餐廳: add@Prince
資訊:

2018-12-12 1204 瀏覽
工作辛苦完成,大家都想慶工宴食高檔一點。 因應聖誕節,餐廳的裝飾都很有聖誕氣氛!自助餐款式以東南亞美食為主,尤其是泰國菜特別多。 他們做的肉都有水準,大部分都入味,可是佢偶爾會有一兩舊肉架嚼不爛。我很喜歡佢即場切的豬手和德國肉腸。味道不腥而且超級易入口!配果醬或gravy 都好食! 煙三文魚都好香,有煙燻味。而且肉質滑嫩。喜歡三文魚的我當然不會放過食三文魚刺身。食得出新鮮,但肉的甜味比較欠奉。煙三文魚正d. 朋友有食蟹和海鮮,評價好像都不差。而且佢地食過翻尋味,食了三轉。連啲甜品也是很泰國🤣試了佢個芒果糯米飯。紫米一般般,可以再煙靭一點。芒果很甜,而且還有椰奶任加!不錯。另外我食了件朱古力香蕉蛋糕。超好食!又滑又香又鬆軟!大推介💕總括來說,這間自助餐廳幾有特色。環境氣氛都不錯,食物水準以這價錢來說屬中規中矩。都okay!
工作辛苦完成,大家都想慶工宴食高檔一點。

因應聖誕節,餐廳的裝飾都很有聖誕氣氛!

自助餐款式以東南亞美食為主,尤其是泰國菜特別多。

2018-11-27 1635 瀏覽
雖然款式不多,但食物精緻和新鮮。必吃食品1. 自製甜筒2. 榴槤雪糕3. 椰子雞湯4. 肉骨茶空間寬廣,坐得很舒服。豆腐花本身已含有糖,所以不用再加上糖水和黃糖,豆味很淡。侍應很有禮貌,換碟換得很快。是次用了openrice 7折coupon, 每人大約hkd 250.
雖然款式不多,但食物精緻和新鮮。
必吃食品
1. 自製甜筒
2. 榴槤雪糕
3. 椰子雞湯
4. 肉骨茶
空間寬廣,坐得很舒服。
豆腐花本身已含有糖,所以不用再加上糖水和黃糖,豆味很淡。
侍應很有禮貌,換碟換得很快。
  • 椰子雞湯
  • sushi
  • handmade cone
  • 榴槤ice cream
  • 海南雞飯
2018-11-11 1565 瀏覽
今天是我們第一次到此餐廳食buffet, 整體感覺非常良好,首先我是用OpenRice 預定生日七折優惠的,未到之前酒店已經comfirm我,預備工作做足,去到後,午餐選擇也很多,海鮮有:長腳蟹,毛蟹,青口,小龍蝦,大蝦,刺身有:三文魚,吞拿魚,青魚,仿鮑,咖哩有五款,還有八款Drayer口味的雪糕.....還有沙津bar,今天人入座有八成,服務態度很好,最後還送了個芝士蛋糕比,我們一切也很好,值得推薦
2018-10-19 2269 瀏覽
細佬生日,所以睇下有冇優惠先,間間打去格下價 ,發現呢間餐廳星期一至五小童10歲以下免費的,而且食物應有盡有,我最愛的生蠔,長腳蟹龍蝦源源不斷供應,因早左黎就去海港城買埋生日禮物比佢開心下。本來諗住折後400零蚊嘅晚市自動餐沒有什麼高質素可言,但燒牛肉眼扒及羊扒真不錯。環境方面亦舒適好适合一家人食飯,節日慶祝。服務很好會向我們提供優惠的詳程,同時我們說有老人家,他們更有長者價錢及會安排比較方面的位置。我們覺得安排得很週到。埋單憑收據及信用咭收據滿500元就可以有兩小時泊車免費,而800元就有三小時,真化算。下個月媽媽生日會考慮再來食晚餐
2018-10-18
1 分鐘 (堂食)
信用卡優惠、優惠券
  • 燒牛肉眼扒
2018-10-08 2027 瀏覽
上個禮拜日小編同屋企人去呢度食buffet,已經唔係第一次食呢間、黎食buffet只有一個原因(認識小編我既人都應該非常清楚我唔like buffet呢家嘢既)就係小編大姨join左呢度既會員,有65折,計返每位大約170元左右,係抵既服務比上次更好,個on floor manager都好殷勤招呼d食客而唔係做死d server囉食物種類一般啦,基本既一定有。值得推既有即煮生滾粥,溫馨提示大家如果想order生滾粥首先o係自己檯拎張屬於自己檯既號碼牌然後去粥counter放自己想要既食材落隻碟度再放埋自己號碼牌,師傅整好左就會有server送黎俾你粥底好好味,呢個絕對值得推介

粥底好好味,呢個絕對值得推介
生滾粥
2018-10-07
優惠券
生滾粥
2018-09-28 1755 瀏覽
老闆萬歲一班同事梗係開開心心自助餐啦,鍾意食咩就攞咩,大家捧住個肚番屋企就最好。今次HR 同事choose 左哩間酒店buffet,好呀尖沙咀,大家就腳,正!Buffet 主題係泰式,大家都好 like, 食酸辣野。佢既海鮮類都好多選擇,仲要有龍蝦任食,好正,隻隻都大隻開邊。有芝士同蒜蓉兩個味,個人喜歡蒜蓉味,香d 入味d!D 蝦新鮮,食落係彈牙既,明顯唔係俾d 死既泰式頭盤都有好多款,我最好食係哩兩款。燒牛肉沙律同酸辣撈粒絲,酸辣情度剛剛好, 好開胃惹味!沙律吧就基本啦,但有龍蝦黎麥,哩個好有驚喜,第一次食。好fresh.哩個湯,好酸好辣,有青口,但真係堅辣,飲兩啖要放低。India 風味,平時無食開加喱,以為得雞牛豬。今次試左魚餅同龍利柳同類似豆卜既野,幾得意幾好味熟食就基本野啦,有龍蝦伊面,不過之前食左好多龍蝦啦,只係試左兩啖上湯伊面,都好入味。
老闆萬歲

Buffet 主題係泰式,大家都好 like, 食酸辣野。

D 蝦新鮮,食落係彈牙既,明顯唔係俾d 死既

泰式頭盤都有好多款,我最好食係哩兩款。
燒牛肉沙律同酸辣撈粒絲,酸辣情度剛剛好
, 好開胃惹味!

哩個湯,好酸好辣,有青口,但真係堅辣,飲兩啖要放低。

India 風味,平時無食開加喱,以為得雞牛豬。
今次試左魚餅同龍利柳同類似豆卜既野,幾得意幾好味

2018-09-27
2018-09-18 1878 瀏覽
本人一家三口 兩大一細, 用了openrice的優惠, 不用900元,就可吃一頓豐富嘅晚餐,因為是用了生日優惠,所以還有一個生日蛋糕可給我們帶走,確實是滿意。店內的食物款式多, 雪糕及甜品也不少, 令大人及小朋友都吃得非常滿意。是次貴店的主題是龍蝦海鮮宴, 所以 有很多龍蝦作主題的食物, 有芝士焗龍蝦, 薑蔥炒龍蝦, 龍蝦冷盤, 龍蝦湯及 龍蝦沙律等.....此外,雪糕是movenpick雪糕 及阿波羅雪糕, 共有十多款, 本人 差不多都全部試過, 但確實是好味的。
2018-09-18
優惠券
  • Movenpick雪糕
31号去吃中午buffet, 最差海南鷄飯,鷄質無味肉差,連飯都不正宗!我11:55am 剛到卻見已有客人在内進食中,12:00入座後見長脚蟹已餘下幾隻不靚的,於是心想等refill才取。但12:30pm出去仍未見refill,唯有告waiter! 見羊架浸在汁水内賣相奇差!拿-塊試,竟帶有雪氣味!燒蜜汁火腿又乾又硬是有史以來所吃最差的一間!所有食物不加蓋,唯-稍好是炆牛尾,但refill很慢份量又少!此buffet平也沒用!
2018-08-31 14568 瀏覽
呢間酒店都係第一次試,係朋友話想試,估唔到又比預期中好,不論食物、服務同環境,最重要係唔會有人搶食物,因為refill 得都算快,另外又有小丑姐姐扭波波、candy corner都係一個大賣點。冷盤:多款沙律菜、配料同醬汁,多款凍火腿、巴馬火腿、芝士、沙律沙律菜超新鮮超多選擇,菜款大約有6款,配料和醬汁也是,作餐前小吃非常開胃,我都忍唔住食咗一大碟凍海鮮&刺身:凍海鮮有長腳蟹、螺、蝦、青口、蟹、小龍蝦-蟹腳唔算大,海水味同鮮味不足;螺、蝦、青口均一般;蟹爆膏又鮮甜;最正係小龍蝦,size雖細但多膏肉鮮刺身有5款,分別係三文魚、吞拿魚、鯖魚、北寄貝、甜蛋,多款壽司-只對三文魚同吞拿魚有興趣,但試過質素麻麻無再encore熱盤:蒸點心、海南雞飯、自選粥品、自選湯麵、多款印度咖哩羊/雞/豬、烤餅、煎羊架、黑松露薯茸、炒什菜、烤德國腸、烤火腿、肉醬千層麵、煎三文魚塊、泰式辣椒青口、泰式蒸魚、中西湯各一......點心有小籠包、牛肉、粉果等等,因為無放牌出嚟,所以最好問侍應同叫佢哋拎,小籠包水準一般,皮厚同未必隻隻有湯汁,不過勝在夠熱;海南雞我走飯,雞唔滑無油香;咖哩羊帶點辣,我貪心夾咗件羊膝,

凍海鮮&刺身

點心有小籠包、牛肉、粉果等等,因為無放牌出嚟,所以最好問侍應同叫佢哋拎,小籠包水準一般,皮厚同未必隻隻有湯汁,不過勝在夠熱;海南雞我走飯,雞唔滑無油香;咖哩羊帶點辣,我貪心夾咗件羊膝,肉腍少羶好正;煎羊架肉嫩少羶,encore咗一次;薯茸超多松露超香濃,阿sir
食咗3個球;德國腸唔辣又香又脆;三文魚塊太乾,其他熱盤我無試過喇

甜品Movenpick雪糕、阿波羅雪糕、窩夫、紐約芝士蛋糕、班蘭蛋糕、朱古力蛋糕、啫哩、芒果慕絲杯、椰汁糕、芒果黑糯米、涼粉、豆腐花、
生果、朱古力噴泉......
最正係個雪糕窩夫杯,即場整成型,焦糖牛油味好香好脆,超想食多杯;紐約芝士蛋糕芝味濃郁;芒果黑糯米做得煙靱,椰奶又香,其他甜品則不過不失

二人共消費:574 (Openrice 訂座)
2018-08-25
2018-08-27 1756 瀏覽
一班老朋友年年都同我慶祝生日,今年生日飯選擇了中午自助餐。於是上OpenRice 睇睇有什麼優惠推廣當中有「Add@Prince」有7折和生日蛋糕及紅酒或白酒一杯,這麼吸引就打電話book 位試試啦!酒店環境舒服,傳統嘅酒店格式門口擺放了我嘅至愛甜品,蛋糕種類繁多基本款式有齊十分精緻供應雪糕品牌是 Mövenpick 當然也少不了最大路的士多啤梨、雲尼拿、朱古力口味。食多幾杯都回本了海鮮食物質素新鮮,長腳蟹味道鮮美肉汁鮮甜食完自助午餐酒店還安排了生日蛋糕可以拎走,超級滿足又食又拎

酒店環境舒服,傳統嘅酒店格式

門口擺放了我嘅至愛甜品,蛋糕種類繁多基本款式有齊十分精緻

海鮮食物質素新鮮,長腳蟹味道鮮美肉汁鮮甜

食完自助午餐酒店還安排了生日蛋糕可以拎走,超級滿足又食又拎

2018-08-26
午餐
信用卡優惠
  • Movenpick雪糕
  • 海鮮
2018-08-27 1377 瀏覽
好耐無去過太子酒店食Buffet, 因為長期減肥狀態,但因為在Asia Miles換了Coupons,加上暑假同仔仔8月份生日。今次到訪有意外驚喜,食物種類繁多,有生蠔、長腳蟹腳、麵包蟹   、燒牛肉、烤蜜汁豬脾、各式沙律、生果、多種熱食、林林總總的甜品及蛋糕、朱古力噴泉,以及有名的M字雪糕。大人小朋友都食得很滿意,連挑食的仔仔都很興奮地不停食,還食得很開心舒暢,真是物有所值。優惠方面恆生信用咭仲有7折,埋單的員工仲提醒我們9月及10月份渣打信用咭有7折,生日有生日蛋糕同紅酒一杯送.下個月女朋友生日,到時可以再黎過食今次食過之後,還想有Quota時再度光顧,服務員都欣勤招待,同級數酒店無法媲美。

2018-08-23
  • 燒牛肉
  • 羊扒
2018-08-06 1156 瀏覽
因公司係附近.好就腳地當呢度係飯堂.上星期有日本客黎我地寫字樓開會.老细話想攪D coffee break 比客人開會時輕鬆一下。聽到老細叫我安排.我一啲都輕鬆.我一向只跟住老板飲飲食食.叫我去攪呢啲嘢.真係有啲難度.唯由向add 求救.話哂我都係長期客人.唔會托我手睜嘅。真係不負所托,add 的員工幫我準備了牛角飽.丹麦酥.曲奇餅等.仲好幫手送埋上黎.需然只係大約一千元.但他们的服务態度真的低讚.最後老細仲比左個like 我添
2018-08-06 1127 瀏覽
今日細佬生日.黎到太子酒店諗住買個芝士蛋糕一家人慶祝佢生日.因呢度嘅藍莓之士蛋糕一向有水準.黎到店員介紹一個新出品鮮紅莓香檸泡夫.我見$28 一件.就買兩件試下啦.試後有驚喜.個泡夫好新鮮.外脆内軟.啲檸檬忌廉好香.酸酸甜甜好正.我媽媽一向唔係好鍾意食甜品.佢都話好食.因只買左兩件.老豆同細佬就冇得食喇.下次一定再買多啲比自己深愛嘅人一齊食.最後大家品嚐藍莓芝士餅.好新鮮.一貫的芝士味濃厚.四個人食啱啱好
2018-07-30 1341 瀏覽
難得同Honey平日一齊放假 即興去食酒店下午茶。海港城有幾間酒店及西式專門食cake及tea既餐廳,我地揀左呢間。因唔洗預先訂位,walk in都有位。$358 二人tea set, 另收加一,不過坐低 點左tea set, 要耐心等吓,20左右分鐘 先到。我中意食甜品,但我較中意呢個下午茶set鹹點。三文治既Ham同淡芝士味道 好夾,唔錯。煙三文魚所有甜品都夾入雪糕,我地冇認真睇個menu, waiter上甜品 又冇提我地,所以見到雪糕溶左 流出來 我地先留意到。以下我比較中意兩款 都係脆底 配雪糕最後每位,兩球雪糕

煙三文魚

所有甜品都夾入雪糕,我地冇認真睇個menu, waiter甜品 又冇提我地,所以見到雪糕溶左 流出來 我地先留意到

以下我比較中意兩款 都係脆底 配雪糕

最後每位,兩球雪糕

2018-07-30
2018-07-26 1603 瀏覽
昨天經OpenRice訂檯,又光顧酒店自助午餐,因為有2隻小魔怪,所以同朋友聚餐最好都選擇在嚴酒店,一來平日自助午餐不貴,折後也是200多元,服務,環境都好,食物選擇也多! 重點:中午自助餐來講食物選擇也多,有粉麵、點心、泰式食物、壽司、生滾粥、熱盤、海鮮、有蝦、螺、麵包蟹、青口、長腳蟹,海南雞飯,所以十分抵食,螺也沒有沙、雪糕是M字系列,也有6款選擇、豆腐花、蛋糕味道不太出式,可以改善一下,也有涼粉杯不錯好飲,包餐飲一杯,也有3款果汁任飲!環境服務都不錯! 值得再次光顧!今次相片不多,因為小朋友扭計

環境服務都不錯! 值得再次光顧!

今次相片不多,因為小朋友扭計
自助餐
2018-07-24