2022-06-18
一直都好想試果種一切開會流曬D蛋漿出泥既蛋包飯,估唔到香港都可以搵到! 😀 我地叫左兩款蛋包飯,包括係明太子奶醬蛋包飯同埋濃厚芝士肉醬蛋包飯。😼非常建議大家跟餐,因為佢地既湯幾好飲,麵豉湯幾有誠意,味道唔會好咸唔會好稀,感覺係有煲過,而唔係求其沖粉俾你就算,亦放左好多配料:豆腐,昆布,菇等,口感非常好。(果個小食就一般) 🥹講講主角:蛋包飯。講真佢個蛋真係整得好出色,我地切開兩個蛋,流心既效果都好一致,廚房既技術同火候控制都非常好。唔同款既蛋包飯主要係汁同一D配料唔同,就睇自己喜好去揀啦,明太子奶醬都唔錯,牛油同奶味好夾蛋包飯。而入面個炒飯就真係好洋食STYLE,比較淋身,唔會似中式炒到粒粒分明同乾身。口感方面,蛋係非常之滑,飯軟林林,飯入面右左D切左粒既菇,幾有咬口,成件事係幾夾既。 🫠另一個重點,就係打卡,呢個蛋包飯,絕對值得影相拍片,因為切開蛋既一刻,係非常震撼同埋有驚喜。 🤩 我地叫左個炸雞小食,OVERCOOK左,比較硬冇,內里無咩肉汁。 😕 最後講下環境同服務,店舖細細,里面有好多和風既設計同裝飾,雖然坐得比較逼,但都坐得舒服既。店員都好友善,而且大部分都幾年輕,感覺好有活
最後講下環境同服務,店舖細細,里面有好多和風既設計同裝飾,雖然坐得比較逼,但都坐得舒服既。店員都好友善,而且大部分都幾年輕,感覺好有活力。 🤪
最最後,記得早D排隊或者訂位先,因為蛋包飯既製作需時,遲左去會等好耐。 😜