesh. The chips were golden yellow and delicious. I just cant stop bu

The chips were golden yellow and delicious. I just cant stop but keep eating them😍😍
2024-02-27 37 瀏覽
Margherita (素食版)生日蛋糕就冇啦,一塊大大嘅生日Pizza就有~ 朋友唔太喜歡食肉,所以叫咗呢個素嘅~ 有香濃嘅mozzarella同清新又酸酸哋嘅小車厘茄,係幾好食。由於對方好細食,而塊pizza真係好大,大過我塊面!😂😂😂 所以無論我幾大食,最後都係食唔晒~ 唔係佢唔好食,係我飽到食唔落~~🤪·Breadcrumbed Fish🐟 & Chips 🍟雖然話人哋生日,唔應該俾人哋食唔飽⋯ 但係見到咁嘅份量,我心知不妙⋯ 😅 睇怕都係我包底⋯⋯😌 不過條魚柳係真係好好食嘅,外脆內軟,仲有啲魚油加肉汁滲出嚟~ 薯條唔會太粗,但食起嚟好脆卜卜,係冇多餘嘅油份嘅!!可能我哋平時口味食開清淡,反而覺得佢落多咗少少鹽,比較偏鹹少少。🤏🏻 不過整體都OK呀~·House Wines (Red & White)🍷🥂我呢啲阿伯性格,梗係飲紅酒啦~ 朋友覺得食白肉,加上想飲偏甜少少嘅餐酒,所以佢就揀咗飲白酒~ 兩杯都唔錯呀,HH飲返杯過吓酒癮,都係開心嘅!!·講到尾,都係學生一齊讀書嗰陣,嗰種無憂無慮嘅生活好~ 宜家出到嚟做嘢先發現⋯ 想約餐飯都唔係咁容易⋯ 多謝你話我知宜家做教育係幾咁搵
House Wines (Red & White)🍷🥂
講到尾,都係學生一齊讀書嗰陣,嗰種無憂無慮嘅生活好~ 宜家出到嚟做嘢先發現⋯ 想約餐飯都唔係咁容易⋯ 多謝你話我知宜家做教育係幾咁搵到食⋯🤭🤭
House Wines (Red & White)🍷🥂
2024-02-26 27 瀏覽
Red Fury (98hkd)以rum做基底,微微甜味,酒味唔算重,唔會太澀,下次可以下其他款~Mango Tango (72hkd)係一款有氣嘅mocktail,上層酸味重,下層芒果🥭嘅甜味突出,有種先酸後甜嘅層次,有種小清新嘅感覺🥰~House Fries (58hkd) 完全冇諗過佢咁大份👀呢個價錢真係超值,用嘅係粗薯條,入邊有好多薯蓉,熱辣辣即叫即炸,上面灑咗少少紫菜碎,配沙律醬同埋茄汁🥫同朋友邊傾偈邊食正~店面細細間,但酒款都幾齊全,裝修精緻,坐落好舒服,好適合同幾個朋友坐埋一齊傾吓偈🥂#foodiblum西式 #foodiblum酒吧
Red Fury (98hkd)

Mango Tango (72hkd)

House Fries (58hkd)

#foodiblum西式 #foodiblum酒吧
2024-02-26
$250 (宵夜)
  • Mango  Tango
2024-02-24 27 瀏覽
TGIF ,係中環放工,見有少少時間就上咗去蘇豪飯返杯。行過呢間職員介紹優惠又幾nice,又有戶外sofa位就入去坐低,可以望到PMQ慢慢飲。有pizza,又有一般小食。先叫咗支啤酒,Corona呢個牌子又未試過喎,清清地咁,加一片青檸,清新爽口。叫咗份炸魷魚餸酒,夠曬香口夠曬脆。另外仲叫多杯Dark Paradise ,成份有Dark Rum, 金巴利酒、菠蘿汁、青檸汁,最搶眼就梗係杯上嗰把紙遮啦☂️。味道ok

2024-02-02 86 瀏覽
星期五同朋友放工去中環happy hour , 當然立即諗起去Soho, 最近好多新洒吧重臨Soho, 我們行到街角搵到間型格酒吧,決定一試果然冇揀錯,好chill 好relax Dusted Calamari 炸魷魚炸得相當香脆,要趁熱食好適合做佐酒小食Margherita Pizza 面頭鋪滿水牛芝士、蕃茄同羅勒,味道酸酸甜甜,好好味道,餅底香脆,是意大利經典pizzaWhite StarVodka 做base , 有pineapples juice , passionate juice & Lime juice , 混合一起,味道清新,好Fresh Red FuryDark Rum 味帶焦糖、有點蜜糖味,加入紅石榴漿同橙汁,香甜好飲週末晚上感覺都市生活節奏,心情都relax

Dusted Calamari 炸魷魚
炸得相當香脆,要趁熱食好適合做佐酒小食

Margherita Pizza

Red Fury

週末晚上感覺都市生活節奏,心情都relax
2024-02-02 36 瀏覽
週末同朋友去中環happy hour , 我們揀選了在蘇豪酒吧區,在週未巳經比之前疾情熱閙返好多, 好多間酒吧都坐無虛設, 最後我哋行到街尾有一間充滿週未鬆弛感的洒吧, 坐落好Chill 好啱同朋友𣈱飲Dusted Calamari 炸魷魚被粉漿包住,炸得好香脆可口,脆卜卜啱做咗酒小食Margherita Pizza ACED 出名 Pizza , 見好多人都點Pizza 食馬格麗塔pizza 是意大利那不勒斯代表性pizza , 鋪滿紅色蕃茄醬,綠色的羅勒,白色是 mozzarella cheese , 似意大利國旗,餅底脆口,食落好有意大利風味White Star 基底係 Vodka , 加入波蘿汁及熱情果汁同青檸汁,入口好順喉,有甜甜酸酸的味道好飲Red Fury以 Dark Rum 為主,加入橙汁同紅石榴糖漿,味道香甜,外型幽雅啱女孩子飲同打卡同場加影,酒吧送兩杯Tequila Shot , 大家都飲得開心

Dusted Calamari 炸魷魚
被粉漿包住,炸得好香脆可口,脆卜卜啱做咗酒小食

Margherita Pizza
ACED 出名 Pizza , 見好多人都點Pizza 食

Red Fury

2024-01-27 50 瀏覽
星期五梗係要happy Friday😬就算唔happy都要happy😬🎣Breadcrumbed fish & chipsTartare sauce🤍呢個炸魚都幾大份,係用魚柳,外脆內軟,兩大份熱辣辣~啲皮唔算好厚,唔係平時英國style 兩個人share就啱啱好😙之後仲有啲好粗嘅薯條🍟薯條點蝦醬都好好味㗎,再加埋茄汁,雙重享受!😗White Star⭐️Vodka, Pineapple Juice, Passionfruit, lemon juice今日想飲啲酸嘅嘢,呢一杯酒調得幾好,酸酸甜甜,完全唔覺得自己飲緊酒🙉🙉🙈
星期五梗係要happy Friday😬
就算唔happy都要happy😬

🎣Breadcrumbed fish & chips
Tartare sauce🤍
兩個人share就啱啱好😙

White Star⭐️
2024-01-17 43 瀏覽
ACED Bar Restaurant地址:中環蘇豪士丹頓街54號地舖同另一半去中環飲杯野,食啲小食,見到依間ACED睇落幾有feel,好chill!帶佢入黎坐低食少少小食同埋飲杯野,座位適中,坐落幾好feel。野食價錢唔算貴,叫咗一個Pizza,一份薯條同埋一碟炸魚柳,,仲有兩杯野飲😋😋SALSICCIA $152blended tomatoes, mozzarella, mushrooms, sausagebasilSalsiccia 披薩以其豐富的香料腸、濃郁的番茄醬,絲滑的莫札瑞拉,鮮美的蘑菇,和新鮮的羅勒葉融合,創造出經典既意式風味😊Fish Fingers $108炸得超鬆軟,做到絕佳既外酥內嫩口感👍👍House Fries $58炸得香脆可口,外皮炸至金黃酥脆,內裡薯肉柔軟綿密,搭配番茄醬又得,蛋黃醬又得,令人一口接一口😁👍送酒一流Summer Sky $72Pineapple juice, Orange Juice, Ginger BeerSummer Sky 是一款清爽的Mocktail,無酒精,融合了甜美的菠蘿汁和橙汁,以及辛辣的薑啤,交織出熱帶風情與提神醒腦的口感
ACED Bar Restaurant
地址:中環蘇豪士丹頓街54號地舖

SALSICCIA $152
basil

Fish Fingers $108
炸得超鬆軟,做到絕佳既外酥內嫩口感👍👍

House Fries $58

Summer Sky $72
Summer Sky 是一款清爽的Mocktail,無酒精,融合了甜美的菠蘿汁和橙汁,以及辛辣的薑啤,交織出熱帶風情與提神醒腦的口感,飲落勁有夏天感覺🤗

Lonely Mexican

呢杯酒侍應誠心推介,係帶有龍舌蘭的獨特風味,混合咗辛辣和柑橘的口感。味道好獨特,而且影相打卡都非常之靚👍值得一試
2024-01-15 41 瀏覽
SOHO咁多酒吧選擇,有時唔知喺邊間酒吧落腳飲杯嘢?!可以考慮呢間位於PMQ附近嘅小酒吧,店面唔大,但勝在半開放式,可以一邊飲酒,一邊睇啲行人行嚟行去,好不寫意~坐入邊沙發座,啱晒男女們密密傾至到夜晚九點都係HH,除咗啤酒、紅酒之外,重有Cocktail選擇,Aperol Spritz($48)除咗送酒嘅finger food ,仲有主食,Margherita ($128),真係落足料,好多芝士、蕃茄和香草,絕對唔會比一般意大利餐廳差

每天返工忙忙碌碌,放工一於要去chill一chill💞如果想靜靜地,好坐既,PMQ附近呢間都不錯,如果想行埋PMQ就更加啱!行完過對面happy hour一下,好爽!✨️Breadcrumbed Fish & chips $148飲酒我唔食d野唔得😆叫個fish and chips墊下肚。chips好多,慢慢送酒都不錯。🥂House wine$58happy hour 抵飲呀!就咁house white wine都甜甜地,易入口,好飲!環境半outdoor,有高椅又有梳化椅,靜靜坐一陣,望下街,放空下。侍應都好好服務,又好鬼nice,可以吹下水又幾開心。
每天返工忙忙碌碌,
放工一於要去chill一chill💞

如果想靜靜地,好坐既,
PMQ附近呢間都不錯,
如果想行埋PMQ就更加啱!
行完過對面happy hour一下,
好爽!

飲酒我唔食d野唔得😆
叫個fish and chips墊下肚。
chips好多,慢慢送酒都不錯。

🥂House wine$58
happy hour 抵飲呀!

環境半outdoor,
有高椅又有梳化椅,
靜靜坐一陣,望下街,放空下。

侍應都好好服務,又好鬼nice,
可以吹下水又幾開心。
2023-12-18 45 瀏覽
去到 #半山 區🗻,梗係要趁住而家有聖誕氣氛🎄飲下酒、享受下12月嘅時光🥃。今次我哋揀咗一間好有feel嘅 #酒吧 😍,氣氛好放鬆🍾。呢度仲係寵物友善餐廳🐾,附近都有人放狗🦮。咁chill嘅氣氛,真係好正😝!🍹Aperol Spritz ($48)一飲落去首先有西柚🍊嘅酸甜清新味道,好易入口👅。之後就飲到一啲餐酒類嘅提子味🍇,其實係裏面加咗意大利氣泡酒prosecco🥂。而且顏色好靚💕,好啱放鬆叫一杯嚟chill下。🍸Mix House Spirit (Tequila Soda) ($58)如果鍾意調酒係朋友要嗌呢個🍷,因為味道真係好夠🥃!一飲落去首先有濃郁嘅濃舌蘭酒香味😆,濃郁度充滿咗成個口腔,之後再有酒精🫧嘅味道揮發咗出嚟,真係好啱feel✌🏻。🧅Onion Rings ($98)呢度嘅小食都炸得唔錯💥,而且洋蔥圈嘅炸粉唔會太過乾硬😋,仲保留到酥脆嘅口感,整得幾有心機😛。🍟Sweet Potato Fries ($88)外面炸得酥脆👅,而且裏面嘅番薯蓉好綿密🍠,甜甜香香,香口好食。🐥Chicken Wings ($112)炸出嚟香口不特止🤤,出面惹味嘅外層仲帶有一啲甜味🍭,而裏面都

🍹Aperol Spritz ($48)

🧅Onion Rings ($98)

🍟Sweet Potato Fries ($88)

🐥Chicken Wings ($112)
炸出嚟香口不特止🤤,出面惹味嘅外層仲帶有一啲甜味🍭,而裏面都好食,整到好Juicy💦,好食。
2023-12-16
2023-12-16 46 瀏覽
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk勁chill😍 × 微醺🫧 × 高質🫶🏻而家咁啱天氣轉凍🥶,要享受呢個浪漫又咁有feel嘅氣氛😳,一定要去chill下。今次鼠尾草🌱就嚟到半山🥰,呢度嘅酒吧街真係好有feel!今次要介紹一間鼠尾草🌱私藏嘅新開酒吧🫶🏻。嚟到梗係要嗌啲Cocktail或者Spirit 啦😍。Aperol Spritz飲落去好清新,西柚香味、淡淡嘅汽酒香味,好啱微醺嘅感覺✨。Mix House Spirit可以揀唔同嘅烈酒,Tequila Soda嘅味道好夠😚,飲落去好爽、好enjoy!呢度啲嘢食嘅質素都唔錯,嗌啲小食配酒、傾住計😻,享受喺呢度嘅quality time。洋蔥圈、番薯條、雞翼🤤都炸得好香脆,而且調味夠晒惹味,配酒好正🙌🏻!💰 Aperol Spritz ($48)💰 Mix House Spirit (Tequila Soda) ($58)💰 Onion Rings ($98)💰 Sweet Potato Fries ($88)💰 Chicken Wings ($112)🥢 ACED @aced_bar🗺️ 中環蘇豪士丹頓街54號地舖
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk
勁chill😍 × 微醺🫧 × 高質🫶🏻

💰 Aperol Spritz ($48)
💰 Onion Rings ($98)
💰 Sweet Potato Fries ($88)
💰 Chicken Wings ($112)
🥢 ACED @aced_bar
🗺️ 中環蘇豪士丹頓街54號地舖
2023-12-09 33 瀏覽
終於星期五~ 收工之後去咗中環飲嘢🍺首先叫咗一杯signature Cocktail🖤🖤Dark ParadiseDark Rum, Pineapple Juice, Campari, Lime Juice呢個名有又貼切今日嘅心情黑色嘅天堂 既諷刺 又矛盾橙橙地色嘅酒 有濃厚香甜同薑啤清爽口感幾好飲跟住就嗌咗小食 係雞肉串燒一份有成七條都好大份每條串燒都係甜甜地 之後仲有個薄荷汁可以 香香辣辣的仲有其他嘅炸嘢pizza burger
終於星期五~ 收工之後去咗中環飲嘢🍺
首先叫咗一杯signature Cocktail🖤