2018-11-17 52 瀏覽
線人報料這裡適合girl talk的咖啡店,今晚就去元朗,看過究竟。店內不是很大,約有廿個位,不過真的很多女生在這𥚃相聚。二人晚餐$388,黑松露野菌湯,意式辣味茄醬配英國豬肉腸,香蒜辣味鮮蜆意粉,煎焗香茅鱸魚配西柚檸檬汁。黑松露野菌湯,黑松露香味濃郁,如果個湯再熱少少,就會更加好。意式辣味茄醬配英國豬肉腸,茄醬不會太辣。原來豬肉腸是自家製的,所以肉質不會像機製的,那麼有嚼勁,反而是帶點軟腍。煎焗香茅鱸魚配西柚檸檬汁,鱸魚外皮酥脆,魚肉味十足,西柚可以令魚油豐富的鱸魚不會肥膩。香蒜辣味鮮蜆意粉,蜆肉夠厚,肉質鮮甜,而辣味不會太濃郁,意粉不會太腍,如果少一點油更加好。

店內不是很大,約有廿個位,不過真的很多女生在這𥚃相聚。

2018-11-15 31 瀏覽
陪肥仔去元朗扮下文青,同一條街有好多食店,但係呢間個look好似賣花甘,好有文青感覺,所以同肥仔去食。入面都有小情調。Dinner set($388)包括一款前菜、兩碗湯和兩款主菜。 黑松露野菌湯黑松露味香,野菌湯幼滑 意式辣味茄醬配英國豬肉腸辣肉腸份量唔少,肉味香濃, 一點都不油膩,撈埋新鮮沙律食就一流。 辣蒜青口意粉好夠香辣味,意粉好爽口,青新鮮甜,推介 燒烤醬豬肋骨配薯條熱熔芝士豬肋骨好入味,肉汁鎖哂係D肉入面,咬落去好juicy。豬肋骨面頭鋪滿上熱熔的芝士,軟綿綿,仲可以拉絲。 凍檸檬茶兩杯個餐幾抵食,加埋一每人唔洗$250。
陪肥仔去元朗扮下文青,

入面都有小情調。

Dinner set($388)
包括一款前菜、兩碗湯和兩款主菜。

黑松露野菌湯
黑松露味香,野菌湯幼滑

辣蒜青口意粉

好夠香辣味,意粉好爽口,青新鮮甜,推介

燒烤醬豬肋骨配薯條熱熔芝士

豬肋骨好入味,肉汁鎖哂係D肉入面,咬落去好juicy。
豬肋骨面頭鋪滿上熱熔的芝士,軟綿綿,仲可以拉絲。

凍檸檬茶兩杯

個餐幾抵食,加埋一每人唔洗$250。
2018-11-14
2018-11-14 820 瀏覽
最近喜歡到元朗郊遊,接觸一下多些植物,遠離繁囂  ;  昨天經朋友介紹下認識這間 Aldou Cafe,我們在這裡悠閒地吃個晚餐,真的很寫意呢 ~見到門面已經有歐陸風情的感覺,設有一、兩張露天座位,在室外更有位置擺放寵物,帶著寵物來,主人食都食得安心。進入餐廳裡,裝修雅致,感覺好 relax,舒適舒服。餐牌上有青口放題,亦可選擇晚市二人套餐、晚市套餐、前菜、沙律、飲品等,款式種類不錯。我們點了 Dinner Set  $388  For Two,包括 : 前菜、餐湯、主菜及飲品。 意式辣味茄醬配英國豬肉腸豬肉腸味道香濃,肉質鮮嫩,混合帶少少辣的茄醬,提升肉的鮮美,這款小食惹味可口。黑松露野菌湯離遠已聞到黑松露香味,可能是自己喜歡這食材,所以一聞就知。湯裡除了香噴噴的黑松露,另外散發濃郁的菌味,兩種食物很匹配,好好飲呀!巴馬火腿牛肝菌意粉牛肝菌味道濃郁,加上巴馬火腿的鹹香,質感薄薄的火腿很好吃  ;  將所有材料與爽口的意粉拌勻,味道適中,美味無比!煎焗香茅鱸魚扒配西柚檸檬汁煎得香脆可口的鱸魚扒,啖啖魚肉,這就是我最喜歡的,可能怕吞到魚骨,所以鍾意食淨肉的魚,加上這塊是魚扒,大大塊,超愛

煎焗香茅鱸魚扒配西柚檸檬汁

煎得香脆可口的鱸魚扒,啖啖魚肉,這就是我最喜歡的,可能怕吞到魚骨,所以鍾意食淨肉的魚,加上這塊是魚扒,大大塊,超愛吃呀!餐廳選用西柚和檸檬做醬汁,大大提升鱸魚的鮮味,口感清新,不油不膩,味道非凡,讚!

玫瑰黃金桂

散發清香的玫瑰味🌹,亦帶少少肉桂香,清清的,飲完喉嚨很舒服。

玫瑰黃金桂

凍檸檬茶

茶味不會澀,清新的檸檬香味,冰冰涼涼,消膩解渴。
凍檸檬茶
2018-11-14
  • 玫瑰黃金桂
2018-11-14 38 瀏覽
元朗劇院附近真係好多唔同嘅嘢食今日就去食呢間好有文青風格嘅aldou cafe 餐廳嘅裝修用咗石屎同金屬去型造文青嘅感覺 如果日頭黎食 應該勁靚 有小清新嘅感覺同朋友兩個人叫咗個二人餐 已經有包左前菜 意粉同一個主食 仲有嘢飲 都係$388 加一餐湯係磨菇忌廉湯 飲到蔬菜嘅鮮甜味 仲有少少咬口前菜叫咗忌廉白酒煮藍青口 藍青口細細隻好鮮甜 加埋忌廉白酒汁 奶香濃厚之餘仲有白酒嘅香味 更加帶出佢嘅鮮甜味 而且肉質飽滿夠晒過癮意粉叫咗巴馬臣火腿牛肝菌炒意粉 意粉嘅醬汁係啡黑色 食落味道都有啲中式嘅感覺 配上鹹香嘅巴馬臣火腿 有新意熱溶芝士配bbq醬豬肋骨 分量超大 有兩大嚿而且肉質好林 索曬bbq醬嘅味道 夠曬惹味 上面再加上好厚厚嘅芝士 好邪惡

餐湯係磨菇忌廉湯 飲到蔬菜嘅鮮甜味 仲有少少咬口

2018-11-12 38 瀏覽
鋪頭近元朗劇院,係元朗廣場行去大約十分鐘就到,就正正對住球場,門口好靚,有張長凳,左右好多盆栽,一望就望到啦。約左7點半,遲左收工8點先到已經差唔多坐滿曬人。夜晚如果有帶狗狗坐出面都可以,對出非常開揚,天氣涼涼地坐出面都好舒服。半開放式廚房見到師傅煮野食,雖然鋪頭比較細,但坐底都唔會好逼,職員唔多,但做野非常快手。晚餐有dinner set 亦可以散叫,仲有青口放題,可惜男朋友想食豬肋骨,冇叫青口放題,放題$188青口同薯條任食,叫到大部分檯都係叫放題,一碟碟青口好一碟非常大方!仲跟主食有意粉有魚,仲有扒唔洗加錢,仲跟飲品,好後悔呀!除左放題同Set仲可以單點,款式都算多,價錢以西餐晚餐黎講一啲都唔貴。最後我地叫左2人set,$388加一。先黎餐湯,黑松露雜菌湯,淡淡黑松露味唔會太搶,唔鐘意黑松露味我都接受到仲飲曬前菜揀肉腸定青口,掙扎左好耐,最後決定下次黎試青口放題,所以揀左肉腸。份量唔少,夾埋沙律食岩岩好,唔會太油膩。主菜叫左辣蒜鮮蜆意粉,同埋豬肋骨,兩樣都好出色呀,因為蜆賣曬,所以轉左青口,意粉軟硬岩岩,非常香濃蒜味,辣辣地配青口又意外地夾。豬肋骨個醬配芝水超級好味,雖然本身都好

晚餐有dinner set 亦可以散叫,仲有青口放題,可惜男朋友想食豬肋骨,冇叫青口放題放題$188青口同薯條任食,叫到大部分檯都係叫放題,一碟碟青口好一碟非常大方!仲跟主食有意粉有魚,仲有扒唔洗加錢,仲跟飲品,好後悔呀!

最後我地叫左2人set,$388加一。

豬肋骨個醬配芝水超級好味,雖然本身都好鐘意食芝士,但都驚太飽好油,但依個溶芝士一啲都唔會,而燒烤醬偏酸夾埋真係岩岩好,唯一可惜就係豬肋骨肉唔夠淋,咬到牙攰

埋單$426,期待下一次試青口放題
2018-11-09
2018-11-09 686 瀏覽
Aldou Cafe 門口佈置走小清新風格,十分精緻,有品味。店內富文青感覺,枱上的小蠟燭令整個餐廳環境增添不少情調。今晚叫咗一個dinner set ($388)和一個main course。Dinner set 入面包括一款前菜、兩碗湯和兩款主菜。羅勒白酒忌廉煮青口青口肉質非常嫩滑,味道鮮甜。配香濃的醬汁,海水味、白酒酒香、忌廉的奶味滲入青口肉中,十分吸引。黑松露野菌湯黑松露獨特的香氣,未上枱已經聞到,香氣撲鼻。野菌湯香濃幼滑,濃稠度適中。巴馬火腿牛肝菌意粉咸香的巴馬火腿配香氣撲鼻的牛肝菌,賣相吸引,味道香濃。意粉軟硬度適中,食落較乾爽,味道略為偏咸。意粉中有一片片牛肝菌,味道香濃,質感較結實,食落爽嫩。燒烤醬豬肋骨配薯條熱熔芝士燒烤醬滲入豬肋骨非常入味,肉質紮實,啖啖肉。熱熔的Mozzarella鋪滿豬肋骨上,質感軟綿,拉絲效果誘人。旁邊的炸薯條點一點熱熔芝士和燒烤醬,風味十足。在Main Course menu內揀多個手打牛肉煙肉芝士漢堡配薯條($108)黑色的竹炭麵包鬆軟,外層鋪滿芝麻。中間夾著厚厚的牛打牛肉漢堡扒,肉味濃郁,充滿肉汁。香脆煙肉增加香氣和口感。再加上番茄、沙律

羅勒白酒忌廉煮青口

羅勒白酒忌廉煮青口

手打牛肉煙肉芝士漢堡配薯條

黑色的竹炭麵包鬆軟,外層鋪滿芝麻。中間夾著厚厚的牛打牛肉漢堡扒,肉味濃郁,充滿肉汁。香脆煙肉增加香氣和口感。再加上番茄、沙律菜、醬汁,味道和質感層次十分豐富。 炸到脆卜卜、熱辣辣的厚切薯條十分惹味。沙律菜新鮮爽脆。
四季青鐵觀音、玫瑰王今季、玄米綠茶

食西餐竟然有得揀中式茶,最後一人一杯茶,四季青鐵觀音、玫瑰王今季、玄米綠茶。
手打牛肉煙肉芝士漢堡配薯條
  • 羅勒白酒忌廉煮藍青口
2018-11-09 39 瀏覽
難得入到嚟元朗,少不了周圍食野啦👐🏻👐🏻今次行入小小嚟呢間cafe試下lunch 😼😼 餐廳行小清新style. 影相真心幾靚👍🏻👍🏻 Lunch time 都幾full. 我地around 1點去都等左陣ge.我就揀左温泉蛋carbonara ❤️❤️温泉蛋一吉開就流心,撈埋意大利粉食好順滑。而黑松露味十足,有好多雜菌💪🏻💪🏻 另外佢餐飲係包各式茶,要左觀音嘅,味道清香,不會苦澀,又解膩💕💕💕💕💪🏻

餐廳行小清新style. 影相真心幾靚👍🏻👍🏻

之前經過呢度幾次.. 已經覺得好靚, 好有綠洲/花園FEEL🌿今晚終於有機會黎試 : )佢係唔近西鐵站架, 係朗屏落車之後大約都要行15分鐘左右坐輕鐵既話就近少少, 但落車都要行一陣先到~正正因為咁 呢度無咁人煙稠密, 仲有一種好休閒既感覺😌一整間CAFE都比植物包圍住🌿🌿見到個2人Dinner Set $388 幾岩食又幾抵叫, 所以好快已經揀左店入面既感覺幾舒適,, 覺得有少少屋企既感覺(唔知點解)即係我覺得如果我搬左去外國住既話, 我屋企應該會係差唔多咁既樣XDD先黎2碗餐湯 黑松露野菌湯,, 聞到好濃既松露香🖤飲落就似係食緊蘑菇蓉既感覺 .. 口感好綿密同濃郁羅勒白酒忌廉煮藍青口 呢個真係令我難忘既一款!!!!⭐⭐⭐事關平時麻麻食青口.. 而呢一碟我係(第一次)食唔停口全因個醬汁好到位!非一般既忌廉汁, 加入左白酒🥂令人食落無咁滯又增加左層次感醬汁既口感係好smooth, 仲要有大大大量既洋蔥粒同我最愛既Basil🌱所以食入口亦有非常清新既香味!個醬汁亦都將青口既幼滑口感帶左出黎, 堅!係!正! 呢個醬汁無得輸👍🏻見到店內唔少人都食左好多碟青口... 原來佢地係叫左個 期間限定
佢係唔近西鐵站架, 係朗屏落車之後大約都要行15分鐘左右
坐輕鐵既話就近少少, 但落車都要行一陣先到~
正正因為咁 呢度無咁人煙稠密, 仲有一種好休閒既感覺😌
一整間CAFE都比植物包圍住🌿🌿
店入面既感覺幾舒適,, 覺得有少少屋企既感覺(唔知點解)
先黎2碗餐湯 黑松露野菌湯,, 聞到好濃既松露香🖤
飲落就似係食緊蘑菇蓉既感覺 .. 口感好綿密同濃郁
羅勒白酒忌廉煮藍青口 呢個真係令我難忘既一款!!!!⭐⭐⭐
事關平時麻麻食青口.. 而呢一碟我係(第一次)食唔停口
全因個醬汁好到位!
羅勒白酒忌廉煮藍青口
非一般既忌廉汁, 加入左白酒🥂令人食落無咁滯又增加左層次感
所以食入口亦有非常清新既香味!
羅勒白酒忌廉煮藍青口
見到店內唔少人都食左好多碟青口... 原來佢地係叫左個 期間限定既青口薯條任食餐(90分鐘)!
一問之下.. 員工表示任食餐既青口仲有另一款醬汁可選:: 意式茄醬🍅
下次都想黎食呢個餐! 主要係想試埋另一款青口既醬汁🤤好有期望
巴馬火腿牛肝菌意粉
巴馬火腿牛肝菌意粉🍝 一上枱已經有濃郁既牛肝菌香啦~
Parma Hams食落夠香, 同成個意粉都幾夾!
巴馬火腿牛肝菌意粉
本來聞到咁大陣味仲怕牛肝菌會好重口味, 好彩又唔會, 食落係適中架
中間仲有唔少洋蔥, 索滿醬汁, 覺得加左洋蔥落去成件事真係唔同晒! 不過呢一碟對我黎講略嫌油左少少
燒烤醬豬肋骨配薯條, 熱溶芝士
最後既主角:: 勁大份勁多芝士既RIBS!! (燒烤醬豬肋骨配薯條, 熱溶芝士🧀)
芝士控既我表示開心到傻... 好驚喜🧀🧀🧀
係成份RIBS都鋪滿厚厚既芝士忌廉汁
燒烤醬豬肋骨配薯條, 熱溶芝士
忍唔住先清晒D薯條先.. SORRY呀茄汁今次白白浪費左你喇🥫
因為薯條沾芝士再加BBQ Sauce已經好完美... 今次用唔著你喇 >v<
燒烤醬豬肋骨配薯條, 熱溶芝士
Ribs唔係勁淋個隻口感, 我自己就鐘意個D烤到好淋.. 一切即散開個隻口感
不過同行朋友反而鐘意呢種多D, 覺得有返肉既質感
個sauce真係再一次係個靈魂!👻
你見到咁鬼大pat芝士以為會好漏? 佢又唔會...
我地食到最後清晒D薯條同Ribs都唔捨得停... 仲不顧儀態咁將碟上既醬汁都吃光光...🙊
四季青鐵觀音, 玫瑰黃金桂
最後, 我覺得我地兩個既餐飲都揀得好岩...
2杯都係熱茶.. 食到咁飽飲返啖熱茶消滯係最舒服~
(後)我很愛的 清清的:: 四季青鐵觀音
(前)朋友叫的:: 玫瑰黃金桂
P.S.食完都忍唔住做下港女, 影返幾張文青相先~
實在太鐘意綠色, 平時日日困係OFFICE... 難得可以對多D植物, 心情真係會好D : )

仲有, 坐呢度既窗邊位雖然張枱係細D... 不過可以望到店外
好多人放狗.. 見到勁多可愛既細狗 好開心!!
而呢間CAFE其實有戶外位, 係歡迎帶埋寵物黎架!
成個感覺好和諧~ 好似暫時遠離左塵囂咁😌
2018-11-02
四季青鐵觀音, 玫瑰黃金桂
2018-11-06 87 瀏覽
元朗-aldou cafe(下午茶):blueberry pancake (hk$48) , fish & chips ($58),with drinks其實我食左個fish & chips 姐不過最近呢間餐廳推出左個下午茶放題,就係$98可以任叫成個tea menu!! 個份量同就咁叫係一樣的,如果人多來share食又食得多野既話真係好抵,因為aldou cafe 出品都好有保証😊😊睇下個咁普通既藍莓pancake都整到咁睇得😍個menu仲有carbonara 、雞翼、蛋糕等... 如果食放題應該可以skip晚餐。

其實我食左個fish & chips 姐
窩夫一向愛吃青口,得知元朗的Aldou Cafe有任食青口便去一嚐嚐。188元可任食青口和薯條,還有主菜和餐飲,看來很抵食啊!蝦子餅的凍檸茶和窩夫的四季青鐵觀音,茶味夠濃。由薯條打頭陣,粗粗的,新鮮熱辣。任食青口有兩款口味,先試羅勒白酒忌廉煮藍青口,羅勒白酒忌廉汁煮得很香滑,青口份量足。另一款是意式茄醬煮藍青口,加入了不少新鮮蕃茄,味道不錯。由落單至第一道主菜上桌,等了差不多一小時,幸好這道香草鴨胸珍寶虎蝦配芒果汁有驚喜,香草鴨胸做得特別出色。再多等十五分鐘,第二道主菜終於來了,都忘了要相機食先,可惜這道煎焗香茅鮮鱸魚扒配西柚檸檬汁叫人有點失望,鱸魚扒偏薄,而且比較乾。

188元可任食青口和薯條,還有主菜和餐飲,看來很抵食啊!
凍檸茶、四季青鐵觀音

蝦子餅的凍檸茶和窩夫的四季青鐵觀音,茶味夠濃。
薯條

由薯條打頭陣,粗粗的,新鮮熱辣。

意式茄醬煮藍青口

另一款是意式茄醬煮藍青口,加入了不少新鮮蕃茄,味道不錯。
香草鴨胸珍寶虎蝦配芒果汁

2018-10-12
凍檸茶、四季青鐵觀音
香草鴨胸珍寶虎蝦配芒果汁
2018-11-03 67 瀏覽
元朗真是愈黎愈多美食..講得出想食既野都幾乎有..但今晚同朋友打算食西餐..而且要浪漫一點既😆..於是就去咗呢間度試下喇..因為多次路經都覺得呢間小店佈置得幾靚幾特別...不過有樣要一提既..就係最好提早少少book位..因為當日可能比較full,同朋友要坐近窗邊的高檯..而檯的面積都較細放唔到太多食物..😉我地點咗左二人晚餐先來個黑松露野菌湯..味道好濃郁前菜簡左焗茄子..外邊好脆..而裡面仲係好多汁..香蒜辣味鮮蜆意粉..呢個幾好..意粉食到有少少橄欖油味..而且蜆既份量都唔少..豬肋骨配薯條..一睇就見到芝士非常邪惡😆..配埋一齊好夾...總括呢餐不錯...朋友亦滿意今晚晚餐安排😊
我地點咗左二人晚餐

先來個黑松露野菌湯..味道好濃郁
前菜簡左焗茄子..外邊好脆..而裡面仲係好多汁..

總括呢餐不錯...朋友亦滿意今晚晚餐安排😊
2018-10-26
2018-10-27 206 瀏覽
平時返工經過見到依一間西餐廳,已經覺得佢裝修得好靚好有氣氛,但一直都未有機會去食飯。今日有舊同學生日,就決定約出嚟去依間餐廳食飯啦!提早打電話預約8點兩位,果然準時有枱比我地入座。入到餐廳入邊,鋪頭雖然唔算大,但係佢嘅裝修相當精緻,環境好有氣氛,可以俾我哋靜靜地咁樣享受晚餐!望一望餐牌,原來而家做緊主打藍青口任食嘅套餐,而且價錢仲相當優惠,咁我哋當然要試一試佢啦。點完餐大概等左5-10分鐘左右,兩碗香氣十足即點即製嘅肥美青口就已經送到枱上啦!一款係羅勒白酒忌廉煮藍青口,青口經過白酒烹調,未食落口已經香氣撲鼻,而白酒經過烹調之後大部份酒精都揮發咗,所以就算平時唔飲酒嘅人食落口都會感到有酒味。而佢嘅忌廉汁亦都煮得恰到好處,冇掩蓋青口鮮味之餘,亦令到青口嘅口感變得creamy!另一款意式茄醬煮藍青口亦都烹調得相當美味!茄醬口味味道相對比較濃郁,食落去酸酸甜甜相當開胃!令人食完一隻又一隻停唔到口!至於主菜方便,我哋揀咗香草鴨胸·珍寶虎蝦配芒果醬,以及煎焗香茅鱸魚扒配西柚檸檬汁。香草鴨胸份量相當豐富,鴨胸夠厚身之餘亦都煎得恰到好處,而隻虎蝦真係相當之大隻,而且肉質美味非常彈牙,冇令人失望。另外都
今日有舊同學生日,就決定約出嚟去依間餐廳食飯啦!

提早打電話預約8點兩位,果然準時有枱比我地入座。

香草鴨胸份量相當豐富,鴨胸夠厚身之餘亦都煎得恰到好處,而隻虎蝦真係相當之大隻,而且肉質美味非常彈牙,冇令人失望。另外都有啲配菜以及薯蓉伴碟,賣相吸引之餘,味道亦都非常之好!

令一款煎焗香茅鱸魚扒,煮過餸嘅都知道,煎魚扒真係好考功夫,而今日依塊煎魚扒,師傅真係好有心機,煎得好完整好靚,而肉質仍然彈牙,恰到好處!

依間餐廳環境好而且食物有質素,有機會一定會再嚟試吓!
2018-10-26 90 瀏覽
由於我係個晚睡晚起嘅人 所以每次起身都係食brunch或者all day breakfast 最鍾意就係星期日同老公悠閒食個早午餐 今次兩個人試煎焗厚豬肉眼配菠蘿燒汁同埋蟹肉南瓜意大利飯豬肉眼肉質鮮甜多汁 配上菠蘿 非常開胃 本來擔心豬肉會偏韌 但食落口感柔軟而且份量多 兩個人share完全無問題意大利飯好有口感 軟硬適中忌廉汁香濃 蟹肉鋪滿飯面 每一啖都食到蟹肉 好幸福 店員主動update意大利飯要等耐少少 落單快而準等我地有心理準備餐廳做到將心比己 抵讚💯
由於我係個晚睡晚起嘅人

餐廳做到將心比己
抵讚💯
2018-10-21
2018-10-25 75 瀏覽
元朗多嘢食就係人都知嫁啦,但係有時一啲偏僻嘅地方,出色嘅餐廳就唔係係人都知啦,今日朋友帶咗我嚟呢間餐廳,位置唔算係市中心,屬於平民嘅地方,但係未到依然做得好出色。見到呢個餐牌,覺得都唔算好貴啦,但係睇漏左原來青口係任食架,任食呀⋯⋯而且仲會有薯條係任食,即刻覺得已經好抵。而且仲只有紫菜,呢個價錢真係去邊度搵呀⋯⋯呢一個係白汁青口,充滿淡淡的忌廉香氣,融入喺窗口之中,份外出色,而且青口好新鮮,個個都開晒口,又大隻,每一份都係廚師即叫即製嘅。另一款就係茄汁味嘅青口,酸酸甜甜份外開胃。因為任叫任食嘅關係,我同朋友兩個人竟然食咗四大碟呀,真係好誇張。至於薯條方便都係新鮮炸起熱辣辣。主菜方面我就叫咗珍寶鴨胸配虎蝦,廚師好細心,將隻蝦已經係挑左蝦腸,食落爽口彈牙。牛菌肝意粉,一上枱嘅時候香氣撲鼻,菌乾嘅香氣比美得黑松露,意粉唔會好淋身,煙煙銀銀爽口又彈牙,巴拿馬火腿,入口香醇,令人一試回味。你間餐廳好特別,就連食煙,同埋放狗嘅人士都一定可以一應俱全,因為佢係戶外都會有兩張枱。室內環境清簡優雅,令人身心舒暢。

另一款就係茄汁味嘅青口,酸酸甜甜份外開胃。
至於薯條方便都係新鮮炸起熱辣辣。
2018-10-24 95 瀏覽
今日因為係放假日所以諗住入元朗掃嘢食,有個地膽朋友之前食過一間cafe係好推介,環境好靚又夠舒服 食物又有水準,所以今日我入到嚟佢都帶咗我去食。白酒忌廉煮青口 忌廉汁有微微酒香,食落好creamy唔會好流,青口肉好鮮甜唔霉爛,同忌廉汁好夾。巴馬火腿牛肝菌意粉 意粉煮得岩岩好有咬口 唔會淋曬,醬汁帶有牛肝菌獨特既味道,配搭巴馬火腿既咸香,食落又香又濃郁。豬肋骨芝士醬 薯條炸得好香脆,外脆內充滿綿密既薯蓉,豬肋骨肉軟嫩應該有加上BBQ醬(?),食落帶甜味 加上拉絲既芝士,一流呀。
今日因為係放假日所以諗住入元朗掃嘢食,
有個地膽朋友之前食過一間cafe係好推介,
環境好靚又夠舒服 食物又有水準,
所以今日我入到嚟佢都帶咗我去食。

白酒忌廉煮青口 忌廉汁有微微酒香,
食落好creamy唔會好流,
青口肉好鮮甜唔霉爛,
同忌廉汁好夾。

巴馬火腿牛肝菌意粉
意粉煮得岩岩好有咬口 唔會淋曬,
醬汁帶有牛肝菌獨特既味道,
配搭巴馬火腿既咸香,
食落又香又濃郁。

豬肋骨芝士醬 薯條炸得好香脆,
外脆內充滿綿密既薯蓉,
豬肋骨肉軟嫩應該有加上BBQ醬(?),
食落帶甜味 加上拉絲既芝士,一流呀。

2018-10-15