元朗新開的咖啡小店,以白色牆身與木傢俬作裝潢主調,予人清新的感覺,而且坐位闊落寧靜,給食客舒適的空間放空或聊天。無論是獨食,或三五知己情侶想輕鬆chill一下,這家店的環境也很合適!餐廳以供應咖啡及輕食為主,是次點了兩杯咖啡及三份主食。食物賣相全都不錯,但味道有待改善。Piccolo latte的拉花很美,但兩杯咖啡的啡底一般,味道沒有驚喜。煙三文魚牛油果忌廉芝士貝果的份量很足,貝果是偏鬆軟口感,但三文魚未完全退冰,每一口都吃到一些碎冰...希望餐廳能注意一下...雞肉磨菇可麗餅的餡料足,但味道卻出奇地淡...也可一試。較為失望的是芝士蕃茄牛油果卷,卷有大量沙律菜但只有少量牛油果,跟預期有點出入呢....總括而言,在裝潢和食物賣相來看,感覺這是家用心的咖啡店,如果也能用心改善食物味道及口感就更好了。

雞肉磨菇可麗餅的餡料足,但味道卻出奇地淡...也可一試。

🟤 先來一幅食物的大合照☺️☺️份量也蠻多的!.𝐹𝑜𝑙𝑙𝑜𝑤 ℎ𝑘.𝑓𝑜𝑜𝑑𝑚𝑎𝑝 𝑓𝑜𝑟 𝑚𝑜𝑟𝑒 𝑓𝑜𝑜𝑑 🍽.煙三文魚牛油果芝士貝果 $𝟼𝟾𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕外層脆口內軟 夠𝚌𝚑𝚎𝚠𝚢牛油果蠻新鮮的!加埋𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎讚~奶油雞肉蘑菇可麗餅 $𝟽𝟾可麗餅不錯吃!入面餡料超足料~食落去都唔會話好漏!份量也很多🤣𝚂𝚌𝚘𝚗𝚎𝚜 $𝟸𝟶鬆餅表現平平 稍為過份黏口🤔也沒有外鬆內軟的效果呢~𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟹𝟾𝙰𝚖𝚎𝚛𝚒𝚌𝚊𝚗𝚘 $𝟹𝟾整體來說 是環境很舒適的一家店~空間感很充足!適合和朋友輕食聊天 拍照也很美呢!但食物質素就未有太大驚喜~-🔅 #hkfoodmapcafetour
🟤 先來一幅食物的大合照☺️☺️
份量也蠻多的!

煙三文魚牛油果芝士貝果 $𝟼𝟾
𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕外層脆口內軟 夠𝚌𝚑𝚎𝚠𝚢
牛油果蠻新鮮的!
加埋𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎讚~
煙三文魚牛油果芝士貝果

奶油雞肉蘑菇可麗餅 $𝟽𝟾
可麗餅不錯吃!
入面餡料超足料~
食落去都唔會話好漏!
份量也很多🤣
奶油雞肉蘑菇可麗餅

𝚂𝚌𝚘𝚗𝚎𝚜 $𝟸𝟶
鬆餅表現平平 稍為過份黏口🤔
也沒有外鬆內軟的效果呢~
Scones

𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟹𝟾
𝙰𝚖𝚎𝚛𝚒𝚌𝚊𝚗𝚘 $𝟹𝟾

整體來說 是環境很舒適的一家店~
空間感很充足!

適合和朋友輕食聊天 拍照也很美呢!
但食物質素就未有太大驚喜~

🔅 #hkfoodmapcafetour
煙三文魚牛油果芝士貝果
奶油雞肉蘑菇可麗餅
2021-01-22 225 瀏覽
元朗國新開既cafe,終於抽到時間去😘好開心又飲到好飲既抹茶同焙茶,價錢相對便宜,仲要質素算唔錯☺️果陣聖誕節食仲有朱古力送😗煙三文魚同牛油果好match好好食,意粉比較乾身但都好食💛野食份量都算ok,價錢亦相對比較平民化,平過出面食既cafe.黑松露雜菌意粉 $88煙三文魚牛油果忌廉芝士Bagel $65Matcha $38Hojicha $38.📌AFTER TEN (元朗)元朗教育路75號京都閣地下3號舖

元朗國新開既cafe,終於抽到時間去😘
好開心又飲到好飲既抹茶同焙茶,
價錢相對便宜,仲要質素算唔錯☺️
果陣聖誕節食仲有朱古力送😗
煙三文魚同牛油果好match好好食,
意粉比較乾身但都好食💛
黑松露雜菌意粉 $88
煙三文魚牛油果忌廉芝士Bagel $65
Matcha $38
Hojicha $38

📌AFTER TEN (元朗)
元朗教育路75號京都閣地下3號舖
2021-01-08 215 瀏覽
以前在教育路讀書,見證不同餐廳開了又結業,今次見到又有新餐廳開業,就趁閒日lunch hour過後來試試新cafe。這次點了蘑菇雞肉忌廉意粉和熱latte。可能人少,上餐很快,擺盤賣相都不錯。latte微酸,奶泡消散得較快,味道中規中矩。意粉忌廉汁香濃,份量足夠,只是雞肉實在太韌太乾,很勉強才食得完,希望餐廳可以改善。餐廳内空間充足,裝潢簡約,木檯木椅感覺舒適。最欣賞是木檯很大,有足夠位置擺放iPad、電話等隨身物件。

2021-01-06
2020-12-30 894 瀏覽
元朗又有新開的Cafe,先比佢的文青風裝修所吸引,以白色同木色作為主調,好有韓式咖啡店的感覺。 一入到去就覺得空間感十足,Open Kitchen的設計,特高的樓底,加上吊燈裝飾,令人心情放鬆。Cafe雖然不算太大,但座位好寬敞,又有落地玻璃加日光相伴,靜靜地嘆個lunch,飲杯咖啡好寫意。Cafe除了輕食外,仲有沙律、意粉和其他飽肚的選擇,選擇都算幾多,飲品方面亦有非咖啡類的飲品可供選擇。煙三文魚牛油果忌廉芝士Bagel ($65)Bagel外微脆內煙韌,兩面都搽滿左厚厚的Cream Cheese,好正!牛油果加三文魚簡直係不敗的配搭,加了少許香草調味,還有芝麻醬配新鮮嘅沙律菜,身為芝士、三文魚同牛油果控的我當然全碟清了!抹茶 ($38)甜度適中,本身好怕matcha會太甜,香濃的抹茶味,質感順滑,再加上精緻的拉花,好適合影相!火腿芝士牛角酥 ($35)牛角酥好酥脆,淡淡牛油香。內𥚃夾住半溶芝士同火腿,鹹鹹香香,好食!Dirty ($38)雖然未有一般cafe常見嘅澎湃感覺,反而有一絲淡淡簡約感,同cafe裝修一致。奶味唔算香濃,微酸,但入口都算順滑。整體來講,Cafe的內部氛圍幾悠

煙三文魚牛油果忌廉芝士Bagel

煙三文魚牛油果忌廉芝士Bagel ($65)

Matcha

抹茶 ($38)

火腿芝士牛角酥

火腿芝士牛角酥 ($35)

Dirty

Dirty ($38)

整體來講,Cafe的內部氛圍幾悠閑,環境寧靜,樓底好高,空間同枱都頗大,幾適合嘆杯咖啡工作一下,食物和飲品質素都不錯,份量和款式選擇都多。

火腿芝士牛角酥
2020-12-23 336 瀏覽
#pb食在元朗 元朗新開文青cafe☕呢個元朗新開cafe最近好hit 無論環境、食物都好出色🥰 一去到已經被吸引 店內以韓式裝修 好文青好舒服🤩 超適合去睇書同做野❤️.食物有意粉、沙律、輕食等等 好多選擇😍 飲品以咖啡為主 當中杯Dirty最吸引人🥰🔹蒜油蝦海鮮扁意粉🦐份量足夠👍🏻 有幾隻大蝦蝦同少少蜆肉 蝦蝦食落好爽🤩 意粉唔會好淋 剛剛好😋🔹黑松露雜菌意粉🍄都係大大份👍🏻 黑松露同雜菌份量絕冇手軟 所以食落好香😍 🔹Dirty🏵️推介❤️ 黎到要試下佢杯dirty 入面落左桂花糖漿 飲落好清香🏵️ 而且咖啡底好濃🤩🔹Hazelnut Latte☕呢杯飲落偏甜 應該落左唔少榛子糖漿🤪.杯Dirty真係好有驚喜🤩 其他食物、飲品都唔錯👍🏻 最重要係個環境真係好文青好chill💕After Ten Cafe元朗教育路71號京都閣地舖
#pb食在元朗

After Ten Cafe
元朗教育路71號京都閣地舖
  • Dirty
2020-12-18 238 瀏覽
📌 AFTER TEN~元朗元朗人表示真係好開心呢度又開咗新咖啡店😍以白色同木色作為主調 有韓式咖啡店的感覺🇰🇷大概有七張枱嘅位置 座位比普通咖啡店多樓底都幾高加上吊燈 環境優美🤩氣氛悠閒 空間感十足~沒有迫滿的感覺 枱與枱之間的距離很足夠👍🏻係Open Kitchen設計 油煙味有少少重餐牌上除咗輕食 仲有意粉類選擇🍝選擇算係幾多 亦有非咖啡類的飲品不過人流都幾多 新開張期間安排有點混亂😔一開始收完錢之後 最尾再走出來話我冇比到錢😅希望之後到訪安排會更加好😉1️⃣ 蒜油蝦蜆扁意粉 𝗚𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰 𝗦𝗵𝗶𝗺𝗽 & 𝗖𝗮𝗹𝗺𝘀 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 $𝟵𝟴 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)賣相還好 擺盤不是特別美😕但係一上枱已經聞到好香嘅蒜油味大蝦同蜆肉嘅份量到算唔少 而且冇雪味😋大蝦咬落好彈牙 而且有蝦味🦐扁意粉偏硬 而且好油膩食落覺得好乾加好油 有點小失望😖2️⃣ 抹茶拿鐵 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟯𝟴 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)今次叫咗熱嘅Matcha Latte 拉花算唔錯抹茶味香濃 拉泡順滑🍵算係一杯中規中矩嘅飲品😛3️⃣ 提子鬆餅 𝗦𝗰𝗼𝗻𝗲𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗯𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿 $𝟮𝟬 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)擺盤令人有點驚訝 因為
📌 AFTER TEN~元朗

元朗人表示真係好開心呢度又開咗新咖啡店😍
以白色同木色作為主調 有韓式咖啡店的感覺🇰🇷
大概有七張枱嘅位置 座位比普通咖啡店多
樓底都幾高加上吊燈 環境優美🤩
氣氛悠閒 空間感十足~
沒有迫滿的感覺 枱與枱之間的距離很足夠👍🏻

唔會覺得好乾身 熱騰騰咁食最正🤤

💡整體嚟講 餐廳內部氛圍幾悠閑
食物飲品質素普通 鬆餅有驚喜🤩
空間同枱幾大 所以都好work-friendly👩🏻‍💻
喺度做嘢都唔會覺得好嘈~

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
整體味道😋: 7/10
性價比💵: 7/10
打卡指數😍: 7/10
環境服務🥂: 6.5/10
推薦指數👍🏻: 7/10
🍴: AFTER TEN
📍: 元朗教育路75號京都閣地下3號舖
🔍: 11:00-21:30(Mon-Sun)

☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie元朗
☟︎同類型餐廳
#hkhungryfoodie西式
☟︎ 同款式餐廳
#hkhungryfoodiecafe
很高興此區又多一間咖啡店,欣賞這裏沒有把空間填滿,只擺放幾張枱椅,以白色和木色做主調,悠閒氣氛彷如到訪韓國咖啡廳。原以為只有bagel and toast的輕食,想不到還有份量充足的意粉。南瓜菠菜意粉,雖然只有簡單的材料,但由於南瓜汁豐富又濃郁,完全不覺單調,非常滿足,非常推介!蒜蓉蝦扁意粉,蝦仁大大粒,還有滿滿的蒜蓉香。Mochaccino朱古力味比咖啡味重,略甜。希望此店能夠繼續保持這種寧靜的氣氛!

蒜蓉蝦扁意粉
南瓜菠菜意粉

蒜蓉蝦扁意粉,蝦仁大大粒,還有滿滿的蒜蓉香。
Mochaccino

Mochaccino朱古力味比咖啡味重,略甜。

希望此店能夠繼續保持這種寧靜的氣氛!
南瓜菠菜意粉
2020-12-10 215 瀏覽
終於有間係近少少屋企,唔洗下下岀港島九龍都有正cafe✨ 一入到去就覺得空間感好大,高樓底加吊燈,的確係令人心情放鬆d😚 煙三文魚牛油果bagel... 當日未有牛油果,所以店家就話俾多d煙三文魚我😳😳😳加埋cream cheese 正中下懷!而且佢個bagel係我鐘意既外微脆內煙韌既口感啊!!好!難!得!雖然係來貨,但翻熱既方法真係好好,希望可以一直保持水準啦🥰蒜油蝦蜆扁意粉... 依個都好食!首先蜆肉同大蝦份量都唔少 有調味冇雪味,四隻大蝦都好彈牙😳而且好有蝦味!扁意粉煮得剛好 用蒜蓉牛油略炒真係勁香!又唔會過油 好食呀🤤本身想叫Hojicha Latte,不過可惜又冇,所以都係叫番例牌算😂 依杯不過不失啦!飲過Suit既真係會番唔到轉頭☺️

蒜油蝦蜆扁意粉

Latte
2020-12-09
蒜油蝦蜆扁意粉
2020-12-09 199 瀏覽
◭ 蒜油蝦扁意粉 $98◭ 奶油雞肉蘑菇可麗餅 $78◭ dirty $38◭ latte $38元朗剛開業小清新Cafe🥰◭ 蒜油蝦意粉意粉好似好乾身,試咗一啖,覺得味道不錯👍🏻沒有太油也沒有太濃烈嘅蒜味,每啖意粉都帶有淡淡的蒜香味道連朋友說她平時好喜歡吃多醬汁意粉,但呢個意粉偏少汁,佢都好中意💕◭ 奶油雞肉蘑菇可麗餅 我跟朋友看到可麗餅,就即刻揀咗呢款,比較少有cafe有可麗餅入面餡料好豐富,有好多蘑菇加雞肉,配上剛好的奶油,仲令我哋好掛住台灣嘅蛋餅呢款可麗餅值得一試的😆◭ dirty & latte ☕️不錯的🤩去元朗食嘢,不妨試試After Ten🥳
◭ 蒜油蝦扁意粉 $98
◭ 奶油雞肉蘑菇可麗餅 $78
◭ dirty $38
◭ latte $38

元朗剛開業小清新Cafe🥰

◭ 蒜油蝦意粉
意粉好似好乾身,試咗一啖,覺得味道不錯👍🏻
沒有太油也沒有太濃烈嘅蒜味,每啖意粉都帶有淡淡的蒜香味道

◭ 奶油雞肉蘑菇可麗餅
呢款可麗餅值得一試的😆

◭ dirty & latte ☕️不錯的🤩

去元朗食嘢,不妨試試After Ten🥳