2024-02-02 36 瀏覽
週末同朋友去中環happy hour , 我們揀選了在蘇豪酒吧區,在週未巳經比之前疾情熱閙返好多, 好多間酒吧都坐無虛設, 最後我哋行到街尾有一間充滿週未鬆弛感的洒吧, 坐落好Chill 好啱同朋友𣈱飲Dusted Calamari 炸魷魚被粉漿包住,炸得好香脆可口,脆卜卜啱做咗酒小食Margherita Pizza ACED 出名 Pizza , 見好多人都點Pizza 食馬格麗塔pizza 是意大利那不勒斯代表性pizza , 鋪滿紅色蕃茄醬,綠色的羅勒,白色是 mozzarella cheese , 似意大利國旗,餅底脆口,食落好有意大利風味White Star 基底係 Vodka , 加入波蘿汁及熱情果汁同青檸汁,入口好順喉,有甜甜酸酸的味道好飲Red Fury以 Dark Rum 為主,加入橙汁同紅石榴糖漿,味道香甜,外型幽雅啱女孩子飲同打卡同場加影,酒吧送兩杯Tequila Shot , 大家都飲得開心

Dusted Calamari 炸魷魚
被粉漿包住,炸得好香脆可口,脆卜卜啱做咗酒小食

Margherita Pizza
ACED 出名 Pizza , 見好多人都點Pizza 食

White Star

Red Fury