2022-09-28 44 瀏覽
求其落街食個早餐假期好難有餐廳唔洗等位見呢間是是正正唔洗等位就入左去📍After Ten🥯🥗煙三文魚牛油果忌廉芝士bagel配沙律菜💰$88呢個bagel出奇地算幾好食🥑🧀🍰Nee York Cheesecake💰$58正正常常,不過不失☕️Tonic Espresso💰$42算係平嘅咖啡,味道都過得去嘅
求其落街食個早餐

呢個bagel出奇地算幾好食🥑

🧀🍰Nee York Cheesecake💰$58
正正常常,不過不失

☕️Tonic Espresso💰$42
算係平嘅咖啡,味道都過得去嘅

2022-09-28 49 瀏覽
今日想好好地享受me time,放空一下頭腦,所以就揀咗裝修好文青,好舒服嘅AFTER TEN坐下,食個lunch。一推門,彷彿同鬧哄哄嘅外界隔絕,好舒服,好安靜。加上佢有落地大玻璃,令到自然光可以打到入去餐廳,當一啲車經過嘅時候,可以係餐廳見到光嘅變化,令人感到平靜。餐牌琳瑯滿目,好多嘢都想試,可惜一個人食得唔多,最後嗌咗奶油雞肉磨菇可麗餅($108)同熱宇治抹茶牛奶($45)。奶油雞肉磨菇可麗餅上枱個陣嚇親,因為冇諗到係咁大份,仲要係漲卜卜嘅兩份添~ 好開心~ 可麗餅嘅邊邊位仲烤得好香脆,中間有醬汁嘅部分好軟熟,係我鍾意嘅軟度。內餡比得好足,雞肉大大舊,可以食到好香奶油味,菇都比得好多,仲用咗少少洋蔥同香草去炒添~ 好香~ 碟上仲有少少沙津菜refresh一下。食完成個可麗餅真係好飽好滿足~宇治抹茶牛奶有好靚嘅拉花,杯同杯墊都好靚,質感好好。其實刀叉同碟都有質感,感覺好優雅。可以飲到有濃嘅抹茶,有一定嘅厚度,牛奶又香又滑,飲落暖暖地好舒服~ 見到其他菜名都好吸引,下次有機會都想同朋友一齊嚟chill下、傾下計。

2022-09-27
2022-09-20 69 瀏覽
假日想搵間coffee shop relax慢活下,途經見到呢間環境清靜闊落既小店,於是入去食個brunch☺️Chill下DARK MOCHA(70%)入口同時會試到好香既朱古力同咖啡味,味道做得幾balance,少甜更加食到原本既朱古力香醇。蒜油蝦蜆扁意粉大蝦爽脆,但唔太食到蝦鮮味,入口佈滿油香,加上香料一齊煮,扁意粉掛滿香料,食落香口,略嫌海鮮味唔夠鮮,但整體味道唔錯。煙三文魚牛油芝士貝果咬落口感豐富,煙韌既麵包配埋忌廉芝士同牛油果,食完都幾full,煙三文魚煙薰味再香濃d會更好味。好味:3.5/5環境:3.5/5客服:3.5/5

DARK MOCHA(70%)

蒜油蝦蜆扁意粉

煙三文魚牛油芝士貝果

好味:3.5/5
環境:3.5/5
客服:3.5/5
2022-08-14 178 瀏覽
每個月也會光僱的餐廳,今日光僱,大失所望一進餐廳,遇上黑面神,全程面黑,講嘢無尾音,如果唔想做,可以唔開門嘅,唔使西住面嚟對人嘅可能因為心情唔好,簡單的一杯cappuccino, 難飲,極度難飲,7-11 都好過佢再加埋,唔知似乜的卡邦尼,d汁水都好似湯面咁本來好鍾意好高分的Cafe 搞成咁,好失望,無下次 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😗
每個月也會光僱的餐廳,今日光僱,大失所望

再加埋,唔知似乜的卡邦尼,d汁水都好似湯面咁

2022-08-14
10 分鐘 (堂食)
2022-07-27 184 瀏覽
寶貝聽日就開始暑假喇..我今日要放空加放鬆…之前成日經過都想試架喇…今日揀左佢放鬆下…空間感超足夠..樓底又高…可以揀望住街食又得…食物種類選擇足夠..飲品好多款都想試…今日揀左佢既 菲達芝士蕃茄肉碎闊條麵烘茶可可闊條麵味道好Fresh.每個味道都適中..唔會太膩..烘茶可可..我鐘意果種苦苦既烘茶味😍😍我見到好多OL會自己一個黎Lunch..可能Lunch想靜靜地..自己享受下…呢度確係唔錯選擇…
寶貝聽日就開始暑假喇..

我今日要放空加放鬆…

之前成日經過都想試架喇…

今日揀左佢放鬆下…

空間感超足夠..

樓底又高…可以揀望住街食又得…

食物種類選擇足夠..飲品好多款都想試…

今日揀左佢既
菲達芝士蕃茄肉碎闊條麵
烘茶可可

闊條麵味道好Fresh.每個味道都適中..唔會太膩..

烘茶可可..我鐘意果種苦苦既烘茶味😍😍

我見到好多OL會自己一個黎Lunch..

可能Lunch想靜靜地..自己享受下…

呢度確係唔錯選擇…
2022-07-26
  • 烘茶可可
2022-07-20 184 瀏覽
#ftf_元朗Cafe環境優美 ADB有驚喜🤤ADB $138⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️平時食嘅All Day Breakfast其實真係好難滿足到我,因為好多都係味道一般又普通,呢度嘅ADB 絕對令我有驚喜!配料好豐富,冇我最討厭嘅罐頭茄汁豆!煙三文魚唔腥有鮮味,鹹味適中,厚薄均勻;炒蘑菇十分香口多汁、薯仔軟硬適中、濕潤有口感,唔會乾柴柴同死實;酸麵包加上適量牛油烘到酥香脆身,十分美味!黑松露炒蛋火候控制剛好,蛋香味重、黑松露味濃郁,口感好滑溜!香草豬肉腸有淡淡香草味,毫不油膩!串茄、沙律菜同長柄西蘭花新鮮爽口!真係每樣配料都美味可口,完全見到餐廳對每種食材嘅用心處理!夾埋幾款配料當三文治一齊食味道同口感更豐富!Iced Hojicha latte $50 oat milk +$5⭐️⭐️⭐️⭐️茶味香濃但冇茶渣,配上燕麥奶都好幼滑,味道唔會太甜,我鍾意!可能我覺得太好飲,所以覺得飲品份量有啲少,哈哈!環境闊落、加上高樓底,空間感100分!me time 一流!回頭率🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#ftf_元朗

回頭率🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2022-07-06 166 瀏覽
元朗開了很多cafe,這間是我一早已book mark的Cafe。環境非常舒適,空間非常寬闊,不會和隔籬枱好貼近。雖然餐牌選擇不多,但已有我最喜歡的幾樣食物。先講咖啡方面,熱黑朱古力咖啡,超級濃朱古力味,但又不失咖啡味,濃濃郁郁,口感好rich,非常推介,感覺不會是朱古力粉沖出來,而是真正朱古力將沖的😋另外叫了一杯熱嘅latte,味道一般。食物方面叫了carbonara,估唔到都幾正宗因為佢用嘅煙肉係好似豬面頰肉咁,雖然肥就係肥左啲,但個汁感覺好濃厚,好正🤤🤤另外係凱撒雞肉意大利包,這個就沒有什麼特別!強烈推介:熱黑朱古力咖啡

強烈推介:熱黑朱古力咖啡
熱黑朱古力咖啡
熱黑朱古力咖啡
2022-07-03 99 瀏覽
沖杯啡要半粒鐘 實在唔掂 Iced Black都搞好耐 以咖啡店嚟講 真係唔合格 唔建議大家去試 寧願大家去同區嘅咖啡店好過啦 我諗無咩咖啡店要等咁耐 令人難以接受 平心而論 咖啡普通無特別
2022-07-02 74 瀏覽
早兩日出元朗,帶埋媽咪去咗呢間Cafe食lunch~ 座位唔算多,平時假日經過都好少見到有位坐 因為呢度環境幾靚 坐喺度chill下 同朋友傾吓計係個好選擇!😜 今次終於有機會 即管坐低試吓佢哋嘅嘢食😚煙三文魚雜菌扁意粉 💰$88 🍄🐟意粉唔乾身 每條都好煙韌彈牙 煮得岩岩好😋 仲要好足料,但食完一啲都唔heavy~ 初頭都驚白汁會好”滯” 結果最後我真係清盤 (太好食啦可能haha) 😂另外仲叫咗杯 熱烘焙鮮奶 💰$45 🍵不過唔記得咗影相ಥ_ಥ 我覺得都幾值得一試 茶味好香 唔苦又唔澀 飲落好新鮮嘅感覺 (my first try !✨😙

煙三文魚雜菌扁意粉 💰$88 🍄🐟

另外仲叫咗杯 熱烘焙鮮奶 💰$45 🍵
2022-06-30 80 瀏覽
After Ten (元朗)呢間餐廳在元朗教育路,入面樓底很高,空間感非常大,坐得非常舒服! 而且裝修係簡約文青風,入面啲枱擺得非常寬敞,人與人之間間隔足夠,非常適合打卡📸🍝蒜油蝦蜆扁意粉 $118味道不錯,唔會太乾,蝦同蜆的份量適中!上碟個陣熱辣辣,係即叫即整的!而且蝦同蜆冇雪藏味,仲幾鮮甜😆😆🍫凍培茶朱古力 $55呢間餐廳其實主打熱咖啡的,拉花好靚! 但我很怕熱,所以叫咗凍飲🤪 呢杯嘢飲唔會太甜,朱古力味同焙茶比例恰到好處😆如果可以再大杯啲就好!🫣唔夠喉!建議大家閒日可以嚟食,比較冇咁多人,影相好靚!我一個人一路食一路影相,影左好耐,店主都唔會催我埋單😆呢度主要食個環境同埋打卡😆,有時黎chill 下都幾好!
After Ten (元朗)

🍝蒜油蝦蜆扁意粉 $118

🍫凍培茶朱古力 $55

2022-06-16 76 瀏覽
之前常在西菁街打網球,每次經過都想著要到訪After Ten,今天終於有機會啦!用餐環境舒服,樓底高,枱與枱之間距離闊。每枱都有一瓶水和兩隻杯,不用像其他餐廳要走出去斟水,較衛生和方便懶惰的客人(like me・ω・)。桂花泡沫咖啡 \ $40 / 天氣實在太熱了!來一杯清爽的桂花咖啡降降溫!入口花味湧來,中和了咖啡本身的苦澀味,不過咖啡整體還是偏澀的。奶油雞肉蘑菇可麗餅 \ $98 /一上桌被醬料份量嚇到了,但吃到最尾發現剛好,可麗餅皮會吸汁。雖說是奶油,但吃完整份也不算膩(還在想要不要追加一件蛋糕)。內𥚃有雜菇、菠菜和雞肉,配上奶油,根本絕配!98元兩個可麗餅看似有點貴,但煮過奶油意粉的朋友應該知道奶油本身就很貴,我覺得性價比還是不錯的!飲品方面,還有其他我都好想試,譬如黑蘋果和冰搖特濃。遲點網球場重開的時候會再Encore!

桂花泡沫咖啡 \ $40 /

奶油雞肉蘑菇可麗餅 \ $98 /

2022-06-16 56 瀏覽
落雨經過一間Cafe小店見佢啲環境裝修得幾靚就入咗去食個lunch同避雨啦我哋兩個人叫咗兩個菜share首先係奶油雞肉可麗餅佢仲有啲沙律菜喺旁邊餅入邊都有好多雞肉同蘑菇好creamy 平時覺得Cafe嘅菜式都係輕食但係佢啲醬汁好Rich所以食得飽嘅第二樣就係黑松露蘑菇煙三文魚卡邦尼佢份量唔少我諗情侶去拍拖兩個人都食得飽啊餐後仲叫咗一杯熱朱古力咖啡佢哋啲拉花都好靚㗎仲有凍抹茶鮮奶咁樣坐一坐就傾咗一個下晝So chill
落雨經過一間Cafe小店

仲有凍抹茶鮮奶

咁樣坐一坐就傾咗一個下晝
So chill
2022-06-12 67 瀏覽
簡單一餐,食你278。十分之好食。Carbonara 多汁多煙肉。可能我大份,份量比較少。或者真是太好味想要多少少。😅個長條菜心意粉,都十分好食。可能是餐單入面最平的。Again, 都係覺得細份。可能太好味。想食多啲啲肥威同朱古力都好好味並且有拉花肥威 flat white 有拉花,真係估唔到。咁既價錢(三十蚊左右)都有拉花,星巴克Starbucks 就會求其整。Chocolate 有好濃的朱古力味。裝修比較簡樸,悉合啲偽文青或後生仔女。
簡單一餐,食你278。

十分之好食。
想要多少少。😅
Carbonara

肥威同朱古力都好好味並且有拉花

Chocolate 有好濃的朱古力味。

裝修比較簡樸,悉合啲偽文青或後生仔女。
Carbonara
2022-06-02 76 瀏覽
A . F . T . E . R . T . E . N .~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~元朗教育路75號京都閣地下3號舖元朗雖然好大但係市中心主要係靠兩條大街道基本上完全兩條大馬路行好多地方都易揾教育路一間寫意Cafe 柔和嘅音樂 加上裏面樓底好高文藝feel嘅擺設木系枱櫈 古典味闊落寬敞 枱與枱之間間隔非常足夠拎部電腦或者拎本書坐係到享受悠哉悠哉 自在嘅感覺蒜油蝦🦐蜆肉意大利麵。蝦肉彈牙 大隻。蜆肉嘅數量都多 蒜香加上辣油。辣辣地 幾惹味宇治抹茶鮮奶
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
元朗教育路75號京都閣地下3號舖

拎部電腦或者拎本書坐係到
享受悠哉悠哉 自在嘅感覺

蒜油蝦🦐蜆肉意大利麵
。蝦肉彈牙 大隻
。蜆肉嘅數量都多 蒜香加上辣油
。辣辣地 幾惹味

宇治抹茶鮮奶
2022-05-27 84 瀏覽
下雨天,又要衝入間cafe 避雨食lunch 了。雨愈落愈大,有排都應該走唔到啦。咁只好食個big lunch 慰勞自己。叫左杯用五十鈴matcha 做嘅matcha latte。五十鈴matcha 苦味的確係小啲。杯野甜度非常宜人,小小甜但又無搶走晒matcha 嘅微微苦澀。好似人生咁~~~Homemade meat ball linguine 嘅basil 味道好濃烈。好正。meatball 真係homemade,口感cling towards 彈牙,唔會好似傳統意大利或者ikea 肉丸咁偏軟淋淋。Linguine al dente,岩岩好。的確係一個避雨嘅好地方,hea hea 下就等到停雨走了。又唔係真係所有cafe 都係呃你錢嘅。
下雨天,又要衝入間cafe 避雨食lunch 了。

• 紅醬羅勒葉豬肉扁意粉